IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Алонсо - не виждам какво има за чудене как калкулирам. Според тебе 60К в началото на октомври на средна 1.74-5 при продадени 8-15 Ноември 30К плюс още 7К досега в интервала 2.25-32 - колко профит прави това и на колко според тебе се получава да имам наличните си 23К сега ?
    Тези неща си ми ги има в постовете за Атерата и в споровете ми с Тони Атера/Софарма кога съм достигнал 200дка, кога съм разпродавал и т.н., всеки може да види там.
    А и имам още 1К за продан на 1.34 - мой е там дето го виждаш, да знаеш
    Но е последното кило. Дългосрочно си оставам в 22К Атери и ги планирам да ми са около 45% от бъдещия портфейл, т.е. отново водеща акция понеже си оставам много булиш по фундамента и. Но мечи настроен по краткосрочно , та да допълвам пак изгодно на 1 $, дай боже.
    Никъде не си спомням да съм твърдял че нямам Атера. Тони може да потвърди, как иначе на ЛС ще му кажа Май месец че възнамерявам да правя репо в/у Атери за да купувам на екс други след дивидента. Други колеги също.
    Винаги съм я имал и наблюдавал, но малки количества, по сериозно навлязох точно Май миналата година преди дивидента когато моя ИП направо се хвана за главата като видя как на екс обръщам Брефове в Атери. После лятото Мустака като инвазира Агрофинанса - същото - кеширане и целия капитал и профит в Атера.
    А след Ноември - над половината Атери в Еларг. Това са ми основните добри ходове от миналата година, които ми донесоха тази добра доходност на целия портфейл.
    А иначе когато човек купува усилено на 1.60-80 е нормално да прави мечи изказвания в публичното пространство че докато не падне до 1.40-50 няма да се включи. Аз го намирам за нормално и всеки го прави. За мене това не е манипулация ако искаш това да ме обвиниш. А ако смяташ че е - ОК, толкова по-зле за такъв пазар дето може да е манипулиран от гъба с 8-9 мес.стаж миналото лято на борсата
    Колко % доходност направи за 2012 година ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      ПИП и аз се чудех как ги смяташ тези доходности На 1.6 при терата миналото лято твърдеше че нямаш и няма да си купиш никога на тези цени а в един момент се оказва че имаш и че вече средната ти ще падне на 55 стотинки след дивидента от 40 стотиники. Това за мен означава че трябва да си ги купувал на 95 стотитинки преди 6 месеца
      Алонсо - не виждам какво има за чудене как калкулирам. Според тебе 60К в началото на октомври на средна 1.74-5 при продадени 8-15 Ноември 30К плюс още 7К досега в интервала 2.25-32 - колко профит прави това и на колко според тебе се получава да имам наличните си 23К сега ?
      Тези неща си ми ги има в постовете за Атерата и в споровете ми с Тони Атера/Софарма кога съм достигнал 200дка, кога съм разпродавал и т.н., всеки може да види там.
      А и имам още 1К за продан на 1.34 - мой е там дето го виждаш, да знаеш
      Но е последното кило. Дългосрочно си оставам в 22К Атери и ги планирам да ми са около 45% от бъдещия портфейл, т.е. отново водеща акция понеже си оставам много булиш по фундамента и. Но мечи настроен по краткосрочно , та да допълвам пак изгодно на 1 $, дай боже.
      Никъде не си спомням да съм твърдял че нямам Атера. Тони може да потвърди, как иначе на ЛС ще му кажа Май месец че възнамерявам да правя репо в/у Атери за да купувам на екс други след дивидента. Други колеги също.
      Винаги съм я имал и наблюдавал, но малки количества, по сериозно навлязох точно Май миналата година преди дивидента когато моя ИП направо се хвана за главата като видя как на екс обръщам Брефове в Атери. После лятото Мустака като инвазира Агрофинанса - същото - кеширане и целия капитал и профит в Атера.
      А след Ноември - над половината Атери в Еларг. Това са ми основните добри ходове от миналата година, които ми донесоха тази добра доходност на целия портфейл.
      А иначе когато човек купува усилено на 1.60-80 е нормално да прави мечи изказвания в публичното пространство че докато не падне до 1.40-50 няма да се включи. Аз го намирам за нормално и всеки го прави. За мене това не е манипулация ако искаш това да ме обвиниш. А ако смяташ че е - ОК, толкова по-зле за такъв пазар дето може да е манипулиран от гъба с 8-9 мес.стаж миналото лято на борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
        Ако наливаше в групата можеше да си и 100+%

