IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    А това, че евроинса нямат гръб не ги прави по-слаби, а напротив трябва да се мобилизират максимално, за да издрапат през кризата. Това няма как да не им е от полза след време. Най-големият 'социализъм' е във фирми с дебел гръб и спокойни мениджъри. Никой не се спича и не си дава зор, защото знае колко голяма работа е фирмата, а за него е важен уикенда... ( малко пресилвам , но е така)

Да знаеш Бертам, направо пророк ще излезнеш.
    Справка - данните на КФН за юни за Булстрад, Уника и ДЗИ /СПОМЕНЪ ТЕБ ГЛЕДАМ! - дано спреш да се излагаш/.
    Last edited by cymru; 23.08.2010, 16:21.
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

СпоменЪ,

не ти се сърдя, защото е явно, че не можеш да вникнеш в това, което ти пишем с колегите тук.
      Запали колата (ако имаш такава и ако си дал 20 кинта за зелена карта) и се разходи само на няколкостотин км посока запад-север.. примерно до Виена. Хубаво си отваряй очите по пътя и гледай по какви пътища караш, през какви земеделски раиони минаваш, покрай какви уредени градчета минаваш. После запали колата и бръмни примерно до Сливен или Ямбол (да не говорим до видин или лом) и гледай хубаво. И преди съм казвал - Българската икономика в момента е като една голяма плодородна нива , но буренясала, неразорана и се обработва само тук таме на парче. Има много, много за работа.

Ако си мислиш, че България няма да се развива и ще висим вечно в това положение може да си припомниш каква уникална заплата беше да взимаш 100 марки 96-97 година. Сега средностатистическият кадър с висше образование приема като лична обида заплата от 500 евро (1000 марки)

Понеже говорим за застраховането - пазар има и макар да е в криза той е с тенденция да става все по-голям. Ако при криза всички пълнеха гащите като теб..то най-добре да затваряме държавата. Кризата ще отмине, а след нея българският застрахователен пазар има мегдан да се удвои за нула време , а по натам и да се утрои, че даже и да се учетвори. Ти каза защо - тук хората отделят пари за основно за ГО и за каско на втората жена (пардон колата). Това също ще се промени и ще стане постепено с увеличаването на доходите. А това, че евроинса нямат гръб не ги прави по-слаби, а напротив трябва да се мобилизират максимално, за да издрапат през кризата. Това няма как да не им е от полза след време. Най-големият 'социализъм' е във фирми с дебел гръб и спокойни мениджъри. Никой не се спича и не си дава зор, защото знае колко голяма работа е фирмата, а за него е важен уикенда... ( малко пресилвам , но е така)

Ти имаш ли застраховка живот или здравна. Предполагам ,че не. Гарантирам ти, че до 10 години със сигурност ще имаш и не защото ще си поумнял, а защото ще си осъзнал, че ако чакаш на държавата ще те третира като ром.

Ако си мислиш, че основната ми (и не само на мен) идея е да купим акции от днес за утре ... много бъркаш. Акциите не са еврофутбол. На 35 години съм и имам доста време да чакам. За разлика от теб работя за себе си, а бизнеса ми (пу-пу да не са му уроки) генерира прилично количество кеш, който ми позволява да си пазарувам акции без да съм притиснат от кредити, репа и тем подобни тежести. Нещата ги пиша както ги виждам от моята си камбанария.

поздрави и успех
      Евала, Берт!

Коментар

СпоменЪ,

Ти каза защо - тук хората отделят пари за основно за ГО и за каско на втората жена (пардон колата). Това също ще се промени и ще стане постепено с увеличаването на доходите.
        Акциите не са еврофутбол. На 35 години съм и имам доста време да чакам.

поздрави и успех
        Тези два цитата ме накефиха истински, а за застрахоката ЖИВОТ я имаме от 3 години ...защото доста отдавна съм разбрал това което написа и за останалите (дано го осъзнят най сетне) че държавата не третира не като роми а като РОБИ (Шерпи) които да изкарват пари за РОМИТЕ.Та аз на държавната пенсия не разчитам щото със това вдигане на годините за пенсия нали се сещате ....

