IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най-накрая положителен кеш от оперативнадейност!!

Аз вече съм по-оптимистичен за позицията без да е препоръка.

Коментар

• Защо не коментирате отчета?
      На мен ми допада развитието.
      Загубата се стопява до едва 300 хил., спрямо 4,4 М за първото тримесечие.
      Продължава намалянето на дълга и "Холдингът
      отбелязва положителен паричен поток от оперативна дейност в размер на 24 млн. лв.
      спрямо отрицателен в размер на 10.6 млн. лв. за шестмесечието на 2009 година."

Има и други интересни, положителни тенденции. Справедлива цена за настоящата ситуация - 2,50 лв.

http://www.x3news.com/dogetblobfromd...0_cons.pdf.p7s

http://www.x3news.com/dogetblobfromd...2_2010.xls.p7s

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Мрежаря, само едно допълнение...
        Имам спомен , че си държавен служител - как караш кола от "премиум сегмента"..
        Мнооого високи заплати си докарвате там !!!
        Направо си плачеш за Кушлев.....
        ноооо, сегментирай си , както си знаеш.
        Абе може и Мрежаря да има кинти за Мазерати, ама от форума знам, че е фен на СААБ. Само уточнявам.

Направо се изненадах, че не открих тролове - сигурно четат отчета.
        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Мрежаря, само едно допълнение...
          Имам спомен , че си държавен служител - как караш кола от "премиум сегмента"..
          Мнооого високи заплати си докарвате там !!!
          Направо си плачеш за Кушлев.....
          ноооо, сегментирай си , както си знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Само да отбележа... Говоря не като акционер в EUBG, а като клиент. Не можеш да правиш обобщения относно гаранционния сервиз най-малкото защото зависи от марката на автомобила. За различните автомобили има различни сервизи. Аз карам автомобил от премиум сегмента и нямам забележки към сервиза. Относно Дачия, например, нямам опит и там може и да си прав. Но недей да правиш обобщения защото звучат смешно. Сервизът зависи от марката и по-евтините съответно са по-зле от по-скъпите.
            Ми смейсе тогава !
            Или бастуна, който си глътнал ти пречи...
            Вярно, че обобщението не е правилно, но когато Дачия - Рено сервиз( между другото сега ми светна за премеждията на един партньор с Меган) и сервиза на Фиат са некоректни, обобщението може да с направи с голяма доза истинност....
            През тях минават 80% от продадените коли.
            Мазаратито, което караш,може би се обслужва добре
            Но и то пука гуми, така че карай внимателно

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
              Днес даже и овчи оптимизъм няма
              UP 5 лева!

Коментар

• Днес даже и овчи оптимизъм няма

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  И май не можах да намеря по-зловещо сред "нормалните" позиции ....
                  HDPAT е с по-трагична графика.Но ако говорим за пари,по-скоро те ще дадат някакъв ръст,отколкото EUBG.Тази акция си е директно в блатото.Наблюдавам я малко повече от 18 месеца.Не виждам смисъл да купувам в диапазона 0.85 / 0.90,независимо от т.н. историческо дъно.Все едно в момента да започна да се зареждам с BOARD и после да се надявам "да събуя на босия цървулите".Изводите ми са изцяло емпирични,но това си е моята истина.
                  http://yfrog.com/n62009godvfotografijakh11j
                  Last edited by Gaki; 02.09.2010, 12:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
                    ... както не веднъж съм посочвал, в сравнителния анализ се съпоставят сравними неща: година спрямо година, тримесечие на дадена година със същото тримесечие на друга година, но не едно тримесечие с друго тримесечие на същата година. това е все едно да сравните Q3 s Q2 за Албена или друг морски курорт. то е ясно, че винаги Q3 ще е по-добре от Q2 и освен някой заек да се заблуди на базата на подвеждаща информация,..
                    Шматко, чете ли статията която ти пейстнах или увлечен в плюене нищо не си разбрал???

Приходите от продажби на Евролийз Ауто ЕАД, дъщерно дружество на Еврохолд България АД, през второто тримесечие на 2010 се повишават с 14% на годишна база до 13,2 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ
                    Продажбите на Евролийз се повишават с 14% през второто тримесечие

Коментар

netware5, рядко се случва да не съм съгласен с теб, но мисля, че сега е един от тези случаи. обслужването на сервиза според мен е редно да се обобщава именно от отношението към преобладаващите клиенти на компанията, а не на няколко човека от елитния клас. това, че 10 човека със СААБ са доволни, а 1000 с Дачия ги псуват, говори лошо за сервиза. просто ти си от малцината привилегировани и доволни, но масата явно е недоволна от обслужването.
                      Имах предвид да не се обобщава "сервиза", защото наистина се извършва не само "по марки", но и от различни дружества. В смисъл, че няма "Еврохолд сервиз". Има сервиз "Рено-Нисан", сервиз "Дачия", сервиз "Сааб" и т.н. .... Така че обслужването е по-скоро въпрос на корпоративна култура и проблемите идват от това че холдинга явно не може да наложи корпоративната култура на Скандинавия Моторс върху тази на Рено-Нисан например...... Иначе съм наясно че 1000 клиента с Дачия са по-важни за бизнеса от 10 със Сааб.

