За мен поне винаги е било неприемливо, бидейки на нашия пазар, да мисля само кое колко би могло да поскъпне, ако има ръстове. За мен винаги е било важно да вярвам, че и при спадове на борсата, съответното дружество би се държало сравнително добре, спадовете няма да са сред най-големите на борсата, ще има ликвидност, за да се излезе при нужда. Макар че спадовете след върховете на 2007 г потопиха сериозно цените на акциите и на много добри дружества. Има слаболиквидни дружества, в които обичам да влизам с малък процент пари, където да се надявам на по-резки движения нагоре, рискувайки по-големи спадове и труден изход, при движения надолу... но не такава ми е представата за Монбат. Винаги съм възприемал Монбат като голям кораб, а не като позиция за бързи движения. На мениджмънта му вярвам и някак винаги съм се радвал, че има такова дружество на нашата борса. Осигурих си малко външен кеш и реших да се възползвам при тези количества, които се изсипаха в началото на седмицата, цената ми се видя добра за вход и си купих акции на Монбат. Времето ще покаже какво предстои, не мога да знам дали инвестицията ще се окаже печеливша и колко време ще ги държа.
Знаете, че съм сред оптимистите на пазара ни и това не се е променило, дори смятам,че съм по-убеден оптимист, отколкото в началото. Нашата борса е цяло явление - тук и оптимисти, и песимисти могат да се обосноват и от тяхна си гледна точка да се окажат прави - с оглед акциите, които имат и/или по някаква друга причина. Поздрави на всички разумни, независимо дали са оптимисти или песимисти.
Притежавам акции на БФБ. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Препоръки нямам никакви.
Знаете, че съм сред оптимистите на пазара ни и това не се е променило, дори смятам,че съм по-убеден оптимист, отколкото в началото. Нашата борса е цяло явление - тук и оптимисти, и песимисти могат да се обосноват и от тяхна си гледна точка да се окажат прави - с оглед акциите, които имат и/или по някаква друга причина. Поздрави на всички разумни, независимо дали са оптимисти или песимисти.
Притежавам акции на БФБ. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Препоръки нямам никакви.
Коментар