IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тва си е бичи пазар бе хора,щом като върна молко и пак тръгна нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
      Само общи лафове и философии не ми приказвай ! Като ти казах, че си се върнал назад при маймуните, беше казано съвсем приятелски с тайно пожелание да се вземеш в ръце. Какво правиш по цял ден във форума - блъскаш спам.
      Не се нервирай, акции все още има. Е ако носиш заешко сърце не е препоръчително да го адренализираш.
      И така сега, по-конкретно на твоя проблем - какъв ми е порфейла Ами да - няма много буклуци, след като няма Еврохолд, евроинс или хим. Разбира се шитове има. Кой няма, да, някои не са много ликвидни - поставям в тази категория шитове като златни пясъци, Пампорово, Слънчев ден, Варна Плод, Випом, медийни системи, бенчмарк адциц, розахим ... (за тях говоря по памет).
      Какво обаче ти убягва - най-важното - 55% от портфелчето на лалчето се състои от само 10 позиции - ссб, алкомет, унипак, биовет, севтополис, софком, фазерлес, свилоза, софбт. още и 30% - свеж, наличен кеш Имам и много читави акции, в малки количества от типа Монбат, софарма, албена която ти разпродаде и след това тя скочи с едни 10-15% А дивиденти само от софкомчето ще имам към 3 бонбонки през юни месец. Без значение къде е индекса.
      Така, че, ако искаш да се пишеш уравновесен, давай го с по-малко нерви и по-възпитано. Никак не е приятно, да гледаш леваците, как са се разпродали от страх и пълнят форума с апокалипсис. Земи се в ръце и се кротни малко, и за да не изглеждаш, като неудачниците от порядъка на факи, форекс и т.н, по-добре си обмисли стратегията и позициите и как да ги заиграеш при евентуално обърната посока на досегашната.
      Така като гледам само ЦКБ и слънчев ден ни съвпада ни съвпада Макар че второто и аз не знам за какво го държа, за печалба от тотото сигурно. И още две три от ликвидните, които имам периодично, но не постоянно.

А иначе говоря каквото мисля. Ок това което правя е силно рисково и не бих го препоръчал на никой да го прави. Но всеки сам си определя какво ниво на риск да заема.

Говорих само за корекция на растежи и то защото наистина го вярвах, а и още не съм сигурен, че няма да се случи скоро. Смятам че за да ни върви пазара както трябва - ликвиден, интересен, даващ възможности то той трябва да се движи в двете посоки. Нищо не е еднозначно, за да се очаква че пазара ще има еднозначен тренд. Ликвидност не се прави като са сложили по една тапа отгоре и по една подкрепа отдолу. Това убива пазара. За да имаме нормална борса тя трябва в спокойни времена да играе +-20%. И то без очевидна икономическа причина. Просто ей така от сантимент само.

Не съм тръгнал да приказвам че икономиката ни се срива или че настъпва апокалипсис, просто защото не го вярвам. На мен ми изглежда че вече малко по-алако се отласкваме и в един момент и данните ще вземат да го потвърждават. Защото каквото ще да говори правителството ни до момента данните потвърждават само спиране на падането. Което си е ок всъщност ако бяхме нормална борса.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Имаш 25 позииции боклуци, ако не са падали тези дни. Май ти има доста какво да учиш

