IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдаа Дон Емилио засенчва всички сегашни по простотия. Само с един марадона можеше да се сравнява, но последния се появяваше за кратко и май бързо-бързо фалира. Иначе Проди и Бертрам са супер интелигентни в сравнение с тия, даже бих казал,ч е не могат да се сравняват. Абе с две думи, кризата повдигна нивото на форума, защото изтри спамещите никове

Коментар

• Ха ха :-) Верно имаше такива форумни герои.
      Дона много ме нервеше, като за всяка дума казана срещу холда така скачаше, все едно отбранява Шипка. Мяза ми на Атила донякъде.
      Корка и той пишеше едни романи колко велики ще станем, леле леле. Колко интернет похаби това момче, не е истина.
      За кучето на Слънчевия Вятър не се казва дали е останало на улицата горкото :-)

Първоначално изпратено от Пепи - Пипона

Ти си един от последните от старата генерация фалирали борсови "майстори" и само пълната случайност те предпази да не си тотално занулен, подобно на бившите ти форумни "приятели", като дон емилио, корковата тапа, слънчевия вятър, хан крум и подобни глупаци с над -90% доходост от БФБ. Не усещаш ли, че ти свършва и на теб времето и парите, а приказките ти напоследък напълно изпростяха в стил Пепи меката китка.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
        Първоначално изпратено от Forex Master
        Първоначално изпратено от ivannd
        ... какъв е смисъла от днешната сесия с този пиклив обем от 9 сделки...
        ...
        акциите на особено добро дружество, което стои добре на пазара, акциите му са бързоликвидни.
        Трябва да си талант щом в рамките на 3 изречения казваш 2 взаимоизключващи се твърдения?!?!
        НЕ МОЖЕ една акция да е бързоликвидна ако има пиклив обем от 9 сделки!!!

Форекс, безпристрастното тълкуване на понятието "ликвидност" - те опровергава по всички параграфи.

Разбира се, ликвидността няма нищо общо с решението на някого да купи акции на определено дружество, нито да ги продаде в настоящият момент (и при настоящите нивА), нито с реализираните обеми за конкретен ден на борсова търговия...

За мен, ако не е блокирана търговията с акции (не говоря за конкретни цени) - те са ликвидни. Ако се търгуват някакви обеми - това подкрепя тезата за ликвидността, а това пък означава, че има купувач за обемите, които някой предлага - все от свободно търгуемата част от капитала, предоставена от дружеството на борсата.

Така че - в случая, независимо от нивата, на които се търгува определена акция - ликвидността съществува.

Поздрави и пожелания за здраве и успехи на всички през Новата година!
        бях забравил колко е забавно във форума на инвестор.бг :-)
        зарко, и ти си човек с претенции. извинявай, но знаеш ли какво точно значи "ликвидност", че да ръсиш подобни глупости и да си съчиняваш нова икономическа терминология?
        ликвдиността, най-просто, кратко и ясно казано е способността на един актив бързо, лесно и с възможно най-малко загуба да бъде превръщан в средство за размяна, т.е. в пари.
        та зарко, как ти се връзва с това определение, твърдението ти, че на моментната пазарна цена ако нямало много сделки, това не значело, че няма ликвидност по позицията, понеже в по-ниските нива винаги ще се намери купувач? ами не се връзва зарко. ако пазарната цена е 1,40лв. и на тази цена не можеш да си пласираш акциите, а ти трябват пари и трябва да ги продадеш на 1.20лв. (примерно), това значи, че нарушаваш 3 тото условие, а именно: С ВЪЗМОЖНО НАЙ-МАЛКА ЗАГУБА. загубата за теб се явява разликата между пазарната цена към момента на вземане на инвестиционното ти решение (необходимостта от продажбата на акциите ти) и реалната цена, по която си ги продал. в този смисъл, колкото по-голямо количество акции имаш за продажба, толкова по-големи загуби ще претърпиш, в резултат от ниската ликвидност по позицията. естествено това е свързано и с времто, което имаш, за да си осъществиш продажбата. обаче ако се върнеш към елементарното определение, времето е първото условие за ликвидността, а именно БЪРЗО :-)

то иначе нали се сещаш, че ако цената на продажба нямаше отношение към ликвидността, всички акции щяха да са супер високо ликвидни. коя акция на цена 0,001 лева няма да бъде изкупена :lol:. това според теб значи, че е много ликвидна ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи - Пипона
          Намерил кой да се обажда. Батка, тия дето купува на 5 - 6 лева за да усредняваш купените на 7 - 9 на колко ги продаде и колко спечели. Сега се пробваш да избиваш загуби ама последната година вместо това се насади още по-яко вътре.

