IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Май ти си от доста скоро на пазара. 2007 достатъчно хора казваха че това дружество не става. Но феновете му си бяха запушили ушите. Какво очакваш някой постоянно да повтаря че някое дружество може да фалира ли. Всеки си има глава на раменете да си я троши като много знае.

Не виждам причина някой да повтаря на някой постоянно че прави грешка. Той какво ще спечели от това че е спрял друг да прави глупости. Ако някой иска съвет да си плаща.
    Няма смисъл да се занимаваш с тях. Както написах в друга тема - тук има много хора с нулева финансова грамотност, които сега са изненадани. Те тепърва ще научават, че всички тези странно именувани показатели в отчетите са доста важни, всъщност дори по-важни от крайния резултат.

Сега са в паника и си викат "Леле, дали съм купил нещо фалирало?!?"

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи - Пипона Разгледай мнение
      В моста били инвестирали банда комарджии. И защо чак сега се сети като било от 2007 ясно. Я прегледай темата. Това много ясно ама на никой не му било ясно и който каже лоша дума го анатемосват.
      Май ти си от доста скоро на пазара. 2007 достатъчно хора казваха че това дружество не става. Но феновете му си бяха запушили ушите. Какво очакваш някой постоянно да повтаря че някое дружество може да фалира ли. Всеки си има глава на раменете да си я троши като много знае.

Не виждам причина някой да повтаря на някой постоянно че прави грешка. Той какво ще спечели от това че е спрял друг да прави глупости. Ако някой иска съвет да си плаща.

Коментар

• Не мога да се начудя на акъла на хората, които твърдят, че банкрута на МОСТСТРОЙ е лоша новина за борсата. Сравненията с Лемън са направо идиотски (това беше символ за краха на американската икономика).

Това е един обикновен предизвестен банкрут. Няма мистерии, няма изненади, няма измами. Лошата новина е единствено за спекулантите, станали напоследък известни като козолупи, които за купували компания с куп куриозни показатели и която едва е свързвала двата края години наред (някой ще ми обясни ли защо е струвала 40лв?). Отива си една смотана компания с тъп бизнес.

Всъщност, най-големите козолупи са кредиторите.

Петно върху борсата хвърли случката с ХДПАТ. Надявам се че онези от КФН скоро ще излязат с нещо. Това, което трябва да направят, е да прегледат закона и да се постараят да запушат всички подобни дупки.

Новото ръководство на КФН влезе с широка крачка, но стъпи накриво и се скри. Дано това не означава, че са решили тихичко да си стоят, захапали сладката държавна службица, възползвайки се от нейните малки благинки, като това в петък да си ходиш по обяд ако си от провинцията и гониш влак.
        Last edited by Tiki; 07.10.2010, 08:53.

Коментар

Ти пък от къде се излюпи и веднага отвори човката да грачиш. Нещо много нови притеснени и изнервени никове изкочиха изведнъж. Това са сигурно новото поколение наивници накупили лятото на 2009 и вече реализирали добри загуби. Еми преди да купуваш да се беше поинтересувал. То на БФБ няма и 5 читави до някъде дружества, той иска примери. Абе гледай мача и се моли да не те застигне и тебе прокобата. Който няма акъл пали свещи и кара на молитви и пости.

Не е препоръка.
          Човека те пита, така че му отговори конкретно или си трай. Много ляляджии експерти се навъдихте. Има един друг спец като теб дето шари из темите, но се оказа че завалията даже не знаел от де да си свали отчетите

Коментар

Ти пък от къде се излюпи и веднага отвори човката да грачиш. Нещо много нови притеснени и изнервени никове изкочиха изведнъж. Това са сигурно новото поколение наивници накупили лятото на 2009 и вече реализирали добри загуби. Еми преди да купуваш да се беше поинтересувал. То на БФБ няма и 5 читави до някъде дружества, той иска примери. Абе гледай мача и се моли да не те застигне и тебе прокобата. Който няма акъл пали свещи и кара на молитви и пости.

Не е препоръка.
            Въпроса е ти от кое гнездо изцвърча. Защо реши, че съм от 2009, ама ти се оказа доста плиткоумен, да си го кажем откровено. Гаки е къде-къде по-интелектуален, както го наричат "генерале", може би да се окаже с основание, както и твоя ник ти пасва като крив, зелен пъпеш - пипон. Те това ти е ника. Какъвто ника, такъв и тоя който го носи.

Коментар

• БФБ

Изглед към бойното поле и предстоящата сеч.

Коментар

• Ти пък от къде се излюпи и веднага отвори човката да грачиш. Нещо много нови притеснени и изнервени никове изкочиха изведнъж. Това са сигурно новото поколение наивници накупили лятото на 2009 и вече реализирали добри загуби. Еми преди да купуваш да се беше поинтересувал. То на БФБ няма и 5 читави до някъде дружества, той иска примери. Абе гледай мача и се моли да не те застигне и тебе прокобата. Който няма акъл пали свещи и кара на молитви и пости.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от цар Калоян Великолепни Разгледай мнение
                абе шарлатани и кои са тези доста други "подобни"дружества, които същевременно не са малко ? (що за безсмислен изказ - хем били доста, хем не са и малко...)
                Last edited by Пепи - Пипона; 07.10.2010, 01:20.

