IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от No money, no credit
    Първоначално изпратено от repo na repoto
    Първоначално изпратено от No money, no credit
    Имам чувството, че с mecheto имаме много общо в начина на мислене относно инвестирането и премерения риск, дори могат да ни обвинят че сме един и същи човек
    Що не вземете да се треснете може пък да ви хареса!
    Repo teb kato te treskaha mechkite 2 godiniq, sega iska6 da si go vrushtah li? mai v4era si reposal i ve4e te trese nervata ha-ha-ha
    Не съм репосвал репосвах на ПИБ 1.17 и ХИМ на 1.3 ) за справка Инвестбанк, престанете да спамите, пишете си ли4ни и се обяснявайте колкото си искате! щял да купи ама не купил какво ме интерсува мен а и другите!

Коментар

• Първоначално изпратено от repo na repoto
      Първоначално изпратено от No money, no credit
      Имам чувството, че с mecheto имаме много общо в начина на мислене относно инвестирането и премерения риск, дори могат да ни обвинят че сме един и същи човек
      Repo teb kato te treskaha mechkite 2 godiniq, sega iska6 da si go vrushtah li? mai v4era si reposal i ve4e te trese nervata ha-ha-ha
      Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Що не вземете да се треснете може пък да ви хареса!
        repo na repoto на репото това какво беше....... финансова мисъл а за мен опит да ти преброя мозъчните гънки...... сигурно единствения начин да ги увеличиш е пряк контакт с неподвижни предмети....

Коментар

• мече_цвети,

разбирам те - аз си 'сядам' на ръцете тези дни само и само да не се поддам на естественото желание да 'кеширам'...

според мен днес ще има екшън зад океана, а моментума който се формира тези дни на БФБ мисля да стиге до тест 500
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit

Коментар

• Имам чувството, че с mecheto имаме много общо в начина на мислене относно инвестирането и премерения риск, дори могат да ни обвинят че сме един и същи човек

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната
                Първоначално изпратено от meche_cveti93
                2-3 дни всичките им "мастити анализатори" тръбят, че индексите неизбежно ще направят "здравословна" корекция!
                "Гуруто" Рубини пак се отметна и пак взе да изразява "съмнения" за W -възстановяване на икономиката...
                Е добре всички станахте 100 % бикове ..... е аз ще си остана полувин и ще пълня на 100 % портфеила когато е тяхната корекция ....рано или късно тя ще дойде у тях и у нас .
                Не съм толкова алчен .... и ще си спазвам стратегията....
                Прав си )
                Ама теб те е страх да пълниш още от 330)
                и на увеличението на Хима ревеше за Слънце ..) и
                после избори ..
                после Дау.. пак страх ..))
                това че държиш ПЕТ, БТХ и БСТР .. това не са показателни акции .. )
                .. ти скоро няма да пълниш според мен ))
                някой писа Уплашен инвеститор .. ами случва се ...

като теб мислят и Киро , Килър , Боинд и т.н

уважавам те много добър събеседник си ..
                успехи !!!!
                Майната, какво значи страх да инвестираш? Да в момента цените са ниски, но и икономическите показатели са отвратителни с тенденция да се скапват още до края на годината, едва следващата година може да има подобрение, това ли е страх да инвестираш? или трябва всички като овце да се хвърлят да пазаруват две седмици и после да се ухълцаме!? Не всички са спекуланти и приемат този риск има и инвеститори, които купуват с перспектива да ги държи години, но при ясен дългосрочен тренд. Живота и борсата няма да свършат с 5 или 6 зелени сесии. Пък и сериозните инвеститори изобщо не им е цел да хващат дъна, върхове или всякакви трептения на борсата. Ако наистина нещата се обръщат тепърва предстои най-доброто. Но като гледам как спекулантите стояха на нисък старт и хвърлиха всичкия кеш за една седмица и репосаха през втората ми се струва, че ще има още сълзи и обвинения, че фондовете не са подкрепили пазара.

Коментар

• За утре и за петъка съм оптимист. По-нататъка не знам - зависи дали ще има по-големи плескавици и в каква посока.

Коментар

• Прав си )
                    после избори ..