Ти си един от последните от старата генерация фалирали борсови "майстори" и само пълната случайност те предпази да не си тотално занулен, подобно на бившите ти форумни "приятели", като дон емилио, корковата тапа, слънчевия вятър, хан крум и подобни глупаци с над -90% доходост от БФБ. Не усещаш ли, че ти свършва и на теб времето и парите, а приказките ти напоследък напълно изпростяха в стил Пепи меката китка.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от Батя
          Нямат стинка пък правят придобивания, ебати номера.
          Май много бой си ял от тази акция преди да минеш на депозит
          пипоне, ама ти си бил голям кухар бе. Ц,ц, мислех че имаш нещо в главата, пък то се оказа плява.

Коментар

• bertram, усещаш ли че много пренаселено става на левия тротоар и някой почнаха да пресичат улицата към десния

ебати метафорите

Коментар

• мече цвети, една приятелска препоръка - такива като пипона въобще недей да ги базариш, да им падаш на нивото и да им отговаряш. Пускай ги по течението да си плуват както знаят

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                Зарко, тая сграда не е тяхна. Продадоха я на висока цена (за да са в състояние да си обслужват задълженията) и се навиха да плащат солен наем през следващите п години. За леята - намерили сте на какво да се радвате. Получаваха премии при ниския курс (и вероятно са инвестирали част от парите в активи, които не са деноминирани в леи) и сега ще плащат обезщетения при високия курс.
                1. продадоха сградата като им останаха 'само' няколко милиона евро печалба
                2. покрай сградата им остана и бизнеса с коли на Икуест - без пари
                3. покрай местенето в новия офис им се освободи един парцел за продажба за доста пари.
                4. наема, който e 20% по-висок от тези в момента изглежда прецакване -ще видим колко ще са наемите когато икономиката тръгне нагоре.
                5. погледнете какво става по улиците - който се види в някакви пари хоп кола на лизинг.
                6. има много хляб в продажбата на коли среден клас и нисък клас - имаме около милион брички за подмяна
                7. затраховането има много да расте.
                8. Синергията (така любима дума на босовете на ехолда) - наистина ще донесе профити, но след като всичко заработи като една машниа - предполагам 2011 ще се види ефекта напълно
                9. който не му харесват да не си купува.

за мен всичко до 2 кинта си струва.

не е препоръка

ПС ЕВБР също мисли като мен иначе за чий ше им отпуска 10 милиона евро кредит - в условия на криза и все пак някакъв валутен риск (докато не сме в ЕРМ2 си го има риска)
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Зарко, тая сграда не е тяхна. Продадоха я на висока цена (за да са в състояние да си обслужват задълженията) и се навиха да плащат солен наем през следващите п години. За леята - намерили сте на какво да се радвате. Получаваха премии при ниския курс (и вероятно са инвестирали част от парите в активи, които не са деноминирани в леи) и сега ще плащат обезщетения при високия курс.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
                    Абе какво става с леята?
                    Да бе засили се пущината Явно харесаха свалянето на лихвата.

Е, в отчета ще е на 4.236, което е прилично ниво все пак

Коментар

• Абе какво става с леята?
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

Ако става дума за продадена сграда (не съм сигурен за тая - на Г.М.Димитров ли говорите), ноооо - сравнение не може да става с новият им супер-лукс-футуристичен 10-етажен дворец, със супер-салони.............Не е препоръка за инв. решения!
                        Репликата ми беше с най-добри намерения. Просто в това изречение имаш две фактологически грешки, та затова ми беше препоръката. Пък ако се интересуваш кои са мога на лични да ти ги кажа, да не отегчаваме отбора на знаещите.
                        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Тези ги разправяй на някой загубил 80% на БФБ за една година или на потенциален такъв, не и на мене. Знам ти игрите в петрол за по 100 лева купи и продай и как се кефи на 5 лева печалба от две интрадей сделки. Да не говорим, че там имаше доста акции на 10 - 11 лева, с които чакаше дивиденти, да ама не. Но както и да е.

