IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Щом и синдикатите вече преклониха глава и искат Финметалс и Екометал да вземат под наем комбината....ясна е работата!
    Сега разбирам,че всичко беше един театър добре разигран от синдикатите и правителството.Отдавна един съфорумец тук беше споменал че Вальо Захариев пак ще вземе комбината.И ето че това почти е факт!
    Някой от вас казват че Вальо Захариев иска да го нареже за скрап,но мен ме съмнява той да може да го направи тъй като в управлението ще има представители на държавата и на облигационерите.А работниците няма защо да роптаят срещу Финметалс защото НА ФОНА НА НИЩОТО И ТОВА Е НЕЩО

Коментар

• Предлагат решение за "Кремиковци"

14.04.2009 12:50
      Една година вече „ Кремиковци” не работи. Предприятието беше обявено в неплатежоспособност на 6 август 2008 г. Същевременно се разрази и световната икономическа и финансова криза, се казва в декларация на КНСБ и КТ "Подкрепа".

Кризата постави световната металургия и пазара на метали в изключително тежко положение. Цените на металите рязко паднаха и възможностите да се акумулират средства, за да се произвежда и да се плащат работни заплати на работниците, се ограничиха в максимална степен. На работещите в дружеството не са изплащани работни заплати от м. ноември 2008г. до сега. В тази ситуация, търсенето на нов инвеститор за комбината –„Смарт груп”, Украйна и CSN, Бразилия, засега не се увенча с успех. Опитите продължават. Предстои преструктуриране на управлението и на целия производствен цикъл на „Кремиковци” АД.

Структурните реформи в комбината неизбежно са свързани и с освобождаването на персонал. Вече са освободени 400 човека, а синдикът на дружеството и мениджърският екип са заявили в Агенцията по заетостта освобождаването на още 1500 човека на втори етап / до м. юни 2009г./. Работещите ежедневно провеждат протестни действия в защита на справедливите си искания за изплащане на дължимите работни заплати, осигуровки и обезщетения.

В тази ситуация предлагаме следните възможни варианти за решаване на проблемите в “Кремиковци” АД към настоящия момент:

1.Придобиване на собствеността на дружеството чрез оздравителен план от инвеститор;
      2.Отдаване на обособени части от комбината под наем, с последващ оздравителен план и придобиване на собствеността. Към момента са налице: оферта на “Интертръст Холдинг” АД ; заявено желание от “Екометал инженеринг” ЕООД за работа на ишлеме и последващо придобиване на собствеността.
      3.При липса на инвеститор, предлагаме да се премине към т.нар. “капитализация на дълга” по реда на Търговския закон.
      4. Използване на форми на алтернативна заетост:
      Екопроект с финансиране от Европейската комисия за изграждане на плантация от слънчеви колектори на площ от две хиляди и петстотин декара / табана на рудник “Кремиковци” /. Земята е пустееща, собственост на “Кремиковци” АД. Проектът може да осигури около 1000 работни места с професии приложими и близки до тези на работещите в комбината. Реализацията на този проект е свързана с квалификация и преквалификация на кремиковски работници, финансирана по други програми.
      5.Продажба на активи на дружеството / ТЕЦ, Производство на металургични огнеупори, Феросплавен завод, Ремонтно-механичен завод/, с решение на събранието на кредиторите, за което е необходима подкрепата на държавата, като един от големите кредитори. Продажбата е необходима за осигуряване на средства за изплащане на дължимите работни заплати, обезщетения и други задължения към работниците и служителите в “Кремиковци” АД.
      6. Ползване на възможностите на Националния план за действие по заетостта;
      7. България да кандидатства за финансиране от Европейския фонд за приспособяване към глобализацията, на активни мерки за връщане на пазара на труда на съкратените кремиковски работници и служители;
      8.Ранно пенсиониране – работници и служители в “Кремиковци” АД, на които им предстои до пет години да придобият право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, да имат възможност да се пенсионират и да получават пенсия в размер на 80 % от полагащата им се, до покриване на критериите за получаване на пенсия в пълен размер.

Коментар

• Аз ли се бъркам.....или вии не се изяснихте?
        Борисовата градина и Патиланци май не са на едно и също място?
        -----------------------------------------------------------
        Жалко за Кремиковци ....ако това наистина е КРАЯ!?