Просто исках да уточня, че няма "Сервиз Еврохолд" .....
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        Спомен,
                        Без да искам да омаловажавам професионализма на твоя познат мога да предполагам, че приказките му по адрес на евролииза са в стил " за конкуренцията или лошо или нищо..."

С тази криза всички лизинги и застрахователи са зле, но това не значи да отпишем тези сектори като безперспективни. То ако беше така трябваше да си на улицата още в края на 2008, когато кредит стана мръсна дума.

Остави цените на 9 кинта и ми кажи в момента неизгодно ли е според теб да се купува на 0.85лева холда и 1.35 инса ? Това е пазара в момента!

лека
                        берти, не е точно така. човека се изказа доста ласкаво отностно силата на два от основните им конкуренти. просто каза това са най-силните на пазара, каза за Хипо без да го питам изобщо, за Ти Би Ай също, а за Евролийз аз го питах какво му е мнението, понеже за тях нищо не каза.

като цяло и при кредитирането и при лизинга се усеща размърдване. аз не го отричам това, но конкретно за финансовия сектор у нас ще е много трудно да има високи темпове на растеж през следващите няколко години. условия за подобна експанзия просто няма да има още дълго време.

за акциите на Еврохолда какво да ти кажа? честно казано, цената е много изгодна, близо е до историческия минимум и ако дружеството успее да се стабилизира ще е ок. за дългосрочно инвестиране мисля, че става, но с големи условности - ако наистина успее да му се размине, може да се направят сериозни пари. като цяло за мен обаче е рисково за инвестиране и бих си купил на този етап само заради простата спекулация.

netware5, рядко се случва да не съм съгласен с теб, но мисля, че сега е един от тези случаи. обслужването на сервиза според мен е редно да се обобщава именно от отношението към преобладаващите клиенти на компанията, а не на няколко човека от елитния клас. това, че 10 човека със СААБ са доволни, а 1000 с Дачия ги псуват, говори лошо за сервиза. просто ти си от малцината привилегировани и доволни, но масата явно е недоволна от обслужването.

Коментар

..............набуха се в най-сринатото дружество на БФБ..........
                          Спомене,

Първо реагирах първосигнално и мислех да ти тегля една, ама после взех че направих сметка и леко се изненадАх ..... Понеже много малка част от портфейла ми е в EUBG, а и цената ми на покупка е около 3.50, никога не съм гледал сериозно на тази позиция .... Та си рекох, че се изхвърляш .... Ама ако земем цените от 9 лева излиза верно зловещо сриване .... И май не можах да намеря по-зловещо сред "нормалните" позиции .... щот разни като "Свинекомплекс Николово" не ги броя въобще нали се сещаш .... :P
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

кумюрчо, резултата от твоя "акъл" е виден за всички: набуха се в най-сринатото дружество на БФБ. виждаме колко ти се отдава анализа - щом си наелил най-голямото дърво на БФБ то. така, че умри от срам и не давай оценки на хора, доказали се, за разлика от теб. не за друго, ами ставаш от смешен - жалък

кюмюрче, споменчето познава един от най-добрите приятели на твоите Кирчо и Асен, ама какво да ти разправям. не ми се ще да ме заплашват пак с разни кафенета и тем подобни. та кюмюрче, ти и още доста хора, може да се чудите защо аджеба такъв "хубав" холдинг, а цените на исторически минимум кажи-речи, ама други знаем защо от година - две нейде
                            Какъв интелект! Какво възпитание!.............

Дреме ми кого познаваш, а пък и за да спиш спокойно си признавам - и друг път съм го казвал имам едни 300бр. на 8 лв. Основните ми покупки са далече, далече надолу.
                            Last edited by cymru; 01.09.2010, 22:02.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

кумюрчо, резултата от твоя "акъл" е виден за всички: набуха се в най-сринатото дружество на БФБ. виждаме колко ти се отдава анализа - щом си наелил най-голямото дърво на БФБ то. така, че умри от срам и не давай оценки на хора, доказали се, за разлика от теб. не за друго, ами ставаш от смешен - жалък

кюмюрче, споменчето познава един от най-добрите приятели на твоите Кирчо и Асен, ама какво да ти разправям. не ми се ще да ме заплашват пак с разни кафенета и тем подобни. та кюмюрче, ти и още доста хора, може да се чудите защо аджеба такъв "хубав" холдинг, а цените на исторически минимум кажи-речи, ама други знаем защо от година - две нейде

Хубаво, гордост си за фамилията, ама не ни досаждай с твоето развитие, ние го следим с подчертан интерес така или иначе

Коментар

• кумюрчо, резултата от твоя "акъл" е виден за всички: набуха се в най-сринатото дружество на БФБ. виждаме колко ти се отдава анализа - щом си наелил най-голямото дърво на БФБ то. така, че умри от срам и не давай оценки на хора, доказали се, за разлика от теб. не за друго, ами ставаш от смешен - жалък

Коментар

Working...
                                X