IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    И мисля че е прав. Голям панир ще стане, но за съжаление това е единствения начин за успех.
    Алонсо... Имало е вече един такъв панаир през 50-те години на миналия век, когато не малка група от земеделски стопани е била принудително вкарана в ТКЗС...

Сега е време дружинката около Костов да признае че тогава това е било единствения начин за успех!!! Трябва да има политически консенсус в обществото за да се вземе непопулярно решение!

Разбираемо е да върнеш земята в реални граници на няколко десетки човека в Добруджа където средният размер на парцел е 300 декара. Но да направиш същото с останалата част от страната където срденият размер на парцел е под 2 декара, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по-голямо дори от криминалната приватизация!!!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Отговорът е даден още миналата година... Изразява се с една нова думичка бифлация... Цените на всички активи които има населението като имоти, коли, вещи ще пада. Докато цените на всички стоки за които трябва да се плаща всекидневно като храна, облекло, образование, здравеопазване, ток, вода, отопление, данъци и тем подобни "режийни", ще се качва!

Казано накратко... Цената на всичко което притежава средният човек ще пада, докато цената на всичко което не притежава и трябва да купува редовно ще се вдига.
      Като се изключат имотите, които е напълно възможно дълго време да падат

Другото е невъзможно. Не знам къде си учил икономика, но явно макрото си го проспал.

Коментар

Комасацията може да продължи и 50 години. В Мексико окрупняването тече вече 70 години и още краят му не се вижда... Това бе и най-голямото престъпление на пишман демократите на прехода - "Земята в реални граници" - абсолютна глупост и чудовищно невежество, убило родното земеделие за десетилетия напред!
        http://www.youtube.com/watch?v=ZebOxJwXcBg
        Човека каза, че се прави в началото на мандата, защото ако е в края сваляло превителства. И мисля че е прав. Голям панир ще стане, но за съжаление това е единствения начин за успех.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Големият въпрос за милион долара за мен е инфлация или дефлация.
          Отговорът е даден още миналата година... Изразява се с една нова думичка бифлация... Цените на всички активи които има населението като имоти, коли и дълготрайни вещи ще пада. Докато цените на всички стоки за които трябва да се плаща всекидневно като храна, облекло, образование, здравеопазване, ток, вода, отопление, данъци и тем подобни "режийни", ще се качва!

Казано накратко... Цената на всичко което притежава средният човек ще пада, докато цената на всичко което не притежава и трябва да купува редовно ще се вдига.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Златото и среброто имат минимални разходи за съхранение и охрана за разлика от петрола. Големият въпрос за милион долара за мен е инфлация или дефлация. За жалост няма как да се намери отговора, колкото и знания или развита логика да има човек. На пазарите всичко е възможно, както и обратното

Коментар

първо - комасация
              Комасацията може да продължи и 50 години. В Мексико окрупняването тече вече 70 години и още краят му не се вижда... Това бе и най-голямото престъпление на пишман демократите на прехода - "Земята в реални граници" - абсолютна глупост и чудовищно невежество, убило родното земеделие за десетилетия напред!

Коментар

Защо не закриеш всички депозити и не напазаруваш ФИЗИЧЕСКО сребро или няколко цистерни с петрол или там нещо друго дето много ще поскъпва?
                Защото колкото и да си богат, богатството ти 5 пари не струва ако не можеш да го съхраниш и опазиш... Цистерни с бензин или килограми със злато и сребро искат охрана! За тази охрана трябва да се плаща. Колкото повече, толкова повече!

Може и да се окаже прав Дик Чейни, който твърдеше че дефицитът на САЩ няма значение докато те имат най-силната армия в света?! Имаш ли най-силната армия отиваш там където има съсредоточие на злато, сребро или нефт и си го вземаш под благовиден предлог! А и да не е благовиден предлога, какво като не ти вярват... Това си е техен проблем. Ти си имаш най-силната армия. Военният ти бюджет е по-голям от военните бюджети на всички останали страни в света взети заедно... Няма къде да се скрият!

Най-глупави са онези страни, които намаляват армията си. Целта на една армия не трябва да е всесилна, а да направи превземането на страната икономически нецелесъобразно от евентуален агресор! Ето защо лъвовете не си играят да ловят мишки. Защото за да залови една мишка лъвът ще изхаби повече енергия отколкото ще получи като я изяде! Ето такава трябва да е концепцията за българската армия... Страхувам се, че в момента ние сме под санитарния минимум!!

