IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЕРЕКЦИЯ UUUP

Коментар

• Дефицитът по външнотърговското салдо се понижава с 42%11.08.2009 11:33

За полугодието външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно и възлиза на 5,5 млрд. лв., като намалява с 4,1 млрд. лева, или 42% спрямо салдото за първото полугодие на 2008 година, показват предварителните оценки на Националния статистически институт (НСИ).

За януари-май, по данни на БНБ, търговското салдо намаля на годишна база с 38% до 4 млрд. лв.

Салдото по търговската сметка е част от салдото по текущата сметка и показва разликата между вноса и износа на стоки от страната.

През първото полугодие са изнесени стоки за 10,6 млрд. лв. и спрямо съответния период на 2008 г. износът е намалял с 30,3%. Внесени са стоки (по цени CIF) за 16 млрд. лв., или с 35,3% по-малко от предходната година.

По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) отрицателното салдо за първото полугодие на 2009 г. възлиза на 4,7 млрд. лева.

Тенденцията вносът да е по-голям от износа се запазва. Стойността на внесените стоки е с 51,7% по-голяма от стойността на изнесените, но намалението на стойностните обеми спрямо предходната година при вноса са по-значими, уточняват от НСИ.

Външнотърговският стокообмен на България за периода януари-юни 2009 г. по предварителна оценка възлиза на 26,6 млрд. лева по текущи цени. В сравнение с предходната година намалението е с 33,4%.

Запазва се тенденцията от последните години основен търговски партньор на страната ни да бъде Европейският съюз като повече от половината от стокообмена на страната е с ЕС. Над 64% от стоките, които изнася България, са насочени за Общността, а внесените стоки са почти 60% от стойността на общия внос.

Външнотърговското салдо на страната с ЕС е отрицателно, като вносът превишава износа с 2,8 млрд. лева.

Стокообменът на страната ни с трети страни в размер на 10,2 млрд. лева и бележи спад от 39,6%, спрямо съответният период на предходната година, като износът намалява с 37,5%, а вносът с 40,7%.

Като общо външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с третите страни е отрицателно и възлиза на 2,7 млрд. лева

Коментар

• Това май ) бе днешната корекция ) при качественото хайде пак ) да еректираме )
        Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• UUUP

Коментар

• Доза оптимизъм, че нещо посекна

Шефът на ДКЕВР напуска поста си през септември11.08.2009 11:18
            Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов ще освободи поста си след 10 септември. След открито заседание на комисията Шушулов е съобщил пред журналисти, цитиран от БТА, че осем години като председател на ДКЕВР му стигат.

Тази седмица Шушулов ще има среща с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят неговото напускане.

От "ЧЕЗ-България" са заявили, че са готови за тримесечно отчитане без междинни сметки, каза още пред журналисти днес Шушулов.

Засега остава решението на комисията за едномесечно отчитане на потреблението на електроенергията, посочи Шушулов. Ще направим всичко възможно, това, което сме постановили, да го направим, заяви той. Ще им наложим санкции от един-два милиона лева и те ще ги обжалват. Глоби за половин милиона лева вече са обжалвани от дружеството в съда и още не са влезли в сила, каза той и отбеляза, че отнемането на лиценза на ЧЕЗ също не е решение, защото ще се затрудни електроразпределението в Западна България.

