IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Артио имат и няколко милиона привелигировани,но там не продават.Сигурно емитента е друг и там няма проблеми.Причината не е в компанията нито в Не търсете под вола теле.Артио продават от началото на годината вие сега се сетихтеПродали са не 400 000 а 1 500 000.Сигурно трябваше да им ги вземат на 2лв.Моментът наближава после друга песен ще пеете.С 20%от кеша могат да си изкупят целия фрии флот а някои докараха нещата до фалит.И ще си ги вземат обратно само дето не знаем кога.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      Здравейте..Несигурна е тази акция ..ясное ......причините обаче не са ясни .....

Интересно е обаче мнението на съфорумците тук.Особено на някои ,които предричат,предсказват фалит..........или поне пряко съпоставят тази компания с Енрон и влиянието и към цяата ни Борса.Кааквото и да става,спадове..и то сериозни ,което е истина.Аз лично не смятам,че ХИМа е пред фалит.Обаче днес се изказаха такива мнения,индиректни,които мен лично ме плашат

Мненията на ОК,КОЙТО ПРОСТО ,ИЛИ БЕЗ ДА ИСКА ....си каза по-долу ,че тази компания ,дори и да фалира,няма да повлече СОФИКС назад.

Този форум ,и като цялото сайта на Инвестора се чете доста,понеже не иска регистрация.Похвално е това.Обаче...След изказванията на ОК,КОИТО ЗА МЕН СА БЕЗПОчВЕНИ ,са тръгнали едни разговори във Фейса.....дали и кога Химимпорти ЦКБ ше фалират .и дали са БГ Енрон......

Аре сега тръгни обяснявай...Тази вечер един приятел ми каза,че не чакал .ами си закрил фирмена сметка в ЦКБ......и имал и лични пари ,и дали щяла да изтрае тази банка...да не си закривал предсрочно депозита.И чел във Фейса....от там имало линк към този форум......А де сега.......

Май ОК и Себулба попрекалиха.Проетох и мненията на ОК в темата за ЦКБ....

Вече се чудя,кое от двете по-скоро ще фалира.Имам един приятел(мисля,че съм го казвал тук) е експерт счетоводител и лицензиран одитор.Да го питам...

Иначе страшнно много уважавам мненията на Марков(нищо,че някои хора го мислят за непросветен,защото е от Дряново)...Това е извън темата,Марков,познавам един твой колега от Трявна

Но според мен да се пораждат нагласи за ФАЛИТ...е меко казано недопустимо..и то на такава компания.

Аз понеже съм притеснен,ще запитам дали е нормано във форум да се насаждат такива нещаЗащо съм притеснен ..ще пита Себулба......Ами за парите си........дали са в ЦКБ,или във Химиморт.без значение,....

А за твърденията на ОК

.....ще се обърна по нормалния ред да питам.Без "книги"..просто със официални запитвания,дали е вярно което той ЛАНСИРАсъс сравненията си с Енрон

Себулба..прочети книгата....Препоръка е....Нито едно от нещата,които избри в трите точки е вярно...

ОК МИСЛЯ,чЕ ДВА ПЪТИ ДОСЕГА ТИ КАЗАХ ДА НЕ МАНИПУЛИРАш АУДИТОРИЯТА,,,,,Мога и да посоча кога ако трябва.........Сега ,просто ще трябва да си примислиш добре отговорите ,които ти трябват.Не помня члена,......и колко е глобата.

Ама си помисли...А Себулба .да прочетте "книгата".Скоро ще идвам към Варна...среща в едно РПУ..където ми е по-близко на мен...за вас безплатен превоз:0

Хайде чао
      Бобан, жалко че комунизма мина, щеше да излезе прекрасен агент на шесто от теб. То и сега има структури, които търсят такива хора. Иначе напиши в гугъл две думи - Химимпорт и Eнрон, да видиш колко хора са ги сравнявали по форумите още от 2007, та до днес. Аз не съм го правил. А и за фалити не съм твърдял, че ще има. Така че ако искаш го давай по-спокойно, ако искаш ходи в полицията, и в държавна сигурност, твоя си работа. Създавай атмосфера на страх. Не знам дали от това ще се повишат цените на акциите, ще се повиши доверието в компанията, или зорлем ще й създадеш нови врагове. Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
        Пенсионери , банка, посредници безброй, не ги мислете тим, или ако потънат потъва и държавата, но няма как да стене ) Х Инвест накрая ще купят всичко и въпроса е къде ) после ще ни ги селнат някъде и всичко ще е ОК )
        Кажи им да побързат, че някои останаха без стинки а други без дъх от злоба
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          За мен риска за ТИМ е прекалената лакомия. Преповтарят историята на Илия Павлов и Кюлев.Известно е как завършиха техните империи. Имат свръх амбиции за контрол в БГ без да се съобразяват със нищо, а обикновените хора вече протестират. Има и други фактори вътре и вън , които никога няма да допуснат подобен контрол.НА АРГУМЕНТА ПО ДОЛУ че мажоритара е същия както преди ЩЕ ОТГОВОРЯ- ДА СЪЩИЯ Е НО ИНВЕСТИТОРИТЕ ВЕЧЕ НЕ МУ ВЯРВАТ КАКТО В НАЧАЛОТО

Къде са Павлов и Кюлев ?! а ти че не вярвяш, ти си знаеш , всеки сам си носи позитива и негатива.

Коментар

• Пенсионери , банка, посредници безброй, не ги мислете тим, или ако потънат потъва и държавата, но няма как да стене ) Х Инвест накрая ще купят всичко и въпроса е къде ) после ще ни ги селнат някъде и всичко ще е ОК )

Коментар

Преповтарят историята на Илия Павлов и Кюлев.
              Няма как да стане, когато си писал епилога на историята им...
              Last edited by SEBULBA; 19.08.2012, 09:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                Интересна статия на капитал браво на тях. От статията разбрах и как Химимпорт прави печалбата си в неконсолидирания баланс. Не от велики сделки а от велики игрички.

