IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Каквото и да кажа, няма да е препоръка, ангажиращо твърдение, а свободни и субективни размисли и наблюдения.
    Продължавам с още малко общи бележки, след двадесетина минути ще мина и по същество.

    В протокола на заседанието на СД на Монбат е отделено далеч повече от нормалното внимание да се "обясни" на публиката и други потенциално заинтересовани лица и институции, защо сделката е законна, процедурата е спазена. Не случайно съм ползвал кавичките.
    Прозира един основен мотив да се тушират в аванс всякакви помисли за възразяване.
    Това прикрива и един друг ракурс на нещата. Докато при сделките на политиците има винаги една двупластовост, която трябва да се съобразява – ерго, законност и моралност на техните действия, вкл. и на стопанските операции, в които влизат, доколкото те са на държавна служба и на издръжка н а народа, който ги е номинирал и пратил там – горе, че да вършат разни полезни неща, при бизнеса нещата са по-други, всъщност вече са доста по-други в модерния свят. При съвременните стопански деятели – най-вече елитите, аспектът на моралността е изритан безмилостно в ъгъла. Те сякаш крещат из цяло гърло: Ей, аз просто се грижа за МОЯ ИНТЕРЕС, както се опитвате да правите и всички вие! Какво всъщност искате вие от мен?! Това е МОЕТО дружество и моят ИНТЕРЕС! Формално всичко е спазено и разговорът приключва.
    Вие СЛУЧАЙНО присъствате в дружеството МИ, като едни прости НАВЛЕЦИ. Кво като имате нЕкви там артии.



    Коментар


    • Някой ми е сложил една работлива пчеличка, което приемам като знак, че може да споделя нещо.
      Ужасът започва. Дръжте се здраво за седалките!
      Стартирам с историческите аспекти

      Да кажем, че оценката за случилото се варира в граници от неутрална до (преобладаващо) бурно негативна.
      Ето Още малко субективизъм.

      Някога Бог решил да накаже жителите на Соддом и Гомор заради покварата, безчестието, неморалността, в които били затънали. Хвърлил сяра върху градовете им и подпалил с огън. Има един особен въпрос, всъщност по-скоро са два. Доколко затъналите в поквара са били наясно със своето падение и дали наистина са си въобразявали, че възмездието може да ги подмине. Не случайно поставям тези въпроси.
      Няколко знакови събития от социалната ни модерна действителнот – апартаменти, тераси, енергетични и прилежащи обекти, подсказват, че местните елити очевидно въобще не си дават ясно сметка за размера на падението си, а възмездието считат за вехта, прашасала и неактуална хипотеза. Лошото е, че се дава сигнал на обществото за окончателно подивяване, губене на каквото и да е чувство за мярка и приличие. В нашето общество има субекти, които трескаво следят за създаване на такава обстановка, при която биха могли да прокарат свои проекти, базирани изцяло на личен и користен интерес. Така се идва и до случката Монбат, (предхождана от папироси, целулози и др.) а тази случка бележи нов етап на арогантно и безогледно поведение от страна на мажоритар, изпълнено с надменна дързост.

      Коментар


      • Ако има скучаещи и желаещи, мога да понапиша нещо по случката. Както в частен аспект, така и по-широки обществени обобщения.
        Бута ме нещо отвътре. Ама усещам, че ще прекаля и няма да мога да се огранича до страница текст Предупреждението е отправено!
        Обикновено дългите текстове са сигнал за поява на досада, а понякога се случват и по-интензивни негативни чувства - толкона интензивни, че това дори се огласява с ожесточеност.
        Е, ние сме тук основно за да се дразним един друг, но понякога има и доста светли моменти.
        Неведоми са пътищата Му.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

          Сега Бобокови /за да подражават напълно на Дачев и потвърдят манталитета на "българските предприемачи"/ трябва да се "обидят" на миноритарните инвеститори и да отпишат Монбат, като изтъкнат подобни на Дачев "смехотворни" причини!!!! На всички е ясно какви са истинските причини - манталитет да делят само на 1 и да не се съобразяват с мин. инвеститори /ала - "нашето си е наше, чуждото е общо"/ и после си говорете всички /вкл. КФН/ за развитие на капиталов пазар, на икономиката, повишаване на финансовата грамотност и т.н.
          Корпоративната култура на БГ предприемачи е равна на нула!!! Това, както и "голямата" загриженост на управляващите за развитието на българския капиталов пазар поставят малкото индивидуални инвеститори пред алтернативата да инвестират на чуждите пазари /подпомагат чуждите икономики/!!!

