If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Освен Абардийн мисля че продава и купилия на 65 ст., това показа анализа на промяната във фри флота, отделно че са през различни ИП.
Неголям пакет писаха че е раздал и клиент на Реал финанс.
Големите също грешат, или пък не им дреме толкова за чуждите пари.
Затова не ме плашат и днес пак си допълних обилно пък ще видим по-натам... Няма по-голям от пазара!
Здрасти Батя кой продаде днес 1млн. на Хим - продължава да не ми излиза насрещна страна на платформата - дали са "онези"?
Освен Абардийн мисля че продава и купилия на 65 ст., това показа анализа на промяната във фри флота, отделно че са през различни ИП.
Неголям пакет писаха че е раздал и клиент на Реал финанс.
Големите също грешат, или пък не им дреме толкова за чуждите пари.
Затова не ме плашат и днес пак си допълних обилно пък ще видим по-натам... Няма по-голям от пазара!
Лъки, редно е да правиш разлика между богати хора и олигарси. Едно е да ти застраховат насила колата /до ден днешен, защото иначе ще ти я откраднат, да лепят НЕзаконни лепенки по огледала и др./, друго е да си купиш уиндолс доброволно. Едно е да изкупуваш държавата /разбирай нас/ без пари, друго е да се правят реални търгове и т.н., примери милиони.
Съгласен съм, че пари може да се правят по борсите, но според мен с по-скромни темпове, за мен ако не си вътрещар, няма как да забогатее човек /както казва Мастъра/, просто може да си докарва прилична доходност.
Повтарям го тук:
Ето един откъс от филма Network, правен през 1976 г.
Действието показва един луд човек, на който звездите му го говорят и който успява да възроди една телевизия със собственото си предаване.Много хора в Америка (60%) започват да го гледат въпросното предаване и да слушат какво им говори мистър Бийл. Всичко е ок, но един ден той вижда че идват араби, за да купят някакъв огромен американски концерн. Предаването му започва с това, че виждаш ли не бива арабите да завземат амерканска територия като си купуват американски компании. Казва на всички, които го гледат да пуснат писмо до своя сенатор. И той цяла америка залива сенаторите с писма, и сделката е спряна... И идва собственикът на телевизията, да му каже 2 думи в един разговор: СЛЕДЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО РАЗГОВОРА, после ще го изкоментираме http://vbox7.com/play:9dd7bdbc
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Христов, ръста при Хима е много по-голям от този на Фармата. По спомени е следното:
0.65 лв - 1.32 при Хима и
2.00 - 3.30 при Фармата
А не смяташ ли, че се превъртяха вече тези акции. Колко бяха продадени и купени на цените 0.65 - 0.9? Аз лично мисля, че който е купувал в края на миналата година е продал вече на 1.3 - 1.5. Арти малко с теслата дялкаха тогава, защото имаха ликвидни проблеми и цената бързо падна и после отскочи. Оборотите не бяха особено големи освен няколко дни около големия пакет, който мина. Хим за мен лично е доста по-подценен от Софарма към момента. (това си е лично мое мнение де).
Това го кажи на чичо си Бъфет, че не може се забогатее по борсите .....
А и важно си пропуснал олигарха кове такива политики, който да са най-добре за него и неговият кръг, като всичко разбирай икономика, обслужва тези интереси. И в много от случаите олигарха има монопол в бизнеса си и то монопол гарантиран от държавата ....
Айде сега с Бъфет се сравняваме. Това е все едно всички футболисти по селата да мислят, че ще станат Меси. Както и да, и аз съм се ушил в акции и ще се радвам да си прав.
За ТИМ ако каже някой, че не са олигарси, спорът губи смисъл...
. Та над 50%-товите печалби при Синергон, Софарма и др. могат ще търсят нови хартии Основният проблем е неясната политическа ситуация. Ако тук се постигне решение, БФБ ще започне да работи нормално.
Не е препоръка.