Коментар

В моста били инвестирали банда комарджии. И защо чак сега се сети като било от 2007 ясно. Я прегледай темата. Това много ясно ама на никой не му било ясно и който каже лоша дума го анатемосват.

И какви са инвестирали в другите дружества. Пак същите или подобни комарджии. Ако може да се нарече инвестиция нещо дето пада 10 пъти ей тъй уж от нищо, защото според разбирачите отчетите били от добри по-добри.

Ама те са добри, по-добри, най-добри и накрая изкочи някоя обява за предстоящо опело.

Не е препоръка.
                  коя е тази обява за опело. От добри и по-добри са отчети на фармата, монбат, софком, ... дай пример, кочан

Коментар

И не проблем само този фалит, а че той отвори очите на комарджиите, че това може да се случи и при доста други подобни дружества. А те не са малко.

Не е препоръка.
                    абе шарлатани и кои са тези доста други "подобни"дружества, които същевременно не са малко ? (що за безсмислен изказ - хем били доста, хем не са и малко...)

Коментар

• В моста били инвестирали банда комарджии. И защо чак сега се сети като било от 2007 ясно. Я прегледай темата. Това много ясно ама на никой не му било ясно и който каже лоша дума го анатемосват.

И какви са инвестирали в другите дружества. Пак същите или подобни комарджии. Ако може да се нарече инвестиция нещо дето пада 10 пъти ей тъй уж от нищо, защото според разбирачите отчетите били от добри по-добри.

Ама те са добри, по-добри, най-добри и накрая изкочи някоя обява за предстоящо опело.

Не е препоръка.
                      Last edited by Пепи - Пипона; 07.10.2010, 01:03.

Коментар

• Джам, вероятността това да се случи с мострой беше ясна още през 2007. Който не му е погледнал отчетите той не е видял че са само на полъх от фалит още тогава. Единствените инвестирали в тази избушена компания още тогава бяха банда комарджи и де да знам може би няколко които разчитаха че има достатъчно комарджии на БФБ. Ако има някакво влияния на пазара като цяло ще е минимално, просто защото никой с акъла си не би държал подобни акции. Като им гледах извадката от книгата на акционерите която е в търговския регистър точно това и си показваше. Институционални инвеститори почти няма - поне не със сериозни обеми, освен тези които го и надуха - ама за тях няма как да ми е жал. Някакви банки които предполагам че са го взимали за репа като и там не е нищо особено. Разбира се книгата е към пролетта така че до сега може и други да са се отървали.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          поредния недомислен пост...и какво ще стане като се паникьосат 'глупаците' на БФБ, където фрии флоута на софикс е има няма 20% ... ще паднат цените на акциите и предприятията ще фалират , защото бертрам решил да си продаде акциите на цкб на 10стотинки...
                          Ще стане това че индексите ще се сринат пак - което катализира процеса с разпродажбата.
                          Така или иначе фалитите са налице - за фрийфлоута имаш право но какво ги топли това нещастниците с акции?
                          Къде е разликата за тях - ах да, може да вземат поне по няколко стотинки на акция в единия случай

Коментар

• Първоначално изпратено от ikonomika.bg Разгледай мнение
                            То ако ще си пишеме глупости, да започвам и аз тогава
                            Доминота, ефекти, много филми си гледал май

За глупаците, аз не мисля че има много хора на БФБ в момента, а тези които са останали определено не са глупаци.
                            Може и да греша, но такаво ми е виждането.
                            Тя паниката става когато има тълпи, когато имам много пари, когато индексите са не едни пикови стойности, а иначе, такива фалити имат очистващ ефект доколкото съм запознат, веднага след тях може да имам някакъв спад, но иначе, индексите кратко след това започват да се изкачват, за учудване на такива коментатори като теб, и не само
                            Вярвай. Така вярваха от 2007-ма насам Надеждата умира последна.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                              Ти писа ли "на запад"? Писа. Затова ти дадох и съответния пример - че говориш глупости.
                              Моста е началото, паникьосат ли се глупаците на БФБ - ще играем домино Може и Моста да излезе българската Лемън в тоя смисъл, без да е банка и т.н.
                              поредния недомислен пост...и какво ще стане като се паникьосат 'глупаците' на БФБ, където фрии флоута на софикс е има няма 20% ... ще паднат цените на акциите и предприятията ще фалират , защото бертрам решил да си продаде акциите на цкб на 10стотинки...
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• То ако ще си пишеме глупости, да започвам и аз тогава
                                Доминота, ефекти, много филми си гледал май

За глупаците, аз не мисля че има много хора на БФБ в момента, а тези които са останали определено не са глупаци.
                                Може и да греша, но такаво ми е виждането.
                                Тя паниката става когато има тълпи, когато имам много пари, когато индексите са не едни пикови стойности, а иначе, такива фалити имат очистващ ефект доколкото съм запознат, веднага след тях може да имам някакъв спад, но иначе, индексите кратко след това започват да се изкачват, за учудване на такива коментатори като теб, и не само

Коментар

Working...
                                X