IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
    Ха!
    Кимру каза, че мениджмънта са много добри, много умни и се справят със ситуацията.
    изпълзяхте ли си от дупките да заработвате. че сте и в
    пълен комплект. явно не с ви дали от *работата* втори комп за да можете да
    пишете и като Де Ниро или друг помияр.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
      Икономика, хубав коментар, само по две неща не съм съгласен. Защо мислиш, че крият печалби, по-скоро това са им реалните резултати. И защо мениджмънта на други да е по-лош, тук е от най-лошите.
      Ха!
      Кимру каза, че мениджмънта са много добри, много умни и се справят със ситуацията.

Коментар

• Икономика, хубав коментар, само по две неща не съм съгласен. Защо мислиш, че крият печалби, по-скоро това са им реалните резултати. И защо мениджмънта на други да е по-лош, тук е от най-лошите.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          колеги,
          като ви чета как сте се разсърдили на холда си мисля, че 100% ще има интересни неща след увеличението.

Вярно е , че разводнява и идва в момент на ръст - което бетонира акцията на ниски нива.

Обективно погледнато ако някой стиска скъп холд сега има възможност да свали средната чуствително.

Не ви препоръчвам нищо - просто си разсъждавам.
          Не искам да звучи като заяждане, но някои усредняват от три години вече, и резултата е само изваждане.
          На холдчето му трябва като минимум най-малко двукратно увеличение на продажбите за да се задържи над водата.

А и фокусите от ръкава още не са свършили...

Коментар

• Тук нещата не ми харесват, но засега не съм тръгнал да излизам.ЗАСЕГА.
            Лично аз, си поставям едни срок от да речем макс 6 месеца, и ако дотогава не излезе нещо свръх положително по тази позиция, май и аз ще си бия камшика.

Почти 50 К имам тук вложени,като пари е това, средна стойност малко над настоящите нива.
            Това което става, това огромна изоставане в сравнение с други позиции никак не ми харесва.Не вярвам и на другите който имат тук сериозни количества да им харесва ситуацията.
            Дори и да си най-големият фен на тази компания, няма как да ти е приятно да виждаш уж компании с много по-лош мениджмънт, или поне с нищо чак толкова различно като качество с тукашния, и тези компании да са напривили вече едни сериозни двуцифрени ръстове.
            А тук виждате положението, повече от минорно е настроението и с право доста хоря бягат от тук.
            Само за сравнение, по същото време когато купих тук, купих за 30К акции в трейс, към днешна дата, парите ми там вече са два пъти повече.
            Също така, когато излезе първата новина за Биовет, за американците там, и там купих за няколко К и там имам вече над 40% ръст.
            За банките е ясно на всички, там имам само от пиб-а.Но акцията си ме възнаграждава всеки ден.

Тютюните са друга бира, но и там съм на добри нива.

Единствената ми куца позиция е Еврохолд-а и едни малки пари в един адсиц, там никакво движение напоследък, но пък вероятно ще направи сериозно движение скоро и си го чакам спокойно.

Да вземат мениджмънта да покажат, че в близко бъдеще имат намерение да правят хубави печалби, защото иначе, ще си останат с пръст в уста, че може и другаде.
            Само един Еврофинанс да е купувач, и да се надявам да увлече и други ? колко да увлече?
            Няма да стане тази работа по този начин.

И не само намерение да покажат, а да покажат истинските печалби.

Тук или трябва да име перспектива за яки печалби, или трябва да име преспектива за редовен дивидент, или пък, трябва да привлекат някой много, амо много голям при увеличението на капитала.Което ще покаже, че този големият има повече инфо от нас и той е видял възможност за печалба, възможност която ни е малките не сме видяли добре.
            А най-добре, след като не могат да управляват добре( личи си, по това, как пазара ги наказва дори в момент на такава обща еуфория) и само структурират и преструктурират и т.н. да вземат да я продадат компанията и да нямат гриижи.
            Тогава ще се види аджеба, колко струва компанията наистина.

Та, вероятно ще чакам есента, може би тогава ще има втори по-сериозен ръст на борсата, и ако и тогава е същият шит тук ще им кажа чао.
            То хубаво да чакаш тук доброто бъдеще, ама и дребните акционери са хора и те трябва да се зарадват на живота.Не може да живееш само с очаквания.То хубаво, ако всички си стоят и нищо на пазара не расте, нямаш грижи, просто пазара е шит, но когато започва да расте, а ти дори падаш, е ....проблема май е туканка някъде!

Защото, при такава ситуация, когато парите ми който съм вложил тук не носят нищо, а навсякъде другаде носят, то да му се невиди, по-добре човек да търси чисто спекулантски позиции, като мостове или пък като пътищата, там поне, има риска, но ако не остане картофа у теб накрая, имаш шанс за бърза врътка.

А тук, ни рак, ни щука.

Към мениджмънта- или действайте както трябва,решително и с резлутати, или картофа ще остане у вас.

Защото, досега пазара ви показваше зелено, сега отива работата на жълто, но както е тръгнало, може и червено да покаже....

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
              Няма нищо общо. И трейс беше на трето място в света по презапис, но ...Всяко нещо с времето си. Това увеличение за мен е кофти момент. По целия холд, както и в хим междувпрочем, ... постоянно се набира капитал. Е какъв е този мениджмънт който не снася на акционерите, а за да съществува - постоянно взима от акционерите ? Не е препоръка, но докога с тези увеличения??, дано не ни уморят пазара.
              Те пазара няма да уморят, но пазара може да им обърне гръб. Както и стана тука, между другото. На фона на цялата позитивна вълна на БФБ акциите им се сринаха
              Last edited by SEBULBA; 03.02.2011, 12:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от liderr Разгледай мнение
                Е бива простотии, ама чак толкова... Писал на ЕУБГ преди 7-8 години. Тогава ЕУБГ не са имали дилър на Рено, повтарям, един от дилърите на Рено, не е имало ЕУБГ. За недобре информираните - Рено си имат представителство, което няма нищо общо с ЕУБГ. Вече си мисля, че това да плюеш ти е бизнеса, нищо, че се излагаш... Поучавай, като нямаш по-смислени занимания, кой ли ще те слуша.

