Първоначално изпратено от PIMP
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Bugi men Разгледай мнениеИ в момента според теб кои купуват.Подозирам Алианц , а ти
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеНямам амбицията да знам всичко, което става по целия свят заедно със всички взаимовръзки. Достатъчно ми е да открия компания, която да има честно ръководство, перспективен продукт и подценен баланс спрямо борсовата цена. Купувам. Чакам от 3 до 7 години. ....
Нямам и амбицията да те убедя да направиш каквото и да е ...Успехи ти желая с това с което се занимаваш!
И още нещо за чуждите инвеститори. Тия пичове не четат много-много в детайлите на компаниите. Решават да инвестират в България и нареждат на брокерите си да купят акции за определена сума, разпределена между компаниите с маркет капитализация над еди-колко си. Като тръгнат тези компании, тогава влизат спекулантите и дребните инвеститори и започват да вдигат останалите и така целия пазар тръгва.
Успехи и от мен.
Коментар
-
Нямам амбицията да знам всичко, което става по целия свят заедно със всички взаимовръзки. Достатъчно ми е да открия компания, която да има честно ръководство, перспективен продукт и подценен баланс спрямо борсовата цена. Купувам. Чакам от 3 до 7 години. ....
Нямам и амбицията да те убедя да направиш каквото и да е ...Успехи ти желая с това с което се занимаваш!
ПП - нямам и амбицията да съм безгрешен - "....държавните поръчки..." - достатъчно ми е да съм на плюс при повечето си избори...Last edited by BigBear; 05.08.2010, 22:48.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
BigBear, разсъжденията са ти правилни, но от гледна точка на Балканите. Лошото е, че световните икономики са навързани като свински черва. Краят им е в САЩ.
Ние работим/изнасяме за Германия, Германия работи за САЩ и Китай. Това е положението и скоро няма да се промени. Ако САЩ кажат - Край, повече няма QE (стимули), то по хранителната верига всички започват да умират или поне изпадат в летаргия. Европа няма да постигне вътрешна консумация и растеж в обозримо бъдеще при тази консервативна фискална политика. Не знам дали знаеш, на отскоро ЕС е най-големият търговски партньор на Китай. Вече не са САЩ. Познай какви са търговските потоци..... Германия изнася земекопни, строителни и минни машини за Китай, те ни връщат всичко, което не могат да произведат германците. Затова и Франция е в конфликт с Германия по стимулите. Ако пък Китай го позакъсат и американците спрат със стимулите, тогава и Германия ще изпадне в кома и цяла Европа след нея.
Затова и написах по-долу, че не виждам къде можем да покажем потенциал за растеж. Мънички сме и трябва отново да чакаме Великите сили да раздвижат глобалната икономика.
Продължавам да чакам аргументирано мнение за възможностите ни.
Поздрави.
П.П. Между другото - няма компания в цивилизования свят, която да е постигнала траен ръст чрез държавни поръчки. (без военните) Там не се краде и печалбите са минимални. При затегнатото положение у нас, мисля че вече и тук няма да имат ръст компаниите. Не съм следил магистралните лотове, но със сигурност вече няма такива скокове в акциите на спечелилите. Поправи ме, ако бъркам.
Last edited by anon6706; 05.08.2010, 22:43.
Коментар
-
anon6706 - Спекулативните пари за които говориш от преди 4 години излизаха от пазара през последните две години и ще продължат да излизат. Те обаче стават все по малък фактор на пазара ни - реално акциите които продават в момента са на цена в пъти по - малка от върховите цени когато най- вероятно са купувани.
Сега започва нов цикъл - предпазливи покупки от най - рисково настроените участници, без участие на ПФ и ДФ - имаше един материал днес, че за първото полугодие на 2010 петте водещи рискови фонда леко даже са намалили експозицията си в акции. Сега основно отново на мода ще е да се купува сигурност - акции с предвидима дивиденска политика, акции с малко дълг и много стойност, компании с много държавни поръчки. Банките и застрахователите ще са в немилост, защото все още заемите са проблем, а не лост за растеж. Цените обаче криволичещо и без обем ще растат по малко във времето. Обемите вероятно дълго няма да са големи - като държатели останаха крайно дългосрочните. Раздвижването на пазара ще дойде по схемата описана във вица на
http://milom.blog.bg/biznes/2010/08/...omikata.585991
тоест при приватизация на голям пакет акции през борсата, което ще позволи именно преструктуриране на дългите пари.
Започването на нов цикъл винаги е съпроводено с огромна доза скептицизъм. Преди години това ме изнервяше - да купуваш когато всички ти казват че си в голяма грешка купувайки, но с времето осъзнах, че това може би е най - доброто време защото предлагането и изборът са големи, а конкуренция няма...
И завършвам с традиционна фраза - мнението ми не е препоръка за сделки.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеТА на Софикс... ох Боже
Трябва политически анализ, не технически ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от guantanamo Разгледай мнениеФакт! Отне ми около 1 час.
Вместо да гледам пазарите и да търгувам, аз реших да пиша пост!
Писането ми на кирилица напоследък загуби доста скорост, но аз реших днес да се потрудя.
Към този момент, аз смятам, че съм загубил този час напразно.
Дано да греша!
Поздрави!
Нищо лично. Просто съвет от мен. Нали съм одъртял.
Успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеguantanamo, бая си се потрудил с поста.
Вместо да гледам пазарите и да търгувам, аз реших да пиша пост!
