IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Алонсо - не виждам какво има за чудене как калкулирам. Според тебе 60К в началото на октомври на средна 1.74-5 при продадени 8-15 Ноември 30К плюс още 7К досега в интервала 2.25-32 - колко профит прави това и на колко според тебе се получава да имам наличните си 23К сега ?
    :
    Не съм следил подробно постовете ти и затова питах как смяташ. Помня че спорехме миналата пролет в темата за атерата и даже на лични бях ти писал. Помня и кога купи.
    Мисля че доста усложняваш нещата.
    Това си е направо за отделна тема. Виж аз как ще ти го сметна
    Значи имаш двойката атера/лев. Ако правилно съм разбрал си купил 60к по 1.75 - общо за 105 000 лева. Ако не беше пипал нищо от тогава в момента щеше да имаш 60к по 2.3 или 138 000. Нали така?
    Какво си направил ти. Продал си 30к по 2.1, което прави 63 000 лева и още 30к по 2.3 ( 69 000 лева ) Тоест в момента разполагаш със 131 000 или със 7 000 по малко отколкото ако не беше пипал нищо Или по друг начин казано втората ти половина тера ти струва по 2.5 за да покриеш разликата
    Ако обаче имаш и втори инструмент вече сметката наистина става сложна. Както е в нашия случай и еларг. Тогава вече имаш да следиш 3 двойки ( тера/лев , еларг/лев и еларг/тера ) Направо не ми се мисли как го смятат колегите които имат в портфейлите си по 20 инструмента и търсят доходността си. Затова е казал Бъфет онази приказка за диверсификацията .
    Просто казано това че нямаш позиция не те предпазва от загуба или печалба. Или продажбата на 30к атери на 2.1 е откриване на къса позиция на двойката тера/лев, която си носи съответните негативи от там нататък. Абе наистина си е за отделна тема въпроса
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
      Рубини доскоро не знаеше къде е България.Чий ще го дири точно у нас??
      Рубини си е турчин и явно иска да вземе някой лев докато идва да си види роднините в истанбул.

Коментар

http://www.investor.bg/forum/showthr...t=13973&page=2

Силно се надявам и привилегированите да са растежен сток 2013
        Едно е сигурно при тях - по малко следи имат от мечи лапи
        Прочетох ти постовете, но не можах да разбера каква е доходноста.

Коментар

Чул, че има яки ръстове на БФБ и му станало криво
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Ахъ, даже и Гакито сгреши уверявайки ме че ЦКБ-то няма падне под 64 стинки
            Пазар майна, еле пък и БФБ - неведоми са пътищата божии....
            Пипа, ти си голема работа, бате.
            Въртиш, завърташ, сучеш и на тия проценти им разказваш играта.
            Браво, евала.

Коментар

ходи го питай

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Така е , но е заразително.... Рубини идвал... някой казват за лекция ...или да търси надеждни предсказатели

Коментар

И другаде сбърках,че и с повече.

Коментар

Не се вземай толкова насериозно...никой не е в състояние да каже какво точно ще се случи..
                    Така е , но е заразително.... Рубини идвал... някой казват за лекция ...или да търси надеждни предсказатели

Коментар

Не се вземай толкова насериозно...никой не е в състояние да каже какво точно ще се случи..

Коментар

Не ми стана ясно защо очакванията на повечето се движат за съотношение 2/1 ХИМ/ЦКБ. Аз имам друга прогноза - да пробие граничното 1.5 в посока надолу.... до края на годината
                        Attached Files

Коментар

Не ми стана ясно защо очакванията на повечето се движат за съотношение 2/1 ХИМ/ЦКБ. Аз имам друга прогноза - да пробие граничното 1.5 в посока надолу.... до края на годината

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
                            Чакаме 2,4/1,2 лв. докрая на месеца...

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                              Колко % доходност направи за 2012 година ?
                              http://www.investor.bg/forum/showthr...t=13973&page=2

Иначе Батя е прав в момента обикновените са growth stocks
                              Силно се надявам и привилегированите да са растежен сток 2013
                              Едно е сигурно при тях - по малко следи имат от мечи лапи

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Пип, според мен сметката който си правиш - печалбата от една акция да отчиташ като намаление на цената на придобиване на друга не е много правилна. Влизаш в едни изкривени и некоректни сметки които могат в един момент да те подведат.
                                Твоя си работа но аз лично предпочитам да си "осчетоводявам" печалбата от всяка инвестиция отделно.
                                Да не говорим че е леко заблуждаващо за колегите които не следят толкова нещата и си мислят че наистина си купил Хим прев. на 1.33, цена която никога не е била
                                :
                                Ми всеки си има собствено счетоводство. Учим се от Тим . Бъзикам се разбира се. Не мисля че съм заблудил някого понеже ясно написах как ми се получава тая цена за привилигерованите.
                                Въпрос на стил струва ми се. Важното е всичко да е точно.
                                Аз си го намирам за естествено това което правя. Особено когато става дума за акции от една и съща група. Еми аз вече нямам и грам ЦКБ - къде трябва според тебе да осчетоводя печалбата(а и капитала) от нея, ако не в прив.на Хима.
                                Имайки предвид че аз поне до края на тази година на 100% всичко реинвестирам - и капиталови и дивидентни печалби. В мойте портфейли в инфостока графата реализиран резултат винаги е една и съща - 0.
                                Същото бе и с Агрофинанса и Брефа - нямам сега нито 1 и от двете. Всичко си влезе по сметката на Атера миналата година - нали в нея ги обърнах в края на краищата.
                                А идея как е правилното да осчетоводя печалбите от Еларга ?

Коментар

Working...
                                X