If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)
бълнуваме с остарялата технология колко много ще сме печеливши.
Сега остава да обясните, каква е точно технологията използвана в "Кремиковци"
И каква е по света? С какво технологията на един завод на на запад е по-добра?
Каква е разликата между технология и техника?
Разликата е в човшкия потенциал - както в съвестните собственици,така и в съвестните работници!
gigow
Пак не си разбрал човече ! Каза се многократно никой не иска от теб ,държавата или който и да било никакви пари в момента .В МОМЕНТА ВНАСЯМЕ ОСИГУРОВКИ И СИ ИЗРАБОТВАМЕ ЗАПЛАТИТЕ .ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ ЩЕ СЕ ДАДАТ САМО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ УВИСНЕМ В БЮРАТА ПО ТРУДА .ПРИ ЛИКВИДАЦИЯ ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА СИ ПРИБЕРЕ ДЪЛЖИМОТО И ПАК ЩЕ Е НА МОЯ И ТВОЯ ГРЪБ . В момента показваме че ако не се краде комбината може да печели .Сам си направи сметка как в състояние на неплатежоспособност можем да се издържаме а когато произвеждахме стократно повече трупахме дългове .Отговора не е в остарялата технология ,остарялата техника , суровините ами е другаде .Ако имаш поне малко мозък необременен с популистки ограничения ще зацепиш .
бадбой, какво според теб означава РЕАЛЕН СОБСТВЕНИК?
Чудя се например - дали реалния собственик не може да претопи Комбината в собствените му пещи,
а после да претопи същите тези пещи в Перник, да речем?
Не! Този описаният от теб си има и име даже въпреки че технически погледнато си е реален субект(освен за съда и прокуратурата разбира се ).Лошото момче има предвид собственик който да има реални намерения да работи вместо да краде най общо казано .Не е толкова страшно в близост да има завод .Такива има по цял свят и не "пушат".Страшно е да се стопанисват от престъпници подпомагани от правителството .
Страшно е да се стопанисват от престъпници подпомагани от правителството .
+1
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Разликата е в човшкия потенциал - както в съвестните собственици,така и в съвестните работници!
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Чудя се например - дали реалния собственик не може да претопи Комбината в собствените му пещи,
Ами зависи кой какво ще спечели. Колко ще струва рекултивацията на района и колко време би отнело това начинание.
Защо ли си мисля, че раиона няма да стане скоро на бизнес парк, технологичен център или каквото и да е. Нещо не вярвам на обещанията за светло бъдеще на всички след като "Комунистическото недоразумение бъде изринато"
Шегата на страна но тъй като един от дребните участници в сагата ме нае да го представлявам си направих труда да прочета отчета за Q3.Интересното е че прихода от продажби и "други услуги" е едва с 10 млн по-малко разходите за ток, газ, външни материали,трудови възнаграждения, осигуровки, ремонти, резервни части и т.н.
Колосалната загуба идва от "други разходи" и обезченка на активи.Та за обезценката ми е ясна работата, но какво влиза в тези "други разходи"?Това лихви ли са какво е.
Прихода от "други услуги" какво включва.Това от дъщерните дружества ли идва?
Другото което ме озадачава е защо в дългосрочни задължения няма нищо към Булгаргаз и НЕК?
Някой ако може да ми отговори ще съм му благодарен
п.п Значи ли че след новите съкращения ако не отчитаме "други разходи" и "разходи за обезценка" и ако леко скочи цената на продажбите на стоки и услуги на практика ще излизе на печалба?
Не само!
По важно е да си има собственик и да не се източва - РЕАЛЕН СОБСТВЕНИК !
Реален собственик е този който мисли с переспектива за фирмата си и инвестира и я развива!!!
Нереален - ами имате много такива минали и оставили светла диря в Кремиковци!
Няма да споменавам имена, че достига до мен инфо, че никой от тях са много обидчиви -СЛУЖБИ КВО ДА СЕ ПРАВИ !
а после да претопи същите тези пещи в Перник, да речем?[/quote]
Не! Този описаният от теб си има и име даже въпреки че технически погледнато си е реален субект(освен за съда и рокуратурата разбира се ).Лошото момче има предвид собственик който да има реални намерения да работи вместо да краде най общо казано .Не е толкова страшно в близост да има завод .Такива има по цял свят и не "пушат".Страшно е да се стопанисват от престъпници подпомагани от правителството .
Шегата на страна но тъй като един от дребните участници в сагата ме нае да го представлявам си направих труда да прочета отчета за Q3.Интересното е че прихода от продажби и "други услуги" е едва с 10 млн по-малко разходите за ток, газ, външни материали,трудови възнаграждения, осигуровки, ремонти, резервни части и т.н.
Колосалната загуба идва от "други разходи" и обезченка на активи.Та за обезценката ми е ясна работата, но какво влиза в тези "други разходи"?Това лихви ли са какво е.
