IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение

Нищо особено... връщане на заеми към банките
    А това
    блокирани парични средства 5 281
    [/QUOTE]

Депозити

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
      Бобоков да не е играл на крипто.
      Нищо особено... връщане на заеми към банките[/QUOTE]

А това
      блокирани парични средства 5 281

Коментар

Нетен паричен поток от финансова дейност (15 740) в отчета
        Къде ги видя?
        Бобоков да не е играл на крипто.[/QUOTE]

Нищо особено... връщане на заеми към банките

Коментар

• Нетен паричен поток от финансова дейност (15 740) в отчета
          Къде ги видя?[/QUOTE]Бобоков да не е играл на крипто.
          Last edited by конан; Вчера, 21:53.

Коментар

• Всъщност, когато се загледам в отчета, не е зле
            Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

И аз се чудя дали не е време за вход?! Но ще зачакам малк и мисля да прибера известно количество около 2 кинта
              А дано да видим и тези нива! Но, има ли чак такива рибоци?

Коментар

Какви са тези са тези разходи финансови дейности 15740000 лв
                Къде ги видя?

Коментар

• Какви са тези са тези разходи финансови дейности 15740000 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от August Разгледай мнение

Нищо му няма, спи спокойно
                    И аз се чудя дали не е време за вход?! Но ще зачакам малк и мисля да прибера известно количество около 2 кинта

Коментар

Какво му има
                      Нищо му няма, спи спокойно

Коментар

• Какво му има

Коментар

• Видяхте ли отчета? Тук нещо не им е добре положението :/
                          Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Време е да се отпуши.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gugi Разгледай мнение
                              Дългосрочните им заеми растат от 5 на 35 милиона. Явно са изплатили облигацията с кредит от банка
                              Колега, нормално е да са ползвали ливеридж от 35 мил., след като имот 33,5 мил. увеличение на нетекущите активи под формата на инвестиции в дъщерни и асоциирани дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
                                Използвах на Пончо автоматизирания анализ ,пейстнах го на ИИ и получих следната прогноза.

Това е автоматизирания атализ на Пончо:
                                https://bse-reports.com/folder/1738248586_5MB_246.html
                                Този текст е съставен от автоматизирана компютърна програма с развлекателна цел, не претендира за абсолютна точност и достоверност. Не се предполага и не се препоръчва вземането на инвестиционни решения въз основа на него!

Това е прогнозата на ИИ:
                                Анализ и прогноза за цената на акцията на Монбат (5MB)

Позитивни фактори:

Силно нарастване на печалбата – 12-месечният нетен резултат е скочил със 176.55%, което е добър знак за финансовото състояние на компанията.
                                Ръст в оперативната печалба (EBITDA) за 12 месеца – +25.02% показва, че бизнесът генерира повече приходи преди разходите за амортизации, данъци и лихви.
                                Подценена акция – Коефициентите P/B (0.63) и P/S (0.33) показват, че акцията е сравнително евтина спрямо активите и приходите.
                                Дълговете намаляват – Общо задълженията спадат с 7.78%, което подобрява финансовата стабилност.
                                Дивидентна доходност от 3.86% – Привлекателно за инвеститори, търсещи доходност.
                                Свободен паричен поток (FCF) расте – 12-месечен ръст от 46.83% е положителен сигнал за финансова устойчивост. Негативни фактори:

Спад в EBITDA за последните 3 месеца – -34.20% сигнализира за краткосрочни проблеми.
                                Спад на продажбите за 12 месеца – -1.30% може да е тревожен индикатор за търсенето на продукцията.
                                Висока задлъжнялост – 53.33% от активите са финансирани с дълг, което е над препоръчителните 50%.
                                Нисък нетен марж – 2.57% означава, че компанията печели сравнително малко спрямо приходите.
                                Висока краткосрочна задлъжнялост – 42.44% от активите са краткосрочни задължения, което може да натовари ликвидността.
                                Спад в цената на акцията с 30% за 12 месеца – Дългосрочната тенденция е низходяща. Прогноза:
                                • Краткосрочно (3-6 месеца) – Очаквам волатилност и известно понижение, ако EBITDA не се стабилизира. Възможен е спад до 2.40-2.50 лв.
                                • Средносрочно (6-12 месеца) – При продължаващо подобрение на резултатите и стабилна парична генерация, акцията може да се върне към 2.80-3.00 лв.
                                • Дългосрочно (1+ години) – Ако компанията успее да намали дълга и увеличи маржовете, може да достигне 3.20-3.50 лв.
                                Естествено ИИ, няма как да вземе предвид "тънките"балкански взаимоотношения власт - мажоритари- миноритари!Мнението ми не е препоръка!

Давай поред,- без да прескачаш!!!

Коментар

Working...
                                X