Писането ми на кирилица напоследък загуби доста скорост, но аз реших днес да се потрудя.
Към този момент, аз смятам, че съм загубил този час напразно.
Дано да греша!
Поздрави!"Nothing shakes the faith of a true believer."
Коментар
-
guantanamo, бая си се потрудил с поста. Стигнах до:
Днес постваш интересна графика.Тоест, имаме напредък
Доколко графиката е релеватна, това е друг въпрос
Едва ли не знаеш истинските причина за спадовете и/или растежите тук и там!
Но,ти, като всеки в този форум,преследваш своят интерес.Само не хаби енергия да ми обясняваш, че нямаш интерес
и леко загубих интерес. Виж си аргумента:Доколко графиката е релеватна, това е друг въпрос Как да отговоря?!
Наистина нямам интерес. Как да рискувам да вляза някъде, когато рискът да не изляза е доста голям. Смята се, че борсовите инвестиции са доста ликвиден инструмент, но в БГ не е така. Е, освен ако ти трябват пари за цигари.
Интересът ми се заключава до това, че живея в България. Толкова. Точка.
Поздрави.
П.П. Забравих. Ако си чел писаниците ми с jamiemirror във валутната, едва ли ще се усъмниш какво и кого съм защитавал.Last edited by anon6706; 05.08.2010, 21:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАми вие си задавате въпроси, но ако случайно получите нормален отговор и почвате да гоните обясняващия или в най-добрия случай го смятате за загубил пари.
Затова, не ми казвай,че си визирал него в това което пишеш по-горе!
Всъщност,ти си визирал твоят случай, но той е твърде различен.
Може би не съм бил пределно ясен миналият път, затова ще повторя още веднъж.
Никой не те е гонил от темата или.... поне аз не съм.
Нито темата е моя, нито пък имам интерес да гоня някого от нея.Дори хората в нея не са никак много на този етап, и трябват и още, но и на това не му е дошло времето
Когато написах предният си пост към теб, то идеята бе не да спираш да пишеш в нея, а да даваш смислени аргументи.
Защото, такива до днес нямаше.
Тази тема, както и болшинството от другите теми в този форум се нуждаят най-вече от аргументи.
За и Против аргументи, а не аргументи от типа- ти си еди си какъв, или онзи е еди си какъв,вие нищо не разбирате,вие нищо не знаете и т.н. и затова, акцията ще пада/ще се качва.
Нужни са сериозни аргументи и в двете посоки, и когато са налице, тогава е добре за всички.дори и всички да не го осъзнават
Днес постваш интересна графика.Тоест, имаме напредък
Доколко графиката е релеватна, това е друг въпрос
Едва ли не знаеш истинските причина за спадовете и/или растежите тук и там!
Но,ти, като всеки в този форум,преследваш своят интерес.Само не хаби енергия да ми обясняваш, че нямаш интерес
Веднъж вече го направи по-долу
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение....Ако щете вярвайте, но аз нямам интерес към вашия бизнес и няма да имам.......
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеСега сгреших, че влязох в темата.
Живи и здрави и дано не се случи това, което предполагам.
Изчезвам от темата ви и успех.
Това дори и да е вярно,гаранция ти давам,че няма кой да ти повярвя!
Тук, в този форум, още повече, в тази тема,хора без интерес няма!
Затова, за да продължиш да бъдеш възприеман сериозно,не казвай,че ти си добрият самарянин и искаш да спасиш всичкото народ инвестирал/инвестиращ на БФБ
Такъв филм може и да има, обаче, във форумната реалност няма!
Давай с аргументите....и то без капка съжаление
Какви са ти причините да пишеш тук си е само твоя работа.Ако са ти качествени аргументите, едва ли ще ти опонират по тази линия.
Няма нужда да изчезваш никъде.
Поне аз такава нужда нямам.
Тук, в темата има доста умни глави и те ще си извадят необходимите изводи, когато разбира се това е необходимо!
Времето на еуфорията мааалко е отминало и тук, на БФБ и в частност в този форум,повечето са гърмяни зайци
Това в случай, че кажеш, че някой тук има нужда от бавачка
И последно, аз лично бих се радвал да виждам твои мнения в темата!
Ако пък се получат и дискусии, това ще бъде страхотно!
Поздрави и както винаги,нищо лично!"Nothing shakes the faith of a true believer."
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеEntity Name 5 Yr Mid Change (%) Change (bps) CPD (%)
Bulgaria 264.03 -2.08 -5.61 16.86
Рискът на страната продължава да пада
http://www.cmavision.com/market-data/
Та да ти кажа:
Това, че рискът на БГ пада е добре - това спира спада. Сега, обаче, за да започне покачване, трябва да покажем потенциал за растеж. Тогава ще дойдат парите на борсата. Все пак, хората освен да не си загубят парите, искат и да ги множат.
От доста време се почесвам, освен сигурност, дали предлагаме и потенциал?
Преди 3-4 години парите не търсеха растежа, а просто място за спекула. Вече не е така. С какво точно можем да привлечем чужденците, освен със сигурност?
Отворен съм за мнения.
Поздрави и успех.
Коментар
-
Entity Name 5 Yr Mid Change (%) Change (bps) CPD (%)
Bulgaria 264.03 -2.08 -5.61 16.86
Рискът на страната продължава да пада
http://www.cmavision.com/market-data/Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
Коментар