          Препоръка е за (отказ от) търговия на БФБ!!!
          Last edited by GG-BG; 07.04.2019, 10:53.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

            Печалното е, че точно повишената ликвидност покрай излизането от Софикс и сега покрай тази новина, ще му помогне да се върне. Абсурдно, но факт.
            Така е margen, но се замислих, дали и сега в софикс няма и по-печални неща
            Може да се окаже, че влизане в софикс чрез отрицателни новини ще е по-евтино за някои дружества, отколкото с положителни. При липса на фундаментални критерии и наличие на основно търговски - няма да е изненада, - нещо, което будеше впечатление още когато се спуснаха новите критерии (Мисля, че беше коментирано във форума към онзи монмент)
            Last edited by precakanoto; 06.04.2019, 17:40.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую
              Тук всичко опира до инвеститорите, впрочем, както всички в милата ни родина. Ще задам директен въпрос - а колко от вас ще си продадат акциите след подобна новина? Според мен николко
              Отде таз смелост към въпроса , Грую и отде тоз негативизъм !? Дали са николко, и не е ли възможно, че други са го напрвили, дали няма и трети проявили "хладен разум"?! Вероятно знаеш, че на борсата умните неща се случват предваирелно а не следварително и че в моментът сслед новината понякога е по-добре да не се "играе" (нямам тук, нито го гледам от години, но погледнах защо се активирва темата - да не се тълкува като някаква препоръка)
              Както каза - тези от МЦХ от толкова време ги стрижат а никой не продава, дори напротив, т.е. нима не зависи и от резултатите!? (нямам и там, да не си помислиш, че и на мен ми харесва тяхното стригане)
              "...всичко опира до инвеститорите, впрочем, както всички в милата ни родина...Е, при положение че инвеститорите са такива, т.е. действат като овце, ..." -
              Как да го разбираме това, Грую!?, имайки предвид, че го пише човек, който от 3 години чака "3-ка кебапчета" (твои думи) при хима !? Като проникновение на негативизма, или ината?!
              Надявам се, да разбереш шегата
              "И ако мога да перефразирам - всяка акция си заслужава инвеститорите" ....
              А как да разбираме "Мрънкалници сме и това е" (твои думи). Хем да не мрънкаме и да сме "овце" и да ни "стрижат", и хем като мрънкаме сме мрънкалници -- Е не става братле да се носи вода и на гога и магога.
              (ps - "...всичко опира до инвеститорите", - Не мисля, че само инвеститорът е проблема, защото подобна логика предполага, че ако си от страната на мажовците - и ти ще се изкушиш да си същия, щото видиш ли "инвеститорите са овце" и като такива тр. да се стрижат, но пък нали ти самия законно ще си "у ред" и "инвеститорите" са си го "заслужили"!.)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
                Страхотна новина!!!
                Да го видим сега новото ръководство на КФН ще вземе ли някакво отношение по очевидно неизгодните сделки между свързани лица, целящи ощетяване на миноритарните акционери /или ще си получават огромните заплати необезпокоявано!!!/ Всички приказки за развитие на капиталов пазар и т.н. са БЕЗСМИСЛЕНИ!!!
                Може да се предположи, че ще има по-голяма вероятност, ако някой ги сезира

                Коментар


                • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                  Стой си в Монбат само не знам кой ще купува защото тези дето купуват мислят като мен
                  тия дето купуват не ги мисли(може да четеш и като не му мислят много), те си събират таксите редовно и са над тези неща
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

                    провери в УПФ-то дали имаш, ако трябва да го сменяш....
                    Стой си в Монбат само не знам кой ще купува защото тези дето купуват мислят като мен

