If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отчитайки фундаметалните фактори ,от които би трябволо да зависят валутните курсове на основните валути ,най-логично е курсът на щатския долар спрямо повечето основни валути да продължи да отслабва(макар и с колебания ) и най-логично е вследствие на това индексите на фондовите борси по света(а защо не и на БФБ) да растат.Разбира се валутните пазари са изключително алогични в краткосрочен план ,но всеки който анализира трябва да очита и фундамента.Не е препоръка за нищо.
Малко си поставил каручката пред коня - "най-логично е курсът на щатския долар спрямо повечето основни валути да продължи да отслабва(макар и с колебания ) и най-логично е вследствие на това индексите на фондовите борси по света(а защо не и на БФБ) да растат".
От кое е логично - от почти нулевите нива на лихвата при ФЕД? Или поскъпването на Юана ще обезцени щатския долар? Много опростяваш нещата ми се струва
ПП: Кои точно фундаментални фактори си отчел - опитай да ги изброиш? Аз отчитам 2, като и двата са в полза на силен долар - единия е че Китай започна да купува пак щатски дълг след като беше поспрял, а другия е че ФЕД ще вдигне лихвения процент и тогава долара няма да се схваща И като кери трейд валута. Отслабването му има само 1 фундаментално събитие - и то е (уж) връщането на доверието на инвеститорите във фондовите пазари. Обаче върховете при златото показват точно обратното и изобщо не бих се обзаложил че стабилизацията реално е факт - дори напротив! Отделно факта че кризата с ПИГС държавите си е налице, просто слезе за малко от първа страница в пресата. Че за капак и Белгия се нареди на опашката след Испания и Гърция
Шемет аз няма да изчезна ама такива като теб като загубят и изчезват от форума завинаги Мен не ме мисли казвал съм го и пак го казвам че първо работя за много пари за бг стандарта имам акции ама имам и наличен кеш и взимам рента която няма да пресъхне поне докато съм жив.Така че пожелавам ти да я наредиш като мен
Те тия дето работят за много пари, не се хвалят и не си избиват комплексите по цял ден във форума като теб.....айде със здраве.....
според мен за 1-2 седмици няма да стане чудо... но поне става ясно че почва положителния тренд... който ще картери много много бавно но стабилно...
И скоро Факушка, Gaki, Tradanza, и Ташунко със сапа ще изчезнат от форума
Шемет аз няма да изчезна ама такива като теб като загубят и изчезват от форума завинаги Мен не ме мисли казвал съм го и пак го казвам че първо работя за много пари за бг стандарта имам акции ама имам и наличен кеш и взимам рента която няма да пресъхне поне докато съм жив.Така че пожелавам ти да я наредиш като мен
Подкрепям!
Дори и само еднократно избухване да си остане, днес трябва да UP-каме
Ей ама не се отучихте толкова години да не гледате само едната страна на нещата... Щом някой пъшка в съседната стая, значи непременно се е..т...... Напротив всички тези новини ме карат да инвестирам по скоро в други активи - земя, злато итн. Очевидно Китай сменя курса (очевдно усещат какъв балон надуха докато растяха), по веригата един господ знае кави лостови механизни ще се задействат и как ще се отразят на задният край върху българската икономика....
Иначе и на мен ми се ще да растем, ам не така хаотично (както аз викам по румънски)....
Не е препоръка за взимане на инвестиционни решения...
Преди няколко месеца бих казал ,че днес ще бъде хубав ден за продавачите ,но сега е момента да се види какво преставлява борсата и има ли изобщо сила за ръст ,при тези новини .Еврото слабо ,долара силен и китайците ще вдигат юана спрямо долара което означава ,че се дава шанс на цялата наша лека и не лека промишленост за излизане от кризата....
Отделно Азия е нагоре с над 2,5% , Европа също ще стартира над 2 % и премаркета на САЩ е на 1,5 %....
Не съм още напълнил портфеила на БФБ ,но е жалко в такъв ден да нямаме ръст...
Преди няколко месеца бих казал ,че днес ще бъде хубав ден за продавачите ,но сега е момента да се види какво преставлява борсата и има ли изобщо сила за ръст ,при тези новини .Еврото слабо ,долара силен и китайците ще вдигат юана спрямо долара което означава ,че се дава шанс на цялата наша лека и не лека промишленост за излизане от кризата....
Отделно Азия е нагоре с над 2,5% , Европа също ще стартира над 2 % и премаркета на САЩ е на 1,5 %....
Подкрепям!
Дори и само еднократно избухване да си остане, днес трябва да UP-каме
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Отчитайки фундаметалните фактори ,от които би трябволо да зависят валутните курсове на основните валути ,най-логично е курсът на щатския долар спрямо повечето основни валути да продължи да отслабва(макар и с колебания ) и най-логично е вследствие на това индексите на фондовите борси по света(а защо не и на БФБ) да растат.Разбира се валутните пазари са изключително алогични в краткосрочен план ,но всеки който анализира трябва да очита и фундамента.Не е препоръка за нищо.
Коментар