IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
    Eeee ГПР под 6% си е доста нисък за БГ и до 10 години, си е почти без лихва.
    Дай списък на туй що можем да залагаме
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
      Ти си знаеш...аз от 21.12.2012 съм на 100% акции,при това само две позиции на Тим...
      Е, аз се наложи друг влак да гоня, та тогава чистих, после пълних, важното е че хванах и другия влак, сега тоя дано донесе здраве, щастие, късмет и много берекет.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Чак пък много ниски, джереми всъщност е гаранция върху заема , заради намалението на риска други дето подписаха преди не намалиха осезателно .....мисля около 1 процент е разликата в лихвата
        Eeee ГПР под 6% си е доста нисък за БГ и до 10 години, си е почти без лихва.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
          "Алианц Банк "подписа за 15 млн.евро по ДЖЕРЕМИ, ще финансира на много ниски лихви.
          Чак пък много ниски, джереми всъщност е гаранция върху заема , заради намалението на риска други дето подписаха преди не намалиха осезателно .....мисля около 1 процент е разликата в лихвата
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Бах маа му, тогаз да диря още кеш ли казваш?
            Ти си знаеш...аз от 21.12.2012 съм на 100% акции,при това само две позиции на Тим...
            препоръки не давам

Коментар

"Алианц Банк "подписа за 15 млн.евро по ДЖЕРЕМИ, ще финансира на много ниски лихви.

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
                Чакаме 2,4/1,2 лв. докрая на месеца...

Коментар

Гледам януари 2011 г., коеф. две Хим:ЦКБ, та Хима ли е евтин, ЦКБ ли е скъпо или тепърва ще се гони пропорция.
                  Препоръки нямам!
                  Чакаме 2,4/1,2 лв. докрая на месеца...
                  препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Може да ви е полезно.
                    http://www.investor.bg/novini-i-anal...na-bfb,132768/

Гледам януари 2011 г., коеф. две Хим:ЦКБ, та Хима ли е евтин, ЦКБ ли е скъпо или тепърва ще се гони пропорция.
                    Препоръки нямам!

Коментар

• Тука всеки си смята както му е удобно на него

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Пип, според мен сметката който си правиш - печалбата от една акция да отчиташ като намаление на цената на придобиване на друга не е много правилна.
                        ПИП и аз се чудех как ги смяташ тези доходности На 1.6 при терата миналото лято твърдеше че нямаш и няма да си купиш никога на тези цени а в един момент се оказва че имаш и че вече средната ти ще падне на 55 стотинки след дивидента от 40 стотиники. Това за мен означава че трябва да си ги купувал на 95 стотитинки преди 6 месеца
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Пип, според мен сметката който си правиш - печалбата от една акция да отчиташ като намаление на цената на придобиване на друга не е много правилна. Влизаш в едни изкривени и некоректни сметки които могат в един момент да те подведат.
                          Твоя си работа но аз лично предпочитам да си "осчетоводявам" печалбата от всяка инвестиция отделно.
                          Да не говорим че е леко заблуждаващо за колегите които не следят толкова нещата и си мислят че наистина си купил Хим прев. на 1.33, цена която никога не е била

Относно предпочитанията към обикновени или превилиг. акции
                          Моята логика е следната:
                          Разликата в цената им се движи около 50 ст.
                          Идеята е че ако продам обикновени в този момент за да купя превилиг., реално плащам 50 ст. цена, за правото следващите 4-5 г. да получа около 85 ст. Т.е. около 70% възвращаемост но за доста дълг период. Естествено трябва да се направи прецезиране на сметката, защото тия 85 ст. ще се изплащат на етапи, а не наведнъж в края на периода.
                          Та оттук насетне е въпрос на лична преценка тия грубо 70-80% дали са достатъчна доходност за 4-5 г. период. На мен ми изглеждат доста скромно на фона на това което очаквам да се случи на БФБ през тия години..
                          Затова аз лично на този етап предпочитам обикновените акции
                          Може да ви е полезно.
                          http://www.investor.bg/novini-i-anal...na-bfb,132768/

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            И аз тъй. Бях заложил само на ЦКБ и привилегировани. Сега са само привилегировани ма на средна 1.33 последно. Даже имам 20% повече отколкото ми се ще. Надявам се на 2.15- 2.20 да ги кеширам тая година и да падна около под номинал.
                            Жа видим ..

ПС Стане ли номера, дори и Лорда с неговите 40стинки ще духа супата понеже ще ме чакат още 3.5 дивидента
                            Пип, според мен сметката който си правиш - печалбата от една акция да отчиташ като намаление на цената на придобиване на друга не е много правилна. Влизаш в едни изкривени и некоректни сметки които могат в един момент да те подведат.
                            Твоя си работа но аз лично предпочитам да си "осчетоводявам" печалбата от всяка инвестиция отделно.
                            Да не говорим че е леко заблуждаващо за колегите които не следят толкова нещата и си мислят че наистина си купил Хим прев. на 1.33, цена която никога не е била

Относно предпочитанията към обикновени или превилиг. акции
                            Моята логика е следната:
                            Разликата в цената им се движи около 50 ст.
                            Идеята е че ако продам обикновени в този момент за да купя превилиг., реално плащам 50 ст. цена, за правото следващите 4-5 г. да получа около 85 ст. Т.е. около 70% възвращаемост но за доста дълг период. Естествено трябва да се направи прецезиране на сметката, защото тия 85 ст. ще се изплащат на етапи, а не наведнъж в края на периода.
                            Та оттук насетне е въпрос на лична преценка тия грубо 70-80% дали са достатъчна доходност за 4-5 г. период. На мен ми изглеждат доста скромно на фона на това което очаквам да се случи на БФБ през тия години..
                            Затова аз лично на този етап предпочитам обикновените акции
                            Last edited by Батя; 12.01.2013, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                              Между другото си напълно прав! И аз го проверих и се изумих. Поредният абсурд на който ставам свидетел. Това на нормална борса няма как да се случи
                              Все пак не забравяй, че привилегированите и обикновените са различни инструменти. Понякога правото на глас може да е решаващо за цената, друг път пък желанието на емитента /мажоритаря/ да предизвика конвертиране и да се освободи от плащането на лихви и т.н.
                              Обстоятелства различни - мислене му е майката - каква е причината, какви ще са последствията, и разбира се късмет и "спокойни ръце".

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                                Ами аз се нагушках привилегировани именно защото са по-евтини от обикновените Естествено обаче гледам цената на обикновените нормално е, иначе прив. ги купих на дъното
                                И аз тъй. Бях заложил само на ЦКБ и привилегировани. Сега са само привилегировани ма на средна 1.33 последно. Даже имам 20% повече отколкото ми се ще. Надявам се на 2.15- 2.20 да ги кеширам тая година и да падна около под номинал.
                                Жа видим ..

ПС Стане ли номера, дори и Лорда с неговите 40стинки ще духа супата понеже ще ме чакат още 3.5 дивидента
                                Last edited by pipbel; 12.01.2013, 12:32.

Коментар

Working...
                                X