Иначе Батя е прав в момента обикновените са growth stocks
        След като си изкарваш по 100% за месец, какво ти пречи да се обвържеш за 15-20% на година? Приготви обезпечение и ще си на далавера, говорим за 10- 20 000 лв.!???
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение

Същатат оферта предлагам и на теб, съгласен ли си?

П.С. Говоря сериозно и не става въпрос за миналото, а от тук-нататък.
          Last edited by 15%; 13.01.2013, 01:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Батя, съгласен ли си да поемеш отговорност /с обезпечение/ за управление на пари при лихва 60% за следващите 4 г.? Ако за теб това е скромно, просто ми пиши, предпочитам на лични.

П.С. Аз гоня 15% годишно, както се вижда от профила ми.

Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              .
              Та оттук насетне е въпрос на лична преценка тия грубо 70-80% дали са достатъчна доходност за 4-5 г. период. На мен ми изглеждат доста скромно .:
              Батя, съгласен ли си да поемеш отговорност /с обезпечение/ за управление на пари при лихва 60% за следващите 4 г.? Ако за теб това е скромно, просто ми пиши, предпочитам на лични.

П.С. Аз гоня 15% годишно, както се вижда от профила ми.
              Last edited by 15%; 13.01.2013, 01:07.

Коментар

• Я да питаме има ли някои да отговори на това:
                "Интересно е как ликвидационната стойност на Химимпорт груп АД е само 52 млн. лв., ако дружеството е получило 96 млн. лв. от продажбата на дела си в Зърнени храни България АД? Продажбата на този дял и договорът за преобразуване са от един и същи ден - 31 август 2012 г."
                От тази статия: http://www.investor.bg/novini-i-anal...270-lv,141900/

Такива сливания са положителен сигнал за пазара, но едва ли някои ще налее пари в такива врътки и то след като видя врЪтката за 800 млн. лв при ЗХБГ.

Коментар

• Добре започва новата година за приятелите на Химимпорт АД. А дали най-доброто тепърва не предстои? Искрено се радваме на успеха на най-мощния холдинг, който ни донесе рекордни печалби!
                  Мнението не е препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                    Банката не е заложна къща- сориии.
                    Доходи трябват, доходиииии.
                    Ха, Банките се оказват точно това последните години.Тук и няма кои да ги осъди даже.
                    Хм... лесно мислене....

Коментар

• нагоре има накъде ама дали

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        шегичка, ....доходи yes....прати ми условията (ако ги имаш) на л.с.
                        Нямам ги още, в понеделник ще ги имам официално.

Коментар

шегичка, ....доходи yes....прати ми условията (ако ги имаш) на л.с.
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                            Е, аз се наложи друг влак да гоня, та тогава чистих, после пълних, важното е че хванах и другия влак, сега тоя дано донесе здраве, щастие, късмет и много берекет.
                            Хммм,при мен стана малко насила заради СофБТ(бях решил да чакам второ търгово), но вече никак не съжалявам...52% за десет дни скоро не бях правил...
                            препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Дай списък на туй що можем да залагаме

Коментар

Eeee ГПР под 6% си е доста нисък за БГ и до 10 години, си е почти без лихва.
                                Ако е оня, вързан с ОЛП съм леко скептичен.
                                Съжалявам за оффтопика.

Коментар

Working...
                                X