IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Реалната е между 7 и 16 лева
    (чисто психологически 16 е над милиард за дружеството, а тази цена води до преоценки обикновенно.. )| И завод за стъкла го е стигал на БФБ...

Та, за чий *** не спиш ?
    Че рано е бре за спане!

А за 7 лева цена, ще трябва девалвация, като по виденово време
    Last edited by X_Y; 25.07.2010, 22:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Няма значение.
      По-добре кажи не е ли реална една цена от 23 стинки в момента?
      Реалната е между 7 и 16 лева
      (чисто психологически 16 е над милиард за дружеството, а тази цена води до преоценки обикновенно.. )| И завод за стъкла го е стигал на БФБ...

Та, за чий *** не спиш ?
      Last edited by X_Y; 25.07.2010, 22:12.

Коментар

Ммм, че как, аз съм добронамерен и ще ти повярвам, дето рече героинята на Хашек:
        бай .. това дето видя не е истина..
        Няма значение.
        По-добре кажи не е ли реална една цена от 23 стинки в момента?

Коментар

Ха!

В момента съм в друга часова зона, та затова.
          Жега е, че даже и за плаж не става, та тъй.
          Ммм, че как, аз съм добронамерен и ще ти повярвам, дето рече героинята на Хашек:
          бай .. това дето видя не е истина..

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
            Аз имам много въпроси, но един е прост, чий хуй дириш в 21.00 часа в неделя да ми отговаряш
            Ха!

В момента съм в друга часова зона, та затова.
            Жега е, че даже и за плаж не става, та тъй.

Коментар

Факи, вдигни малко гарда, че да става приказка. Досадно и ненужно е да обяснявам за публиката как цитираните параметри са на смешни нива, вероятно най-добрите в Софикс, само ги споменах., пък ти и на това лаеш..

Наистина, имаш ли идея за какво пишеш, да не се чувствам неудобно че си комуникираме

Все пак, ако намираш смисъл да гледаш подобни показатели, обърни им внимание
              Ми добре де, рое - 0,94%; ся, чувал съм че е добре да е над 15, ама специалистите по-добре могат да кажат.
              П/Б - 0,37; Сега дали е надценена, или пък няма печалба не знам.
              А!
              Марж на печалбата - 0,44% ! Има печалба!

П/Е - 39; Не знам защо обръщам внимание на това п/е, но за да достигне нормални граници цената би трябвало да достигне едно нормално ниво от 22-25 стинки.
              Сори че някои ще се подразнят, ама такива са коефициентите.

Разбира се, не трябва да им се обръща внимание.

Коментар

Ама разбира се, на такива неща изобщо не трябва да се обръща внимание.

Но я да използвам малко класически методи:

Добре или зле - разбора оставям на специалистите.

Сигурно е добра печалбата, на фона на близо 98 млн приходи.
                (може би един депозит щеше да носи повече).

Резултата е сравнително добър. Ръкопляскания.

Абе не знам какво производство е това, при което печалбата да е накъм 2.5%.

Това последното не го разбрах, ама все ще се намери някой да обясни.
                Факи, вдигни малко гарда, че да става приказка. Досадно и ненужно е да обяснявам за публиката как цитираните параметри са на смешни нива, вероятно най-добрите в Софикс, само ги споменах., пък ти и на това лаеш..

Наистина, имаш ли идея за какво пишеш, да не се чувствам неудобно че си комуникираме

Все пак, ако намираш смисъл да гледаш подобни показатели, обърни им внимание

Коментар

• Че къде видя анализ?
                  Това са разултатите им от предната година.
                  Това са - както продигал каза - класически методи.

Разбира се, на финансовите им резултати не трябва да се обръща внимание, а да се чака акцията да достигне, (а защо не и да подмине ) едни 5 (пет) лева.

Ха-ха-хааа!

Коментар

• факи,
                    'Анализът' ти е доста повърхностен и силно ме съмнява, че ще можеш да рабереш колегата Продигал ако седне да ти ги опише нещата професионално.
                    Моят искрен съвет към теб е - не се напъвай да мислиш и не си губи времето тук - и без това само гледаш отстрани и не пазариш акции. Времето е пари и всяка изгубена минута в този форум си я пиши в графа загуби. Накрая може да се окаже, че стотиците (или хиляди) часове, които си прекарал в този форум ще ти струват много повече от 10 000 акции примерно на е-холда със средна цена 5 кинта

Времето е пари!

успех в губенето на време!
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

....