то си е така за да спечели един друг трябва друг да загуби. В случая простия задължен осигуряващ се.

Въпреки това е по-добре, че парите на хората са в Тим а не в бащицата щото при бащицата щеше да има набутване в ДЦК и тоталното изяждане на парите.

Извода как се става много богат: С доене на народа как друго ячие. Доиш го от тук, доиш го от там.
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Това което си писал няма да стане. Демографията не е проблем. Паричните потоци в пенсионните фондове ще останат положителни поне 40 години. Според мен риска за ТИМ е група недоволни граждани да им бойкотират пенсионните фондове. Примерно недоволните от "Алея първа".
                  По принцип да, ако ситуацията се запази такава. При ескалиращи цени на енергия, храна и здравеопазване, правителството ще бъде изправено пред безпрецедентен натиск да увеличава пенсии и заплати. Понеже дефакто фалиралия НОИ и без друго се субсидира от бюджета, ако трябва да се увеличи субсидията към НОИ, ще пренасочат потоци, които сега потъват в частните ПФ-та (примерно ще намалят процента им). Зимата ще е тежка, а идват и избори. Да си припомним и една добра статия по темата:

Ако не със "Съгласие", със "Сила"

Коментар

За мен риска за ТИМ е прекалената лакомия. Преповтарят историята на Илия Павлов и Кюлев.Известно е как завършиха техните империи. Имат свръх амбиции за контрол в БГ без да се съобразяват със нищо, а обикновените хора вече протестират. Има и други фактори вътре и вън , които никога няма да допуснат подобен контрол.НА АРГУМЕНТА ПО ДОЛУ че мажоритара е същия както преди ЩЕ ОТГОВОРЯ- ДА СЪЩИЯ Е НО ИНВЕСТИТОРИТЕ ВЕЧЕ НЕ МУ ВЯРВАТ КАКТО В НАЧАЛОТО
                    ++

Коментар

• Целия Баланс на Химимпорт е съставен предимно от дъщерните дружества и от вземания от дъщерните дружества и предоставени заеми плюс 100 милона в банкови депозити и кеш които най-вероятно са си в тяхната банка.

В общи линии Химимпорт е основно 3 дружества:

Бългериан Авиейшън Груп ЕАД
                      ЦКБ Груп ЕАД
                      Химимпорт Груп ЕАД

Ако тези трите са добре всичко е наред. Ако не са Химимпорт ще се увлече с тях и чао в общи линии.
                      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• За мен риска за ТИМ е прекалената лакомия. Преповтарят историята на Илия Павлов и Кюлев.Известно е как завършиха техните империи. Имат свръх амбиции за контрол в БГ без да се съобразяват със нищо, а обикновените хора вече протестират. Има и други фактори вътре и вън , които никога няма да допуснат подобен контрол.НА АРГУМЕНТА ПО ДОЛУ че мажоритара е същия както преди ЩЕ ОТГОВОРЯ- ДА СЪЩИЯ Е НО ИНВЕСТИТОРИТЕ ВЕЧЕ НЕ МУ ВЯРВАТ КАКТО В НАЧАЛОТО

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                          Тепърва идват гладни години, а демографската картина бързо се влошава. Не е невероятно и субсидията за ПФ -тата да намалее. Като няма пари в държавата...
                          Това което си писал няма да стане. Демографията не е проблем. Паричните потоци в пенсионните фондове ще останат положителни поне 40 години. Според мен риска за ТИМ е група недоволни граждани да им бойкотират пенсионните фондове. Примерно недоволните от "Алея първа".

Коментар

• Доста сериозно отклонение от нормалните человечешки състояния наблюдава особата ми тук напоследък - особено активно включващи се в полезрението ми са две-три личица, ревящи, квичащи и скимтящи срещу всичко ТИМ-аджийско - дори имам чувството, че едното от тях не спи, не яде и не сер. само и само да постне поредната си празноглавщина срещу "гъдулките", "китарите", "свирките" и т.н.
                            Не ги знам кои са, какви са, а и хич не ме е еня, но едно трябва да си набият ясно в овчите кратунки или по-скоро "гъдулки" - вие ще сте последните, които ще повлияте на цената в каквато и да е посока, преди, сега и когато и да е в бъдеще.

Коментар

Според мен "инвеститорите" в пенсионните фондове са инертни и незаинтересовани. Вероятността за активно управление е нищожна. Поради тези съображения си мисля, че компанията ще продължи да се търгува доста дълго време. Според някои много по-дълго от колкото трябва.
                              Тепърва идват гладни години, а демографската картина бързо се влошава. Не е невероятно и субсидията за ПФ -тата да намалее. Като няма пари в държавата...

Коментар

Според мен миноритарните акционери няма да получат нищо. Въпреки всичко твърденията за фалит на този етап са несериозни. Групата може да се окаже пред огромни проблеми единствено при масово бягство от техните пенсионни фондове. Част от активите са ниско ликвидни и ще бъдат доста трудни за осребряване. Всички виждаме как цената на Химимпорт пада с няколко процента на ден за да успее продавача да събере някакви си смешни 30 000 лева. При масово прехвърляне на дялове рационалния вложител може да реши да избегне потенциалния риск и тези му действия да го превърнат от потенциален в реален. Според мен "инвеститорите" в пенсионните фондове са инертни и незаинтересовани. Вероятността за активно управление е нищожна. Поради тези съображения си мисля, че компанията ще продължи да се търгува доста дълго време. Според някои много по-дълго от колкото трябва.
                                Да с това мога да се съглася
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X