IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
    но сега нещата си работят по отработената схема бум и бъст.
    Нали това казвам... Тази схема от последните 30-40 години приключи. Никой повече не е склонен да дава заеми на "мотора" на световната икономика САЩ. Поради тази причина те решиха сами да си напечатат колкото им трябват след като дори и нулевата лихва не им помогна... Неслучайно сега дискусята е каква да бъде новата резерва валута на света!... С една дума, с познатите схеми от последните 4 десетилетия приключихме преди 2 години!

Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
    Аз те питам следното нещо:
    - Според теб СОФИКС или 10 годишните ДЦК ще донесат по-добра доходност за 2011 (или в твоя случай лихвата по депозита ти)?
    Софикс за мен изобщо не е алтернатива за вложение... Там рискът е толкова голям, че не оправдава дори и най-оптимистичните очаквания! Над 90% от листнатите дружества ва бфб-то са в технически фалит! За какво изобщо да си играя на инвестиции в пирамиди?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ама много докторантски теми започнахме да водим

- Според теб СОФИКС или 10 годишните ДЦК ще донесат по-добра доходност за 2011 (или в твоя случай лихвата по депозита ти)?

Въпросът риторичен ки е?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
        Това е така ,но като дойде поради големината на качването ще чакаме малка кореция ,а тя ще е .... пропорционална на качването...
        покачването, е пропорционално на оборота. Какво те кара да чакаш огромната корекция?

Коментар

• Софикс се качва със силата на 4,5 позиции...
          ССВ ,ХИМ ,ФИБ ,Трасе и ЗХБГ......задай си въпроса какво се е променило от миналата година.?
          Мече Цвети, според мен се е променило търсенето, а според теб ...
          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            по-закона на мърфи
            колкото повече чакаме корекцията толкова по-късно ще се случи тя ... и обратното.

успех!
            Това е така ,но като дойде поради големината на качването ще чакаме малка кореция ,а тя ще е .... пропорционална на качването...

Коментар

• И мечите ибичите пазари започват при промяна на конюнктурата... Защо реши, че сега конюнктурата е по-различна от това което бе преди 2 години?

Единственото по-различно е трилионите новонапечатани пари. Всеки друг клас активи различен от НИ, облигации и акции ще е по-добър, защото ВСЪЩНОСТ промяна на конюнкурата няма! С лостовия ефект при тези активи бе злоупотребено в космически размери през последните 30 години... Сега този лост постепенно ще се развинти...

Тъй наречените "количествени облекчения" не са нищо друго освен опит да се направи процеса по-малко болезнен, но за сметка на вземане назаем от бъдещото икономическо развитие! А както знаем, заемите се плащат с лихвите!!!
              Forex Master, така е в дългосрочен план всички сме мъртви
              Аз също харесвам Австрийската икономическа школа и свободния пазар, но сега нещата си работят по отработената схема бум и бъст.

Невидимият данък (инфлация) ще ни бичува и в дългосрочен план ще причини сигурно много по-лош мечи пазар от този, на който станахме свидетели, но засега аз лично се опитвам да отиграя 2011 година, а не 2015 например.

Иначе и аз гласувам за 100% reserve ratio на demand deposits, закриване на централните банки и въвеждане отново на златния стандарт ама за да стане това трябва наистина брутална финансова катастрофа да се случи (нещо от рода на фалит на САЩ, което ако продължават така ще се случи ама не се знае кога )

Ама много докторантски теми започнахме да водим

Veni, Vidi, Vici

Коментар

To make money you have to be right and sit tight

Мечите пазари започват след като има промяна в икономическата конюктура. А според мен на този етап монетарната и фискална политика на водещите икономики е експанзивна (като изключим БРИК, където инфлацията е проблем, но те не са толкова водещи в момента като САЩ и ЕС). Фискалната политика ще се затегне, но монетарната ще остане поддържаща, което е положително за акциите като клас актив (въпреки не толкова, колкото експанзивна монетарна и фискална - видяхме до какво доведе това по световните капиталови пазари / огромни ръстове). Тоест дори и ръстовете на пазарите по света да не са толкова големи, колкото бяха през 2009 и 2010 то акциите ще продъжат да са по-добре представящит се актив от облигациите например.

