IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Kilur, той да не пише не може.
    Нервите който го тресат, не го оставят на спокойствие и тук ми пише разни глупости.

Гено, няма какво да се оправдаваш тук сега и да се правиш на божа кравичка.
    Ясно е, че нищо не ти е ясно!
    И колкото повече се обясняваш, толкова по-виновен изглеждаш.По-добре се спри малко и се седни на д-то!

Да видим дали ти стиска да прогнозираш-колко ще е Софикс на края на 2011 година.
    Пишеш колко ще според теб, и аз отдолу ще пиша колко ще според мен.
    Не е облог, само и единствено проверка, доколко ти стиска и още повече, доколко си наясно какво се случва на БФБ!!
    Залагам възможно отклонение в рамките на 10-15%.Според мен, съвсем приемливо отклонение!

Нека да видим дали аз мога да давам прогнози в минало време или в сегашно.Или ти си този който не може да дава прогнози!

Дау е лесен за мен да го прогнозирам и може би няма да е честно да говорим за него, защото е ясно, че там ти е пълна мъгла.

Давай прогноза за Софикс велики оценителю!!
    "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Ако не си Гено Тонев не отговаряй Ако си Тонев не пиши. Само с газареене и стойки не става момчета, с това ограбихте клиентите си- спрете се

Коментар

• Както вече писах- те с Капманите насраха парите на клиентите си. Некоректно надуваха позиции, правеха реклами с обещания подобни на пирамидите. Каква иронияДа се скрият в миша дупка. Поне Капман не дават акъл, а Гено си дава прогнозите с ирония или не- Нагло парче е

Коментар

• Kilur, не знам дали след като стана за смях с ника Корк в темата за Еврохолд, освен със себе си е имал проблем и с фондовете на Гено Тонев, но разправиите му с мен започнаха в края на август - началото на септември 2010, когато в темата за NYSE написах, че при дълговите проблеми в Западна Европа, ако Обама и ФЕД не удължат мерките, втората фаза на кризата ще ни отвее.

Тогава споделих, че следващите месеци не са за хора със слаби нерви и препоръчах на блуждаещия guantanamo, ако не е много наясно със себе си, да се кротне за няколко месеца някъде докато нещата се изяснят. През това време ДАУ проби съпротивата на 10 000, guantanamo се смота за няколко седмици, но след като Бернанке пусна отново печатницата и ДАУ обърна тренда, изпълзя отново и оттогава не спира да се заяжда.

След като някъде през есента цитирах една статия на Гено Тонев от в-к Банкер, си въобрази, че е разкрил световната конспирация и оттогава е съвсем неуморим. Особено като се подкваси малко - тогава започва да се пени и изживява като велик анализатор и инвеститор, но без нито един анализ или прогноза и винаги в минало време.
          Last edited by Valuator; 08.02.2011, 23:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
            Да не си изгорял от фондовете на Гено. Ех какви реклами имаха с Капман
            Не бе, аз нямам, и съм нямал никога пари във фондове в България.Просто Гено говори за неща от който не разбира.
            При това говори с голям апломб и аз му го напомням с негови цитати ,малко след като е написал нещо уж много умно във форума.

Напомням му, колко далеч е от истината и как това което пише и прогнозира как никога не се случва

Абе, забавен е.Допада ми някак си.Допада ми саркастичният му песимизъм, примесен с щипки силно и неприкрито чувство за превъзходство.

Такива хора трябва да се поставят на място.И това е за тяхно добро.Те не го разбират, мислят си, че си им враг, опитват се да те иронизират, да те принизяват и т.н. но ти, ти не трябва да се отказваш
            Някой ден те ще установят, че ти всъщност си им мислил доброто

Абе, забава си е отвсякъде.Ако не друго, поне има тук разни екземпляри, който умеят да ме забавляват с присъствието си
            Гено е един от тях

Коментар

• Да не си изгорял от фондовете на Гено. Ех какви реклами имаха с Капман

Коментар

• Демонстрация на глупости и нерви лабави

Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                =============
                Друго си е да си гледаш всеки ден портфейла си нагоре и все нагоре

Няма и никакви нерви при мен, няма и виновни

Приятно плуване гено

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  Подобна глупост от доста време не бях чел във форума.
                  Така ми харесваш,а не само анкети да пускаш!!!Хай!!!

Коментар

• Хе-хе, пак не си разбрал - не те занимавам с проблеми, а ти отговарям от добро възпитание, макар да не съм забелязал някой тук да ти обръща сериозно внимание.

