IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    Пипбел...прав си....Колко беше минимума на АТЕРА....и колкко смяташ ,че ще стане.
    Колко ПЪТИ ще увеличиш капитала си 3,4 пъти...най-много.
    Бобо, аз не съм от най рисковите играчори тука, а и като характер не ми отива.
    Търся баланса, оптимума риск-печалба.
    Да печеля 5-6 пъти годишно повече от депозитите на Форито ми стига като таргет.
    За 10 месеца на БФБ съм днес ( лош ден за портфейла) на +18.4%, след спада от почти 2% заради Атера и ФПП ( 3/4 съм в тях).
    Еми доволен съм. Не можеш ме съблазниш с печалби в 100-ци %.

Не съм бил на пазара по времената които цитираш, ама напълно ти вярвам. Обаче освен печалби в пъти е имало и много загуби в пъти, нали.
    Преглеждал съм миналото лято писанията ви от тогава. Мъъъка - доста от тия хора вече ги няма. Знаем защо. Не всеки може да е мазохист като Симича.
    Така че ...не ви завиждам за това време особено.
    И има ли нещо подобно в бъдеще - много осторожен бих бил.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Аз съм голям оптимист за борсата. Лично аз съм уверен, че в следващите години ще има много ракети. За съжаление не виждам причина на този етап да си купувам Химимпорт. Лично аз мисля да влизам тик чак когато започне необразованата тълпа да купува. Това е някъде в далечното бъдеще. До тогава предпочитам печалби от по 50 процента годишно пред алтернативатат да си загубя парите гонейки стотици проценти. Твоите аргументи се повтарят с години, но цената само пада. Чувах ги на 3 лева на 1,90 на 1,30 сега пак на 88 стотинки, но пазара ги подмина. Вероятно в даден момент ще има благоприятна възможност за спекулативно влизане. За съжаление аз не я виждам към този момент. Наблюдавам с интерес. Според мен химимпорт няма да бъде никога повече ракета, но става за спекула в подходящия момент.

Така е...аз миналата година от ХИМ и ЦКБ направих бързи 50 и 80 процента съответно.За твое сведение ЦКБ АЗ започнах да я разпродавам от 1.80.....и повлякох и останалите след мен.Казвал съм го един път,сега пак...мога и да го докажа.

Тук проблемът е пакетът на Артио...кога и как ще бъде продаден...или вообще ще го продадат ли целия.Наистина при положение,че излиза такъв акционер на пазар....нищо не мога да кажа по-конкретно.

Иначе съм сигурен,че дори и да изгубя,ще е доста по-малко което съм спечелил миналата година....А ако нещата се развият в положителната посока за мен ....наистина може да има печалби в пъти...Според мен

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
        За атрио не знам, но пък тим какво да кажат - например
        "Предстои сливане, и най-добре е цените на дружествата дс са еднакви".
        Я колко време удържат дървените да не се сринат.
        Та май ще изчакат двайсе стинки и тогава да се слеят?
        Няма как Химимпорт АД и зърнените да се слеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
          Тук ТА не върши работа.Отговора може да ти го дадат само Атрио или ТИМ
          За атрио не знам, но пък тим какво да кажат - например
          "Предстои сливане, и най-добре е цените на дружествата дс са еднакви".
          Я колко време удържат дървените да не се сринат.
          Та май ще изчакат двайсе стинки и тогава да се слеят?

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Пипбел...прав си....Колко беше минимума на АТЕРА....и колкко смяташ ,че ще стане.

По долу ти дадох пример с Оргахим навремето....Имах купувани на 20лв ,продадени на 714лв...Според теб при АТЕРАТА ще можеш ли да вземеш 35 пъти....аре нека са 20пъти покупната цена...Да не говорим,ч е беше стиглала 900лв Оргата:0

...А помниш ли холдингите,Синергон,колко струваше и колко стигна...Индустриален холдинг....Елтос....

Така се правят пари....ти ми говориш за дивиденти по 15%...и ръстове по 30% на година

Успех ти желая...и запомни времената сега са такива,че след няколко години ,от някои места ....пак ще умножаваме в пъти( е не по 20-30 пъти де)
            Аз съм голям оптимист за борсата. Лично аз съм уверен, че в следващите години ще има много ракети. За съжаление не виждам причина на този етап да си купувам Химимпорт. Лично аз мисля да влизам тик чак когато започне необразованата тълпа да купува. Това е някъде в далечното бъдеще. До тогава предпочитам печалби от по 50 процента годишно пред алтернативатат да си загубя парите гонейки стотици проценти. Твоите аргументи се повтарят с години, но цената само пада. Чувах ги на 3 лева на 1,90 на 1,30 сега пак на 88 стотинки, но пазара ги подмина. Вероятно в даден момент ще има благоприятна възможност за спекулативно влизане. За съжаление аз не я виждам към този момент. Наблюдавам с интерес. Според мен химимпорт няма да бъде никога повече ракета, но става за спекула в подходящия момент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
              Голямо шоу тук.
              Има ли някой технически анализатор да каже мнение?
              Щот исторически спада е по-голям дори от при дървените.
              Тук ТА не върши работа.Отговора може да ти го дадат само Атрио или ТИМ

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Де да беше сега обратно - Атерата на исторически минимум...мали - блаженство.
                Ще ги изкупувам тия отдясно с най голямата кофа.

