IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
    https://www.investor.bg/novini-i-ana...ta-oil-280255/

    ……...

    Този отговор на Пеева само повдига нови въпроси.
    Кризисен PR от ДВИ! Изказването е в стил "замазване на положението". Явно въобще не са мислили, че тази сделка ще стане ясна на миноритарните акционери на "Монбат" /"тези пък кои бяха"/. Въпросът е колко пъти са правили /и ще правят/ такива "врътки"?!?!?!

    Коментар


    • https://www.investor.bg/novini-i-ana...ta-oil-280255/

      "Сделката е осъществена по инициатива на „Приста ойл Холдинг“ ЕАД с цел гарантиране на приоритета по погасяването на задължения към „Монбат“ АД в размер на 23,2 млн. лв. Погасяването на тези задължения се очаква да стане за сметка на приходите на „Приста ойл Холдинг“ ЕАД, за което дружеството е поело договорен ангажимент. "
      ---
      "Продажбата на „Левента“ ЕООД е осъществена за гарантиране на коректното изпълнение на така поетия ангажимент. С тази цел в договора е предвидена опция в полза на купувача „Монбат“ АД, която, ако бъде упражнена, ще задължи „Приста ойл Холидинг“ ЕАД да изкупи обратно дяловете на „Левента“ ЕООД."

      Не разбирам как тази сделка гарантира приоритета по погасяването на задължения към „Монбат“ АД в размер на 23,2 млн. лв. По-скоро гарантира, че те няма да се погасяват.

      Очевидно минотарните акционери трябва да настояват тази обратна продажба да бъде направена преди да изтече двегодишния срок. Но ако мажоритарят отхвърли предложението, сделката ще си остане. А ако не беше публикацията във вестник Утро сигурно никой нямаше да разбере за тази сделка, че да изисква използване на тази пут опция. Защото всички договори са по партидата на Левента, но Монбат не съобщава нищо за тази сделка.

      Този отговор на Пеева само повдига нови въпроси.
      Last edited by Гари; 09.04.2019, 12:33.

      Коментар


      • Има и друго странно в тази сделка.Ако се разгледа партидата на Левента ЕИК 117632621 в ТР се вижда,че решението на СД на Монбат за придобиване на дяловете е от 22.03.19.От тази дата е и договора за покупко-продажба на дяловете,а решението на едноличния собственик на Левента ЕООД за приемане на нов учредителен акт е от 15.03.19.В ТР промяната на собствеността е вписана от 01.04.19.Значи още на 15.03,ден след решението на СД на Приста ойл,от Монбат са действали като собственик,без да изчакат решението на СД.Защо е било това бързане.
        Click image for larger version

Name:	Protokol_Monbat now uchre akt notary.jpg
Views:	1
Size:	81.6 КБ
ID:	3458225

        Last edited by kaputov; 09.04.2019, 12:21.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
          Марияне, нещо статийка? Или ще го пропуснем това?
          Извинявам се предварително, но освен в русенския сайт всички медии мълчат странно по въпроса.
          С Благодарност , за отговора на Мариян.
          https://www.investor.bg/novini-i-ana...ta-oil-280255/

          Коментар


          • Хора, от бизнесмени с манталитет на РМС, БКП, ОФ, ЦК на БКП и прочее висши благородни инстанции, какви точно коректности, точности и жестове очаквате?
            The strongest stand last.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
              Един по-периферен недостатък на родната борса са нефелните активисти. И по една акция да имате, имате правото да изискате информация около сделката. Аз лично още в петък се свързах с Даниела Пеева с въпроси, днес ми беше отговорено и смятам, че този курс на действие е правилен и от двете страни. .
              Аз нямам акции, но след като са ти отговорили, дали е възможно да споделиш информацията? Има ли пречка това да се случи?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
                Инфото за тази сделка би трябвало да е вътрешна информация съгласно чл.7,пар.1 от Рег. 596 и според чл.17,пар.1 емитентът следва да я разкрие при първа възможност.След като информацията се е появила първо в ТР,а после и в регионалната преса,то вече няма как и да се забави разкриването.Трябвало е да я обявят публично преди или едновременно с публикуването и в ТР.
                Ето още един повод да се намеси КФН! Те ЗАЩО продължават да "спят" /явно, не е лесно да си изхарчат огромните заплати/???!!!

                ПП: То информацията за тази сделка е толкова грозна, че от "Монбат" се срамуват да я публикуват! Нали печелиха награди за най-добър ДВИ, а сега се скриха!!!
                Last edited by GG-BG; 09.04.2019, 09:35.

                Коментар


                • Инфото за тази сделка би трябвало да е вътрешна информация съгласно чл.7,пар.1 от Рег. 596 и според чл.17,пар.1 емитентът следва да я разкрие при първа възможност.След като информацията се е появила първо в ТР,а после и в регионалната преса,то вече няма как и да се забави разкриването.Трябвало е да я обявят публично преди или едновременно с публикуването и в ТР.

                  Коментар


                  • Един по-периферен недостатък на родната борса са нефелните активисти. И по една акция да имате, имате правото да изискате информация около сделката. Аз лично още в петък се свързах с Даниела Пеева с въпроси, днес ми беше отговорено и смятам, че този курс на действие е правилен и от двете страни. Алтернативно можех да се свържа с хората в Елана и съм сигурен, че щяха да се опитат да ми закърпят някакъв отговор в качеството си на маркетмейкър на Монбат и мой ИП. Най-малкото и те имат някоя и друга акция, т.е. интерес да знаят какво се случва. Та ако ви интересуват крупните сделки на дружеството, защо не ровите както трябва?