При бичи пазар да държиш акции които не се движат с пазара е ирационално. такива се държат накрая на цикъл.
        Само общи лафове и философии не ми приказвай ! Като ти казах, че си се върнал назад при маймуните, беше казано съвсем приятелски с тайно пожелание да се вземеш в ръце. Какво правиш по цял ден във форума - блъскаш спам.
        Не се нервирай, акции все още има. Е ако носиш заешко сърце не е препоръчително да го адренализираш.
        И така сега, по-конкретно на твоя проблем - какъв ми е порфейла. Ами да - няма много буклуци, след като няма Еврохолд, евроинс или хим. Разбира се шитове има. Кой няма, да, някои не са много ликвидни - поставям в тази категория шитове като златни пясъци, Пампорово, Слънчев ден, Варна Плод, Випом, медийни системи, бенчмарк адциц, розахим ... (за тях говоря по памет).
        Какво обаче ти убягва - най-важното - 55% от портфелчето на лалчето се състои от само 10 позиции - ссб, алкомет, унипак, биовет, севтополис, софком, фазерлес, свилоза, софбт. още и 30% - свеж, наличен кеш Имам и много читави акции, в малки количества от типа Монбат, софарма, албена която ти разпродаде и след това тя скочи с едни 10-15% А дивиденти само от софкомчето ще имам към 3 бонбонки през юни месец. Без значение къде е индекса.
        Така, че, ако искаш да се пишеш уравновесен, давай го с по-малко нерви и по-възпитано. Никак не е приятно, да гледаш леваците, как са се разпродали от страх и пълнят форума с апокалипсис.
        Земи се в ръце и се кротни малко, и за да не изглеждаш, като неудачниците от порядъка на факи, форекс и т.н, по-добре си обмисли стратегията и позициите и как да ги заиграеш при евентуално обърната посока на досегашната.

Коментар

Много смислено пожелание! Поздравления! Само ще си позволя да отговоря на онзи изнервен баламурник, "равновесието", който се разкеши тези дни от страх, и сега по цял ден, докато трае сесията - дращи глупости с надеждата да подлъже някой и да си върне спекулантските количества
          Ама аз си го върнах вече Само където се надявах да направя и едни 10-15% кеш печалба а то се оказа по-малко ама от сърце. А то не е късно и за по-големи, пазара няма да избяга. И както има нагоре, така и надолу. Днес беше нагоре утре, кой знае на къде ще е. За покупка ли, за продажба ли

Коментар

• Здравей Корк, добре е че най-после откри топлата вода. Искрено се радвам, че си намерил удовлетворителни отговори на елементарни въпроси, на повечето от които вече съм отговорял многократно в този форум:

(1) Не съм Гено Тонев
            (2) Не инвестирам чужди пари
            (3) Не разполагам и не претендирам да разполагам с вътрешна информация
            (4) Не се изживявам като форумен герой, пиша защото, каквото и когато ми е приятно
            (5) Винаги изразявам само свое мнение и макар да го отстоявам, не претендирам да е истина от последна инстанция

Ако имаш още някакви въпроси от подобно "фундаментално естество", да ти отговоря на лични, за да не спамим излишно.
            Last edited by Valuator; 08.02.2011, 17:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
              Уау!

Тук замирисало на стадо бикове в лошо настроение

Още не е почнал тренда, а вие ще си издерете очите кой какво хванал и какво не.

Без нерви!
              Много смислено пожелание! Поздравления! Само ще си позволя да отговоря на онзи изнервен баламурник, "равновесието", който се разкеши тези дни от страх, и сега по цял ден, докато трае сесията - дращи глупости с надеждата да подлъже някой и да си върне спекулантските количества

Коментар

• guantanamo, почвам да си мисля, че сте едно и също лице със "събеседника" ти Valuator

Голям "диалог" водите двамата - ти пишеш, той ти отговаря с телепатия.

Направете си отделна тема за успокояване на нерви и си пишете там бе, хора!

Коментар

• Гено,празнодумецо, виж се какви си ги дрънкал вчера:

Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                  в четвъртък и петък продаваха интелигентните спекуланти днес - благоразумните а в следващите дни може би ще видим и паникьосаните

И като те чета, няколко неща се набиват на очи :

- явно следиш много отблизо форума на инвестора и се опитваш да обобщаваш настроенията в него в някакви "остроуммни и нищонеказващи" постове.
                  Откъде идва проблема тук? Идва от това, че форумът на инвестор не е този който определя движението на борсата, той само следва движенията.Тоест, той не е причината, той е следствието.
                  След като си избрал да правиш анализи на база на следствието, ясно е, че не си наясно!