По долу ти дадох пример с Оргахим навремето....Имах купувани на 20лв ,продадени на 714лв...Според теб при АТЕРАТА ще можеш ли да вземеш 35 пъти....аре нека са 20пъти покупната цена...Да не говорим,ч е беше стиглала 900лв Оргата:0

...А помниш ли холдингите,Синергон,колко струваше и колко стигна...Индустриален холдинг....Елтос....

Така се правят пари....ти ми говориш за дивиденти по 15%...и ръстове по 30% на година

Успех ти желая...и запомни времената сега са такива,че след няколко години ,от някои места ....пак ще умножаваме в пъти( е не по 20-30 пъти де)

Коментар

• Голямо шоу тук.
                  Има ли някой технически анализатор да каже мнение?
                  Щот исторически спада е по-голям дори от при дървените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Не знам какво виждаш на графиките, но едната е на исторически мах, а другата на исторически min .... Въпроса е на какво залагаш - на миналото представяне (разтеж или спад) или на бъдещи очаквания
                    Де да беше сега обратно - Атерата на исторически минимум...мали - блаженство.
                    Ще ги изкупувам тия отдясно с най голямата кофа.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                      Виж какво, ако нещо е на исторически макс, не означава, че няма да расте още, и съответно, ако нещо е на исторически минимум, не означава, е добра инвестиция, и че няма да пада още. Мога да ти посоча поне 20 що-годе ликвидни акции на БФБ, които са на исторически минимум (или поне много близо до него), и само една ликвидна, която е на исторически макс. Така, че залагам на АТЕРА (на бъдещи очаквания и минало представяне - едното не изключва другото)
                      Както се казва в такива случаи - кажи го на себе си !
                      Няма нужда да ме убеждаваш щото си нямам и от двете хартийки нито имам намерение да купувам ....
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Не знам какво виждаш на графиките, но едната е на исторически мах, а другата на исторически min .... Въпроса е на какво залагаш - на миналото представяне (разтеж или спад) или на бъдещи очаквания
                        Виж какво, ако нещо е на исторически макс, не означава, че няма да расте още, и съответно, ако нещо е на исторически минимум, не означава, е добра инвестиция, и че няма да пада още. Мога да ти посоча поне 20 що-годе ликвидни акции на БФБ, които са на исторически минимум (или поне много близо до него), и само една ликвидна, която е на исторически макс. Така, че залагам на АТЕРА (на бъдещи очаквания и минало представяне - едното не изключва другото)

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                          Графиките им са почти огледални

За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• тези и те големи анализатори се извъдиха, че чак борсата давала дефект

нещата са съвсем прости

не се знае какво ще се получи от "сливането" на зърнени храни и химимпорт

в резултат на тази несигурност някои инвеститори решават да излезнат, но няма кой да им купи акциите и цената пада

като се решат нещата и се свърши с тези преобразувания, то тогава инвеститорите ще могат да оценят справедливо акцията и ще се търгува на някаква цена докато не станем свидетели на следващия бичи пазар

а тези чак дефекти на борсата намерили, че някакви си компания половин година не знае какво иска да направи

Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            [="4"]Случващото се при Химимпорт показа основния дефект на борсата [/SIZE]

Свободното падане при обикновените акции на Химимпорт доведе до ново историческо дъно при книжата в петък и поражда много въпроси. На първо място, на какво се дължи то?

За последните шест месеца акциите на холдинга са загубили близо 42%, като са една от най-понижаващите се позиции на БФБ.

Според запознати участници на пазара, пожелали да останат анонимни, поевтиняването се дължи на желанието на голям акционер да излезе от позицията.

Става въпрос за чуждестранен фонд, притежаващ близо 10 милиона акции, който до момента е продал около 400 хиляди броя.

Сривът в акциите на един от водещите „сини чипове“ извежда на преден план един от основните проблеми на БФБ – а именно този с ликвидността.

Той сочи какво може да се случи на един неефективен пазар, дори и с една от най-ликвидните позиции, при желание за излизане от пазара на един по-значителен акционер.

Като цяло не откриваме други съществени фундаментални причини за срива при акциите на дружеството на този етап, като финансовите съотношения, при които се търгуват, определено можем да определим като изключително изгодни.

Макар консолидираният отчет все още да не е излязал, неконсолидираният не сочи съществени основания за притеснения. Към края на май стана ясно, че неконсолидираната печалба на дружеството се е повишила с 4%.

Нещо повече – налице е сериозен дисбаланс между цената, при която се търгуват обикновените и привилегированите акции, за който вече .bg писа. Спредът между котировките на двата класа акции е при рекордно ниво.

Отново има нещо гнило при акциите на Химимпорт

Общо взето, в момента ситуацията при позицията е патова. От една страна, всички участници изчакват акциите да минат на пазара, което, според повечето от тях, ще отпуши позицията и ще съдейства за нормализиране на нормалните нива на спред с привилегированите акции. От друга, докато това се случи, всички очакват по-добри нива за покупки и низходящ натиск при цената на акциите.

