IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [quote="мария"]МИЕ призна за отказа на CSN от Кремиковци
    Отказът на CSN беше ясен още в края на март

Bulgarian Post
    28.04.2009 г.

Още преди няколко седмици стана ясно, че бразилската компания CSN се е отказала от намеренията си да придобие българският комбинат “Кремиковци”. Причината за това е финансовата криза и намаляването на възможностите за нови инвестиции на бразилската компания.

Заместник-министърът на икономиката Нина Радева призна, че преговорите с бразилската компания CSN за търговски договор с „Кремиковци” са в криза и вероятно няма да завършат успешно. По думите й - от кредиторите зависи дали ще се реализира възможността за капитализиране, при която те ще получат акции в дружествата срещу своите вземания.

„За всички е ясно, че преговорите с бразилската компания са в криза и лично моите очаквания са, че те няма да завършат успешно. Затова мисля, че спирането на газа е съвсем естествено, след толкова месеци”, коментира Нина Радева.

CSN бе единственият кандидат за закупуването на Кремиковци и именно тази възможност бе причината в началото на април „Булгаргаз” да склони да отсрочи спирането на доставките на синьо гориво.

Компанията обаче отново се закани да спре газа след празниците. Според Нина Радева освобождаването на работници е нормално за предприятие в несъстоятелност. „И не мисля, че тези хора, особено онази част от тях, които са с много добра квалификация като технически специалисти, ще останат без работа”, допълни зам.-министърът на икономиката.

Според Радева исканията на синдикатите в комбината за социално програма и 30 заплати обезщетения за съкратените трябва да се обсъдят с министрите на финансите и на социалната политика.

На 31 март пред агенция “Блумбърг” главният финансов директор на компанията Cia. Siderurgica Nacional SA (CSN), обяви, че тя не планира да закупи българското металургично предприятие "Кремиковци". По думите му компанията няма намерение в момента да придобива нищо, тъй-като има срив на продажбите на стомана в световен мащаб.

Отавио Ласано заяви тогава , че компанията е увеличила печалбата си за последното тримесечие на 2008г. почти осем пъти заради продажбата на мина за желязна руда. Данните за октомври-декември са нетен приход от рекордните 1.72 млрд. долара, дължащ се изключително да раздялата с мината Насионал Минериош.

В същото време продажбите на стомана са се сринали с 36% заради рязко свитото търсене, причинено от глобалната криза. Акциите на CSN са поевтинели през последната година с 47%. CSN е третата по големина бразилска стоманена компания.

Бразилската компания е поредният холдинг, който се отказва да закупи Кремиковци. На 25 февруари това стори украинската компания “Смарт груп”.

Още тогава синдикалният лидер на КТ “Подкрепа” в комбината Людмил Павлов изрази опасенията си, че след като единият инвеститор се отказва, има вероятност това да стори и другият.

През август съдът обяви "Кремиковци" в неплатежоспособност, след като дълговете му набъбнаха до 1.7 млрд. лева. През октомври част от производството бе прекратено заради липса на поръчки след оттеглянето на украинския магнат Константин Жевагo.

В своя публикация тогава, новинарската агенция Ройтерс коментира, че окончателното ликвидиране на предприятието е политически деликатен въпрос броени месеци преди парламентарните избори. В "Кремиковци" работят около 5000 души, а от дейността му се издържат други близо 90 хиляди души.[/q

И Захариев е оттеглил офертата си за Кремиковци. А само той можеше да оправи закъсалия соц. мастодонт. Е нищо. Май само Дамбовците останаха. Те със сигурност ще го "оправят". Ползвам случая да пожелая на всички колеги по форум честит празник - предстоящия международен ден на труда 1-ви май и да им пожелая трудови и лични успехи. Честито!

Коментар

• Първоначално изпратено от Amenhotep
      Първоначално изпратено от mike666
      Знае ли някой как стоят нещата с член 327 т.2 за напускане поради неизплатено трудово възнаграждение.Питам защото в момента тече изплащане на някаква половинка на заплатата за месец март.Говори се,че това е за да не може да се напуска по този член.Според мен неправилно но досега съм се сблъсквал с къде по брутални неща.Другото което ме навежда на мисълта е,че се паща само на хората продължаващи да работят в комбината.
      По този член се изплащат всички дължими заплати, отпуски и болнични + още 1 заплата.
      И аз напуснах по този член и от тогава к@рец не плащат нищо гадовете гадни гнусни.

