Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПИП и аз се чудех как ги смяташ тези доходностиНа 1.6 при терата миналото лято твърдеше че нямаш и няма да си купиш никога на тези цени а в един момент се оказва че имаш и че вече средната ти ще падне на 55 стотинки след дивидента от 40 стотиники. Това за мен означава че трябва да си ги купувал на 95 стотитинки преди 6 месеца
Тези неща си ми ги има в постовете за Атерата и в споровете ми с Тони Атера/Софарма кога съм достигнал 200дка, кога съм разпродавал и т.н., всеки може да види там.
А и имам още 1К за продан на 1.34 - мой е там дето го виждаш, да знаеш
Но е последното кило. Дългосрочно си оставам в 22К Атери и ги планирам да ми са около 45% от бъдещия портфейл, т.е. отново водеща акция понеже си оставам много булиш по фундамента и. Но мечи настроен по краткосрочно, та да допълвам пак изгодно на 1 $, дай боже.
Никъде не си спомням да съм твърдял че нямам Атера. Тони може да потвърди, как иначе на ЛС ще му кажа Май месец че възнамерявам да правя репо в/у Атери за да купувам на екс други след дивидента. Други колеги също.
Винаги съм я имал и наблюдавал, но малки количества, по сериозно навлязох точно Май миналата година преди дивидента когато моя ИП направо се хвана за главата като видя как на екс обръщам Брефове в Атери. После лятото Мустака като инвазира Агрофинанса - същото - кеширане и целия капитал и профит в Атера.
А след Ноември - над половината Атери в Еларг. Това са ми основните добри ходове от миналата година, които ми донесоха тази добра доходност на целия портфейл.
А иначе когато човек купува усилено на 1.60-80 е нормално да прави мечи изказвания в публичното пространство че докато не падне до 1.40-50 няма да се включи. Аз го намирам за нормално и всеки го прави. За мене това не е манипулация ако искаш това да ме обвиниш. А ако смяташ че е - ОК, толкова по-зле за такъв пазар дето може да е манипулиран от гъба с 8-9 мес.стаж миналото лято на борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеАко наливаше в групата можеше да си и 100+%
Иначе Батя е прав в момента обикновените са growth stocksПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеАко наливаше в групата можеше да си и 100+%
Иначе Батя е прав в момента обикновените са growth stocks
П.С. Говоря сериозно и не става въпрос за миналото, а от тук-нататък.Last edited by 15%; 13.01.2013, 01:14.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеБатя, съгласен ли си да поемеш отговорност /с обезпечение/ за управление на пари при лихва 60% за следващите 4 г.? Ако за теб това е скромно, просто ми пиши, предпочитам на лични.
П.С. Аз гоня 15% годишно, както се вижда от профила ми.
Иначе Батя е прав в момента обикновените са growth stocksМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение.
Та оттук насетне е въпрос на лична преценка тия грубо 70-80% дали са достатъчна доходност за 4-5 г. период. На мен ми изглеждат доста скромно .:
П.С. Аз гоня 15% годишно, както се вижда от профила ми.Last edited by 15%; 13.01.2013, 01:07.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Я да питаме има ли някои да отговори на това:
"Интересно е как ликвидационната стойност на Химимпорт груп АД е само 52 млн. лв., ако дружеството е получило 96 млн. лв. от продажбата на дела си в Зърнени храни България АД? Продажбата на този дял и договорът за преобразуване са от един и същи ден - 31 август 2012 г."
От тази статия: http://www.investor.bg/novini-i-anal...270-lv,141900/
Такива сливания са положителен сигнал за пазара, но едва ли някои ще налее пари в такива врътки и то след като видя врЪтката за 800 млн. лв при ЗХБГ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеБанката не е заложна къща- сориии.
Доходи трябват, доходиииии.
Хм... лесно мислене....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениешегичка,....доходи yes....прати ми условията (ако ги имаш) на л.с.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеБанката не е заложна къща- сориии.
Доходи трябват, доходиииии.....доходи yes....прати ми условията (ако ги имаш) на л.с.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеЕ, аз се наложи друг влак да гоня, та тогава чистих, после пълних, важното е че хванах и другия влак, сега тоя дано донесе здраве, щастие, късмет и много берекет.препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеДай списък на туй що можем да залагаме
Доходи трябват, доходиииии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеEeee ГПР под 6% си е доста нисък за БГ и до 10 години, си е почти без лихва.
Съжалявам за оффтопика.
Коментар
Коментар