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
          Готов съм да се срещна с теб всеки ден от утре на входа на Южния парк след 13 часа за да си изясним нещата !!!
          Е нали е лесно да ме откриеш? :lol:

Kakто и да е. Ако искаш да ме видиш, всеки ден спортувам в Борисовата градина между 8.30 и 10 сутринта. Заповядай около патиланци, няма да ме сбъркаш, висок съм 1.95, така че ще е ти лесно.

А за кремиковци пътя е ясен - закриване, спиране на загубите, които цяла България трябва да плаща. Какво по-хубаво?
          Ще цитирам марето:

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=274482

Това е истината. Истината си личи и от петицията - 540 човека са я подписали. От 5000 работници колко ли са я подписали? Като гледам, повечето са от перник.
          Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Хърсев добре го е казал! Всички плащаме, а Кремиковци е ясно,че няма как да стане печелившо предприятие.
            Според мен би трябвало да се изравни със земята, а на негово място да се направи индустриален парк с модерни предприятия, логистични бази, митнически терминал, гара - все неща, половината от които и сега ги има, но не се използват ефективно.

Западни компании ни заобикалят и инвестират в Румъния и Сърбия, защото у нас няма подходяща инфраструктура и работна ръка. Ами ето го Кремиковци!!
            Близо е до София - работна ръка с някава преквалификация - ще има (Нали кадрите на кремиковци били кадърни и работоспособни)
            Инфраструктура сравнително лесно ще стане на добро ниво.
            Данъците у нас са ниски.

Едниственото което ни липсва са добри управници и разум(в масата от населението)
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• http://paper.standartnews.com/bg/art...article=274540
              това не е края

Коментар

• http://paper.standartnews.com/bg/art...article=274482
                това не е края

Коментар

• http://bulgaria.actualno.com/news_232791.html
                  това не е края

Коментар

• Искам да питам - има ли стачка днес, продължава ли или я прекратиха?

Коментар

• мухльо оня без раменете трябва преди всичко да го имаш.....омръзна ми разни импотентни остаповци и пр... дришльовци с меки топки ....или такива които изобщо нямат такива да се изказват.....писна ми от пишман инвеститори
                      това не е края

Коментар

• Сладко Миме, може и да съм мухльо, но ти ме кефиш. че реагираш така гневно на истината. Твоята гневна реакция ме кара да си мисля, че съм уцелил и преодолял твоя красив розов свинктер. А както знаеш оня рамене няма.

Коментар

• къф си ти бе мухльо..... и ти като и Хърсев?????
                          това не е края

Коментар

• Гражданска отговорност „сгради”
                            Емил Хърсев, д-р ик.

Всички чакат (пореден) чудодеец - спасител на "Кремиковци". А аз очаквам в скоро време индустриалният динозавър да вампиряса и да ни скочи ... Не, икономическите вампири не хапят хората по врата, а по кесията. И не пият кръв, а гълтат милиони. Колкото по-голяма "гордост" са били приживе - толкова повече пари гълтат покойните гиганти. Имам лоши предчувствия за кремиковските облигационери: ако се яви случайно спасител, то ще е само да дооглозга, доразглоби и дозаглоби каквото е останало; когато най-сетне спрат изкуственото дишане на комбината, останалите активи ще излязат с по-ниска стойност от разходите за разчистване на софийското поле от руините. Накрая ще излезе, че заводът вампир е глътнал до цент парите на всичките си кредитори, но не стига това, ами чрез държавния бюджет отново

всички ще плащаме сметката

за доизгребване на поразиите. Колко пъти трябва да ни излъжат със същия трик, докато схванем номера? В същата ситуация като "Кремиковци" сега бяха навремето "Плама" и "Химко". И тяхната сага още не е свършила, защото останките им още стърчат.

Коментар

Петицята на кремиковските работници ,защо я забравихте :

вход за петицията :
                              http://bgpetition.com/2009/page-1.html

вход за подписи с цел присъединяване :
                              http://bgpetition.com/2009/sign.html

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Ручахте ли жабета другари синдикалисти ,Правителството отдавна Ви е взело мерката!!!
                                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Working...
                                X