Коментар

• СпоменЪ,

не ти се сърдя, защото е явно, че не можеш да вникнеш в това, което ти пишем с колегите тук.
          Запали колата (ако имаш такава и ако си дал 20 кинта за зелена карта) и се разходи само на няколкостотин км посока запад-север.. примерно до Виена. Хубаво си отваряй очите по пътя и гледай по какви пътища караш, през какви земеделски раиони минаваш, покрай какви уредени градчета минаваш. После запали колата и бръмни примерно до Сливен или Ямбол (да не говорим до видин или лом) и гледай хубаво. И преди съм казвал - Българската икономика в момента е като една голяма плодородна нива , но буренясала, неразорана и се обработва само тук таме на парче. Има много, много за работа.

Ако си мислиш, че България няма да се развива и ще висим вечно в това положение може да си припомниш каква уникална заплата беше да взимаш 100 марки 96-97 година. Сега средностатистическият кадър с висше образование приема като лична обида заплата от 500 евро (1000 марки)

Понеже говорим за застраховането - пазар има и макар да е в криза той е с тенденция да става все по-голям. Ако при криза всички пълнеха гащите като теб..то най-добре да затваряме държавата. Кризата ще отмине, а след нея българският застрахователен пазар има мегдан да се удвои за нула време , а по натам и да се утрои, че даже и да се учетвори. Ти каза защо - тук хората отделят пари за основно за ГО и за каско на втората жена (пардон колата). Това също ще се промени и ще стане постепено с увеличаването на доходите. А това, че евроинса нямат гръб не ги прави по-слаби, а напротив трябва да се мобилизират максимално, за да издрапат през кризата. Това няма как да не им е от полза след време. Най-големият 'социализъм' е във фирми с дебел гръб и спокойни мениджъри. Никой не се спича и не си дава зор, защото знае колко голяма работа е фирмата, а за него е важен уикенда... ( малко пресилвам , но е така)

Ти имаш ли застраховка живот или здравна. Предполагам ,че не. Гарантирам ти, че до 10 години със сигурност ще имаш и не защото ще си поумнял, а защото ще си осъзнал, че ако чакаш на държавата ще те третира като ром.

Ако си мислиш, че основната ми (и не само на мен) идея е да купим акции от днес за утре ... много бъркаш. Акциите не са еврофутбол. На 35 години съм и имам доста време да чакам. За разлика от теб работя за себе си, а бизнеса ми (пу-пу да не са му уроки) генерира прилично количество кеш, който ми позволява да си пазарувам акции без да съм притиснат от кредити, репа и тем подобни тежести. Нещата ги пиша както ги виждам от моята си камбанария.

поздрави и успех
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro Разгледай мнение
            Като нямаш каско, костюмарчето ти плаща от гражданската му, защото то е виновно....
            Ама ти откъде да го знаеш това
            Ми да обаче има шанс и за другата ситуация, дето аз съм виновен ..кво правим тогава ? Да чукам на дърво съм уставен шофер шанса е малък ...ама все пак късмет !

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
              Захо не искам да се намесвам в дебата ви ама не си много прав бледолики.Нека гледаме сериозно и реално на нещата без сантименти.
              Ташунко, нека Великиа Дух да реши до 2/3 години кой е прав. риск има навсякъде.

Коментар

• Захо не искам да се намесвам в дебата ви ама не си много прав бледолики.Нека гледаме сериозно и реално на нещата без сантименти.