Що касае методите за оценка от мен какво се очаква, да седна да обръщам внимание колко е P/B, P/S, активи, собствен капитал и т.н., или да се пъна да питам до колко е реално 5% от застрахователния бизнес, 5% от лизинговия , 13% от продажбите на автомобили в България + 3% от застрахователния в Румъния и останалия им бизнес да струват 30 мил. евро

Такива постове има много назад в темата, ще има много и занапред.
                      Ама разбира се, на такива неща изобщо не трябва да се обръща внимание.

Но я да използвам малко класически методи:

Евроинс Иншурънс Груп (EIG) отчита приходи от застрахователни премии в размер на 220.8 милиона лева спрямо 186.8 милиона лева за предходната година. Реализираният ръст е в размер на 18.2%. За 2009 година EIG реализира загуба в размер на 5.1 милиона лева спрямо загуба в размер на 21.7 милиона за 2008 година. Намалението на загубата спрямо предходния период е над 4 пъти.
                      Добре или зле - разбора оставям на специалистите.

Авто Юнион Груп реализира приходи от продажби за 2009 година в размер на 97.8 милиона лева спрямо 90 милиона лева за предходната година. Постигнатият финансов резултат е печалба в размер на 2.6 милиона лева спрямо 1.8 милиона лева за 2008 година.
                      Сигурно е добра печалбата, на фона на близо 98 млн приходи.
                      (може би един депозит щеше да носи повече).

Към 31 декември 2009 лизинговият подхолдинг Евролийз Груп отбелязва 25% ръст на приходите в размер на над 20 милиона лева спрямо 15 милиона за 2008 година. Компанията реализира нетна печалба за периода в размер на 2.9 милиона лева спрямо 0.6 милиона лева за 2008 година.
                      Резултата е сравнително добър. Ръкопляскания.

Компаниите от производствения сектор реализират приходи в размер на 22 милиона лева спрямо 21 милиона лева за 2008 година. Нетната печалба на производствените компании е 0.5 милиона лева спрямо 0.6 милиона лева за 2008 година.
                      Абе не знам какво производство е това, при което печалбата да е накъм 2.5%.

Реализираният финансов резултат от дейността на компанията-майка за 2009 година на индивидуална база е печалба в размер на 2 милиона лева.
                      Това последното не го разбрах, ама все ще се намери някой да обясни.

Коментар

• Макар, че не говорех конкретно за тази акция, а само за тайминга, вероятно си прав, Батя - в настоящата пазарна ситуация ироничните или негативните коментари едва ли са особено полезни. Съжалявам, ако съм те засегнал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                          Гладна кокошка просо сънува Батя, винаги съм уважявал нюха ти, но според мен на БФБ тайм-лага ще е минимум 4-6 месеца, през което време има доста по-добри алтернативи
                          Най-елементарното е да подхвърляш лековати фрази като трол и да се правиш на голяма работа.
                          Напиши нещо градивно! Аз съм заложил тук и пиша очакванията си. Напиши и ти тези твои алтернативи и след 4-6 или 12 месеца ми ги забий тук и кажи - Батя нюха ти вече нищо не струва, виж моите колко са по-напред. Та да ти кажа евала пич, браво.
                          Нямаме нужда от още един хейтър във форума ако ще се завръщаш като такъв!

Коментар

Хехе, друго ти е станало интересно, но пак ще стане дума, споко. Просто поста на COBOSCHETO за СИПЪРИ-те беше много по-як и подходящ за завършек на раздумката.

Що касае методите за оценка от мен какво се очаква, да седна да обръщам внимание колко е P/B, P/S, активи, собствен капитал и т.н., или да се пъна да питам до колко е реално 5% от застрахователния бизнес, 5% от лизинговия , 13% от продажбите на автомобили в България + 3% от застрахователния в Румъния и останалия им бизнес да струват 30 мил. евро

Така си е - добри са пичовете!!!

Коментар

Измъкна се.
                              Вчера щях да те питам кои класически методи за оценка използваш, ама много се развеселих и ме домързя.
                              Нооо - ти не си си губил времето и елегантно си оттегли така да се каже, предположението.
                              Хехе, друго ти е станало интересно, но пак ще стане дума, споко. Просто поста на COBOSCHETO за СИПЪРИ-те беше много по-як и подходящ за завършек на раздумката.

Коментар

Измъкна се.
                                Вчера щях да те питам кои класически методи за оценка използваш, ама много се развеселих и ме домързя.
                                Нооо - ти не си си губил времето и елегантно си оттегли така да се каже, предположението.

Коментар

Working...
                                X