-нямаш вътрешна информация. Тоест не знаеш кой движи всъщност цените тези дни и седмици.
                  Което не е лошо само по себе си.Лошо е, че се правиш, че разполагаш с такава!

-не само нямаш вътрешна информация, и не само правиш анализите си на база на това, какво се пише в някакъв форум, но и нямаш и идея за настроенията сред тези който всъщност формират движенията на БФБ, сред тези които правят обемите на борсата.

Че не вдяваш какво се случва на борсите по света е ясно.Не си сам, много имаше като теб, вече не чак толкова.
                  Не че ги няма хората, просто фалираха-станаха спонсори на няколко посредника и си седнаха на дупетата.Случва се и дано да са си взели изводите.
                  Ти обаче го раздаваш тук с много голяма доза самочувствие, и както е нормалано за този тип форумни герои като теб, то е без покритие.
                  За Дау хайде, чужд пазар, едва ли си живял много години там, едва ли познаваш психологията на американците, едва ли познаваш отвътре финансовата им система.Тоест, може да сбъркаш.
                  Но, да си в такава сериозна грешка относно българсият пазар, да не можеш да разчетеш сигналите, и да си се кръстил както си се кръстил....смешно и тъжно е.

Няма смисъл да пишеш каквото и да е.Това по-горе си го прочети няколко пъти.В полемика с теб повече няма да влизам, защото е безмислено начинание.

Успех с каквото там се занимаваш
                  .Само се моля, да не е нещо свързано с управление на чужди пари!!!
                  "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Браво,видно е вдяваш ги нещата

Коментар

• Уау!

Тук замирисало на стадо бикове в лошо настроение

Още не е почнал тренда, а вие ще си издерете очите кой какво хванал и какво не.

Без нерви!

Коментар

Имам 25 позиции. Вчера сутринта продадох една, най-вече, защото е с малка тежест и не ми се занимава да я следя. Портфейла вчера ми беше нагоре и днес е нагоре. Вчера беше даже по-нагоре от днес. Пък ти се лашкай нагоре надолу уж за да си намаляваш загубата. Казах ти - върнал си се назад с наученото.
                        Имаш 25 позииции боклуци, ако не са падали тези дни. Май ти има доста какво да учиш

При бичи пазар да държиш акции които не се движат с пазара е ирационално. такива се държат накрая на цикъл.
                        Last edited by ravnovesie; 08.02.2011, 14:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
                          Нещо се опетла.Колко е комисионната на посредника ти?
                          Нормална. След този днешен скок софикс е на 4% под средното за петък. Моите позиции се движат повече от софикс. Нито съм ловил дъна, нито върхове. И ако за днес вероятността бе 60-40 за спад - аз поне така си правех сметката, щеше да се получи още по-добре.

Коментар

И аз съм оптимист дългосрочно и песимист краткосрочно.
                            Така де:" Тати каза че ще ми купи колело - ама друг път"

Коментар

По тази няма да има. Аз играя за по-малки разлики основно с цел като пада моето да не пада. Не го правя толкова за печалба колкото за сигурност.
                              Нещо се опетла.Колко е комисионната на посредника ти?

Коментар

Лалке, за тези три дена потфейла ми вместо 4% надолу е 1% тези врътки ги правя когато се усетя че могат да минат. което я става два пъти в годината я не. Но като изглежда че ще стане, не ми се испуска.
                                Имам 25 позиции. Вчера сутринта продадох една, най-вече, защото е с малка тежест и не ми се занимава да я следя. Портфейла вчера ми беше нагоре и днес е нагоре. Вчера беше даже по-нагоре от днес. Пък ти се лашкай нагоре надолу уж за да си намаляваш загубата. Казах ти - върнал си се назад с наученото.

Коментар

Working...
                                X