Сигурно си прав за представителството на Рено.Спомних си този разговор и го свързах със сегашното състояние на нещата.
                Както се пише при опроверженията - ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА НЕТОЧНО АДРЕСИРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ...

Бизнеса си го градя на честни и коректни отношения. Стремя се да давам повече отколкото получавам. От стотиците клиенти, помня единствения , с който се разделихме сърдити......
                Пожелавам на всички да спечелят от холда и той да печели за собствениците си.
                Аз няма да бъда от щастливците.......

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  колеги,
                  като ви чета как сте се разсърдили на холда си мисля, че 100% ще има интересни неща след увеличението.

Вярно е , че разводнява и идва в момент на ръст - което бетонира акцията на ниски нива.

Обективно погледнато ако някой стиска скъп холд сега има възможност да свали средната чуствително.

Ако е купил 1000 акции по 5 лева, трябва да купи 40 000 акции по 0.90 лева, за да му стане средната левче. Малко тъпо е да наливаш толкова пари за усредняване в губеща позиция, не мислиш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Ох, не ми гововори за борсови котировки и БФБ...:

“Химимпорт” АД увеличение на капитала от 130 млн. лв. на 150 млн. лв. записани и платени 19 999 984 акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 11 лв. В резултат на приключване на подписката по увеличение на капитала дружеството набира паричен ресурс в размер на 220 млн. лв...., после стигна до към 20 кинта на акция, а по после на колко пуснаха привилегировани.. или ПИБ на 10.7 лева и презаписване 6 пъти и т.н.
                    Няма нищо общо. И трейс беше на трето място в света по презапис, но ...Всяко нещо с времето си. Това увеличение за мен е кофти момент. По целия холд, както и в хим междувпрочем, ... постоянно се набира капитал. Е какъв е този мениджмънт който не снася на акционерите, а за да съществува - постоянно взима от акционерите ? Не е препоръка, но докога с тези увеличения??, дано не ни уморят пазара.

Коментар

• колеги,

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Почвам да и "набирам" на тази акция..
                        Преди време един приятел ми разправя, че дядо му притежавал втората произведена в БГ кола, Рено10. Първата я взел французин а втората от Пловдивският панаир, той.... Имал номер на шаси доказващ факта.....според него...
                        Колата на 48К километра, гаражна - блести като нова....
                        Написал едно писмо на ЕУБГ( или техните предшественици - преди 7-8 години???) да я купят с рекламна цел, да показват как изглежда една 35г кола на фирмата им и то за смешна цена....5 К
                        Ни отговор, ни вест, ни кост...( по телефона го пращали на мейла и т.н.).
                        Не знам какво е станало с колата, но за друго пиша...
                        Надменността и преебавките на дребно( а някъде и на едро) в дългосрочен план са пагубни за една фирма...
                        Аз лично съм готов да загубя 12К акции на една фирма, която върти номера на акционерите си , но да я видя в киреча...

пп И аз почвам с поуките......
                        Е бива простотии, ама чак толкова... Писал на ЕУБГ преди 7-8 години. Тогава ЕУБГ не са имали дилър на Рено, повтарям, един от дилърите на Рено, не е имало ЕУБГ. За недобре информираните - Рено си имат представителство, което няма нищо общо с ЕУБГ. Вече си мисля, че това да плюеш ти е бизнеса, нищо, че се излагаш... Поучавай, като нямаш по-смислени занимания, кой ли ще те слуша.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          Почвам да и "набирам" на тази акция..
                          Преди време един приятел ми разправя, че дядо му притежавал втората произведена в БГ кола, Рено10. Първата я взел французин а втората от Пловдивският панаир, той.... Имал номер на шаси доказващ факта.....според него...
                          Написал едно писмо на ЕУБГ( или техните предшественици - преди 7-8 години???) да я купят с рекламна цел, да показват как изглежда една 35г кола на фирмата им и то за смешна цена....5 К
                          Надменността и преебавките на дребно( а някъде и на едро) в дългосрочен план са пагубни за една фирма...
                          Аз лично съм готов да загубя 12К акции на една фирма, която върти номера на акционерите си , но да я видя в киреча...

Първата кола направена у нас се казва Балкан и е в 4 бройки ... приличаше на Москвич 403 и форд от 60 години.. прототип имаше до преди 10 г. на Бачо Киро 6 -София...

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение

“Химимпорт” АД увеличение на капитала от 130 млн. лв. на 150 млн. лв. записани и платени 19 999 984 акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 11 лв. В резултат на приключване на подписката по увеличение на капитала дружеството набира паричен ресурс в размер на 220 млн. лв...., после стигна до към 20 кинта на акция, а по после на колко пуснаха привилегировани.. или ПИБ на 10.7 лева и презаписване 6 пъти и т.н.
                            Това беше в съвсем друго време. Кризата е обективно явление, което влияе върху котировките, а действията на мажоритарите -НЕ. Както и да е, ако някой е решил да участвува в увеличението, да знае, че може да си купи от мен по-ефтино

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                              Ами тя очевидно не струва над лев, или не си гледал борсови котировки скоро...

Last edited by prodigal; 02.02.2011, 23:03.

Коментар

• Почвам да и "набирам" на тази акция..

Коментар

Working...
                                X