IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Според мен е идеална възможност мажото да изкупи на около 0,8 левчета акциите които продаде през 2007 на 4 лева.

След някоя година като се пооправят цените ще ги върнат обратно на пазара на 2-3-4 левчета.

Е те това е двойна печалба
    Мажо не пожела да си вземе големия пакет от Агенцията за приватизация на 1 лев та сега ще се затича.

И за какво да купува от борсата мажо като винаги може да направи едно сливане с някого за да се увеличи капитала.

Сега на дневен ред е Зърнени Храни за да видим там какво сливане ще стане и ще рефлектира ли върху броя акции на зърнени Храни България Ад.
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Според мен е идеална възможност мажото да изкупи на около 0,8 левчета акциите които продаде през 2007 на 4 лева.

След някоя година като се пооправят цените ще ги върнат обратно на пазара на 2-3-4 левчета.

Е те това е двойна печалба
      Last edited by markov; 17.08.2012, 20:06.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        А защо мислиш,че имам акции на Химимпорт.....защото ги защитавам във форума ли
        Да не вярваш в нещо и да убеждаваш другите в него е УМИШЛЕНО ПОДВЕЖДАНЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Определено нещата не вървят на добре тук . Сигурно ще тестваме 60 стотинки скоро.
          Дадоха ти идея и реши да събориш позицията с 10 бр. в края на сесията . ГОЛЕМ си - и при ЦКБ се пробваш, а ....с 10 бр. .... спекулант от класа Ша стане , да знаеш
          Last edited by Protokol; 17.08.2012, 18:34.
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Определено нещата не вървят на добре тук . Сигурно ще тестваме 60 стотинки скоро.
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Може би си прав, но да говорим за 20-30% че са нещо за позиция дето само от началото на годината е изгубила 44%, а е на 96% под върха от 2007 г ....
              За спекулата със сигурност някой ще изкара някой лев, затова и аз следя позицията поне засега отстрани, но като цяло всички са губещи тук последните 5 години.
              20/30% за месец два си е супер.Какво те касае позицията като цяло-вземаш си парите и толкова.За позицията да си мисли Мажоритаря и дългосрочните.Мое лично мнение е че е подценена-излязоха доста големи и то не защото нещо по компанията се е влошило в сравнение с преди година например.Причините според мен са макроикономически-напускат региона/Райфайзен/ или намаляват експозиции в еврови активи или проблеми с ликвидност и други

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
                Аз кога ще съм на 0 теб какво те касае.Темата е Химимпорт-не моя инв портфейл.Опитвам се споделя мисли относно компанията и търговията,а заради такива заядливци като тебе темата се превръща в безсмислени дрънканици.Ходи се заяждай с бабите пред блока.Не ми отговаряй,няма нужда-водя само смислени диалози
                Поизнервен ми се видиш нещо...

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                  Ти конкретно ще си безкрайно радостен, ако получиш възможноста да се отървеш от тука на "0", но уви, едва ли...
                  Аз кога ще съм на 0 теб какво те касае.Темата е Химимпорт-не моя инв портфейл.Опитвам се споделя мисли относно компанията и търговията,а заради такива заядливци като тебе темата се превръща в безсмислени дрънканици.Ходи се заяждай с бабите пред блока.Не ми отговаряй,няма нужда-водя само смислени диалози

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                    Не бе отчаян, просто е като фасул - чужденци са решили да продават Химимпорт, ама не могат да продадат колкото им се иска,щото няма на кои, та затова и рутят цената .
                    Да съм отчаян не съм за разлика от тебе..понасял съм и по големи спадове. Лично аз бях отговорен за спада на цената есента на 2009 започнал 2,8 когато излязох. Сеге не ми е проблем да съм купувал на 1,2., особено когато съм прибирал и тлъсти лихви междувременно. Хайде със здраве и гледай мача

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                      Ще ви обясня какво става в момента... Чужденци са решили да купуват много химимпорт и са преценили че не могат да купят колкото им трябва.
                      Не бе отчаян, просто е като фасул - чужденци са решили да продават Химимпорт, ама не могат да продадат колкото им се иска,щото няма на кои, та затова и рутят цената .

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                        Дзаката,

бяха сложили поръчки продава за по 10 000 акции на 79, 82 и т.н.

Познай какво следва??? Явно хората твърдо са решили да си продадат всичко .
                        Този на 79ст. му треперят ръчичките освен ако не същият и на 82ст.Питай си ИП-то колко акции са минали от началото на годината а ти ми говориш за някакви спекулански 20/50 хиляди.

Коментар

• Ще ви обясня какво става в момента... Чужденци са решили да купуват много химимпорт и са преценили че не могат да купят колкото им трябва. Поради тази причина събарят цената, мислейки че ще се появи ликвидност като я размажат. Дейстивително това става за 1-2 седмици докато има страх и на нормалните борси.. след което ликвидността когато пресъхне започват да купуват смело нагоре.. Само че тук няма да се получи защото на нашата борса види ли се купувач изчезва предлагането.. те не са толкова тъпи и вероятно знаят че така ще стане затова са готови да купуват до 2 лева защото ликвидност, каквато им трябва ще се появи не по рано от цена 1,7-1,8 Хайде приятен уикенд и спете спокойно. Другия вариант е да чакаме фалит на цялата банкова система, но за това би имало сериозни признаци, каквито все още не се усещат.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
                            Днес продава тълпата.Паникьосани са и не мислят.Такъв инв.фонд като Атрио имат правила и не свалят цената с 8% за ден освен ако няма форсмажор.Те нямат ликвиден проблем пък и при тези цени едва точно с тази акция ще го решат.Мисля че дъното е близо и в най-скоро време някои спекуланти щи изгубат пари а други ще се радват на едни бързи20/30%.Евала на смелчаците.Тази игра не е за всеки
                            Ти конкретно ще си безкрайно радостен, ако получиш възможноста да се отървеш от тука на "0", но уви, едва ли...

Коментар

• Дзаката,

бяха сложили поръчки продава за по 10 000 акции на 79, 82 и т.н.

Познай какво следва??? Явно хората твърдо са решили да си продадат всичко .

п.с. а и след такова масивно разпродаване даже и да се оттегли продавача... цената няма да може да се отлепи поне 3-4 месеца , т.к. има много купили, които ще са доволни да продадат и през 1 стотинка само и само да избягат, а се вижда, че купувачи няма, затова да направиш спекула тук ще е много труден процес .

Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
                              Днес продава тълпата.Паникьосани са и не мислят.Такъв инв.фонд като Атрио имат правила и не свалят цената с 8% за ден освен ако няма форсмажор.Те нямат ликвиден проблем пък и при тези цени едва точно с тази акция ще го решат.Мисля че дъното е близо и в най-скоро време някои спекуланти щи изгубат пари а други ще се радват на едни бързи20/30%.Евала на смелчаците.Тази игра не е за всеки
                              Last edited by Shemata; 17.08.2012, 15:49.
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
                                И институционалните и те нали уж това е капиталов пазар, намерете се по телефона и си продайте пакетите.
                                На кого да продадат, бе пиленце ?

Коментар

Working...
                                X