Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
-
как е по правилно
1. купувам малко. после ако тръгне да поскъпва купувам още малко и така колкото повече поскъпва купувам още и още. когато спре да прави нови върхове се ослушвам дали не идват мечките и ако ми замирише продавам всичко и колкото съм изкярил толкова.
или
2.купувам изведнъж за колкото пари имам и ако тръгне на кяр стискам докато прави нови върхове. когато спре да прави нови върхове се ослушвам дали не идват мечките и ако ми замирише продавам всичко и колкото съм изкярил толкова.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнениеРапане,както може да видиш от броя ми постове до момента, аз пиша във форума доста рядко,въпреки,че следя какво се случва на борсата ежедневно.За съжаление през 2008 си купих малко(много) куци акции,от които загубата е неизбиваема(трейс 100*238,мост1000*21средна) и както се сещаш това не е повод за гордост.Единствения полезен ход е да вкарам(рискувам)по-голяма сума,която в месеци като последните два да ми носи висока доходност,която да ми покрие загубата при моста.Ако чакам от лихви да избия 30К,то бая трябва да почакам...И не зная защо съм оставил впечатление, че се имам за голям инвеститор
.Нямам амбиции да съм(или да стана)фактор на БФБ.Даже ме е яд,че написах конкретна сума за примера,който исках да дам,а не написах произволна цифра>резултатът щеше да е същия,но нямаше да предизвикам такива излишни полемики.
Не се засягай.. Прав си че трябваше да използваш произволни суми за да не стават полемики.... Е това също става проблем (дано при теб не е така) - когато загубиш и тръгваш да избиваш загуби с още пари (на времето имаше едни машинки Джоли кард). Практиката ми покзва че когато става въпрос за икономически спад винаги има на къде тс. аргумента няма къде повече да пада е много хлъзгав..... Иначе успех, нядявам се че осъзнаваш че съм изключително добронамерен и не се опитвам да давам препоръки...
Коментар
-
Рапане,лично познавам непрофесионален инвеститор физическо лице който през 2009 година е инвестирал в български акции търгувани на БФБ повече от 60 000 лева и нямам предвид Ивчо защото не познавам Ивчо,а човека за който ти говоря не е продавал акциите си оттогава и в момента може да ги продаде с печалба много по-голяма от печалбата на какъвто и да е депозит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеНе се подценявай пич... Ама съвсем почнахме във форума да си измисляме.. 60 000 лева са 7 годишни средни заплати за страната... Нали не очакваш да ти повярвам че ако човек има свободни 60 000 лева (най малък депозит) ще се занимава да си пише с форумните "мушмороци", кой каква лихва ще спечели или загуби......... Все пак знаем какво правят българите или поне 90% от тях (сигурно не си швед) ако имат повечко пари (щеше да пишеш в темата с недвижимите имоти).... Вчера един "циркаджия" ми разясняваше в офиса как не можело в българия човек да оцелее без да има минимум по 2000 лв на член от семейството след приспадане на вноските по кредитите.... Естествено както всички ме познавате, моментално го изхвърлих от офиса ...Странни хора, идват да просят пари и бизнес, а в същото време изобщо не дават вид на осъзнаващи реалноста и мислещи хора...
Та идва да рече че ние тук пак ще си те четем и уважаваме дори и да напишеш истинските числа които си вложил... Иначе влизаш в класацията - Пореден форумен милионер...Айде със здраве и нищо лично.....Единствения полезен ход е да вкарам(рискувам)по-голяма сума,която в месеци като последните два да ми носи висока доходност,която да ми покрие загубата при моста.Ако чакам от лихви да избия 30К,то бая трябва да почакам...И не зная защо съм оставил впечатление, че се имам за голям инвеститор
.Нямам амбиции да съм(или да стана)фактор на БФБ.Даже ме е яд,че написах конкретна сума за примера,който исках да дам,а не написах произволна цифра>резултатът щеше да е същия,но нямаше да предизвикам такива излишни полемики.
препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнениерапанче, в последните си два поста си стигнал до много грешни изводи:
излиза, че големите акули за теб са влезналите на БФБ с 60к лева
явно сте си губили времето щом
и много ти е ниска камбанарията в следствие на което си правиш грешни изводи
Как пък не уцели и едно твърдение - Ако аз съм голяма акула, много ми е жал за борсата.
Макар че теоритично очевидно съм добре "подготвен", и аз съм от добре набуталите се (и аз "хващах" две три дъна)....
А кмбанарията не мога да си я прценя - чета и правя статистики (официални, реални, поръчкови - каквито ум ти иска) и според тях съм над средното....... Но 60 000 свободни на депозит или в акции никога не съм имал макар че бая трудов стаж съм навартял, пък и съм доста по живота (предпочитам курва за 1 000 лева пред депозит за същата сума).... Ама една позната отвори магазин за маркови детски (бебешки) дрехи и онзи ден продала 10 чифта детски обущенца (знаеш какви) за по 700 лева чифта, та и на мен ми се объркват представите..... Абе странно племе е българина - в една и съща държава деца гладуват и носят обувки за по 700 лв. (така е и в Сомалия например).. Та нищо чудно в една и съща държава някой да взима пенсия 170 лева, друг да има за хвърляне на комар 60 000 (щото борсата си е комар).... После как се раждали социалистическите идеи.....
ПС. Добре че го има форума да си водим готини дискусии в това гадноо време..
Коментар
-
SoKoLoV
Ха,човека ти каза без комплекси.Няма и как да те разбера и не заради споменатите от тебе тъпотии,а защото имаш мислене на жена.
Много отдавна съм ви казал,че сте и двамата с Граки от отбора "удари единия,блъсни другия".
Погледни,по надолу какво е доходност.
И то защто не те разбирах.Фашкиике.
Дадох ви 6 месеца,погледни назад в темата,много време е това.Остават ви вече 5 месеца.Чак след това време ще може да влизате и говорите за борса или спекулации.
Но виждам,че нещо още повече се комплексирате,жени или мъжки жени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AtanasSertov Разгледай мнениеАйде без комплекси, като нямаш какво да кажеш---мълчи си. Човек като те чете, може да се пукне от смях. Освен това едно изречение смислово неможеш да напишеш (не се разбира какво искаш да кажеш). Нещо друго няма ли да обясниш за кеша, да ти се посмея още малко?
А Сокито е с доказани ментални проблеми.
На някои хора и пръст да им покажеш - се смеят. Има си диагноза, за това.
Но - нищо чудно - стругарите вземаха добри (според тях) пари навремето, и след това при доста се появиха психични отклонения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеЧе кой е казал че кеша трябва да е на 100%?!?
А с инфлация или не - царя е цар.
ПС
Ами смях я, то от стругар какво друго да очакваш. Но иначе давай, то ако не излъжем я стругар, я кравар да инвестира - откъде пари за харчене ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от stani Разгледай мнениеМече или аз не съм се изразил правилно или не си ме разбрал.Не казвам че трябва да останеш без кеш.Просто не трябва да си на 100 процента,мина това време.
А с инфлация или не - царя е цар.
ПС
Първоначално изпратено от AtanasSertovГолямо значение отдаваш на "реалните пари" . Все едно са по-реални от "безналичните хартиики на бфб" Як смях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stani Разгледай мнениеМече или аз не съм се изразил правилно или не си ме разбрал.Не казвам че трябва да останеш без кеш.Просто не трябва да си на 100 процента,мина това време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
това колега важи за новобранците...иначе инвестицията в акции е един от най рисковите начини за печалба...Лесно е на тези който хващат върхове и дъна...
Хората са казали малко в златче ,малко във валута и малко в акции....
И ако си във валута ,задължително в долари защото долара се качва когато пада маркета ...сиреч малка застраховка...
Коментар
Коментар