IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
    Имай предвид, че първото 3-месечие на 2010г. не беше силно за МСН и имаше едва около 5% ръст на приходите, спрямо 2009г. Демек, базата е ниска. За това си мисля, че този темп от над 50% ще е само през първите 3 месеца на годината, а после ще падне до около 20%. Очаквам нетна печалба между 8 и 9 млн.лв. макс. Нагоре е нереалистично.
    знам това, аз гледам абсолютните стойности на продажби и печалба. Растежите са в случая от второстепено значение.

Коментар

• Интересно как разбра, че са тенденциозни. Или за тебе щом е положителна е тенденциозна. Кои са ти критериите за тенденциозност

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        МСН за миналата година има печалба 7,4 милиона, което дори и печалбата да не запази през 2011 темповете си на растеж от януари поне за мен го прави привлекателно. А ако ги запази, дай боже, съвсем.

разбира се този пост да не се приема като препоръка за каквото и да било. Имам акции.
        Имай предвид, че първото 3-месечие на 2010г. не беше силно за МСН и имаше едва около 5% ръст на приходите, спрямо 2009г. Демек, базата е ниска. За това си мисля, че този темп от над 50% ще е само през първите 3 месеца на годината, а после ще падне до около 20%. Очаквам нетна печалба между 8 и 9 млн.лв. макс. Нагоре е нереалистично.

Коментар

• Естествено, че има различни мнения- но те са на базата на информацията и новините

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
            Принципно ти отрече информацията и новините
            Принципно отрекох всички тенденциозни новини всяка поръчкова журналистика....

Коментар

• Принципно ти отрече информацията и новините

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                Принципно говорим (пак казвам дори не знам с каво се занимават тези дружества), да не слагаме конкретни имена, за да не мунипулираме - Нека ги наречем фирма Детелинка и фирма Калинка... Принципно съм против да се пускат еднопосочни публикации които могат да повлияят на мнението на инвеститорите в таква форма и по този начин....
                Принципно съм съгласен, но в конкретния случай не съм. Просто не съм забелязъл да манипулират. А така е много по-лесно човек да си прави сметка за това колко да дава за една компания. Ако пегледнеш движението и на ХЕС и на МСХ през последната година съвсем ясно се вижда че пазарната им капитализация се движи доста приятно и без особени сътресения нагоре. Като една от причината за това е че точно не са се случвали някакви сериозни изненади с резултатите им. Сигурно това до известна степен ги прави непривлекателни за спекуланти търсещи бързи удари, но поне за мен е ок

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  стара планина холдинг редовно пускат новини за това как се движат предприятията им. И то от доста време. Единствения път когато не съм им повярвал е когато една година изкараха крайно оптимистични прогнози за бъдещото развитие на техните компании. Но когато става дума за месечни данни са си ОК.
                  Принципно говорим (пак казвам дори не знам с каво се занимават тези дружества), да не слагаме конкретни имена, за да не мунипулираме - Нека ги наречем фирма Детелинка и фирма Калинка... Принципно съм против да се пускат еднопосочни публикации които могат да повлияят на мнението на инвеститорите в таква форма и по този начин....

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                      Не знам бе Кире.. Дори нямам идея какво се случва в тези компании.. Но контрол върху специализираният печат трябва да има... Защото срещу 5 000 лв всеки идиот който има акции в някоя компания може да си пусне подобна статия... Спомни си на времето колко пъти се нахакаха хората в Химко и Крема след подобни "публикации"....

Няма компания дето за нея да не може да се каже нищо негативно.... Факт..
                      стара планина холдинг редовно пускат новини за това как се движат предприятията им. И то от доста време. Единствения път когато не съм им повярвал е когато една година изкараха крайно оптимистични прогнози за бъдещото развитие на техните компании. Но когато става дума за месечни данни са си ОК.

Коментар

• Всякакви сравнения между М+С и Химко са меко казано неуместни
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
                          Кажи ги ти негативните данни - няка да се сърдим
                          Не знам бе Кире.. Дори нямам идея какво се случва в тези компании.. Но контрол върху специализираният печат трябва да има... Защото срещу 5 000 лв всеки идиот който има акции в някоя компания може да си пусне подобна статия... Спомни си на времето колко пъти се нахакаха хората в Химко и Крема след подобни "публикации"....

Няма компания дето за нея да не може да се каже нищо негативно.... Факт..

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                            Първо ти сметни колко е нормализираната печалба на дружеството за последните 5-7 години и тогава ми кажи каква цена му подхожда!

А на останалите в долния списък?
                            Ами гледам я, като се изключи една година която едва ли ще се повтори скоро има ясен тренд на повишаване на печалбата и то с прилични проценти, което предполага и нормалното P/E да е над средното за български компании. Аз лично смятам че P/E 16 за промишлена фирма в България е нормално ако няма криза.

МСН за миналата година има печалба 7,4 милиона, което дори и печалбата да не запази през 2011 темповете си на растеж от януари поне за мен го прави привлекателно. А ако ги запази, дай боже, съвсем.

разбира се този пост да не се приема като препоръка за каквото и да било. Имам акции.

Коментар

• Кажи ги ти негативните данни - няка да се сърдим

Коментар

• Ами трябва да забраниш свободата на печата . Според теб новините и информацията са манипулация

Коментар

Working...
                                X