IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Честото работодатели,душмани....
    Още много сигнали ще има.
    Рапане,за каква работа си давал 3 хил.лв заплата,че нещо не ми се вижда нормално.

"Икономика и политика
    Над 1300 сигнала срещу сивата икономика са подадени за четири месеца
    10.03.2011 11:02 | препоръчай (1)
    Най-често те са свързани с нарушения на трудовото законодателство и укриване на данъци

Статия
    Общо 1308 сигнала срещу сивата икономика са подадени по браншове в Националния център „Икономика на светло” през последните четири месеца, съобщават от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Центърът работи по европейския проект за „Ограничаване и превенция на неформалната икономика” през 2009-2013 г. Той се осъществява от Асоциацията на индустриалния капитал в България по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

Най-често гражданите повдигат въпроси за нарушения на трудовото законодателство, за укриване на данъци, за условията на труд и за етични аспекти в отношенията с работодателите. От сферата на леката промишленост са постъпили 24 сигнала, 19 – за предприятия от електротехниката, 18 – от машиностроенето, 17 – от пощите, 15 – свързани с информационните технологии, 14 – от небанковите финансови услуги.

По териториален признак най-много случаи са изнесени в Североизточния регион – 226, други 204 – в Южния централен и 203 – от градовете Лом и Монтана в Северозападния регион, обявен за най-бедния в Европейския съюз.
    През тази година експертите ще търсят и съдействието на медиите, за да осветляват заедно порочните практики, укриването на доходи и данъци, нарушенията при възлагане на обществени поръчки и на трудовите права на хората.

Горещата телефонна линия 0800 123 58 приема данни за нередности, корупционни схеми и ощетяване на гражданите."

Коментар

• ПС. И виждате ли кави сте лайна повечето - един ден да реши човек да е щастлив и веднага ще се намерят 20 чикиджии да му развалят настроението....

Айде Соклов и Строл ми обяснете какво Ви кара да ме оценявате негативно и обиждате, че ние дори не се познаваме... Нормалната реакция е да драснете нещо позитивно и радостно, да завържем една приятелска и неангажираща дискусия та да имаме общ интерес да ни мине по бързо времето и да се кефим......

Коментар

• Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение
        Викаш - даваш работа ама не плащаш? И това те прави конкурентен?
        Смешен "БГ-работодател" Нима не осъзнаваш че хората ти ще напуснат при първа възможност?
        Проблема Мирка е че единственият критерии някой да напусне са парите... 2008 ма га зимаха по 3 бона и по 18 запплати годишно текучеството беше символично (ако не уволниш някой, никой сам не си тръгва)... Като паднаха заплатите и айде телефонисти в Хюлед Пакард - Иди обяснявай че няма да се развият, че си убиват кариерите, чче никога няма да се почувстват ценени и част от нещо..... Иначе лошо няма - нека хората се развиват - никой не бих спрял, когато очевидно фирмата му стане "тясна" и е видно че му е дошло времето да се развива... Факт е обаче че има хора дето сменят по две три работи и се връщат при мен... Защото какво ще постигне същото момиче ако иде в голяма банка - ще я убият от работа (по 10 часа минимум) ще и убият личният живот, ще се държат с ня като с роб ( в банките такива малоумници са мениджъри че свят да ти се завие) и накрая високата заплата ще си я дава за лекарства и пороци....

Докато при мен ще има възможност да си завърши магистърската степен, въпреки че учи в чужбина, никой не я натиска да изпълнява планове и бюджети, ще може да създаде връзка, семейство, плащаме болнични, майчинство, след това като си отгледа децата, има развитие в други държави (въртим персонала) и вече тогава ако се окаже че има по-големи възможносъти, ако ще да стане евро депутат, аз ще я подкрепя, даже ще и помогна за назначението и да се установи в Западна Европа.... Аз съм много човечен и гъвкав мениджър.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
          Ами заплатата, която даваш доста хора ще изкушиш... въпросът е колко време ще я даваш. И накрая кандисат и на 400 лв,че със CV не се живее пък за ядене изобщо не става...
          Ако на теб ти дадат 400 лв ще стоиш ли, като измекяр !? Ми тинейджърката ще си намери май друг татко Не е препоръка
          Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Ха,какво каза .....искал си да ги биеш,че ти напускат далаверата в която си ги вкарал.
            А то е уж бизнес......
            АХАХХА Какво да очакваш от такива,дето ти говорят за морал,а не плащат заплати.
            Ей болен мозък,спри да пишеш,че стана ясно на всички колко струваш.
            Човешкият ти ресурс е най-важен за всяка идея или бизнес,но то твойто е далавера и никога човешкия ресурс,които си се опитал да вербуваш и излъжеш впоследстие,няма да ти помага в развитието на бизнес циклите на компанията ти.
            Ужас,срам ме е от такива рабтотодатели смешки.
            Last edited by SoKoLoV; 10.03.2011, 11:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
              Ние сме си родени да търсим негативното Мече.. Но на мен ми стан приятно... Особенно след като миналата година ми на пуснаха над 70% от персонала, с кави ли не малоумни обяснения и всичките се отнесоха толкова некоректно чче бая ми идваше да им хвърлям по един бой като идват с молбичките.... И от години не бях срещал у българин такива смятани за умрели качества като - морал, уважение, достойнство итн...
              Рапанчо,Рапанчоооо...колко си зле моето момче за да ти напусне 70% от персонала точно миналата година значи трябва да потърсиш проблема в себе си в твоите собствени способности и качества

