If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хихихих - Заю-баю Дългоухий - чакам те на Софикс 268 !!! ;-)
Докато отчетите на качествените компании показват ясни сигнали за излизане от криза, балъците сриват пазарът и панически разпродават за смешни пари. Това е все едно да си решил да инвестираш в сребърце, а някой кретен да ти го продава на цената на железният скрап, щото е решил, че идва краят на светът. Честито на влизащите под ниво 380, храбростта ви ще бъде възнаградена с яки проценти доходност, за това съмнение няма - спорът е единствено относно времевият хоризонт.
Аз лично не само че ще си понапазарувам самостоятелно, но и ще си платя вноската по човекозастраховката за цяла година напред - този момент не е за изпускане.
Всичко става по-перфектно, отколкото съм се надявал...
Давай, Заю - ти си №1 !!!!
Импе, като го гледам това прасе - и се сещам точно за тебе. На борсите има не 2, а поне 5 типа играчи:
мечки и бикове (всеизвестните), пилета, овце и прасета. Ти си точно прасе - вечния донор хахахахаха
Чудно как е донор някой, дето само лапа, а не продава !!! Мене не ме мисли момко - казах, че водещите ми акции отдавна са се изплатили само от дивиденти, а част шитнах седма-осма година, с хиляди проценти печалба и обръщах в златце и сребърце и платинчичка. Светът да пропадне, пак няма да съм вътре, то вече е математически невъзможно... ;-)
Донор е само Заю. Император - не заю.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Докато отчетите на качествените компании показват ясни сигнали за излизане от криза, балъците сриват пазарът и панически разпродават за смешни пари. Това е все едно да си решил да инвестираш в сребърце, а някой кретен да ти го продава на цената на железният скрап, щото е решил, че идва краят на светът. Честито на влизащите под ниво 380, храбростта ви ще бъде възнаградена с яки проценти доходност, за това съмнение няма - спорът е единствено относно времевият хоризонт.
Аз лично не само че ще си понапазарувам самостоятелно, но и ще си платя вноската по човекозастраховката за цяла година напред - този момент не е за изпускане.
Импе, като го гледам това прасе - и се сещам точно за тебе. На борсите има не 2, а поне 5 типа играчи:
мечки и бикове (всеизвестните), пилета, овце и прасета. Ти си точно прасе - вечния донор хахахахаха
в грешка си.
прасетата не са донори. Те плюскат яко. Е... по някога плюскат и шит, но тва е друг въпрос
КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ
Абе случва се това от което се опасявахме. Ама и ние (като нация) си имаме вина. Тук вече не ни е виновна кризата. Последните месеци и години нищо не се промени. Трябваше до сега да сме направили болезнените реформи (съкращения, фалити итн) и вече да летим... А то на 90% от хората живота и професионалните задължения не са им се променили и 1%.. Другите 10 дето ги удари кризата са разни турци строители и стажанти по фирмите. Тс. работим и си правим същите глупости, как очакваме различен резултата (виж Аинщайн по долу). Така и на борсата - миналото лято бяха като полудяли и на никой не му мина през глава елемнтарният върос - Абе ако може да се печели по 100% за три месеца, защо хората правят фабрики, заводи, електроцентрали или работят на заплата а не си турят едно кобосче и да потекат пари от кинти....Е сега си сърбаме попарата (алчността) от миналото лято.... Продължава и болестта на българина да се занимава с неща дето не разбира (и Монката Дянков по телевизията го каза ония ден) - чета и тук във форума дори разни осредняват, скалпират - добре че още ги държат на работа та си получават заплатите (а трябваше до сега да са съкратени) иначе да са умрели от глад....Че половината Банкови директори или директори на фондове или лизингови дружества разбират от финаси колкот аз от тромпет...но колко сте чули да са уволнени или сменени през последната година...
Бахти и буклуците. Няма ли, кой да спре тази безобразна спекула ???
Замирише ли на мърша - лешоядите (т.е. санитарите) идват да поразчистят.
Пазар бре, не видя ли какво стана когато Меркел се изцепи неподготвена оня ден?
Изявлението й беше много, много сериозно премислено и с много положителен ефект за немската икономика.
Ти се правиш на велик, но не се ли поизхвърляш да съдиш канцлера на Германия? Или типично по български - дай да плюем, без да имаме мозък и за 5 стотинки.
Меркел е политик, а не икономист.
ПП: Аз тъй без мозък, типично по български осребрих нейните глупости - играх срещу еврото и си изкарах парите за една вечер.
Той май пак само гледА отстрани А?
Печели си и ти го желая. Просто не коментирай "през просото" хора, които ръководят ресурси (човешки или финансови) много над нивото ни.
Успех.
Имало е, има и ще има ПРОДАЖНИ политици. Подчертавам - продажни политици.
Ръководят хората, така е. Понякога ги водят и към ВОЙНИ.
Да не коментирам? Бай Тошовото време свърши, драги ми Смехурко.
Май само аз съм на мнение, че на Европа /и най-вече Германия/ е необходимо еФтино евро за да стимулира износа защото навярно знаят, че само с вътрешно потребление няма да преборят кризата и Меркел като истинска арийка полага всички сили за това. Първо до последния момент се опъваше на плана за помощта на гърците, а сега продължава в същия дух активно подпомагана от видни немски икономисти. А пред цял свят се разиграва театро за "опастност за еврото", "разпад на ЕС" и какви ли още не глупости които да прикрият главната цел -> паритет с $
Ако си беше дал труда да попрочетеш - щеше да знаеш че точно Германия няма проблеми с износа - за сметка на това вътрешното потребление не е високо.
Меркел като истинска арийка (което е под въпрос) определено НЕ работи за стимулиране на немския износ Вербалните и интервенции целят по-силно евро, хубаво е че пазара и разказа играта в крайна сметка
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Етапа "Аз казах ли ти" е към своя край Чакаме отката - при съвземаща се реална икономика такива пристъпи на паника се наказват жестоко. Ще е импулс, а не корекция.
Нали се сещаш, че този импулс го чакат от края на 2008 г. Само участниците, които твърдят "ето почва се вече" се сменят...
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Етапа "Аз казах ли ти" е към своя край Чакаме отката - при съвземаща се реална икономика такива пристъпи на паника се наказват жестоко. Ще е импулс, а не корекция.
Та въпросът е кой излиза и защо. Възможни причини:
1. Спешна нужда от кеш
2. Стратегическо решение с оглед икономическата криза и в частност състоянието на българската икономика.
По интересно е кой купува и защо. Възможни причини:
1. Все още не се е събудил.
2. Забравил е да си отмени поръчките купува на "невероятно" ниски и непостижими нива.
3. Купува по инерция за да осреднява цената на придобиване, щото няма нерви да гледа сегашните им стойности.
4. Стратегическо решение отпреди 2 години с оглед икономическата криза и в частност състоянието на българската икономика, което някой е забравил да актуализира.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Не е само Софикса. Очевидно някой излиза от БФБ напълно или частично. Мисля че е само един. Интересното е, че разпродаваните позиции до известна степен съвпадат с моите . Но който и да е - има(ше) акции не само в Софикса.
Та въпросът е кой излиза и защо. Възможни причини:
1. Спешна нужда от кеш
2. Стратегическо решение с оглед икономическата криза и в частност състоянието на българската икономика.
Не съм изброил други причини, защото разпродаваните компании са твърде различни като състояние и перспективи, т.е. надали разпродажбите са мотивирани от конкретното състояние на компаниите.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар