If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ауууууу пропадане пак.Свена червения семафор.Изчерпа им се оптимизма или на Башовете тук им свършиха парите.То повечето драскачи пишман оптимисти кога ли са ги имали де ама нъл мнооо са ербап.Айде купувайте бре що стоите Айде и Порки ша помогне с 300 лв той си го каза Мангала че ша ви помага всеки месец с по 300 лв.
Аааа, сега дори оптимистите се изтарикатиха. Май чакат индианските разпродажби, други не останаха )))))))
Елементарно се става на печалба. Достатъчно е човек да е влизал предимно преди 2006 да си е продал поне 20-30% от акциите през 2007 г. когато вече откровено се говореше за балони - а трейс и потвърди балона. И в последствие да е вкарал тези пари и малко отгоре в моментите на най-голяма паника след фалитите на лемън брадърс и то в стабилни компании. Албена например е на около 100% от средните си цени в началото на 2009, а Софарма е на 80% на плюс. Поне при мен тези акции бяха над половината ми портфейл от български акции към март 2009.
Достатъчно е просто човек да не е панирал и да е купувал когато другите се панираха и да е продавал дори и доста малко когато другите си мечтаеха за по 5% средно на ден и в края на краищата вече ще е на солиден плюс въпреки този 90% спад
Тъй и аз съм чувал - елементарно е. Да прогнозираш по минали събития ...
Те са любители на ССВ и ако няма оборот и качване , сега размишляват защо не са се договорили пакетите по телефона.....днес!
Те сега се молят да се покачи ЦКБ за да ме оплюят пак.Много се кефят ама после мълчат като е..ни гъзове като се пързулне бумагаа надоле.Какво се е променили че да чакам за няколко дена промяна в настройката а играчите
... единствения гаф който може да стане... е г-н Дянков и ГЕРБ тотално да сътрият икономиката на България (и следя този вариант, че е възможен... след всичките тия глупости които правят)... само тогава може да имаме още спад...
Ти затова не бери грижа Румънците съвсем оплетоха конците и чакат 2% спад на БВП за тази година, пък гледай им борсата. Чак вноските в частни пенсионни фондове орязоха драстично и пак скачат. Много добре си прави Дянков, но такива като теб дето не разбират слушат Първанката и Доган
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Не споря, че донякъде съм имал и късмет. Т.к когато купувахме акциите ... през 2007 год имаше случаи акции закупени от мен които се удвоиха или утроиха в рамките на 1-2 месеца.
а после да си призная... половината от парите ги вкарах през Ноември-Декември 2008 (т.к. от 4 Ноември в Китай почнаха да растат акциите и индексите и мислех че САЩ ще ги последват в рамките на 1 месец... но уви... )... а другите ги купих точно през Февруари 2009 .
т.ч. Факушка... така стават нещата...
сега си държа акциите и чакам...като почна да продавам ще ти се обадя. В 80% от случаите съм оптимист за БФБ в момента... единствения гаф който може да стане... е г-н Дянков и ГЕРБ тотално да сътрият икономиката на България (и следя този вариант, че е възможен... след всичките тия глупости които правят)... само тогава може да имаме още спад...
Елементарно се става на печалба. Достатъчно е човек да е влизал предимно преди 2006 да си е продал поне 20-30% от акциите през 2007 г. когато вече откровено се говореше за балони - а трейс и потвърди балона. И в последствие да е вкарал тези пари и малко отгоре в моментите на най-голяма паника след фалитите на лемън брадърс и то в стабилни компании. Албена например е на около 100% от средните си цени в началото на 2009, а Софарма е на 80% на плюс. Поне при мен тези акции бяха над половината ми портфейл от български акции към март 2009.
Достатъчно е просто човек да не е панирал и да е купувал когато другите се панираха и да е продавал дори и доста малко когато другите си мечтаеха за по 5% средно на ден и в края на краищата вече ще е на солиден плюс въпреки този 90% спад
Съгласен съм в по-голямата част.
Въпроса ми е към него (а и други "инвеститори"), защото помня с добра точност кой какво е писал и брисал. Разбира се не за всички.
Но пък тук има знакови фигури, които не можеш да забравиш.
Факушка,
аз съм от средата на 2006 на БФБ т.ч. няма да се спускам в подробности колко съм на печалба
Но ако сметнем колко пари съм имал преди 2 години (например май-юни 2008) сега съм на печалба от тази сума колкото и да си мислиш че се хваля...а ако ги сметнем даже от преди 2 год и половина.... когато бяха едни от най-високите стойности и SOFIX се въртеше около 1800 до 1500... съм на незначителна загуба (около 15%-16%)... т.ч. в момента ми трябва ръст от около 20% и ще достигна най-добрите си времена . А аз мисля че съвсем скоро този 20% ръст ще го имам... т.ч. си спа спокойно
Ми браво, браво,
само се чудя, след като ти и някои други купувате непрекъснато на дъното от две години на сам, как точно ги смятате тези печалби?
Сокито например се наши яко на ипото на дървените, след което се похвали че бил на печалба... Та интересно ще е за всички четящи тук как става това?
Коментар