успехи !!!!
                    Майната , можеш ли да изброиш колегите който напуснаха борсата и форума от есента на 2007 г. до сега ...... и всеки месец от това време имаше причини да се влиза в борсата и да се купуват акции....знаеш ли когато се похвалих за излизане на плюс миналия юли 2008 г. колко хора на лични ми споделиха загубите си и за какви суми ставаше за въпрос....не става въпрос за страх а за опит.
                    Петрол и тютюните са кризистни акции и са ми донесли стотици % печалба ... има ли значение дали са от Софикс или не.... не знам дали знаеш но и двете са били в него .
                    За търговото на Слънце .... от акцията в цялост нямам финансови загуби и целта там беше да се обърне внимание за нарушение на законите и правилниците и всички Вие трябваше да се присъедините защото и вас касае .
                    Всичките ми по големи загуби са били от ликвидни акции ..... днес видя ли как за 20 минути целият 20 % възход на някой се изпари......а аз от понеделник кеширам
                    Всички ние разбираме , че когато се оправят работите ще има три , четири години възход .... но знаеш ли ,че власите се давят на края на Дунава ..... три ,четири месеца не са фатални.... зависи от ресурса .Успехи и на теб желая .....

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                      Първоначално изпратено от daskal
                      Първоначално изпратено от netware5
                      Първоначално изпратено от Пепи
                      .....................
                      Подпукаха безконтролното внасяне на зеленчуци,

...............
                      Само ме притесняват безумните изказвания на министъра на финансите за "нелегален внос", "контрабанда" и др. подобни на зеленчуци от Гърция!!!!!! Този човек да е чувал случайно, че такива думи са неприложими по отношение на вътреобщностни доставки? Та на Кулата вече няма митница и митнически контрол! Каква контрабанда? Да е чувал случайно сакралната фраза "СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ И ХОРА"???? Някакви алчни тъпанари от Петрич са му казали, че гръцките домати са по-евтини от нашите и той веднага - щял да слага мобилни групи да дебнат на Кулата...... Още утре ще получи една яка тояга от Брюксел ....
                      Приятелю, уважавам коментарите ти, но тук, точно ти, се изказваш неподготвен. Контрабандата с домати внос от Гърция се прави с фантомна фирма, която ги разпродава у нас без документи и не плаща ДДС. Има няколко разновидности на схемата, но не ми се влиза в детайли.
                      Даскале, и аз те уважавам, та затова ако може да ми разясниш каква е разликата ако фантомна фирма не плати ДДС за домати внесени от Гърция и ако не плати ДДС за домати купени от български производител. Който скатава ДДС си го прави и с наши и с гръцки домати. В края на краищата това си е ДДС измама, но НЕ Е КОНТРАБАНДА. С удоволствие ще приема разясненията ти, защото наистина не съм експерт в тази област Но да ми говорят за контрабанда ......
                      Мисля, че имам представа какво са искали да кажат и според мен и двамата сте прави. С това хазната няма да се напълни така или иначе

Обаче малките неща правят голямо впечатление понякога. Днес минах близо до Александър Невски и с изненада забелязах, че на мястото където антикварите си поставяха масите има трева, а не отъпкана кал, а те са си пак там, но на плочките за които са си платили. Импровизираната кална пътека в градинката, която минувачите бяха създали я нямаше. Има цветя, няма как да ти хрумне да минеш през тях, че да спестиш 3-4 метра!

Предполагам, че това е идеята. Все пак, ще ми е по-спокойно, ако знам че се набляга по същия начин за сериозните неща на дневен ред. То времето е едно и си има приоритети.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                        2-3 дни всичките им "мастити анализатори" тръбят, че индексите неизбежно ще направят "здравословна" корекция!
                        "Гуруто" Рубини пак се отметна и пак взе да изразява "съмнения" за W -възстановяване на икономиката...
                        Е добре всички станахте 100 % бикове ..... е аз ще си остана полувин и ще пълня на 100 % портфеила когато е тяхната корекция ....рано или късно тя ще дойде у тях и у нас .
                        Прав си )
                        после избори ..