Коментар

• спомене твоите "доводи" са повторение на глупостите на Фака и другите.
                  по добре е Берт да не се zанимава с вас.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
                    берта, ако щеш ми вярвай, но като започнах да пиша поста до проди, отначало мислех и теб да включа като двамата автори, бълващи напълно безмислени коментари, лишени от аргументи и логика, но си рекох: "споменЪ никога не напада пръв и без причина", но ето че "сиамския близнак" веднага се припозна и отговаря вместо братчето си
                    берта, безпричинните нападки като твоята, нали се сещаш на какво за израз ? нещо нервен ми се струваш, сякаш някой друг ти е виновен за грешните инвестиционни решения.
                    берта, като си такъв фен на този избушен холдинг, защо не напишеш един смислен коментар, с който да убедиш нас "не можещите да мислим", че това е нашата акция? или вместо да мислиш, си се заел да броиш колко акции минават на цени 0.85-0.90лв.???
                    берта, за разлика от теб, аз ще отделя няколко минути, за да докажа, моята теза, а именно, че холдинга е избушен и няма голяма перспектива пред него: та берта, какво е бъдещето на застрахователя в структурата на холдинга? нали знаеш в България кое се застрахова? предимно онова, което е задължително, а именно ГО, автомобили купени на лизинг, ипотекирани имоти. берти, на теб известно ли ти е, че има срив в цените на недвижимите имоти? като толкова можеш да мислиш, сети ли се, че със срива в цените на недвижимите имоти, пада стойност на целия портфейл от застраховани имоти, т.е. дори имотите да са си абсолютно същите, те вече се застраховат на много по-ниска застрахователна сума, а оттам и получават много по-ниска застрахователна премия? или ти очакваш следващите няколко години бум в цените на недвижимите имоти, строителството и ипотечното кредитиране, което от своя страна ще реши посочения от мен проблем пред застрахователите???
                    берта, на теб известно ли ти е, че има много сериозен спад в продажбата на нови автомобили? а знаеш ли кои автомобили у нас сключват авто-каско? не са 10 годишните таратайки, нали? или 15 годишните барутници? берти, какво се случва с постфейла на застрахователите по отношение на автокаското, при положение, че има сериозен спад през последните 2-3 години в продажбата на нови автомобили? застраховат си стария, ежегодно обезценяващ се порфтейл. елементарно е берта. нали се сещаш, че автомобил, който е закупен 2007г. за 30 000 лева е застрахован за 30 000 лева и премията е една, а същия този автомобил 2010г. вече струва 15 000 - 17 000 лева и премията е два пъти по-ниска. берта, а дали след година - две, собственика на този автомобил изобщо ще намери смисъл да му прави каско???
                    или берта, ти очакваш сериозен скок в продажбата на нови автомобили? берта, дори да има ръст, той ще е много плавен и години наред ще са необходими за да се стигнат продажбите от 2007 - 2008г., като междувременно ще си остават за застраховатеклите като "черни дупки" слабите 2009-2010, поне за следващите 2-3 години.
                    ама ти много мислиш и се сети за всички тези неща, нали?
                    и друго берта, като дойде времето за растеж на бизнеса, конкурентите на твоите любимци имат доста по-силни позиции: едни имат гърба на ТИМ, други имат гърба на богати западноевропейски собственици, а вие си нямате нищо. последните години имате само загуби, които трябва да избивате, а растеж със загуби за избиване не се прави - там трябват свежи пари. от къде ще ги вземете берти? че то и ние - "не можещите да мислим" костюмарчета с гелосани перчеми ви знаем много добре и не искаме да ви даваме парици.
                    берти, ама ти да не си мислише, че непрекъснатите вътрешни врътки и счетоводни печалби се правят, за да се излъска холдинга за пред вас - наивните шаранчета??? а познай, заради кого се докарваха тея "счетоводства" ?

айде берти, очаквам да ме обориш
                    сиамският близнак и той, ако може

п.п. и не спирай да броиш колко акции минават на цени, 0.85-0.90лв., че ще ти замине на кино цялата концепция
                    браво споменЪ. Все пак се намери някой да опита с аргумент да подскаже, че трудно може да се предвидят приходи и печалби при обрисуваната картина в кризата. Не е препоръка.
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                      напоследък ме праскат три пъти такива като тебе костюмарчета докато карат и се гледат в огледалцето на сенника и си слагат гелче на перчемчето на път към работата ...и накра трясссс ! И кво правим ....ко нямаш каско ?!
                      Като нямаш каско, костюмарчето ти плаща от гражданската му, защото то е виновно....
                      Ама ти откъде да го знаеш това