А докато пазарите през 2009 и 2010 растяха по света БФБ-то беше в кома. В настоящата ситуация пазарът в САЩ е свръх изкупен и вероятността от 5%-10% корекция (само бог знае колко) е много голяма. Голяма част от активите на нашите институционални инвеститори са именно в чужди активи, а чуждите активи (които в продължение на 2 години поскъпваха) не изглеждат толкова атрактивни вече в сравнение с Българските.
                От друга страна движението на капиталовите пазари си следва познатата схема. Първо поскъпнаха развитите пазари подпомогнати основно от финансовите стимули на централните банки, после големи ръстове отбелязаха и развиващите се пазари, а сега идва ред и на периферните пазари като България и Сърбия например ... Може да си говорим цял ден по темата

Според мен истинската съпротива за корекция ще е около 510-520 пункта на софикса.

Лично мнение, не е препоръка!
                Всичко това е теоретично , практиката е друга...
                Софикс се качва със силата на 4,5 позиции...
                ССВ ,ХИМ ,ФИБ ,Трасе и ЗХБГ......задай си въпроса какво се е променило от миналата година.?
                и другият докога ще дърпат тези позици индекса ?.....ако тръгнат другите ,няма ли капитали да се прехвърлят натам...или колко ще е корекцията пропорционално на качването или тези който сега не мърдат или падат после ще се качват ли? или ти очакваш те да направят корекцията....

Гледай как се надуха около Нова година някой позиции...Доверие над 4 лв. ,ЗХБГ над 74 ст. , а тези нива не са достигнати заради силата на купуващият ....прибави ги към тези който не растат ...БАКБ ,Евроинс ,Енемона , Монбат, Софарма и ИХБГ и др. картинката няма да е хубава за тия който са направили над 80 % печалба и са останали в позицията ....
                Отишли до РИМ но не видели папата....
                Last edited by meche_cveti93; 16.02.2011, 14:53.

Коментар

• по-закона на мърфи
                  колкото повече чакаме корекцията толкова по-късно ще се случи тя ... и обратното.

успех!
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Мечите пазари започват след като има промяна в икономическата конюктура.
                    И мечите ибичите пазари започват при промяна на конюнктурата... Защо реши, че сега конюнктурата е по-различна от това което бе преди 2 години?

Единственото по-различно е трилионите новонапечатани пари. Всеки друг клас активи различен от НИ, облигации и акции ще е по-добър, защото ВСЪЩНОСТ промяна на конюнкурата няма! С лостовия ефект при тези активи бе злоупотребено в космически размери през последните 30 години... Сега този лост постепенно ще се развинти...

Тъй наречените "количествени облекчения" не са нищо друго освен опит да се направи процеса по-малко болезнен, но за сметка на вземане назаем от бъдещото икономическо развитие! А както знаем, заемите се плащат с лихвите!!!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• To make money you have to be right and sit tight

Мечите пазари започват след като има промяна в икономическата конюктура. А според мен на този етап монетарната и фискална политика на водещите икономики е експанзивна (като изключим БРИК, където инфлацията е проблем, но те не са толкова водещи в момента като САЩ и ЕС). Фискалната политика ще се затегне, но монетарната ще остане поддържаща, което е положително за акциите като клас актив (въпреки не толкова, колкото експанзивна монетарна и фискална - видяхме до какво доведе това по световните капиталови пазари / огромни ръстове). Тоест дори и ръстовете на пазарите по света да не са толкова големи, колкото бяха през 2009 и 2010 то акциите ще продъжат да са по-добре представящит се актив от облигациите например.

А докато пазарите през 2009 и 2010 растяха по света БФБ-то беше в кома. В настоящата ситуация пазарът в САЩ е свръх изкупен и вероятността от 5%-10% корекция (само бог знае колко) е много голяма. Голяма част от активите на нашите институционални инвеститори са именно в чужди активи, а чуждите активи (които в продължение на 2 години поскъпваха) не изглеждат толкова атрактивни вече в сравнение с Българските.
                      От друга страна движението на капиталовите пазари си следва познатата схема. Първо поскъпнаха развитите пазари подпомогнати основно от финансовите стимули на централните банки, после големи ръстове отбелязаха и развиващите се пазари, а сега идва ред и на периферните пазари като България и Сърбия например ... Може да си говорим цял ден по темата

Според мен истинската съпротива за корекция ще е около 510-520 пункта на софикса.

