IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А пак на 4 лв ли ще бъде увеличението?

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
      Първоначално изпратено от ОК
      Първоначално изпратено от INSIDER-A
      Това че премийния приход е толкова по-голям от собствения капитал означава, че левъриджа и съответно нивото на риск са на изключително високи нива. И шетимост, която е малко по-голяма от разчетите (както съм убеден, че ще бъде през 2010) ще разлюлее кораба много сериозно. И ще възникне нужда от увеличение на капитала.
      Айде пак започна!?!? Чувал ли си за застрахователни резерви и имат ли те почва в СК???!?!?! Опитваш се да мислиш, но си тръгнал в грешна посока, защото ти липсват задълбочени познания в сектор "застраховане". А за ливъриджа ще го приема като виц.
      Застрахователните резерви няма да са достатъчни за изплащане на щетите. Приемаш ли бас, че Евроинс ще си увеличи капитала през следващите 12 месеца?
      Вече минаваме в сектор "гадаене", където нямам задълбочени познания ;-)
      Напротив, това е закономерност. Да пуснат нови акции ще им се наложи, независимо дали искат или не.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
        Първоначално изпратено от INSIDER-A
        Това че премийния приход е толкова по-голям от собствения капитал означава, че левъриджа и съответно нивото на риск са на изключително високи нива. И шетимост, която е малко по-голяма от разчетите (както съм убеден, че ще бъде през 2010) ще разлюлее кораба много сериозно. И ще възникне нужда от увеличение на капитала.
        Айде пак започна!?!? Чувал ли си за застрахователни резерви и имат ли те почва в СК???!?!?! Опитваш се да мислиш, но си тръгнал в грешна посока, защото ти липсват задълбочени познания в сектор "застраховане". А за ливъриджа ще го приема като виц.
        Застрахователните резерви няма да са достатъчни за изплащане на щетите. Приемаш ли бас, че Евроинс ще си увеличи капитала през следващите 12 месеца?
        Вече минаваме в сектор "гадаене", където нямам задълбочени познания ;-)
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Коментар

МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Това че премийния приход е толкова по-голям от собствения капитал означава, че левъриджа и съответно нивото на риск са на изключително високи нива. И шетимост, която е малко по-голяма от разчетите (както съм убеден, че ще бъде през 2010) ще разлюлее кораба много сериозно. И ще възникне нужда от увеличение на капитала.

Коментар

От това, което си постнал виждаме, че Еврохолд не само че се представи най-зле по време на спада, но и расте най-бавно по време на растежа.
                Ето пък аз на какви данни се натъкнах. Акциите на Евроинс са оценени в портфейла на Евроинс иншуранс груп на 109 милиона лева при последната преоценка през 2007 година, или по 16 лева на акция (РВ 14). Акциите в румънския застраховател са оценени на 65 милиона лева (без последните увеличения), което предполагам е отново РВ от над 10. В консолидираният отчет на Еврохолд все още сумите са такива. Според теб нормално ли е в момента застрахователна компания да струва РВ 14?
                Да, от четирите акции ЕУБГ е най-слабо, но значително по-добре от софикс например. Ти предположи, че двата холдинга ще се представят за напред по-зле от софикс. Остава да доуточниш за какъв времеви хоризонт говориш и да сединм, да чакаме и да видм какво ще стане.

При застрахователите най-доброто предстои - вервай ми. Няма да е тази година, но потенциала пред застраховането е несравним с никой друг сектор в икономиката - лично мнение.

не е препоръка - имам акции
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

От това, което си постнал виждаме, че Еврохолд не само че се представи най-зле по време на спада, но и расте най-бавно по време на растежа.
                  Ето пък аз на какви данни се натъкнах. Акциите на Евроинс са оценени в портфейла на Евроинс иншуранс груп на 109 милиона лева при последната преоценка през 2007 година, или по 16 лева на акция (РВ 14). Акциите в румънския застраховател са оценени на 65 милиона лева (без последните увеличения), което предполагам е отново РВ от над 10. В консолидираният отчет на Еврохолд все още сумите са такива. Според теб нормално ли е в момента застрахователна компания да струва РВ 14?
                  спОКи, стига се излага с това РВ. Това да не е банка. Според теб нормално ли е застраховател да се търгува на Р/S=0,2? Ако все пак искаш да научиш, разрови се малко по на широко.

Коментар

• От това, което си постнал виждаме, че Еврохолд не само че се представи най-зле по време на спада, но и расте най-бавно по време на растежа.

