IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
    Бягаш от отговор на въпросите ми . Идеята ми е да си подкрепиш мислите си с действия макар и виртуални , от рода на ( бях купил тази акция на толкова и сега ще я разпродавам , или сега ще купя тази и ще чакам и т.н.) . Ангажирай се с конкретни прогнози . Ето например Петър Караиванов е дал прогноза за СОФИКС на 80 пункта още преди 2 г. и я подкрепи наскоро пак , но пък пропусна да каже за другата си прогноза СОФИКС 2700 която също е от преди 2 г.
    Не че бякгам - Просто не мога да ти отговоря на въпросите. Нямам идея колко ще е Софикса след 2 години.... Прогнозата ми от преди 2 години даде отклонение почти 60%... Така е и със отделните позиции - Портфейла ми е силно намален в последната година (колкото един Golf 4 на 10 год), което го прави по скоро забавление от колкото някаква инвестиция. Рядко купувам (дори си спрях Кобоса), почти не продавам тс повечето са ми стари позиции купувани на нива на Софикс между 1400 - 800 - основно купувам Банки, по малко Софарма, Химимпорт и съвсем малко Албена........Кога ще продавам - по скоро като ми дотрябват пари за някой пиянски уикенд и към момента нямам достатъчно "точки" - не зависи от икономическите събития и цените на акциите... Определено мнението ми не препоръка за купуване на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Дългосрочни, че и средносрочни прогнози на индекси са пълни глупости. Това е все едно да прогнозираш какво от това което не знаеш ще повлияе на цената по начин който няма как да определиш.

По никакъв начин подобно нещо не може да се нарече прогноза. То е същото като онези циганки дето предсказват по улиците.

Единствения вариант да може да се прогнозира движение е самия пазар да не е отразил напълно нещо което вече се е случило. Но това са краткосрочни прогнози. При които просто даден потенциал не се е развил.

За това и винаги ми е смешно някой като дава прогноза
      +1

Коментар

• Дългосрочни, че и средносрочни прогнози на индекси са пълни глупости. Това е все едно да прогнозираш какво от това което не знаеш ще повлияе на цената по начин който няма как да определиш.

По никакъв начин подобно нещо не може да се нарече прогноза. То е същото като онези циганки дето предсказват по улиците.

Единствения вариант да може да се прогнозира движение е самия пазар да не е отразил напълно нещо което вече се е случило. Но това са краткосрочни прогнози. При които просто даден потенциал не се е развил.

За това и винаги ми е смешно някой като дава прогноза

Коментар

• Бях пуснала тема за портфейла - как се движи, но уви пак ми я изтриха.

Коментар

• Рапана при всички положения няма да ми свършат работа , но пък ще разбереме и самия Равновесие също стойноста и качеството на това което се поднася .

Коментар

• Бягаш от отговор на въпросите ми . Идеята ми е да си подкрепиш мислите си с действия макар и виртуални , от рода на ( бях купил тази акция на толкова и сега ще я разпродавам , или сега ще купя тази и ще чакам и т.н.) . Ангажирай се с конкретни прогнози . Ето например Петър Караиванов е дал прогноза за СОФИКС на 80 пункта още преди 2 г. и я подкрепи наскоро пак , но пък пропусна да каже за другата си прогноза СОФИКС 2700 която също е от преди 2 г.

Коментар

Не знам дали има някой , който да го интересува какво мислиш . По добре кажи ти ще разпродаваш ли ? Ще купуваш ли ? Имаш ли изобщо някакви акции и къде ако имаш ? Иначе си много активен в последно време и повечето вече знаят какво мислиш и как го мислиш .
                Тотално не съм съгласен с теб. Съдейки по ненията във този форум Ravnovesie е един от най-аргументирано пишещите участници. Неговите мнения са смесица от икономика, психология и философия, във оптималните за икономически форум пропорции, представени на останалите участници по начин който дава възможност да бъдат доразвити и коментирани. Лично аз ги чета със особен интерес.

Не виждам смисъл някой да споделя (пък особенно по форумите) конкретни параметри за притежавани активи. Мнението на всеки дали ще купува или ще продава е с нулева стойност, поднесено по начина по който ти го искаш. И не би ти помогнало....

ПС. Не ми харесва и начина по който пишеш колега( не ти знам името та за това така се обръщам към теб) EL Guapo....

Коментар

Не знам дали има някой , който да го интересува какво мислиш . По добре кажи ти ще разпродаваш ли ? Ще купуваш ли ? Имаш ли изобщо някакви акции и къде ако имаш ? Иначе си много активен в последно време и повечето вече знаят какво мислиш и как го мислиш .
                  Не ме чети тогава. Аз лично на доста народ не им чета глупостите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    А аз си мисля че ако има по-значително движение следващите дни то ще е надолу. В повечето случаи причините за продажба за различните участници са сходни, също както и причините за покупка. И след като за сега явно причините за продажба са повече - както се вижда последните месеци - то би било тъпо човек да залага че изведнъж нещата ще се променят и пазара ще тръгне нагоре.

Не че е невъзможно но поне за сега изглежда по-малко вероятно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                      "не спират" предполагаше, че си видял нещо такова и тази сутрин...

Все едно аз да напиша "Тц тц тц това "Х" АД как се качва....." ама да съм имал предвид миналия Вторник и пролетта на 2007-ма

Оставям те да следиш "разпродажбите". Хубав ден
                      не се косе хаки има хора с толкова негативна енергия в тях!
                      така,че свиркай си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
                        А вчера, а през изминалите 3 години
                        "не спират" предполагаше, че си видял нещо такова и тази сутрин...

Все едно аз да напиша "Тц тц тц това "Х" АД как се качва....." ама да съм имал предвид миналия Вторник и пролетта на 2007-ма

Оставям те да следиш "разпродажбите". Хубав ден
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Усещате ли затишие пред буря

Коментар

• Първоначално изпратено от цар плъх Разгледай мнение
                            пък да не говорим как се появи голяма бройка на албена и как беше глътната!

даааа, а някои чакат да стане 35 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                              Има 20 сделки на кръст! И това ли вече стана "разпродажби"
                              пък да не говорим как се появи голяма бройка на албена и как беше глътната!

Коментар

• А вчера, а през изминалите 3 години

Коментар

Working...
                                X