Коментар

• НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ- UUUP 3000

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                Нито съм wannarock, нито съм оптимист. И двамата сте в грешка, гледам много реално на нещата, много здраво съм стъпил на земята. Ако коментарите са ми положителни това е защото коментираме положителни данни и трендове, утре ще коментираме отрицателни. Преди 2 седмици ме наричака апокалиптик и песимист от известната група. Аз гледам на нещата от гледна точка момента - реална позиция имам
                .
                zhoro написах краен оптимист ... амо имаш акции в ССВ и ФИБ и мислиш ,че те са основата на пазара .... грешиш.Как ще обясниш на тези който призоваваш за покупки действита на 130 и 106 миналата седмица , а тази продават на дребни... това може и да стане още веднъж да купят големите но вече няма на кого да продадат....тук е тема за оптимизъм в цялост а не по компании в който имаш акции....
                Не обвързвай коментарите ми с акциите, няма връзка. Точно обратно пропорционално са нещата. Аз имам пределно разграничение между търговията, която осъществявам и това което коментирам. Не си правя илюзии, че мога да дигна цените на акциите през форума. Коментарите в инвестор са по места, които ме интересуват или има нещо за коментиране. Ако някъде съм казал някаква прогноза на последък е била доста премерена. Не съм човек на крайносттите. Благодаря на всички, че ми отваряте очите. Просто си дискутираме, не си правя изводи от вашите коментари и не предприемам решения за покупко-продажба. Единствено и само понякога обменяме опит или инфо. Основно дискусията се превръща в една караница на противостоящи мнения. Аз с никой не искам да се аргументирам. Всеки си има глава на раменете. Благодаря ти за това, което се опитваш от два дена да ми обясниш. Може да ми е в полза, но и такак и така ми е ясно.

Никой не призовавам към покупки. Дал съм коментар към моментна ситуация или предположение за няколко дневно движение. Ако някой се влияе много моля да забрави на момента.

Всичките ми коментари не са препоръка за покупко-продажба!
                Поздрави, meche_cveti93.
                Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• ДА И СА БЕЗПЛАТНИ

Коментар

• Нито съм wannarock, нито съм оптимист. И двамата сте в грешка, гледам много реално на нещата, много здраво съм стъпил на земята. Ако коментарите са ми положителни това е защото коментираме положителни данни и трендове, утре ще коментираме отрицателни. Преди 2 седмици ме наричака апокалиптик и песимист от известната група. Аз гледам на нещата от гледна точка момента - реална позиция имам
                    .
                    zhoro написах краен оптимист ... амо имаш акции в ССВ и ФИБ и мислиш ,че те са основата на пазара .... грешиш.Как ще обясниш на тези който призоваваш за покупки действита на 130 и 106 миналата седмица , а тази продават на дребни... това може и да стане още веднъж да купят големите но вече няма на кого да продадат....тук е тема за оптимизъм в цялост а не по компании в който имаш акции....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009
                      А ИМА ЛИ ПАЗАРИ КОИТО САМО СЕ ПОКАЧВАТ
                      Пазара на илюзии ;-)
                      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• А ИМА ЛИ ПАЗАРИ КОИТО САМО СЕ ПОКАЧВАТ

Коментар

• Навярно последния е прав - въпросът е, че другите са на море и мойте коментари зачестяват. Няма да досаждам повече и да ви преча. Дерзайте.
                          Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от zhoro
                            Първоначално изпратено от meche_cveti93
                            psycoholic това wannarock ли е ...защото колегата ми се струва краен оптимист от зората на ЪПА ..... и оттук нататък мед и рози.
                            wannarock, кажи какво искаш да кажеш с графиката! Интересно ще е!
                            Нито съм wannarock, нито съм оптимист. И двамата сте в грешка, гледам много реално на нещата, много здраво съм стъпил на земята. Ако коментарите са ми положителни това е защото коментираме положителни данни и трендове, утре ще коментираме отрицателни. Преди 2 седмици ме наричака апокалиптик и песимист от известната група. Аз гледам на нещата от гледна точка момента - реална позиция имам.
                            Не, бре, не съм те нарекъл оптимист или нещо подобно, просто исках да си доразвиеш тезата за графиката на Орг, щото с тея недомлъвки не се разбра какво искаш да кажеш...
                            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                              Апокалиптосите ще бъдат ритуално изнасилени.

Не че казвам нещо ново де.
                              То верно досега биковете бяха яко изнасилвани две години. Време е малко и те да отдъхнат, да поразкършат враове ха ха ха

Коментар

• Активист със сигурност си ...

Коментар

Working...
                                X