Първоначално изпратено от Pivoley
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/news/article/112944/339.html
Ето го и обяснението за зачестялото тролене, откакто индексите тръгнаха нагоре. Точно както предполагахме.
За радост, все още сме твърде далеч от втория период.
Коментар
-
http://www.investor.bg/news/article/112944/339.html
Ето го и обяснението за зачестялото тролене, откакто индексите тръгнаха нагоре. Точно както предполагахме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТова го пиша понеже ме подразниха разни субекти от сорта на ПК, Ф..а и други скрити таланти. Това стана още при първото ми влизане в този сайт. Ще ви разкажа една история /по истински случай/...Случи се през зимата на 2008. След като бях пробвал на Forex /и съответно загубил/ реших да проуча как се инвестира на БФБ. Благодарения на всички писания в този форум или въпреки тяхстигнах до следните изводи:
1.Не давай на някого да управлява парите ти -особено ако е губил напоследък.
2.Играй противно на общото мнение...някои му казват трендКогато си мислиш, че се носиш по вълната се давиш по лесно.
3.Вкарвай пари само в ликвидни позиции и за предпочитане с малък марж
4.Пълненето на пакети /или усредняване/ е изключително глупаво.
5.Поставяй си максимално дълъг времеви хоризонт за отиграване вместо норма на печалба /30, 40 и т.н. %/. Търси в този период min и max
Понеже бях решил да си направя пенсионен фонд от онзи американския модел реших да инвестирам "дългосрочно"- Какъв позор ще си кажат повечето от вас
Пристъпих към действие:
1. Изтеглих потребителски кредит с който през 02.2009 купих акции на 1.09 /в момента са около 3.40 /.След като преживях известни колебания през есента на 2009 устисках да не ги продам.
2.В края на 2010 ме подразни вида на графиката по една „промоционална позиция" –беше прекалено хоризонтална. И прекалено много мечки се бяха навъдили... Купих си на по-малко от левче. Този път със спестени парички. В момента е около 1.7
Равносметката:
1.инвестирах пари наведнъж които ще изплащам още 7 години. Месечната ми вноска е почти колкото давам за цигари....
2.В момента притежавам артийки колкото четири годишния ми доход /доста над средния за страната/.
Един мой приятел /инвеститор с опит/ ми казваше - като направиш 30% хвърляй шапка.
Не го послушах...Винаги съм бил със собствено мнение. Винаги съм обичал върховете. Покрай БФБ започнаха да ми харесват и дъната
Айде със здраве и за биковете и на мечките !!!
Ама звучиш точно като една жена от Варна, дето по телевизията 1997 някъде беше обясняваше как за 2 дни си купила крава от едни игри (първите пирамиди) дето ти купуваш 10 талона и ги продаваш на 10 човека итн.....
На твоята стратегия (според мен откровенно си измисляш) и се вика комар с живота - има и други спечелили от рулетка, но загубилите са в пъти повече (разбирай едно към 10 поне).. Та това че живота ти е свил веднъж гнездо, изобщо, ама изобщо не трябва да създава у теб илюзия че си направил нещо стойностно или професионално... Това е като тия в Тайланд дето играят руска рулетка и ако оцелееш взимаш огромна сума от залозите.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение... Едва ли знае, че на времето именно Батя беше въвел крилата фраза "ВНИМАНИЕ - БАЛОН !!" Затова пък, Батя винаги може, да му каже и "плувай, както си знаеш". ...
Тогава обаче не вярвах че покрай сухото ще изгори и мокрото. Карай, сега с повече знания и опит трябва да я отиграем по-майстроски новата вълна
Успех в сърфирането пичове!
И не си губете ценно време в хранене на тролове. Инвестирайте го в информиране и анализи за да правите добри инвестиции
Коментар
-
Първоначално изпратено от moderast Разгледай мнениеСууупер!
И един мармот завиваше шоколада в станиол...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТова го пиша понеже ме подразниха разни субекти от сорта на ПК, Ф..а и други скрити таланти. Това стана още при първото ми влизане в този сайт. Ще ви разкажа една история /по истински случай/...Случи се през зимата на 2008. След като бях пробвал на Forex /и съответно загубил/ реших да проуча как се инвестира на БФБ. Благодарения на всички писания в този форум или въпреки тяхстигнах до следните изводи:
2.Играй противно на общото мнение...някои му казват трендКогато си мислиш, че се носиш по вълната се давиш по лесно.
5.Поставяй си максимално дълъг времеви хоризонт за отиграване вместо норма на печалба /30, 40 и т.н. %/. Търси в този период min и max
Понеже бях решил да си направя пенсионен фонд от онзи американския модел реших да инвестирам "дългосрочно"- Какъв позор ще си кажат повечето от вас
Пристъпих към действие:
1. Изтеглих потребителски кредит с който през 02.2009 купих акции на 1.09 /в момента са около 3.40 /.След като преживях известни колебания през есента на 2009 устисках да не ги продам.