Коментар

Най-перспективното за България би било формирането на големи масиви от земеделска земя и развитие на съответно растениевъдство и животновъдство върху тази земя... Уви, такива специализирани дружества на бфб няма. А дори и да има, за да е печелившо има първо-второ-трето и т.н.
                  първо - комасация
                  второ - напояване
                  трето - добър мениджър
                  За съжаление, без първото всички останали не могат да постигнат успех (:

Коментар

Не, в момента нямам никакви акции на бфб. Не зная защо си останал с впечатление че преди 2 месеца съм бил на път да си купя!

Най-перспективното за България би било формирането на големи масиви от земеделска земя и развитие на съответно растениевъдство и животновъдство върху тази земя... Уви, такива специализирани дружества на бфб няма. А дори и да има, за да е печелившо има първо-второ-трето и т.н.
                    Фори,и малките масиви не са за пренебрегване!!!Ако искаш,може да ти покажа!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
                      щото доколкото схващам до момента нямаш такива от БФБ .
                      Не, в момента нямам никакви акции на бфб. Не зная защо си останал с впечатление че преди 2 месеца съм бил на път да си купя!

Коментар

Явно не сте чели мненията ми във форума за среброто... Накратко, цените по борсите и цените на физическите доставки все повече се откъсват една от друга! Причината е в ултра агресивното поведение на ФЕД и господарите му за да се манипулират цените...

Поредното доказателство само преди няколко дена го видяхме, когато еврото се срути, книжното сребро на Комекс се срути и нефта сорт WTI също се срути... Тогава нефтът на борсата се срути, но забележете че цената на бензина по бензиностанциите в САЩ не само че не падна но и скочи!!!

Когато разни камилчета се учудват как физическото сребро било със страхотна надценка над пазара, започвам да се смея на глас... Защото именно цената на физическото сребро Е ПАЗАРА. Останалото е фикция... На Комекс се търгува не злато и сребро, а хартия върху която е написано обещание и отдолу се е подписал обещаващият... Когато обещалият фалира, цената на "книжното" сребро на Комекс ще стане НУЛА! Абсолютно същата е ситуацията със всички борси където падежите на фючърсите по ЗАДЪЛЖЕНИЕ трябва да се ролват и физическата доставка е изключена от играта!
                        Чета те с интерес навсякъде където пишеш винаги Добре тогава, перефразирам въпроса така :
                        Защо не закриеш всички депозити и не напазаруваш ФИЗИЧЕСКО сребро или няколко цистерни с петрол или там нещо друго дето много ще поскъпва?

Коментар

Какъв им е интереса да лъжат за резервите според теб?
                          Да свалят цените,за да не правят големи печалби!!!

Коментар

Саудитска Арабия е основният играч там, а те лъжат за резервите си... Това ясно пролича, когато нефтът отиде над 140 долара преди няколко години и ОПЕК още тогава НЕ УСПЯХА да вдигнат добива за да намалят цените!
                            Какъв им е интереса да лъжат за резервите според теб?

Коментар

Ако наистина вярваш в това, което си написъл, не е ли по-логично да държиш капитала си в петрол
                              Явно не сте чели мненията ми във форума за среброто... Накратко, цените по борсите и цените на физическите доставки все повече се откъсват една от друга! Причината е в ултра агресивното поведение на ФЕД и господарите му за да се манипулират цените...

Поредното доказателство само преди няколко дена го видяхме, когато еврото се срути, книжното сребро на Комекс се срути и нефта сорт WTI също се срути... Тогава нефтът на борсата се срути, но забележете че цената на бензина по бензиностанциите в САЩ не само че не падна но и скочи!!!

Когато разни камилчета се учудват как физическото сребро било със страхотна надценка над пазара, започвам да се смея на глас... Защото именно цената на физическото сребро Е ПАЗАРА. Останалото е фикция... На Комекс се търгува не злато и сребро, а хартия върху която е написано обещание и отдолу се е подписал обещаващият... Когато обещалият фалира, цената на "книжното" сребро на Комекс ще стане НУЛА! Абсолютно същата е ситуацията със всички борси където падежите на фючърсите по ЗАДЪЛЖЕНИЕ трябва да се ролват и физическата доставка е изключена от играта!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Не му давай такива идеи, след като профука лихвите в среброто, сега ще му отиде и главницата на депозита в петрола.
                                Напротив даже, по скоро се опитвам да го предпазя от този вариант, защото той се беше ушил в петрол баш на върха му преди три години. Иначе го харесвам, защото обикновенно аргументира мненията си, доста е умен и съм научил доста неща от него Обаче тези фундаментални знания не са опредлящи за това дали един трейдър може да е печеливш според мен.

Коментар

Working...
                                X