IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересно четиво!

Опит за диалог. Неуспешен.

Първите идеи на новата Комисия за финансов надзор за развитие на борсата срещнаха незаслужено много критики

http://www.capital.bg/biznes/finansi...og_neuspeshen/
    "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Първоначално изпратено от guantanamo Разгледай мнение
      Само ако обичаш ,цитирай ми къде съм казал за дау, че е ирелевантен!
      Игра на думи, относно ирелевантността (ти написа "доколко!! е релевантна") на графиката EUR/RON.
      Давай го с повече въображение.
      Много се впрягаш.
      Last edited by anon6706; 06.08.2010, 19:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        guantanamo, започвам да си мисля, че Чичко Паричко е прав в постовете си за теб. Колкото и да не ми харесват изразните средства на този ник.

Ако поне 2 участника днес са си продали акциите благодарение на мои постове - това ще ми достави удоволствие.Все пак - да видим как ще завърши ДАУ, колкото и "ирелевантен" индекс да е той.
        anon6706,започвам да си мисля, че ти си някаква лоша версия на Чичко Паричко!

Водиш някакви задочни разговори с мен, но аз по надолу съм ти написал всичко което съм смятал за важно при диалога си с теб, затова, недей хвърляй енергия в тази посока повече!
        Диалогът между нас завърши преди да започне

Хубаво е, да ми дадеш цитат къде съм казал, че ДАУ е ирелевантен , иначе ставаш поредното плямпало в тази тема, недоволно от БФБ, форекса,борсите и от живота въобще!

А това което съм оцветил в червено показва добре, що за човек си!

Няма нужда да ми отговаряш.Аз не съм самарянин като теб и затова трудно ще се разберем.
        По-добре не се опитвай да свалиш дискусията на личностно ниво и да разводняваш темата.

Само ако обичаш ,цитирай ми къде съм казал за дау, че е ирелевантен!
        "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Не мога да разбера защо така си назлобял. Написал съм няколко неща тук и подскочи. Сам разбираш, че са верни и ги пиша на общодостъпен език, а не с разните му УНССки термини.
          Ето новите данни от днес:
          Индустриалното производство на Германия на месечна база за юни е паднало с 0.6%. И това става при евро/долар около 1.20-22 за този месец. Какво ли ще е за юли при сегашния курс на еврото?
          Продажбите на дребно по цял свят показват нулев или отрицателен ръст. Къде отива тази продукция? Да строят магистрали да строят, ама колко ще продължи това?

Ти искаш всички да заровят глави в пясъка.... леко одупени.
          Нали знаеш колко е населението на Индия и Китай и че там искат вече да ядат пшеница, а не само ориз?, (т.е. сменят потребителкисте навици) и какво от това че продажбите на дребно спадат. Ами хората не пестят ли от закуски там, за да си купят ... къща или поне немска кола, хахаха
          още един въпрос нали може, например какво стана с бюджетните дефицити спрямо преди кризата, да кажем дефицита в Сащ не скочи ли с 35% ... срещу 20% на Европа? Това не значи ли също че в дългите долари е влязъл повече въздух отколкото еврото, хахаха. Майтап бе Уили ??
          Last edited by rozova pantera; 06.08.2010, 19:25.

Коментар

• guantanamo, започвам да си мисля, че Чичко Паричко е прав в постовете си за теб. Колкото и да не ми харесват изразните средства на този ник.

Ако поне 2 участника днес са си продали акциите благодарение на мои постове - това ще ми достави удоволствие.
            Все пак - да видим как ще завърши ДАУ, колкото и "ирелевантен" индекс да е той.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

..............................

Да не се ровя, но имаше случаи когато дивиденти на някой акции се случваше да са по високи от цените преди тва...
              Ами разрови се де!

Интересно, с какво спициалистите биха сравнявали софикс? Например... Сеул?
              Питам, защото както каза един форумец по-долу,
              всичко е навързано като свински черва, а краят им е в САЩ...
              Та преди година и кусур DOW падна с 40%, а родната борса - 4 пъти?!?
              Абе - някои ги тресе оФчи оптимизъм.

Разбира се, бефебе няма нищо общо със другите борси , а и със световната икономика като цяло.