Коментар

• МИЕ призна за отказа на CSN от Кремиковци

Bulgarian Post
        28.04.2009 г.

Още преди няколко седмици стана ясно, че бразилската компания CSN се е отказала от намеренията си да придобие българският комбинат “Кремиковци”. Причината за това е финансовата криза и намаляването на възможностите за нови инвестиции на бразилската компания.

Заместник-министърът на икономиката Нина Радева призна, че преговорите с бразилската компания CSN за търговски договор с „Кремиковци” са в криза и вероятно няма да завършат успешно. По думите й - от кредиторите зависи дали ще се реализира възможността за капитализиране, при която те ще получат акции в дружествата срещу своите вземания.

„За всички е ясно, че преговорите с бразилската компания са в криза и лично моите очаквания са, че те няма да завършат успешно. Затова мисля, че спирането на газа е съвсем естествено, след толкова месеци”, коментира Нина Радева.

CSN бе единственият кандидат за закупуването на Кремиковци и именно тази възможност бе причината в началото на април „Булгаргаз” да склони да отсрочи спирането на доставките на синьо гориво.

Компанията обаче отново се закани да спре газа след празниците. Според Нина Радева освобождаването на работници е нормално за предприятие в несъстоятелност. „И не мисля, че тези хора, особено онази част от тях, които са с много добра квалификация като технически специалисти, ще останат без работа”, допълни зам.-министърът на икономиката.

Според Радева исканията на синдикатите в комбината за социално програма и 30 заплати обезщетения за съкратените трябва да се обсъдят с министрите на финансите и на социалната политика.

На 31 март пред агенция “Блумбърг” главният финансов директор на компанията Cia. Siderurgica Nacional SA (CSN), обяви, че тя не планира да закупи българското металургично предприятие "Кремиковци". По думите му компанията няма намерение в момента да придобива нищо, тъй-като има срив на продажбите на стомана в световен мащаб.

Отавио Ласано заяви тогава , че компанията е увеличила печалбата си за последното тримесечие на 2008г. почти осем пъти заради продажбата на мина за желязна руда. Данните за октомври-декември са нетен приход от рекордните 1.72 млрд. долара, дължащ се изключително да раздялата с мината Насионал Минериош.

В същото време продажбите на стомана са се сринали с 36% заради рязко свитото търсене, причинено от глобалната криза. Акциите на CSN са поевтинели през последната година с 47%. CSN е третата по големина бразилска стоманена компания.

Бразилската компания е поредният холдинг, който се отказва да закупи Кремиковци. На 25 февруари това стори украинската компания “Смарт груп”.

Още тогава синдикалният лидер на КТ “Подкрепа” в комбината Людмил Павлов изрази опасенията си, че след като единият инвеститор се отказва, има вероятност това да стори и другият.

През август съдът обяви "Кремиковци" в неплатежоспособност, след като дълговете му набъбнаха до 1.7 млрд. лева. През октомври част от производството бе прекратено заради липса на поръчки след оттеглянето на украинския магнат Константин Жевагo.

В своя публикация тогава, новинарската агенция Ройтерс коментира, че окончателното ликвидиране на предприятието е политически деликатен въпрос броени месеци преди парламентарните избори. В "Кремиковци" работят около 5000 души, а от дейността му се издържат други близо 90 хиляди души.
        това не е края

Коментар

• БТВ - "Тази сутрин"

"Нещата около проблема "Кремиковци" ескалират с приближаването на изборите, защото парламентът ще се разпусне, а министрите ще се ангажират в предизборната кампания". Това заяви Людмил Павлов - председател на синдикалната организация “Металурзи” към КТ „Подкрепа” в комбината. По думите му, има промяна по този въпрос, но тя не е в положителна посока, напротив - на 12-ти в 14.00 ч. в съобщение от "Булгаргаз" се казва, че подаването на газ за предприятието ще бъде спряно. В момента "Кремиковци" е на авариен режим, за да се поддържа оборудването, но с количеството подавана газ сега не може да се произвежда, каза още синдикалистът. Според него, всичко това се случва, защото през изминалите 13 месеца никой не е направил необходимото, за да се намери оператор за "Кремиковци".