успехи !!!!
                        Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от daskal
                          Първоначално изпратено от netware5
                          Първоначално изпратено от Пепи
                          .....................
                          Подпукаха безконтролното внасяне на зеленчуци,

...............
                          Само ме притесняват безумните изказвания на министъра на финансите за "нелегален внос", "контрабанда" и др. подобни на зеленчуци от Гърция!!!!!! Този човек да е чувал случайно, че такива думи са неприложими по отношение на вътреобщностни доставки? Та на Кулата вече няма митница и митнически контрол! Каква контрабанда? Да е чувал случайно сакралната фраза "СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ И ХОРА"???? Някакви алчни тъпанари от Петрич са му казали, че гръцките домати са по-евтини от нашите и той веднага - щял да слага мобилни групи да дебнат на Кулата...... Още утре ще получи една яка тояга от Брюксел ....
                          Приятелю, уважавам коментарите ти, но тук, точно ти, се изказваш неподготвен. Контрабандата с домати внос от Гърция се прави с фантомна фирма, която ги разпродава у нас без документи и не плаща ДДС. Има няколко разновидности на схемата, но не ми се влиза в детайли.
                          Даскале, и аз те уважавам, та затова ако може да ми разясниш каква е разликата ако фантомна фирма не плати ДДС за домати внесени от Гърция и ако не плати ДДС за домати купени от български производител. Който скатава ДДС си го прави и с наши и с гръцки домати. В края на краищата това си е ДДС измама, но НЕ Е КОНТРАБАНДА. С удоволствие ще приема разясненията ти, защото наистина не съм експерт в тази област Но да ми говорят за контрабанда ......
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• ЕБВР: Лоши прогнози за Източна Европа12.08.2009, 18:48 (обновена 12.08.2009, 18:50)
                            Елица Елефтерова
                            Коментари (1)
                            Азия и САЩ ще изплуват първи от икономическата криза, но остава заплахата от влошаване на икономическите показатели в Източна Европа, освен това регионът няма скоро да възстанови високия икономически ръст.

Това коментира, цитиран от Ройтерс Томас Мироу, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

По думите му страните от Централна и Източна Европа, които бяха подложени на кредитен колапс и тотален срив в търсенето на стоки, най-вероятно ще забавят възстановяването си от кризата.

Според Мироу необслужените заеми в тези страни ще нарастват, освен това все повече компании ще банкрутират, което пък ще доведе до увеличаване на безработицата.

Коментар

• 2-3 дни всичките им "мастити анализатори" тръбят, че индексите неизбежно ще направят "здравословна" корекция!

Коментар

• Томас Мироу: Източна Европа да се пази от прекален оптимизъм
                                Последна редакция: 12.08.2009, 18:28
                                Публикуване: 12.08.2009, 18:12
                                Автор: Елица Елефтерова

Остава заплахата от влошаване на икономическите показатели в Източна Европа, освен това регионът няма скоро да възстанови високия икономически ръст, който имаше. Това заяви Томас Мироу, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие, цитиран от агенция Ройтерс.

Германски вестник цитира изказването му от сряда, когато той заяви, че очаква Азия и САЩ да изплуват първи от икономическата криза.

Страните от Централна и Източна Европа, които бяха подложени на кредитен колапс и тотален срив в търсенето на стоки, най-вероятно ще забавят възстановяването си от кризата, коментира той.

Според анализатори, в региона силните икономики са преминали през най-тежкия си икономически период. Икономиките в Литва и Латвия, се очаква да се свият с една пета още през тази година. Може да отнеме години докато се възстановят, прогнозира банкерът.

Томас Мироу заяви пред Ханделсблат, че е твърде скоро, за да се мисли, че страните от региона са обърнали страницата с икономическите сътресения. Според него необслужените заеми ще нарастват, освен това все повече компании ще банкрутират, което пък ще доведе до увеличаване на безработицата.

Банкерът заяви, че кризата в банковия сектор, която се оказа потенциален катализатор на обширно понижение (икономически спад), както се опасяваха някои икономисти, достигна западни банки както и самата Еврозона, но до голяма степен тази криза беше ограничена поради намесата на Международния Валутен Фонд и Европейската Комисия, които подкрепиха региона с капитали.

Мироу сигнализира, че бързото влошаване на нивата на чуждите инвестиции няма да се промени скоро.

Това от своя страна ще се отрази на икономическия ръст, който в повечето страни надвишаваше 6% за година, а в прибалтийските стани беше отчетен дори двуцифрен ръст.

Коментар

Working...
                                X