                    В този контекст съм малко неприятно изненадан, че Инвестор и конкурентните икономически медии не уловиха пулса на ситуацията и все още не са отразили сделката, камо ли да са потърсили официално изявление. Едно събитие не се случило, ако не е пратен пресрелийз - така излиза.

                    Освен това тук оценките за това придобиване са твърде лични. В нашето форумче всеки силно люби и мрази и дискусията в момента е горе-долу на тази плоскост. Втори борсов ден след оповестяването на новината не се случва нищо нито с цената, нито с обемите. То и няма и какво да се случи де, защото на борсата кротичко търгуват няколко институционални участника и 200-300 физически лица, в това число и 40-50 пишман спекуланти.

                    Не трябва да е така, но "Левента" е буря в чаша вода. Просто пазарчето ни няма сила да пръдне, камо ли да функционира като коректив на неприемливи бизнес практики.

                    Имам малко акции, кървя, но ги държа.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      Ама четете ги тези отчети, бе хора, поне повърхностно ги четете, аз поне така правя, щото и на мен не ми се задълбава.. по спомен през 2018 вземанията от свързани лица нарастват с над половината от размера на емисията, а краткосрочния лихвен дълг също е доста сериозна сума..
                      Ще те разочаровам! Отчетите на това дружество никога не съм г и чел. Поради принципна липса н а интерес и доверие.
                      Поради някакво събитие от миналия месец, имаше реална опасност да се наложи да започна да ги чета, но този ход на мениджмънта окончателно ме разтовари от този този ангажимент.
                      Ерго, и в драмата има хубави моменти.

                      А интересът ми към дългове, вземания, облигации на М беше на ужким. Симулирах фалшив интерес, щото нещо се отвори закачка с Грую.

                      Коментар


                      • преди проверявах специално отчетите на Приста ойл
                        изводът, дружество без сериозна печалба, с големи дългове (да не забравяме, че Грамърси влезе в Монбат, защото Приста беше закъсало за кеш)

                        така че Бобокови не са много добри мениджъри, ако се гледа Приста ойл
                        бизнес цикъла при Монбат явно приключва и влиза в затихващите функции на Приста ойл

                        така отговарям на dddd
                        реално оловните акумулатори са това , което е смазочните масла
                        едно нещо без сравнителни предимства, без рентабилност и т.н.
                        отдавна съм си отговорил на този въпрос

                        а относно морала
                        първо беше Окта лайт (една дупка, кой знае каква схема извъртяха с тази покупка?), после дадоха на Приста ойл огромни пари, вместо да ги раздадат като дивидент, сега ресторанта, тренда е очевиден за съжаление

                        не е препоръка за ПК на ценни книжа

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          Тук все пак е смислено да се направи припомняне, че само преди година дружеството дръпна от пазара 28 млн. Евро под формата на конвертируеми облигации. Падеж Януари 2025.
                          Лихвата беше Юрибор + 300 б.п., но не по-малко от 3 %. Ерго, доколкото в момента Юрибор е далеч под 1 %, в момента сме в хипотеза 3 %.

                          Обявените намерения доколкото си г и спомням:
                          - придобивания ... якъде си?,
                          - нов завод във Враца,
                          - евентуално се чуваше за ново производство на ЛЙ батерии,

                          Падежът и разводняването са далеч, но не съм следил за активностите на дружеството по повод на обявените намерения за инвестиции.
                          Налична информация?
                          Ама четете ги тези отчети, бе хора, поне повърхностно ги четете, аз поне така правя, щото и на мен не ми се задълбава.. по спомен през 2018 вземанията от свързани лица нарастват с над половината от размера на емисията, а краткосрочния лихвен дълг също е доста сериозна сума..

                          Коментар


                          • Грозно!
                            Занимавам се напоследък с друг бизнес и едва сега виждам какво е станало тук.. Много разочароващо!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                              Тук все пак е смислено да се направи припомняне,
                              Ей, някой да не вземе да с е хване на закачките ми с Грую! Уж, че се интересувам от инвестициите на Монбат.

                              На неразбралите искам д а кажа в прав текст:
                              Задраскани са с дебелия фулмастер енд дат"с пърмънент!
                              форевър енд евър

                              Коментар


                              • Тук все пак е смислено да се направи припомняне, че само преди година дружеството дръпна от пазара 28 млн. Евро под формата на конвертируеми облигации. Падеж Януари 2025.
                                Лихвата беше Юрибор + 300 б.п., но не по-малко от 3 %. Ерго, доколкото в момента Юрибор е далеч под 1 %, в момента сме в хипотеза 3 %.

                                Обявените намерения доколкото си г и спомням:
                                - придобивания ... якъде си?,
                                - нов завод във Враца,
                                - евентуално се чуваше за ново производство на ЛЙ батерии,

                                Падежът и разводняването са далеч, но не съм следил за активностите на дружеството по повод на обявените намерения за инвестиции.
                                Налична информация?

                                Коментар

                                Working...
                                X