Другото което ме озадачава е защо в дългосрочни задължения няма нищо към Булгаргаз и НЕК?
п.п Значи ли че след новите съкращения ако не отчитаме "други разходи" и "разходи за обезценка" и ако леко скочи цената на продажбите на стоки и услуги на практика ще излизе на печалба?
Не само!
Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.
forex_guru АНАТЕМААА !!! Т и не знаеш ли че комбината е символ на комунизма и винаги е на огромна загуба щото е ........ символ на комунизма )Той винаги замърсява най много дори и като не работи и е основна причина за наводненията ,ураганите и озоновата дупка .Това че в центъра на софия въздуха е пет пъти по мръсен от този около комбината е защото мързеливите но лукави работници там насочват замърсяванията точно към лъвов мост ) Как смееш да твърдиш че Кремиковци може да е на печалба изобщо ?Не знаеш ли че години наред честни бизнесмени наливат пари в комбината но той ги гори в пещите и комините пушат ли пушат .Чакай че телевизионния сигнал се развали нещо сигурно тия от кремиковци пак изстрелват в космоса радиоактивни отпадъци
Не само!
Обаче да питам - откъде ще вземете рудата за тази "конверторна стомана"?
Изгодно ли ще е от Австралия?
Ето - такива ми ти въпроси си задавам.
Не се заяждай с цигането.
Иначе не са много държавите дето имат руда:
Но са много дето я внасят:
http://www.bulgaria-news.bg/category.../post3574.html
През 2008 г. Австралия е изнесла за Китай желязна руда за 15 млрд. долара - това са 41 процента от китайския внос на желязна руда за този период. Австралийският премиер предупреди Китай, че задържането на австралийския гражданин излага на риск сериозни икономически интереси.
http://www.spekulanti.com/2009/08/05...0%D1%82%D0%BE/
Китайските стоманодобивни заводи може би ще се обърнат към Бразилия в търсене на желязна руда, след като отношенията с Австралия се затегнаха след арестите на служители на Rio Tinto в Шанхай за промишлен шпионаж, смята анализ на ASXMarine.
Наетите кораби от Бразилия за Китай, които да превозват руда са нараснали на 39 през юли. През юни те бяха 24. Бройката на наетите кораби, които да превозват желязна руда от Австралия за Китай през юли е паднала до 31, спрямо 40 през предходния месец и е най-ниската заявена бройка кораби от февруари насам.
Информацията, че китайските стоманодобивни заводи се насочват към бразилските производители се потвърждава и от пристанищните администрации. Жанг Доншенг, от Rizhao Port Group, от пристанището Рижао, най-голямото пристанище за обработка на товари от желязна руда, на което се пада около една пета от вноса коментира, че някои от неговите клиенти определено са се преориентирали от Австралия към Бразилия. Той уточнява, обаче че точните цифри на тази промяна ще станат ясни едва през септември.
На основните китайски пристанища през юли са пристигнали 56,5 милиона тона желязна руда, ръст от 35% спрямо същия период на миналата година, съобщи вчера китайското транспортно министерство. През първите шест месеца на годината ръста е от 29,3% до 297 милиона тона.
А къде е Венецуела? Те са огромни производители на желязна руда. И Кремиковци е работил с венецуелска руда. Съдържанието на Fe в нея е нещо като 70- 75%. Бразилската и австралийската не и отстъпват, и въпреки че там бизнеса е по-труден, Кремиковци е работил и с тях. Кремиковската руда е нещо като 30-34% Fe след обогатяване, при това с много високо съдържание на оловни и баритни съединения, което е лошо за екологията и здравето на хората наоколо. Вярно е, че е много като количество, но не е икономически изгодна.
Кремиковци би имал шанс ако е разположен на пристанище - Варна, Бургас, Русе, Китен, Мичурин, Лом, Тутракан, Видин дори. Но на минимум 250 км от воден път - никакъв шанс. Продукцията му е априори по-скъпа с по едни USS 30-40/тон за суровините и други 20-30 за готовата продукция в сравнение с конкуренцията (Смедерево, Констанца и Ердемир). Ето това е - икономика и глобализация. На Арселор-Миттал им е най-гот да ни затворят за да не им бъркаме пазара в региона, а и турците отдавна ни се точат. Не забравяй, че преди да бъде избран Захариев през 1999 за купувач, са били избрани турците, които обаче направо са се подиграли с Агенцията за приватизация, като са предложили да уволнят всички работници и да докарат изселници-турци. Захариев е бил последен изход преди изборите тогава. Така че бай-бай Кремиковци. А да се кара руда на едро ( с кейп-сайзи) от Австралия, Бразилия, Венецуела или Индия е по-изгодно, отколкото от Русия или Украйна, например. Но ако не трябва след това да се вози с влак 450 км.
Човече защо искаш да си компетентен във всичко?
Нямаш си ни най малка представа защо се влага последните 15-20 години кремиковската руда!