2.В края на 2010 ме подразни вида на графиката по една „промоционална позиция" –беше прекалено хоризонтална. И прекалено много мечки се бяха навъдили... Купих си на по-малко от левче. Този път със спестени парички. В момента е около 1.7
Равносметката:
1.инвестирах пари наведнъж които ще изплащам още 7 години. Месечната ми вноска е почти колкото давам за цигари....
2.В момента притежавам артийки колкото четири годишния ми доход /доста над средния за страната/.
Един мой приятел /инвеститор с опит/ ми казваше - като направиш 30% хвърляй шапка.
Не го послушах...Винаги съм бил със собствено мнение. Винаги съм обичал върховете. Покрай БФБ започнаха да ми харесват и дъната
Айде със здраве и за биковете и на мечките !!!
Сууупер!
И един мармот завиваше шоколада в станиол...
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеbertram написа:
Доста странни са ми индивиди, които хем нямат акции ,а в същото време денонощно са във форума. Една част от нас ги игнорира с насмешка, а друга ги пъди като досадни мухи в юлски пек...задача меко казано обречена.
Мислят си, че ни ядосват, но все по често те са по-изнервени от нас... как така..ами така...когато трола е ясен - той вече не е трол.. той е поредния комплексиран аутсайдър потопил се в темите на интернет форумите. Раздава оценки от последна инстанция и се надсмива над всички, които не са от неговото ниво (дередже)....
А в същото време докато ние с вад уж се връзваме..пакетите с акции се допълват, отчетите се следят и всичко полека лека започва да идва на мястото си.
Някои ще кажат виже какво е БФБ и ЦД..бягайте на маржин в франкфурт.. да ама не.. и в българия могат да се правят пари и е въпрос на време нещата да тръгнат в правилната посока..
А тролове, комплексар и чикиджии е имало и винаги ще има по нашите ширини. Въпросът е може ли да има форум без тях.. според мен може, а според Вас... Нека мине историята с Софикс и ще предложа на Мариян да направи няколко теми от сорта на Аз съм най-великия, Всички на БФБ са глупаци и тн.. и в тези теми за заключим форумните 'експерти' ..
разбира се темите ще са най-горе, за да не падне самочуствието на някой.
лека вечер и наздраве
-----------------------------------------
moderast написа:
Философе дървен, като си толкова отворен - видя ли днес на каква "борса" сте си купили артиите и как се манипулират и покриват данните?
Инак си пиши щом туй те утешава и успокоява - фактите идват един след друг. Чакай ти вече 3 години "въпрос на време", умните не чакат а въртят пари отдавна Изкормиха ви като шарани по Никулден - и сега пак нищо не можете да сторите дори и след като се разбра поредната далавера.
------------------------------
Ама как се разпозна по описанието.
Коментар
-
Това го пиша понеже ме подразниха разни субекти от сорта на ПК, Ф..а и други скрити таланти. Това стана още при първото ми влизане в този сайт. Ще ви разкажа една история /по истински случай/...Случи се през зимата на 2008. След като бях пробвал на Forex /и съответно загубил/ реших да проуча как се инвестира на БФБ. Благодарения на всички писания в този форум или въпреки тяхстигнах до следните изводи:
Пристъпих към действие:
Равносметката:
Айде със здраве и за биковете и на мечките !!!За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнениеХахахаха, куку-руку вафла чудна. При теб са само книжни - това е, няма как да не те вълнува празната ти паничка
Но май проблемът ти е, че на други не е празна, Защо така, а ???? hahahahah
Но това е отделна тема - както и хазарта в стил билетчета от ТОТО2.
ПП: Да ти подам хинт - допреди 6 месеца основно продавах. На късо. Може и да ти дам речник ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от moderast Разгледай мнениеНе съм купил, успокои ли се вече?
Хич не ме ужасява и че някои са купили - моята паничка ме вълнува мене. Но погледни пак какво съм ти написал - такива "книжни печалби" не на мене хахахахахаха
Но май проблемът ти е, че на други не е празна, Защо така, а ???? hahahahah
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнениеПедератор, ти явно не си купил, щом смяташ с нула. Но за твой ужас някои са купили. И са постигнали дори над въпросната доходност от над 3 200% (споменато от Батя) в тази инвестиция. Алабализми са историите за лотарията. Пусна ли си билетчето за новия тираж
Хич не ме ужасява и че някои са купили - моята паничка ме вълнува мене. Но погледни пак какво съм ти написал - такива "книжни печалби" не на мене хахахахахаха
Коментар
Коментар