Лично мнение, не е препоръка!
                      Veni, Vidi, Vici

Коментар

На пазара се печели и се губи. Големите пари се правят по време на бул маркет, когато си лонг и допълваш при корекции или когато си шорт по време на беар маркет. Ако нагласите ти са, че сме в беар маркет, то продажбата ти около краткосрочен връх ще се окажат много добро решение.
                        Ако се окаже обаче, че сме в началото на бул маркет, било то и цикличен има вероятност да купиш обратно продадените си акции на доста по-вискои цени от продажните ти.

Изключение правят спекулантите, които винаги нацелват върха и дъното
                        Добре звучи така казано. И е до голяма степен вярно. Ама някак си това определяне на трендове не действа никак успокоително като започнеш да гледаш как червения цвят в портфейла ти малко по-малко стопява зеления

Коментар

• Мисля че психологическото ми състояние може да се характеризира с типичен common sense. Веднъж спечелил, и то не малко, в стремежа си да си остана спечелил гледам да не реализирам загуби, които биха ме превърнали в губещ.
                          На пазара се печели и се губи. Големите пари се правят по време на бул маркет, когато си лонг и допълваш при корекции или когато си шорт по време на беар маркет. Ако нагласите ти са, че сме в беар маркет, то продажбата ти около краткосрочен връх ще се окажат много добро решение.
                          Ако се окаже обаче, че сме в началото на бул маркет, било то и цикличен има вероятност да купиш обратно продадените си акции на доста по-вискои цени от продажните ти.

Изключение правят спекулантите, които винаги нацелват върха и дъното
                          Veni, Vidi, Vici

Коментар

Здравей равновесие,

Мисля, че психологическото ти състояние може да се характеризира с типичен "behavioral bias / regret avoidance). Веднъж загубил, в стрмежа си да не си причиниш повторно неприятна емоция вероятността за прекалено ранно излизане от пазара е голяма.

Напълно възможно е да има корекция, но най-вероятно тя ще е много по-плитка от очакваното.

Поздрави и успех!
                            Мисля че психологическото ми състояние може да се характеризира с типичен common sense. Веднъж спечелил, и то не малко, в стремежа си да си остана спечелил гледам да не реализирам загуби, които биха ме превърнали в губещ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Очаквам повечето позиции да коригират да кажем по 15%- 20% максимум 30% от растежа си последните месеци. макар че за някой скочили набързо но с малко може корекцията да хване и 100% от ръста. И тъй като при едни ръста е по 100% а при други 10%, смятам че и корекцията ще има различна дълбочина навсякъде.

Може някои да излезат сухи и да не коригират нищо - но това е разчитане на късмет. Няма как да се знае кои от кои ще са. А и на мен ми харесват позиции които се движат с пазара, а не някакви екзотики със собствен план.
                              е това движи пазара - различните мнения на участниците в него

един мисли, че ще има корекции 20-30% дори до 100% от ръста по отделни позиции, а други мислят, че само ще консолидира и пак ще ъпка

-----------------

днес ми липсват в темата никовете които "инвестират в депозити" - депозитчо, цветанка, пеньо, киро-ъпа

Коментар

• Очаквам повечето позиции да коригират да кажем по 15%- 20% максимум 30% от растежа си последните месеци. макар че за някой скочили набързо но с малко може корекцията да хване и 100% от ръста. И тъй като при едни ръста е по 100% а при други 10%, смятам че и корекцията ще има различна дълбочина навсякъде.

Може някои да излезат сухи и да не коригират нищо - но това е разчитане на късмет. Няма как да се знае кои от кои ще са. А и на мен ми харесват позиции които се движат с пазара, а не някакви екзотики със собствен план.
                                Здравей равновесие,

Мисля, че психологическото ти състояние може да се характеризира с типичен "behavioral bias / regret avoidance). Веднъж загубил, в стрмежа си да не си причиниш повторно неприятна емоция вероятността за прекалено ранно излизане от пазара е голяма.

Напълно възможно е да има корекция, но най-вероятно тя ще е много по-плитка от очакваното.

Поздрави и успех!
                                Veni, Vidi, Vici

Коментар

Working...
                                X