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                      Изсипах Софарма.. Сирма... тук нямам... щях да изсипа пръв... такива трябва да се изкъртят до 0-ла.. съжалявам че нямам достатъчно акции да ги зануля... нещата не са само пари..
                      провери в УПФ-то дали имаш, ако трябва да го сменяш....
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

                        Колкото г-жата ДВИ Пеева обясни за онея 5 млн, които Дачев за концерт някакъв даде от Свилоза...
                        Сега Бобокови /за да подражават напълно на Дачев и потвърдят манталитета на "българските предприемачи"/ трябва да се "обидят" на миноритарните инвеститори и да отпишат Монбат, като изтъкнат подобни на Дачев "смехотворни" причини!!!! На всички е ясно какви са истинските причини - манталитет да делят само на 1 и да не се съобразяват с мин. инвеститори /ала - "нашето си е наше, чуждото е общо"/ и после си говорете всички /вкл. КФН/ за развитие на капиталов пазар, на икономиката, повишаване на финансовата грамотност и т.н.
                        Last edited by GG-BG; 06.04.2019, 13:52.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Според мен подхождате много емоционално към ситуацията. От година и половина не виждам нито една причина да имам Монбат. Появи се още една причина да нямам, тоест нищо не се е променило. Отгоре на всичко имахме и категорично потвърждение. Монти каза, че е купил Монбат от ЕТФа. Към момента нямам акции и не е препоръка, но в случай, че я съборите под 6лева у резултатите почнат да се подобряват може и да размисля. Успех в търговията.
                          4 д ,както винаги се заяждаш и злобееш ...но с времето става все по ясно и по ясно...
                          После се чудиш от къде ти е дошло,доста форумци вече те таксуват ,като манипулатор и полит пропагандатор и задкулистна личност.......
                          Монти каза че е купил от Малкия мук на 6,7 но и каза че е продал на 7-7,05 на поредните баламурняци надъхани от теб и Батя..... два дни по късно..
                          Също така няма акция която съм купил в ниското да я държа повече от седмица или в края на месеца на дадени фондове.,поне докато минава номера......поне докато такива като теб са водещи на блатото наречено БФБ....
                          4 д ,писна ми да правиш анализи постфактум на акциите а да пазиш портфеила си в тайна...
                          Ако не правиш предварителни анализи по добре пак влез в дупката си както стоиш вече две години....там.
                          Как беше чакаме софикс 1000 от 4 години...а това число трябва да е подплатено със сериозни покупки на акции....
                          НалЕ...
                          Успех в манипулациите...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

                            Печалното е, че точно повишената ликвидност покрай излизането от Софикс и сега покрай тази новина, ще му помогне да се върне. Абсурдно, но факт.
                            Мда, за съжелние е така... ще видим поредния незаслужил да се връща обратно в индекса. Макар, че след тази новина може да видим колко ще натиснат цените надолу и на какви нива ще бъдат след 5 месеца

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Според мен подхождате много емоционално към ситуацията. От година и половина не виждам нито една причина да имам Монбат. Появи се още една причина да нямам, тоест нищо не се е променило. Отгоре на всичко имахме и категорично потвърждение. Монти каза, че е купил Монбат от ЕТФа. Към момента нямам акции и не е препоръка, но в случай, че я съборите под 6лева у резултатите почнат да се подобряват може и да размисля. Успех в търговията.
                              Мхм, акциите на БФБ е добре да се разкарват при първите намеци, а не при по-грубите подканяния.. иначе резултатите уж са започнали да се подобряват, но динамиката при задлъжнялостта и вземанията от свързани лица..

                              Коментар


                              • Според мен подхождате много емоционално към ситуацията. От година и половина не виждам нито една причина да имам Монбат. Появи се още една причина да нямам, тоест нищо не се е променило. Отгоре на всичко имахме и категорично потвърждение. Монти каза, че е купил Монбат от ЕТФа. Към момента нямам акции и не е препоръка, но в случай, че я съборите под 6лева у резултатите почнат да се подобряват може и да размисля. Успех в търговията.

                                Коментар

                                Working...
                                X