Въпросът, който следва напълно логично, е къде са свързващите звена, каквато функция на маркет-мейкър би следвало да се играе от големите институционални инвеститори и пенсионите фондове. Роля да откриват пазарен дефект и да се намесват, не просто за да върнат пазара към нормалните му нива, а да арбитражират и извлекат полза от това в един средносрочен план.

И макар търговският обем на борсата ни да е изключително слаб, дребните и средни инвеститори отдавна да са изчезнал вид, то за големите институционални инвеститори сумата от 10-на милиона лева (срещу която биха придобили един добър процент в диверсифициран холдинг, смятан за „син чип“) далеч не е толкова висока.

А за инвеститорите, наблюдаващи ситуацията, остава въпроса и съмнението дали ще се нормализира някога пазарът ни и ще започне да функционира като един нормален такъв, където капиталите не само се оттеглят и изтичат, но и се връщат при „добри условия и среда“.

В историята си на търговия акциите на Химимпорт са доказали неведнъж силната си обвързаност с посоката на пазара и по-доброто си представяне при „бичи пазар“.

В трите периода след 2009 г., в които индексът SOFIX се е повишавал с над 20% при среден ръст за индекса от 31.8%, акциите на Химимпорт са се повишавали средно с 35.7%.

Коментар

• Bobane, малко статистика.
                              Изменение за последните 6 месеца:
                              Атера +39,80%
                              Химимпорт -42,51%
                              Оборот в лева през последните шест месеца:
                              Атера 11 778 429
                              Химимпорт 3 268 421
                              Източник на данните http://www.investor.bg/companies/rat...0/0/0/1/0.html

Коментар

• Случващото се при Химимпорт показа основния дефект на борсата

Свободното падане при обикновените акции на Химимпорт доведе до ново историческо дъно при книжата в петък и поражда много въпроси. На първо място, на какво се дължи то?

За последните шест месеца акциите на холдинга са загубили близо 42%, като са една от най-понижаващите се позиции на БФБ.

Според запознати участници на пазара, пожелали да останат анонимни, поевтиняването се дължи на желанието на голям акционер да излезе от позицията.

Става въпрос за чуждестранен фонд, притежаващ близо 10 милиона акции, който до момента е продал около 400 хиляди броя.

Сривът в акциите на един от водещите „сини чипове“ извежда на преден план един от основните проблеми на БФБ – а именно този с ликвидността.

Той сочи какво може да се случи на един неефективен пазар, дори и с една от най-ликвидните позиции, при желание за излизане от пазара на един по-значителен акционер.

Като цяло не откриваме други съществени фундаментални причини за срива при акциите на дружеството на този етап, като финансовите съотношения, при които се търгуват, определено можем да определим като изключително изгодни.

Макар консолидираният отчет все още да не е излязал, неконсолидираният не сочи съществени основания за притеснения. Към края на май стана ясно, че неконсолидираната печалба на дружеството се е повишила с 4%.

Нещо повече – налице е сериозен дисбаланс между цената, при която се търгуват обикновените и привилегированите акции, за който вече Profit.bg писа. Спредът между котировките на двата класа акции е при рекордно ниво.

Отново има нещо гнило при акциите на Химимпорт

Общо взето, в момента ситуацията при позицията е патова. От една страна, всички участници изчакват акциите да минат на пазара, което, според повечето от тях, ще отпуши позицията и ще съдейства за нормализиране на нормалните нива на спред с привилегированите акции. От друга, докато това се случи, всички очакват по-добри нива за покупки и низходящ натиск при цената на акциите.

Въпросът, който следва напълно логично, е къде са свързващите звена, каквато функция на маркет-мейкър би следвало да се играе от големите институционални инвеститори и пенсионите фондове. Роля да откриват пазарен дефект и да се намесват, не просто за да върнат пазара към нормалните му нива, а да арбитражират и извлекат полза от това в един средносрочен план.

И макар търговският обем на борсата ни да е изключително слаб, дребните и средни инвеститори отдавна да са изчезнал вид, то за големите институционални инвеститори сумата от 10-на милиона лева (срещу която биха придобили един добър процент в диверсифициран холдинг, смятан за „син чип“) далеч не е толкова висока.

А за инвеститорите, наблюдаващи ситуацията, остава въпроса и съмнението дали ще се нормализира някога пазарът ни и ще започне да функционира като един нормален такъв, където капиталите не само се оттеглят и изтичат, но и се връщат при „добри условия и среда“.

В историята си на търговия акциите на Химимпорт са доказали неведнъж силната си обвързаност с посоката на пазара и по-доброто си представяне при „бичи пазар“.

В трите периода след 2009 г., в които индексът SOFIX се е повишавал с над 20% при среден ръст за индекса от 31.8%, акциите на Химимпорт са се повишавали средно с 35.7%.
                                Last edited by X_Y; 20.08.2012, 15:08.

Коментар

Working...
                                X