Към теб имам друг въпрос. В кое държавно ведомство работиш, за да може нон стоп да висиш на борсата въртейки сделки с по 100 лева на седмица, а следобед във форума. Като ти знам възрастта и инфантилния манталитет и дребно сметкаджийство, ми е много интересен отговора. Иначе лъжите за големите ти борсови печалби си ги запази за новобранците, ако и те ти се вържат.
                          Пепи - Пипона,
                          Гледай си купичката пред тебе и не гледай на другите в паницата .... може и на теб да се отвори парашута ..... ако си купувал каквото съм намекнал . .....
                          два лева ама мои и с печалба... Пипончо искаш ли шоколадче .... Нова година дойде ...ега ти размине яростта и омразата...

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
                            Първоначално изпратено от zarco
                            Първоначално изпратено от De Niro
                            Не знам къде видя придобивания, като си продадоха сградата, за да отложат фалита.Ще продадат и етропала и парцела и губещия евроинс и накрая ще си фалират тихо...
                            Зная, че да се навирам между диалози на хора, които са фанатици (И В ДВЕТЕ ПОСОКИ) - си е неблагодарна работа, но - ИСТИНАТА ПРЕДИ ВСИЧКО...

Ако става дума за продадена сграда (не съм сигурен за тая - на Г.М.Димитров ли говорите), ноооо - сравнение не може да става с новият им супер-лукс-футуристичен 10-етажен дворец, със супер-салони... И локацията му не е никак за изпускане - до летището, до Нова ТВ и салона на Порше..., в непосредствена близост до строяща се метростанция...

Не е препоръка за инв. решения!

Успехи - кой в депозити, кой - в акции, валути, форекс и т.н....!
                            Зарко, ако имаш интереси тук имаш да четеш още! Препоръка е.

Извини ме, за толкова наивен ли да минавам, ако само пускам някакво инфо. Ако имам интереси, те няма да почиват на това, колко дворци притежава едно дружество. Не мисля, че имам какво да чета тук, нито където и да било на друго място!

Не могат ли да вземат отношение тук хора, които нямат интереси?

Въпросът е риторичен.
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Тези ги разправяй на някой загубил 80% на БФБ за една година или на потенциален такъв, не и на мене. Знам ти игрите в петрол за по 100 лева купи и продай и как се кефи на 5 лева печалба от две интрадей сделки. Да не говорим, че там имаше доста акции на 10 - 11 лева, с които чакаше дивиденти, да ама не. Но както и да е.

Към теб имам друг въпрос. В кое държавно ведомство работиш, за да може нон стоп да висиш на борсата въртейки сделки с по 100 лева на седмица, а следобед във форума. Като ти знам възрастта и инфантилния манталитет и дребно сметкаджийство, ми е много интересен отговора. Иначе лъжите за големите ти борсови печалби си ги запази за новобранците, ако и те ти се вържат.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от meche_cveti93
                              Намерил кой да се обажда. Батка, тия дето купува на 5 - 6 лева за да усредняваш купените на 7 - 9 на колко ги продаде и колко спечели. Сега се пробваш да избиваш загуби ама последната година вместо това се насади още по-яко вътре.

Пепи - Пипона,
                              Позицията не ми е любима ама такива агресивни недорасляци като теб специалисти по "шит" позиции .... обратно в дупката от която си изпълзял...
                              И понеже ти знам репертоара ..." шит" БТН и Петрол с на 90 % закрити и 80 % печалба....

Коментар

Първоначално изпратено от De Niro
                                Не знам къде видя придобивания, като си продадоха сградата, за да отложат фалита.Ще продадат и етропала и парцела и губещия евроинс и накрая ще си фалират тихо...
                                Зная, че да се навирам между диалози на хора, които са фанатици (И В ДВЕТЕ ПОСОКИ) - си е неблагодарна работа, но - ИСТИНАТА ПРЕДИ ВСИЧКО...

Ако става дума за продадена сграда (не съм сигурен за тая - на Г.М.Димитров ли говорите), ноооо - сравнение не може да става с новият им супер-лукс-футуристичен 10-етажен дворец, със супер-салони... И локацията му не е никак за изпускане - до летището, до Нова ТВ и салона на Порше..., в непосредствена близост до строяща се метростанция...

Не е препоръка за инв. решения!

Успехи - кой в депозити, кой - в акции, валути, форекс и т.н....!
                                Зарко, ако имаш интереси тук имаш да четеш още! Препоръка е.
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X