Коментар

Айде да не разводняваме темата................
                Ми тя тая тема си е разводнена по дефиниция Тук нищо читаво няма да прочетеш. Темата си е създадена да бъде кошчето за отпадъци на форума ......
                Last edited by netware5; 06.08.2010, 16:59.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                  Че едва ли българската икономика е отбелязала четирикратен ръст (400%) от 1997 досега.
                  А и тук ще се окаже, че май, май все пак в номинално изражение имаме четирикратен ръст

Коментар

Е тези неща ще оставя на по-големите и на разбирачите.
                    Но пък ето и нещо друго, за по-простите като мен:

1997 - Софикс - 100; DOW - 7441.15;
                    ....
                    ....
                    Днес - Софикс - 392,45; DOW - 10601.50
                    (вчера, де)

Я пак кажи за дивидентната доходност че не разбрах нещо.
                    Що не ни сравни направо с Nikkei
                    Той е най-подценен. Да знаеш, трябва точно натам да насочиш целия КЕШ

А и ми е особенно любопитно да ми отговориш на въпроса, кое ще стане по-бързо? Софикс да стигне 1000 пункта или DJ 26000?
                    Last edited by Pivoley; 06.08.2010, 16:52.

Коментар

....
                      ....
                      (вчера, де)

хахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахаххахахаха хахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахаххахахаха хахахахахахахахаххахахаха

Пич, не ставай смешен, да сравняваш Дау и Софикс в тия периоди хахахахахахахахха

Да не се ровя, но имаше случаи когато дивиденти на някой акции се случваше да са по високи от цените преди тва...

Коментар

Не те знам на колко годинки си бил като софикс бе 100 пункта, но прегледай на кви цени са се търгували акциите и кви съотнешения, дивидентна доходност и тн... тогава говори

....
                        ....
                        (вчера, де)

Коментар

И друго - от създаването си досега софикс се е набалончил изключително (Сравнено с другите индекси по света). Че едва ли българската икономика е отбелязала четирикратен ръст (400%) от 1997 досега.
                          Аве, човек, смени си мнението, че ставаш за смях.
                          Първо, виж колко е бил БВП 1997 год. и виж колко е сега.
                          Второ, можеш да проследиш всеки един борсов индекс как се развива през първите си 10, 20, 30 години, спрямо икономиката и после ще коментираме пак.

Коментар

Айде да не разводняваме темата..

Аноне, може да си прав в дългосрочен план, но в краткосрочен не се знае

В момента знаеш 2 могъщи сили се борят - свиването на кредитирането, от една страна и от друга - печатането на тонове пари

така че липсата на ръст на продажбите на дребно (за месец), не значи директно по-ниски цени на акциите

знаеш ги тия неща, само се правиш :P
                            Неприятното в случая е, че е съчетано и с падане на инфлационните индекси, както и с повишаване нивото на спестяване. Това говори за устойчивост на НЕхарченето. Явно хората имат пари щом спестяват, но нещо ги гложди да развържат кесиите. Мениджърите на компаниите не свалят току-така цените. Явно знаят нещо повече от нас. Говоря за сериозните компании по света.

Коментар

• Абе пак пропускате основното ама........ Инфлацията тръгва (петрола е индикатор номер 1, дори днес горивата в БГ са ъп 2%) - безработицата остава висока. Кеша се натрупва (и то "опасният" напечатан в кризата такъв) тс. скоро ще се влее като лавина в икономиката. Тс. нещата се развиват точно както всички противници на печатането на кеш в САЩ прогнозираха.... И ако са прави в следващата една година ще чакаме много високи цени на храните, горивата, фалити, глад и безработица.......... Едва когато се овладеят тези процеси, можем да говорим за оптимизъм пред световните борси и в частност БГ подобието........ Сега още повтаряме миналото лято (е балъците са със 70% по малко, явно хората се понаучиха - скока тогава за няколко сесии беше 25% сега е 9), нищо повече.... Но който хване вълната да е жив и здрав...

Не е препоръка за покупка/продажба на акции.

Коментар

И друго - от създаването си досега софикс се е набалончил изключително (Сравнено с другите индекси по света). Че едва ли българската икономика е отбелязала четирикратен ръст (400%) от 1997 досега.
                                Не те знам на колко годинки си бил като софикс бе 100 пункта, но прегледай на кви цени са се търгували акциите и кви съотнешения, дивидентна доходност и тн... тогава говори

Коментар

Working...
                                X