Какво съдържа тя и кой елемент е добър от нейното съдържание и се използава като легиращ елемент в чугуна за подобряване на неговите показатели!
Кремиковци е внасял руда и от Индия, и от Южна Африка, и от Русия, и от Украйна освен от Бразилия и Венецуела!
Подсказка : Този елемент се добавя между 5 - 15%!
Преди време писах и някои скочиха. Не съм съгласен с моите данъци да се подпомага фалиралото Кремиковци. Фирмата в която съм съдружник за последните три години е платила близо МИЛИОН лв данък печалба. Отделно осигуровки и т.н.До последна стотинка. (За разлика от Кремиковци). Не ми се вижда малко. Ако една фирма не може да печели е редно да фалира. И да не тежи на другите. За Кремиковци този фалит е отдавна закъснял. За съжаление всички правителства говореха как Кремиковци е много нужен, щото е структуроопределящ. Ама колко е губещ?
Абе нали комунизЪмът свърши?
Чисто безумие е да се вози руда от Южна Америка, въглища от СССР и да си бълнуваме с остарялата технология колко много ще сме печеливши.
Хайде моля ви се. Кремиковци е труп. Погребете го!
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Обаче да питам - откъде ще вземете рудата за тази "конверторна стомана"?
Изгодно ли ще е от Австралия?
Ето - такива ми ти въпроси си задавам.
Не се заяждай с цигането.
Иначе не са много държавите дето имат руда:
Но са много дето я внасят:
http://www.bulgaria-news.bg/category.../post3574.html
През 2008 г. Австралия е изнесла за Китай желязна руда за 15 млрд. долара - това са 41 процента от китайския внос на желязна руда за този период. Австралийският премиер предупреди Китай, че задържането на австралийския гражданин излага на риск сериозни икономически интереси.
http://www.spekulanti.com/2009/08/05...0%D1%82%D0%BE/
Китайските стоманодобивни заводи може би ще се обърнат към Бразилия в търсене на желязна руда, след като отношенията с Австралия се затегнаха след арестите на служители на Rio Tinto в Шанхай за промишлен шпионаж, смята анализ на ASXMarine.
Наетите кораби от Бразилия за Китай, които да превозват руда са нараснали на 39 през юли. През юни те бяха 24. Бройката на наетите кораби, които да превозват желязна руда от Австралия за Китай през юли е паднала до 31, спрямо 40 през предходния месец и е най-ниската заявена бройка кораби от февруари насам.
Информацията, че китайските стоманодобивни заводи се насочват към бразилските производители се потвърждава и от пристанищните администрации. Жанг Доншенг, от Rizhao Port Group, от пристанището Рижао, най-голямото пристанище за обработка на товари от желязна руда, на което се пада около една пета от вноса коментира, че някои от неговите клиенти определено са се преориентирали от Австралия към Бразилия. Той уточнява, обаче че точните цифри на тази промяна ще станат ясни едва през септември.
На основните китайски пристанища през юли са пристигнали 56,5 милиона тона желязна руда, ръст от 35% спрямо същия период на миналата година, съобщи вчера китайското транспортно министерство. През първите шест месеца на годината ръста е от 29,3% до 297 милиона тона.
А къде е Венецуела? Те са огромни производители на желязна руда. И Кремиковци е работил с венецуелска руда. Съдържанието на Fe в нея е нещо като 70- 75%. Бразилската и австралийската не и отстъпват, и въпреки че там бизнеса е по-труден, Кремиковци е работил и с тях. Кремиковската руда е нещо като 30-34% Fe след обогатяване, при това с много високо съдържание на оловни и баритни съединения, което е лошо за екологията и здравето на хората наоколо. Вярно е, че е много като количество, но не е икономически изгодна.
Кремиковци би имал шанс ако е разположен на пристанище - Варна, Бургас, Русе, Китен, Мичурин, Лом, Тутракан, Видин дори. Но на минимум 250 км от воден път - никакъв шанс. Продукцията му е априори по-скъпа с по едни USS 30-40/тон за суровините и други 20-30 за готовата продукция в сравнение с конкуренцията (Смедерево, Констанца и Ердемир). Ето това е - икономика и глобализация. На Арселор-Миттал им е най-гот да ни затворят за да не им бъркаме пазара в региона, а и турците отдавна ни се точат. Не забравяй, че преди да бъде избран Захариев през 1999 за купувач, са били избрани турците, които обаче направо са се подиграли с Агенцията за приватизация, като са предложили да уволнят всички работници и да докарат изселници-турци. Захариев е бил последен изход преди изборите тогава. Така че бай-бай Кремиковци. А да се кара руда на едро ( с кейп-сайзи) от Австралия, Бразилия, Венецуела или Индия е по-изгодно, отколкото от Русия или Украйна, например. Но ако не трябва след това да се вози с влак 450 км.
Коментар