Коментар

В момента само факта че даваш работа, вече те прави конкурентен... За обявата дето пуснах снощи (и вече не е актуална защото детето си остава), вече имам на мейла 22 CV та.....
                Викаш - даваш работа ама не плащаш? И това те прави конкурентен?
                Смешен "БГ-работодател" Нима не осъзнаваш че хората ти ще напуснат при първа възможност?

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                  За утре пет карички.
                  Окаричи ли се вече, миличък?

Коментар

• Рапане,с най добри чувства но важно е каква работа ще свършат тези хора / може да имаш 200 св-та/,хората се събират в общ бизнес да правят пари ЗАЕДНО / едни са по полезни други не/ могията е в баланса- хармонията на всеки това което върши. Ако я постигнеш си добре.А нашата народо-психология е много изкривена за съвмесната работа.Индивидуалната мотивация е най-бажното/често се постига със стимули/.

Коментар

Ами заплатата, която даваш доста хора ще изкушиш... въпросът е колко време ще я даваш. И накрая кандисат и на 400 лв,че със CV не се живее пък за ядене изобщо не става...
                      Ако някой кандиса на заплата 400 лева в София, или трябва да е неопитен и недостатъчно образован, или някой да го издържа. Квалифицирани кадри едва ли биха приели такова заплащане.

Коментар

Ами заплатата която даваш доста хора ще изкушиш... въпросът е колко време ще я даваш. И какрая кандисат и на 400 лв,че със CV не се живее пък за ядене изобщо не става...
                        Колкото мога... Вече намам амбиции. Докато здравето ми издържи, че там са ми основните грижи.. Или докато не решат евреите да си затворят офиса в БГ. Аз със моите 5% дял в компанията, кога само някой пешкир да опера, ама не се плаша...После съм му ебал майката.... Аз и сега съм я ебал ама гледам да се занимавам с нещо, че залежи ли се човек става опасно...

Коментар

В момента само факта че даваш работа, вече те прави конкурентен... За обявата дето пуснах снощи (и вече не е актуална защото детето си остава), вече имам на мейла 22 CV та.....
                          Last edited by meche_cveti93; 10.03.2011, 10:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от nayo Разгледай мнение
                            Рапане, ако е така както казваш,скоро ще фалираш/незнам с какво се занимаваш и не ме интерисува/ но това показва че не си конкурентен като работодател в момента. Нищо лично, само мнение и това което казваш не е за оптимизъм

Коментар

Е има и другият вариант ... отвреме на време когато зависиш от нея да пробва дали не може да изкара някой лев увеличение на заплатата... Имам двама, трима който щом им дадеш работа за повече от три месеца и почнат да напускат в края на трите месеца и заплашват .... Сложи в групата някой който не е много кадърен ,но е лоялен и чака пенсия и спокоен живот и се върти около теб...
                              Ние сме си родени да търсим негативното Мече.. Но на мен ми стан приятно... Особенно след като миналата година ми на пуснаха над 70% от персонала, с кави ли не малоумни обяснения и всичките се отнесоха толкова некоректно чче бая ми идваше да им хвърлям по един бой като идват с молбичките.... И от години не бях срещал у българин такива смятани за умрели качества като - морал, уважение, достойнство итн...

Коментар

• Рапане, ако е така както казваш,скоро ще фалираш/незнам с какво се занимаваш и не ме интерисува/ но това показва че не си конкурентен като работодател в момента. Нищо лично, само мнение и това което казваш не е за оптимизъм

Коментар

Working...
                                X