Христов, ръста при Хима е много по-голям от този на Фармата. По спомени е следното:
0.65 лв - 1.32 при Хима и
2.00 - 3.30 при Фармата
Лъки, редно е да правиш разлика между богати хора и олигарси. Едно е да ти застраховат насила колата /до ден днешен, защото иначе ще ти я откраднат, да лепят НЕзаконни лепенки по огледала и др./, друго е да си купиш уиндолс доброволно. Едно е да изкупуваш държавата /разбирай нас/ без пари, друго е да се правят реални търгове и т.н., примери милиони.
Съгласен съм, че пари може да се правят по борсите, но според мен с по-скромни темпове, за мен ако не си вътрещар, няма как да забогатее човек /както казва Мастъра/, просто може да си докарва прилична доходност.
Това го кажи на чичо си Бъфет, че не може се забогатее по борсите .....
А и важно си пропуснал олигарха кове такива политики, който да са най-добре за него и неговият кръг, като всичко разбирай икономика, обслужва тези интереси. И в много от случаите олигарха има монопол в бизнеса си и то монопол гарантиран от държавата ....
Всеки купил тук очаква определена норма печалба.И когато тази норма се изпълни ще продава.Ще има ли какво по-добро да си купи в онзи момент обаче?Сещам се,че тази акция мина 3-те лева заедно с ПИБ.Ще продадеш ли тук на 2,2 и да купиш ПИБ на 3,2 примерно защото нормата на печалба е изпълнена?Аз не бих.Тази тапа тук натиска цялата ни борса,не само тази акция.Ако я намаше всичкият свободен кеш нямаше да влиза в момента само тук,а и по други позиции и щяхме сьс сигурност да сме над СОФИКС 500.
Прав си. Тук е една от най-ликвидните позиции и е ясно, че е доста подценена. Въпросът е по-скоро дали 5 млн. акции могат да удовлетворят търсенето, защото ако купувачите си напълнят портфейлите, няма кой да генерира търсене и да бута цената. Иначе, тази година станахме свидетели на 50-100% ръстове в не малко позиции, които започват да се кешират и да се търсят останали подценени позиции. Та над 50%-товите печалби при Синергон, Софарма и др. могат ще търсят нови хартии Основният проблем е неясната политическа ситуация. Ако тук се постигне решение, БФБ ще започне да работи нормално.
Всеки купил тук очаква определена норма печалба.И когато тази норма се изпълни ще продава.Ще има ли какво по-добро да си купи в онзи момент обаче?Сещам се,че тази акция мина 3-те лева заедно с ПИБ.Ще продадеш ли тук на 2,2 и да купиш ПИБ на 3,2 примерно защото нормата на печалба е изпълнена?Аз не бих.Тази тапа тук натиска цялата ни борса,не само тази акция.Ако я намаше всичкият свободен кеш нямаше да влиза в момента само тук,а и по други позиции и щяхме сьс сигурност да сме над СОФИКС 500.
Абе да ти имам проблемите....няма да чакам 3-та , то да направи 2.5 пък да видим дали няма 100% всичко да набухам в най добрата БГ банка - Атера
Не искам отново да споря за тия олигархически модели. Само ще добавя - те са навсякъде по света - Бил Гейтс да не би да не е олигарх, например?? Та той 10 пъти по-голям олигарх от всички наши взети заедно.... Какво повече.
В днешно време парите се правят на борсата... Дори и наща малка борсичка
хе-хе! няма как да стане толкова лесно и бързо избухването тук... дори и се изкупи целия пакет на Артио...
Зимата стана лесно, защото реално купувача беше един под 1.30 надоле до 0.65... И като тръгна да расте - реално нямаше никой насреща му...
Но сега пазара е наводнен с много акции в ръцете на всички ни...
Ще требе време да се преавалюира в главите на всичките сегашни купувачи новата 'справедлива" стойност на тази акция...
а че е подценена - няма спор, дори въпреки всичките условности за мутрешкия имидж(статут е по-точно) и поведение на Мажото...
Но и това май не е болка за умиране - види се, че Олигархическия модел в БГкочинката няма и теория да се пропука... камо ли промени... т.е. купувачите засега мое да сме спокойни тук! Засега....
Те такива ми ги нашепват ледените коктейли с пяна от хмел и ечемик тази вечер...
Успех на всичкото акционери! И умната - в големите жеги алкохола действа 2 пъти - вечерта и сутринта...
Коментар