От своя страна, Васил Яначков - председател на Федерация "Металици" към КНСБ, каза: "Нашата позиция не се е променила - да се реши проблемът на "Кремиковци" и исканията, заради които протестираме всеки ден. Проблемът "Кремиковци" стои и според нас той е разрешим". Според Васил Яначков, това, което сега се спасява в комбината чрез подаването на газ, е с много по-висока стойност, може би със стотици или хиляди пъти повече, отколкото е цената на потребявания в момента газ. Затова, "ако се спре подаването, ще бъде унищожено много по-скъпо струващото оборудване на комбината", посочи Яначков. Той уточни, че в момента нещата са относително в ръцете на кредиторите, а фактически са в ръцете на синдика на "Кремиковци". "Засега държавата е основният кредитор на комбината и се очаква в средата на следващия месец да се реши дали този толкова прокламиран дълг, преоформен още по времето на социализма, при приватизацията ще бъде признат", каза още синдикалистът.

Коментар

• Аз напуснах по чл.327 ал.2 и ще ти пиша дословно какво пише в заповедта за напускане:Причини за прекратяване на трудовия договор:работодателят забавя езплащането на тр.възнаграждение или обезщетение. На лицето да се изплатят следните обезщетения,съгласно чл.221 ал.1 от КТ-работодателя дължи обезщетение 30 дни. Голям е зора със събирането на подписите за напускателното а и след това ти бавят трудовата книжка 9-10 дни.Вземи си и УП-3 от отдел Кадри.

Коментар

• Първоначално изпратено от Amenhotep
              Първоначално изпратено от mike666
              Знае ли някой как стоят нещата с член 327 т.2 за напускане поради неизплатено трудово възнаграждение.Питам защото в момента тече изплащане на някаква половинка на заплатата за месец март.Говори се,че това е за да не може да се напуска по този член.Според мен неправилно но досега съм се сблъсквал с къде по брутални неща.Другото което ме навежда на мисълта е,че се паща само на хората продължаващи да работят в комбината.
              По този член се изплащат всички дължими заплати, отпуски и болнични + още 1 заплата.
              става въпрос дали може да откажат по този член тъй като са изплатили част от заплатата за март-евентуално разбира се защото досега още това не е факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Елица
                Интерфакс-Украйна: “Кремиковци” може напълно да прекрати работа

29 април 2009 | 12:10 | Агенция "Фокус"

Киев. Ситуацията около най-големият металургичен комбинат в България “Кремиковци” се е влошила и той може напълно да преустанови работа, което ще повлече след себе си уволнението на 5500-6000 работници, съобщи Валерийс Стасюк от Promet Steel, българско предприятие, контролирано от групата “Метинвест”, предаде агенция Интерфакс-Украйна.
                По думите на Стасюк, в най-скоро време “Кремиковци” ще спре да функционира.
                Оппаааа тези откриха "топлата вода"...
                http://selfielifes.com

Коментар

• Интерфакс-Украйна: “Кремиковци” може напълно да прекрати работа

29 април 2009 | 12:10 | Агенция "Фокус"

Киев. Ситуацията около най-големият металургичен комбинат в България “Кремиковци” се е влошила и той може напълно да преустанови работа, което ще повлече след себе си уволнението на 5500-6000 работници, съобщи Валерийс Стасюк от Promet Steel, българско предприятие, контролирано от групата “Метинвест”, предаде агенция Интерфакс-Украйна.
                  По думите на Стасюк, в най-скоро време “Кремиковци” ще спре да функционира.

Коментар

• някой знае ли къде е прамодчо миталов???