Коментар

Иначе Евроинс пък почти не е мръднал от дъното си.
                      Мда, и аз го забелязах това недоразумение ;-) шОКи, Ако случайно ти остава време между спаменето тук, по добре проучи подробности около Лев инс и ОЗК. Мнението ти едва ли ще се промени много, но ще си обогатиш общата култура.

Пичове, я кажете вашите прогнози за конс. печалба на холдинга за 2010 година.

П.П. При застрахователите се гледа едно друго съотношение, но това го знае (почти) всяко хлапе.
                      всяко хлапе знае, че в през зимата има доста приход, покрай гражданската "у"сиг"о"ровка...

Коментар

Иначе Евроинс пък почти не е мръднал от дъното си.
                        Мда, и аз го забелязах това недоразумение ;-) шОКи, Ако случайно ти остава време между спаменето тук, по добре проучи подробности около Лев инс и ОЗК. Мнението ти едва ли ще се промени много, но ще си обогатиш общата култура.

Пичове, я кажете вашите прогнози за конс. печалба на холдинга за 2010 година.

П.П. При застрахователите се гледа едно друго съотношение, но това го знае (почти) всяко хлапе.

Коментар

Ами избрал съм интервал от върха на индекса досега. Логично е при възходящ импулс най-спекулативните позиции да нарастнат най-много. Важното е какво се получава като теглиш чертата. Иначе Евроинс пък почти не е мръднал от дъното си. И как да мръдне при РВ над 1 и прилична загуба. Ако нещата продължават в същия дух, ще трябва и неговия капитал да се увеличава съвсем скоро.
                          според мен не е добре да се сравняват сравнително несравними неща, но щом искаш да видим резултатите например за позледната година - направих си труда да ги изкарам точните данни

и така софикса се е изменил 63.22% за последните 52 седмици

ок, резултати за сега те опровергават, че финансовите холдинги са по-зле от компаниите производители и аз лично смятам, че перспективите пред двата холдинга са по-добри за следващите 2-3 години

Коментар

• Ами избрал съм интервал от върха на индекса досега. Логично е при възходящ импулс най-спекулативните позиции да нарастнат най-много. Важното е какво се получава като теглиш чертата. Иначе Евроинс пък почти не е мръднал от дъното си. И как да мръдне при РВ над 1 и прилична загуба. Ако нещата продължават в същия дух, ще трябва и неговия капитал да се увеличава съвсем скоро.

Коментар

Ами те полуфинансовите холдинги от сорта на Еврохолд и Химимпорт какво да ги сравняваш - и двата са един дол дренки с известна разлика в мащаба и левъриджа. Но ако искаш мога и така да го кажа - холдингите от този тип и занапред очаквам да се представят по-зле от индекса. Както си беше през последните 2 години и нещо. Днес данните на БНБ потвърждават тезата ми - продължава процеса на делевъридж (намаляване на обема на кредитите) и се увеличават рязко лошите и преструктурирани кредити. Това ще се отрази най-вече на банките, въпросните два холдинга и други високозадлъжнели компании.
                              избираш удобен времеви интервал от две години и нещо - интересно ми е много и почти толкова се смея

преди една година - софикс 250, а днес 420

преди една година - хим 1.15лв. , а днес 2.80лв.

преди една година - еубг 0.75лв., а днес 1.35лв.

проценти не смятам защото стойностите са приблизителни, но за сега не се представят по-зле от индексите и не очаквам за напред да са по-зле от софикс

с това в червеното подтвърждаваш, че следващите няколко месеца няма да са много оптимистични тези сектори които си изредил, а компаниите които произвеждат вече минаха през най-лошия си период и съответно разликата в процентите

.................. всичко с времето си

Коментар

• Ами те полуфинансовите холдинги от сорта на Еврохолд и Химимпорт какво да ги сравняваш - и двата са един дол дренки с известна разлика в мащаба и левъриджа. Но ако искаш мога и така да го кажа - холдингите от този тип и занапред очаквам да се представят по-зле от индекса. Както си беше през последните 2 години и нещо. Днес данните на БНБ потвърждават тезата ми - продължава процеса на делевъридж (намаляване на обема на кредитите) и се увеличават рязко лошите и преструктурирани кредити. Това ще се отрази най-вече на банките, въпросните два холдинга и други високозадлъжнели компании.

Коментар

Working...
                                X