Първоначално изпратено от guantanamo
                    ... Та, не ме занимавай повече с проблемите си с този ник а и по принцип с проблемите си!...
                    Иначе ти си този дето периодично залива форума с невчесани мисли и нескончами тиради от неразбирами думи без препинателни знаци. Ти си Великият анализатор, който познава в детайли психологията на американците и финансовата им система отвътре и може да разчете всякакви пазарни сигнали по борсите от Каспичан до Аляска.

Наистина няма особен смисъл да се полагат повече усилия с теб, ти си абсолютно неспасяем и вероятно имаш сериозна нужда от специализирана помощ.
                    Last edited by Valuator; 08.02.2011, 22:09.

Коментар

• Наистина ли е Гено Тонев- нали преди
                      месец писа, че няма да е успешна година за БФБ. Многи изгладня и на песимизъм го избива

Коментар

• Геноооо,гено, пак си адресираш постовете до някакви фантоми и факири.Та, не ме занимавай повече с проблемите си с този ник а и по принцип с проблемите си!.
                        Ако ти се вярва, това което казваш за парите на хората

Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                        (2) Не инвестирам чужди пари
                        е нещо чудесно.
                        Браво браво ,поне няма да има много изгорели душици

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                          Ще ти каже че си пълен некадърник и че бъркаш волатилност с ликвидност и дълбочина на пазара
                          И ще е много много прав.
                          Подобна глупост от доста време не бях чел във форума.

Коментар

• И как стигна до това дълбокомислено мнение че бъркам волатилност с ликвидност. От много време забелязвам че ти липсва елементарна логическа мисъл. Но нещо за следствие и причина все трябва да е минавало мозъчната ти бариера. И това че едно върви с друго не значи че двете са едно и също. И само много объркан мозък може да реши че друг ги бърка.

Коментар

• Китай вдигна лихвите, време е акциите да поскъпнат
                              | | | A A
                              DarikFinance.bg, 8.02.2011 14:19 (последна актуализация 8.02.2011 14:23)
                              Китай вдигна лихвите, време е акциите да поскъпнат
                              /© sxc.hu
                              Свързани материали

* Акциите катерят върхове. Доларът и петролът падат
                              * Енемона излезе на официалния пазар на акции
                              * Акциите на Wall Street и доларът печелят – но докога?

Вчера Китайската народна банка увеличи лихвените си нива за втори път през последните 6 седмици, опитвайки се да ограничи инфлационните очаквания, предаде Reuters.

Моментът избран за увеличението беше изненадващ с оглед на това, че в момента в страната празнуват Лунната нова година.

Повишението на лихвите влиза в сила още днес. През декември инфлацията в Китай достигна 4.6%, а за януари се очаква допълнителен скок на потребителските цени, заради поскъпването на храните и горивата.

Основаната лихва в Китай вече е 3%, като едногодишните заеми ще се отпускат при лихви от 6.06%, според решението на китайката централна банка.

За много анализатори новината е притеснителна, тъй като покачването на лихвените нива има негативен ефект за кредитирането и потреблението.

Според Аарон Боески, директор на Marco Polo Pure Asset Management, обичайният подход към китайския ребус обаче е напълно погрешен. В интервю за CNBC Боески заявява, че покачването на лихвите води до ръст на печалбите и до поскъпване на акциите на повечето от китайските компании.

Като пример той дава развитието на пазара през 2008 г., когато Китайската народна банка рязко повиши лихвените нива, за да се справи с инфлацията, предизвикана от балона на суровините. В резултат китайските фондови индекси се покачиха.

Обяснението на странния механизъм идва от високите нива на спестявания в Китай. По принцип китайците са консервативни инвеститори и залагат на вложенията в недвижими имоти. Така при ниски лихви се увеличават покупките на жилища. Но по-високите лихвени нива водят до насочването на средствата в депозити и към по-рискови активи.

Ниските лихви стимулират вътрешния пазар за сметка на износа. Така при повишаване на лихвите се намалява потока на капитали към строителството и имотите, и се увеличава капиталовият поток към износа, производството, иновациите, създаването на нови работни места и печалбите на експортните компании.

За разлика от САЩ, където печалбите на компаниите зависят много силно от вътрешното потребление, в Китай те са движени основно от износа.

С оглед и на ниските нива, в които се намира основният фондов индекс в Шанхай – CSI 300, с повишаването на лихвите можем да очакваме истинско рали на китайските фондови пазари.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Коментар

• http://www.darikfinance.bg/novini/48...EC%E5+%E5+%E0%

Коментар

Working...
                                X