Коментар

• Първоначално изпратено от mike666
                      http://www.zazz.bg/play:938095df

Коментар

• Първоначално изпратено от maxcavalera

Здрасти Остапе, беше ми домъчняло за теб...
                        Грешиш, нямам нищо общо Остъп Бендер

Коментар

• плащат и на тези който са напуснали по този член

Първоначално изпратено от Herr Otto Flick
                          Първоначално изпратено от maxcavalera
                          vvi Духай го кретен мръсен.Това че не всички са компютърно грамотни не ги прави цигани или по долни хора от теб...
                          По-спокойно.
                          С майуницата на която пише първо обижда себе си, после и тези, които я четат (включително теб). Освен това, ако се загледаш в постовете ще си зададеш въпросът "Това Роза ли е или Роз" - едни постове са писани в мъжки, други в женски род. На преден план излиза въпросът, Роза жена ли е, мъж ли е или травестит. Тя (той) сама (сам) си казва, че 20 години в Кремиковци не прощават.

БДЖ и пристанищата ще го отнесат, но те така или инъче са го отнесли. Всички знаем, че БДЖ НЯМА да успее да си прибере парите от Кремиковци. Или за Вас това няма значение - важното е да кипи комсомолски труд, без значение къде е икономическият ефект. Важното е пушлякът да пуши и цялото общество да ви плаща вересиите.
                          И последно: синдикатите са създадени за да ви онождат. Съжалявам, че звучи грубо. Съжалявам, че ви пада мъжкото самочувствие, но това е действителността.

Аре със здраве.

Коментар

• Първоначално изпратено от Herr Otto Flick
                            Първоначално изпратено от maxcavalera
                            vvi Духай го кретен мръсен.Това че не всички са компютърно грамотни не ги прави цигани или по долни хора от теб...
                            По-спокойно.
                            С майуницата на която пише първо обижда себе си, после и тези, които я четат (включително теб). Освен това, ако се загледаш в постовете ще си зададеш въпросът "Това Роза ли е или Роз" - едни постове са писани в мъжки, други в женски род. На преден план излиза въпросът, Роза жена ли е, мъж ли е или травестит. Тя (той) сама (сам) си казва, че 20 години в Кремиковци не прощават.

БДЖ и пристанищата ще го отнесат, но те така или инъче са го отнесли. Всички знаем, че БДЖ НЯМА да успее да си прибере парите от Кремиковци. Или за Вас това няма значение - важното е да кипи комсомолски труд, без значение къде е икономическият ефект. Важното е пушлякът да пуши и цялото общество да ви плаща вересиите.
                            И последно: синдикатите са създадени за да ви онождат. Съжалявам, че звучи грубо. Съжалявам, че ви пада мъжкото самочувствие, но това е действителността.

Аре със здраве.
                            Здрасти Остапе, беше ми домъчняло за теб...Ако теб те задоволява да живееш в единствената страна в която няма да има държавна железница...Ок.Ако те задоволява пристанищата да преработват тонажи колкото за един тир..Ок....

Е, мен не ме задоволява да живея в такава страна.А що се отнася до грамотноста на Roza не ми пука...явно жената или там каквото е, не е имала твоята възможност да виси по цял ден пред компютъра и да произвежда само и единствено лайна.Що се отнася до пола (мъжки/женски/хермафродит/или там за каквото го смяташ) не ми пука.Аз си имам приятелка която ме задоволява всячески.Оставям на теб да седиш да се чудиш-да я/го сваляш ли или да бягаш.Но съвета ми е ако и предлагаш брак добре проучи пола...да не стане после да се разбирате кой ще напъне кой ще отпусне

Коментар

• Знае ли някой как стоят нещата с член 327 т.2 за напускане поради неизплатено трудово възнаграждение.Питам защото в момента тече изплащане на някаква половинка на заплатата за месец март.Говори се,че това е за да не може да се напуска по този член.Според мен неправилно но досега съм се сблъсквал с къде по брутални неща.Другото което ме навежда на мисълта е,че се паща само на хората продължаващи да работят в комбината.

Коментар

• Първоначално изпратено от maxcavalera
                                По-спокойно.

Аре със здраве.

Коментар

Working...
                                X