Коментар

• а знаеш ли кои автомобили у нас сключват авто-каско? не са 10 годишните таратайки, нали? или 15 годишните барутници?
                        Що бе моят барутарник е 12 годишен и аз си му правя каско бе ....ми обичам си го бе ! Инвестирам в евентуалният му ремонт ...че напоследък ме праскат три пъти такива като тебе костюмарчета докато карат и се гледат в огледалцето на сенника и си слагат гелче на перчемчето на път към работата ...и накра трясссс ! И кво правим ....ко нямаш каско ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                          Здравей Продигал!
                          Как няма да спаднат катастрофите като направиха автокаското над 400 лв. годишно за застрахована сума от 2800 лв....
                          Друго си беше преди за 200 лв. автокаско да вземеш 4,5 К за изчезнала или паднала в някоя урва кола...
                          Aбе мече ти скоро каско правило ли си си ?! Обикновенно премията е 6,9-7,1 % от зстр.сума.За пример давам моята кола скоро я застраховах за 5 к на 6,9 % ..няма да кажа в кое дружество но сметни сам колко е това, не повече от 350 лв ....та предпочитам мерси ако ми треснат тотално колата да си ми платят 5 бона ....като съм дал преди това 350 ....не знам как ги сметате тез каска над 400 лева ....явно за доста нови коли иде реч ...

Коментар

• към спомень

Уважаеми колега ,всеки има право да решава кога ,къде и колко да инвестира .
                            Акцентирам върху кога и инвестира защото купуването на акции с инвестиционна цел съблюдава най вече ,това че някой е видял някаква перспектива в дадена компания и съответно очаква пазарът да я оцени в бъдещ момент значително по-добре от настоящия момент .Това че компанията не се оценява добре в момента не означава че тя няма стойност по-голяма от моментната цена.Това че има спад в продажбата на нови автомобили ,не означава че и в бъдеще ще продължава така ,същото се отнася и за другите сегменти от пазара в които това дружество има участие ....
                            По-вашата логика трябва да инвестираме само в хранителната индустрия и в депозити в Банка ли...
                            И не напоследно място наблегнах и на това КОГА се влиза в дадена позиция ...
                            Last edited by toto 2; 23.08.2010, 00:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                              Давай си кредитите там, ходи си в Стара Загора или околните села да слушаш чалга и не се излагай да коментираш неща, които не само, че не разбираш, ами не си си направил ни най-малко усилие да събереш информация за тях.
                              А относно Еврохолда - никого не съм навивал да си купува, нито имам намерение да го правя. Не дължа обяснение на никого , нито се чувствам задължен да поучавам или обучавам някого, нито да обяснявам, защо съм в тази позиция - така съм преценил на базата на информация, която съм събрал и обсъдил само с тесен кръг хора и времето ще покаже кой крив, кой прав.
                              чуждопоклонникът, след като: "Не дължа обяснение на никого , нито се чувствам задължен да поучавам или обучавам някого, нито да обяснявам, защо съм в тази позиция...", остави хората с различно от твоето мнение да си го изказват спокойно без непрекъснато да ги апострофираш. остави хората да си кажат, защо пък те не биха си взели акции на любимия ти холдинг.
                              за разлика от теб, аз си споделям мненето и го аргументирам по някакъв начин - това проблем ли е за теб? като си толкова отворен, или ще четеш и ще си траеш, след като: "Не дължа обяснение на никого , нито се чувствам задължен да поучавам или обучавам някого, нито да обяснявам, защо съм в тази позиция..." или ще обориш противника си в културен и смислен дебат - гражданино.

ако бяхте толкова сигурни в холдинга и преценката си, едва ли бихте реагирали като ужилени на всеки инакомислещ в този форум . когато аз съм сигурен в преценката си, само чакам с усмивка времето, когато прогнозите ми се ще се сбъднат и ще натрия носовете на противниците си, не нервнича като вас - шушумиги, че пък и уелски - хахахахаха. еничаааар

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
                                естествено, че са елементарни. аз нали затова ви се чудя на акъла на 5-6 баламурника - то от самолет се вижда, че холдинга е пробита лодка, а вие се напъвате като гладен да с*ре

п.п. иначе, аз си чакам сложните разсъждения, които явно ми убягват. иска ми се да го видя това светло бъдеще и аз. пишете, не се стеснявайте
                                Давай си кредитите там, ходи си в Стара Загора или околните села да слушаш чалга и не се излагай да коментираш неща, които не само, че не разбираш, ами не си си направил ни най-малко усилие да събереш информация за тях.
                                А относно Еврохолда - никого не съм навивал да си купува, нито имам намерение да го правя. Не дължа обяснение на никого , нито се чувствам задължен да поучавам или обучавам някого, нито да обяснявам, защо съм в тази позиция - така съм преценил на базата на информация, която съм събрал и обсъдил само с тесен кръг хора и времето ще покаже кой крив, кой прав.
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X