IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    ако скоро развържа етропал и форм - част от мангизите задължително ще дойдат в холдинга и инса.

дано да са по експедитивни с финализирането на сделките. хубави - лоши = да се освобождава капитала и да се гледа напред
    Бертрам,
    За Етропал е ясно положението ,но за Формопласт набра ли голям пакет ....
    Тия дни ще бъде лудница на борсата ....

Коментар

• ако скоро развържа етропал и форм - част от мангизите задължително ще дойдат в холдинга и инса.

дано да са по експедитивни с финализирането на сделките. хубави - лоши = да се освобождава капитала и да се гледа напред
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Да продължа с разсъжденията.

За цената на компанията - в момента пазарната капитализация е около 50 млн., да добавим и 50 млн. нетен дълг става 100 млн. общо.

Какво имаме насреща - 45 млн. кеш по последни данни.

Като махнем кеша остават 55 млн. оценка на всичко останало - целия застрахователен бизнес, автомобилния и лизинговия.. чисто без дълговe...

Това е простата сметка - няма кво да се забавляваме с репутации и собствен капитал...

п. п. не е препоръка за нищу

Коментар

• ако са верни сметките на тия от кредитната агенция, нетния коснолидиран дълг (без този покрит от лизингови договори) бе 91 млн.

сега пада на 51 млн...
          падат 3 млн. разходи за лихви... тоест вече може да чакаме и печалби...
          за многознаещите дето разправят за загубата от 4 милки, ми толкова са амортизациите за периода .. сиреч няма изтичане на кеш...

тва са разни откъслечни размисли по темата от мен... очаквам и от други, но само с доводи моля...

п. п. според мен компанията вече се отдалечава от образа и даван от много плюещи тук за затънала в дългове и пред фалит........

п. п. п . не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            аз ги смятах на 3.5+, но да видим
            как ги интерпретирате тези 14 милки за изплащане на дълговете
            Тези не са за изплащане - те се прехвърлят към новите собственици - почти 9 са на ЕТР - останалите са на другите дружества.

Не знам как е ситуацията с Пластхим - Т - но то мисля не влиза в консолидирания - някой по-запознат да каже?
            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
              За мен тази продажба и особено цената е неоправдана.... всичко на килограм/битпазар/
              Следя Етропал и смятам че минималната цена за акция е повече от 3 лв. ,добре че бях решил да купувам около 1.6 та не влязох вътре....изглежда нещата не са розови в холдинга щом са се споразумели при тези условия...
              аз ги смятах на 3.5+, но да видим
              как ги интерпретирате тези 14 милки за изплащане на дълговете
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                Браво, още една такава сделка и положителната репутация най-накрая ще стане по-малка от Собствения капитал.
                Прочети повече за репутация и консолидации. Един хинт: нито една компания от структурата няма отрицателен собствен капитал...

Коментар

• Добра новина за акционерите в Еврохолд (и аз имам там малко).
                  Отдавна се видя, че никой не може да "огрее навсякъде" - Черепа, ТИМ, Софарма, Еврохолд, Бобокови...!

За това е време всеки да се съсредоточи там където се представя най-добре, а "страничните" дейности да се изчистват, защото в условията на криза дълговете тежат като воденични камъни!!!

Коментар

• По-важният въпрос, който мен ме вълнува е цената на продажната на Изток Плаза - там е включен имота на Г.М.Димитров (за тези които не знаят).
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

Не се правя ,но виж преди една година спекулантите как оценяваха Етропал над 3 лв и как се крепеше акцията до преди три месеца на 2,3 лв.... сега очаквам ръкопляскания за добрата цена и ще загубите окончателно обективност...
                      Формопласт слаболиквидно дружество с 150 акции се мени с по 40 % ... ако се върнеш назад и там може да изскочи заек....
                      Все пак да не забравяме, че имат 3,3 млн облигационен дълг и 5,4 млн дълг към банки.
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                        Мече, не се прави на голям анализатор-оценител :-)
                        Не се правя ,но виж преди една година спекулантите как оценяваха Етропал над 3 лв и как се крепеше акцията до преди три месеца на 2,3 лв.... сега очаквам ръкопляскания за добрата цена и ще загубите окончателно обективност...
                        Формопласт слаболиквидно дружество с 150 акции се мени с по 40 % ... ако се върнеш назад и там може да изскочи заек....

Коментар

За мен тази продажба и особено цената е неоправдана.... всичко на килограм/битпазар/
                          Следя Етропал и смятам че минималната цена за акция е повече от 3 лв. ,добре че бях решил да купувам около 1.6 та не влязох вътре....изглежда нещата не са розови в холдинга щом са се споразумели при тези условия...
                          Повече от 3 лева, но преди новината за проблемите с МЗ. Сега може би дори е висока тази цена

Коментар

Мече, не се прави на голям анализатор-оценител :-)
                            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Mного е вероятно да отворите надоле.

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
                                Да тук нещата си идват на мястото.

И днес май някой знаеше предварително но от хорси срам и може би от КФН го достраша да понакупи нагоре още....
                                И на мен така ми се струва.

Коментар

Working...
                                X