За да ни е зелено пред очите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеима ли място за оптимизъм на БФБ ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнениеА ти по какви критерии реши да търсиш аналогии между нашия и немския индекс? Защото аз прилики не откривам...
Ами основните инвеститори бяха немци....
Износа в 70 % е за там ....
Банките и са под натиск заради Гърция ,Португали , Испания понеже са пълни с всякакви токсични бумажки и готвят Базел 3 ...
Меркел води политика за съкращаване на бюджетните разходи ....подобна на Дянков ...
Е исками се....да сме на тези нива...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хосе Разгледай мнениеДоста наивно ми звучи това че видиш ли всички трябва да тръгнем да купуваме когато минем 400, а преди това да си натискаме парцалите. Е, как ще минем въобще 400 бе Сашо, ако никой не купува под това ниво?
Защо ли си мисля че този анализ ще маркира локално дъно и това 330 ще си увисне във въздуха. Ще видим ако стане така, как ще оправдае грешната си прогноза в следващия анализ и ще се извини ли на купувалите под 400
Анализите оставам на вас....
Коментар
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеБраво с 70,626 лева успяхте да изведете Софикс на плюс.
Коментар
-
Доста наивно ми звучи това че видиш ли всички трябва да тръгнем да купуваме когато минем 400, а преди това да си натискаме парцалите. Е, как ще минем въобще 400 бе Сашо, ако никой не купува под това ниво?
Защо ли си мисля че този анализ ще маркира локално дъно и това 330 ще си увисне във въздуха. Ще видим ако стане така, как ще оправдае грешната си прогноза в следващия анализ и ще се извини ли на купувалите под 400
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнениеО, не, аз не критикувам неговата прогноза за Софикс на 330, което няма да е изненада ако стане, а неговите качества като анализатор. Дори баба ми ще успее да налучка тренда поне веднъж от 5 пъти.
Това долу не е анализ, а някакво нелепо оправдание, за предишната му прогноза. Дори прави някакъв глупав паралел между 2007-2008 и сега, и определя инвеститорите купували под 400 като идиоти, защото не се съобразявали с ОПРЕДЕЛЕНИЯ ОТ НЕГО ТРЕНД. Според него инвеститорите трябва да спекулират с уцелването на дъна, а да не гледат дългосрочно
Не трябва да си психолог, за да видиш, че това е тъпо оправдание, от комплексирана личност, която няма нужната експертизата за да носи дадената му отговорност, или просто преследва някакви други цели с тези "анализи".
Глупостта "техническия анализ + БФБ" е вече не веднъж коментирана и няма какво повече да се добави.
Но в момента в който пазара стане нормален, т.е. с относително кратки движения оп тренда и още по кратки корекции, това което той препоръчва ще води до представяне доста по ниско от това на пазарите като цяло. Така ще влиза все малко преди върха и ще излиза преди да се е натрупала достатъчно доходност.
А ако движението е в рейндж направо ще трупа загуби, тъй като често ще влиза под върха и ще излиза малко над дъното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеTiki,през последните 5 години SOFIX е губел средно 12,77% от стойността си през последното тримесечие и спада се успокоява преди Коледа.Със или без анализите на Ал.Николов,това се е случвало,каквито и да са били истинските причини.Вероятността да има повторяемост е много висока.Ако не друго,може да послужи като повод за размисъл и чертаене на стратегия.
Това долу не е анализ, а някакво нелепо оправдание, за предишната му прогноза. Дори прави някакъв глупав паралел между 2007-2008 и сега, и определя инвеститорите купували под 400 като идиоти, защото не се съобразявали с ОПРЕДЕЛЕНИЯ ОТ НЕГО ТРЕНД. Според него инвеститорите трябва да спекулират с уцелването на дъна, а да не гледат дългосрочно
Не трябва да си психолог, за да видиш, че това е тъпо оправдание, от комплексирана личност, която няма нужната експертизата за да носи дадената му отговорност, или просто преследва някакви други цели с тези "анализи".
Глупостта "техническия анализ + БФБ" е вече не веднъж коментирана и няма какво повече да се добави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАми или гледаш от страни. Или гледаш от вътре. Щом гледат от вътре значи се предполага да вкарват емоции. Което пък прави нещата пристрастни.
Ами те продаваха и по-рано. Нали и заради тях падна пазара. Защото ако осигуряват ликвидност това би противоречило на интересите на инвеститорите в тях. В края на краищата всеки гледа да се възползва от това което другите правят. И ми се струва че както спекулантите не искат да осигуряват ликвидност, ама точно по-същата причина и ПФ и ДФ не искат да осигуряват ликвидност. така че макар това да действа зле на пазара като цяло, от гледна точка на всеки един институционален инвеститор, а и непрофесионален такъв това е доминантната стратегия. Да чака някой друг да свърши неприятната работа вместо него. В края на краищата акциите ще се вдигнат. Защо тогава да реализират загуби сега като правят ликвидност на другите.
Не бих могъл да кажа какви са емоциите или вътрешната им мотивация. А и слабо ме интересува.
Но пък плаченето на една камара родни велики спекуланти как някой си не им надувал пазара или не им осигурявал ликвидност ме дразни. същите тези велики спекуланти се кълняха в надуването на позиции и превъзнасяха същите тези анализатори и фондове, които правеха безумия на върха. Голяма част от тези така критично настроени малки инвеститори тогава инвестираха основно според това кой какво бил купил и кой какво бранел. Ами техен си е проблема. Очевидно е че подобна стратегия за инвестиране до нищо добро не може да доведе.
Щом вкарват емоции - значи са готови Фалитковци! Как така ще им поверя пари?
И в края на краищата акциите могат и да падат. Има пресни примери, парят още
Коментар
-
Първоначално изпратено от impact Разгледай мнениеДобре добре, и лейди Гага, рисувай там по-долу да помогне... оправяйте се
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение2007 всички правеха глупости. А който не правеше биваше обявяван за идиот. Когато излязоха първите анализи през лятото на 2007 че пазара ни е балон огромна част от сега мрънкащите, тогава казваха че това се глупости, че не трябва да се говори така. Че няма никакви балони и не трябва да се говори за балони, че самото споменаване на думичката пирамида в едно изречение с БФБ е смъртен грях.
Така че хайде по-леко с квалификациите кой какъв е, защото сигурно бяхме само седем осем човека в този форум които говорихме още преди срива, че това е изкуствено и че нищо добро не следва. А не си спомням ти да си бил между тях - поне не с този ник. Също както блогъра който сега така искрено се възмущава.
Коментар
Коментар