IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
    Извън резултата ми направи впечатление, че мажоритаря се е разделил с още 1.8 млн акции, както и че са продали 2 дъщерни компании.
    Сигурен съм че не си прост и напълно съзнателно подвеждаш по-лековерните читатели на форума.
    Ясно е че мажоритара се финансира краткосрочно чрез репо и затова акциите му сега са по-малко. Правят го вече няколко пъти последните 3-4 г.
    Отделно това се вижда и от намаления основен капитал в отчета, защото понякога тия акции ги държат дъщерни дружества и при консолидацията се елиминират.
    Колкото до продажбата на дъщерни, за едното бяха казали че им е извън дейността и му се търси купувач, а за джи пи ес вече си е изненада.
    По-неприятното за мен е липсата на информация. Въпреки обективните причини за забавяне на отчетите, продажбите на дъщерни и репата на мажоритара поне можеше да се обявят много по-рано. А не сега да сюрпризират някой по-лабилни играчи и да създават негативни емоции по позицията.
    Last edited by Хосе; 23.06.2010, 15:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнение
      Ех Колеги, Колеги, Пак ви казвам, че някои компании не заслужават да им се поставя оферта отляво, ама вие друго си знаете. Не може една компания да търпи развитие като постоянно работи на загуба - просто няма начин. Успех.
      Що бе спекулативно може да се влезе

Коментар

• Ех Колеги, Колеги, Пак ви казвам, че някои компании не заслужават да им се поставя оферта отляво, ама вие друго си знаете. Не може една компания да търпи развитие като постоянно работи на загуба - просто няма начин. Успех.

Коментар

Да, сигурен бях, че някой ще каже, че отчета му е харесал. Твое право си е, разбира се. Само да отбележа - положителната репутация е вече с 5 млн повече от собствения капитал. Тоест, ако не бяха оценителите през 2007 г, реално активите на холдинга са по-малко от задълженията му.
          Дъвка ли сме и репутацията, и наемите, и ликвидността ама какво да направиш - не искат да фалират и това си е

Коментар

• Да, сигурен бях, че някой ще каже, че отчета му е харесал. Твое право си е, разбира се. Само да отбележа - положителната репутация е вече с 5 млн повече от собствения капитал. Тоест, ако не бяха оценителите през 2007 г, реално активите на холдинга са по-малко от задълженията му.

Коментар

Специално за НОК. Коментар от 17 май.
              Имах предвид консолидирания за първото тримесечие, но както и да е .

Между другото така и така стана дума за отчета, моето мнение е че е доста приличен. Имам предвид най-вече резултатите на ЕИГ и ако се запази тенденцията следващите тримесечия би трябвало да излязат на печалба при застраховането. Най-големия "виновник" за загубата е АУ, въпреки че там ако погледнеш ЕБИТДА нещата стоят по съвсем различен начин.

Коментар

• Въпроса е къде виждаме златна възможност, и къде опасности и страх. Тук опасности няма, всичко е ясно от доста време. И пазара го отчита с всеки изминал ден.

Коментар

• Цитат "Там където Вие виждате опасности и страх, ние виждаме златна възможност" ...от кои автор ще го оставим на вас

Коментар

Как да няма логика. Та те още не са публикували одитираните отчети за 2009. А сроковете бяха 31. март за неконсолидирания, и 30 април за консолидирания.
                    Специално за НОК. Коментар от 17 май.

Коментар

Аз се чудя как така някой не е обяснил, че отчета всъщност е много добър и всичко се развива по мед и масло, че даже и над очакванията. Досега винаги е имало по 1-2 подобни коментара.
                      За едни е добре за други е зле, зависи кой какво търси .
                      След като изказваш мнение се надявам и ти да си го прегледал и намерил това което те интересува, въпреки че ми е интересно как така, човек като теб, следящ изкъсо позицията пропусна да отбележи че отчета закъснява

Коментар

Аз се чудя как така някой не е обяснил, че отчета всъщност е много добър и всичко се развива по мед и масло, че даже и над очакванията. Досега винаги е имало по 1-2 подобни коментара.
                        Реанимират хората след концерта, събират сили за втората част и не им е до писане във форума
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Аз се чудя как така някой не е обяснил, че отчета всъщност е много добър и всичко се развива по мед и масло, че даже и над очакванията. Досега винаги е имало по 1-2 подобни коментара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradanza Разгледай мнение

Как е положението? Според мен не трябва да се притесняваме. Загубата е незначителна имайки предвид глобалната криза. Даже може да го отчетем като печалба
                            Точно това си е наумил да каже и селекционерът на Франция Доменек при посрещането на отбора им в Париж
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Как е положението? Според мен не трябва да се притесняваме. Загубата е незначителна имайки предвид глобалната криза. Даже може да го отчетем като печалба

Коментар

• Да, по-добре да не се обаждаме. Извън резултата ми направи впечатление, че мажоритаря се е разделил с още 1.8 млн акции, както и че са продали 2 дъщерни компании.

Коментар

Working...
                                X