IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/12...100_mln_lv_ot/

А сега ще се види дали има Дядо Коледа и Дядо Мраз а най вече достатъчно шарани....

Коментар

• "Столицата на България се мести във Враца, за да се спре обезлюдяването на Северозападните части и да живне най-бедния регион в страната, като в същото време се спре масовото застрояване на София."Ей тез късмети на Инвестора, много ме зарадваха

Коментар

• "SOFIX достига 2000 , малко преди инфлацията да качи хляба до 100 лева." - инвестор БГ - много добро Само да можеше share през faacebook да се порадваме с колегите
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Тони - не мога да повярвам, че Бабешки цъкли е казал нещо умно, сега ако има и воля да го стори, ще му се подигравам значително по-малко. Да - крайно време законът да се промени - тия кинти трябва да се налеят в икономиката, ако се инвестират в определени проекти, ще носят дългосрочна доходност на бъдещите пенсионери.
          Оптиков също е прав - да бяха набичили сухото от Сребърният фонд в сребърце - 70% доходност щяха да направят за една година !!!

Ама цялата им работа като в лафът на Божественият - "Койту играй - пичели, койту ни играй - ни пичели."
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Интервю с Дянков за днешния Стандарт;
            "...- Лансирахте идеята парите от Сребърния фонд да се инвестират в бизнес проекти. Ще разкажете ли малко повече?
            - Засега сме направили само една стъпка. Но още като влязохме в управлението, забелязах, че дотогава не е имало активно управление на парите от Сребърния фонд. Те стояха на сметки в БНБ. Все едно, че всеки ден е имало възможност парите да се изтеглят и да се използват за нещо. А законът казва, че парите не могат да се използват поне до 2018 г. Направих справка за миналото и лихвата по тези пари се оказа някъде под 0,05%. Първото, което направихме в рамките на сегашния закон, е да сложим парите пак в БНБ, но на по-дългосрочни сметки. Преди две седмици сложихме половината сума на 6-месечни сметки, а другата половина - на 3-месечни. Така с един ход се вдигна доходността от 0,05% някъде до около 0,5%. Което пак е ниско, но пък доста по-високо, отколкото досега. Оттук нататък в рамките на сега действащия закон ние нямаме кой знае какви възможности. Законът забранява инвестирането на Българската фондова борса или в някакви бизнес проекти. Така че парите могат или да се пазят на депозит, както е било досега, или да се инвестират в чужди активи, на чужди борси - нещо, от което аз не съм особено възторжен. Защото по този начин ще се подпомагат чужди икономики, а не нашата. Управителният съвет на Сребърния фонд, на който аз съм председател, вече 3-4 пъти се събира в последните два месеца и работим по промяна на закона. Така че поне 50% от цялата сума, или 1,8 млрд. лв. в момента, да може да се инвестира в български ценни книжа и не само държавни, а по принцип и на фондовите борси. Това ще стане в рамките на следващите 3-4 месеца. По този начин ще можем да подкрепим и Българската фондова борса, и българските бизнеси, в които се инвестира. Все още върви анализ между експертите, но може да се инвестира, например, в индекси. Може да се инвестира в сектор строителство заради магистралите, или да се инвестира в перспективни сектори като саниране на сгради...."
            Ако бяха инвестирали "сребърния" фонд наистина в сребро, сега щеше да е поне 3 пъти по-ценен.
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Интервю с Дянков за днешния Стандарт;
              "...- Лансирахте идеята парите от Сребърния фонд да се инвестират в бизнес проекти. Ще разкажете ли малко повече?
              - Засега сме направили само една стъпка. Но още като влязохме в управлението, забелязах, че дотогава не е имало активно управление на парите от Сребърния фонд. Те стояха на сметки в БНБ. Все едно, че всеки ден е имало възможност парите да се изтеглят и да се използват за нещо. А законът казва, че парите не могат да се използват поне до 2018 г. Направих справка за миналото и лихвата по тези пари се оказа някъде под 0,05%. Първото, което направихме в рамките на сегашния закон, е да сложим парите пак в БНБ, но на по-дългосрочни сметки. Преди две седмици сложихме половината сума на 6-месечни сметки, а другата половина - на 3-месечни. Така с един ход се вдигна доходността от 0,05% някъде до около 0,5%. Което пак е ниско, но пък доста по-високо, отколкото досега. Оттук нататък в рамките на сега действащия закон ние нямаме кой знае какви възможности. Законът забранява инвестирането на Българската фондова борса или в някакви бизнес проекти. Така че парите могат или да се пазят на депозит, както е било досега, или да се инвестират в чужди активи, на чужди борси - нещо, от което аз не съм особено възторжен. Защото по този начин ще се подпомагат чужди икономики, а не нашата. Управителният съвет на Сребърния фонд, на който аз съм председател, вече 3-4 пъти се събира в последните два месеца и работим по промяна на закона. Така че поне 50% от цялата сума, или 1,8 млрд. лв. в момента, да може да се инвестира в български ценни книжа и не само държавни, а по принцип и на фондовите борси. Това ще стане в рамките на следващите 3-4 месеца. По този начин ще можем да подкрепим и Българската фондова борса, и българските бизнеси, в които се инвестира. Все още върви анализ между експертите, но може да се инвестира, например, в индекси. Може да се инвестира в сектор строителство заради магистралите, или да се инвестира в перспективни сектори като саниране на сгради...."
              Браво! Добре сте ни дошли! не-инвестирането на БФБ и лихва "под 0,05%" е било по-здравословно решение на пръв поглед, но ако Фонда участваше едва ли Софикс щеше да има такава годишна графика. Аиде да видим сега таз новина с колко ще бутне индексите...
              и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Интервю с Дянков за днешния Стандарт;

Коментар

• От няколкото увеличения на капитала за които се разбра тези дни, най-интересно ми изглежда Шератон, как мислите? Но пък фрий-флоута е много малък, дали може да стане игра?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                    Софикса нещо зачерви бузи
                    И на теб да ти ударят 2 шамара и ти ще зачервиш
                    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/110136/339.html

започна състезание кой пръв да източи парички през новата година. докато не са свършили

Коментар

• Софикса нещо зачерви бузи
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                          Да, от Понеделник до Четвъртък ще има търговски сесии, на 31-ви не и догодина първа сесия на 3-ти Януари.
                          Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                            Пичове, след коледа БФБ ще работи ли че нещо не съм в час...
                            Да, от Понеделник до Четвъртък ще има търговски сесии, на 31-ви не и догодина първа сесия на 3-ти Януари.
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Пичове, след коледа БФБ ще работи ли че нещо не съм в час...

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                                групата на тим като се размърда знае ли човек може и над 400 да отидем.абе не е препоръка

Естествено! Всичко така е ИЗПОНАСРАЯНО, че трябва да се докара някаква годишна доходност на пенсионни и договорни фондове!!!

Но ако пенсионните фондове могат да си го позволят, то на договорните ще им струва скъпо, т.е много кеш които намалява!!!!!!!!!11

Другата година ще стане АД!!!

Коментар

Working...
                                X