IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
    Казах ти да не се излагаш, ама ти опорстваш! Счетоводната печалба е нещо много по различно от кеша, да не кажа, че няма нищо общо. А конкретно за кеша, хората ти го обясниха : това са ликвидните средства на ЦКБ и последното нещо, което ще направят е да ги раздадат като дивидент. Още по-малко пък еднократно!
    т.е. няма неразпределена печалба, така ли да го разбирам ? Ок нека не говорим за кеш, а за неразпределена печалба. Колко е тя ? Тя на кого е - на теб или на акционерите?
    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
      Ясно е, че печалбата е неразпределена, а тя принадлежи на акционерите....
      Казах ти да не се излагаш, ама ти опорстваш! Счетоводната печалба е нещо много по различно от кеша, да не кажа, че няма нищо общо. А конкретно за кеша, хората ти го обясниха : това са ликвидните средства на ЦКБ и последното нещо, което ще направят е да ги раздадат като дивидент. Още по-малко пък еднократно!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
        Правно погледнато са на Хим-а като ги издаде като дивидент от дъщерните компании, технически този кеш е на дъщернитете - този кеш е сумарно от всички дъщерни, това което е само на Хима, ще го видиш на неконсолидирана основа, има ОСА отиди и гласувай демократично е всичко, аз искам да купуваме с тези пари нови бизнеси и/или да създаваме и/или да инвестриаме. Еднократен дивидент, ще има и еднократен ефект ти какво си мислиш тази година има дивидент и хоп радост всички дисконитрат иден дивидент в цената и тя скача, ама до година няма дивидент или ако има ще е маса орязан и хоп цената пада щото я дисконтират с по-голяма рискова премия супер - тези флуктоации само за някой спекулант са, не че няма да купувам пак де. Дивидента е следствие, а не фактор за силна и устойчива компания.
        Аз искам да се направи от гледна точка на това да се вдигне цената на акцията, защото тя според мен не е дори малко близка до реалната стойност на компанията. А след като се раздаде този дивидент - повярвай ми цената няма да падне, а точно обратното - колелото ще се завърти и най-накрая ще тръгне нагоре до нормално оценяване. Естествено, че е реализирана от дъщерните дружества, но те затова са дъщерни - за да прехвърлят печалба в компанията майка - т.е. те са в Компанията. Това дето си го написал не е вярно - парите са в холдинга - той за това е холдинг - за да събира печалбата!
        не е препоръка

Коментар

И бързам да заявя на всички играчи - това не са пари на ЦКБ. ТОВА СА ПАРИ НА ХИМИМПОРТ - ПЛАНИНА ОТ КЕШ - 700 МЛН. ЛВ.
          Правно погледнато са на Хим-а като ги издаде като дивидент от дъщерните компании, технически този кеш е на дъщернитете - този кеш е сумарно от всички дъщерни, това което е само на Хима, ще го видиш на неконсолидирана основа, има ОСА отиди и гласувай демократично е всичко, аз искам да купуваме с тези пари нови бизнеси и/или да създаваме и/или да инвестриаме. Еднократен дивидент, ще има и еднократен ефект ти какво си мислиш тази година има дивидент и хоп радост всички дисконитрат иден дивидент в цената и тя скача, ама до година няма дивидент или ако има ще е маса орязан и хоп цената пада щото я дисконтират с по-голяма рискова премия супер - тези флуктоации само за някой спекулант са, не че няма да купувам пак де. Дивидента е следствие, а не фактор за силна и устойчива компания.
          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
            Ъхъ!... И според теб 697 милиона неразпределена печалба = 697 милиона кеш за акционерите?! Ясно е, че си нямаш и идея от счетоводство, ама поне не се излагай.
            Ясно е, че печалбата е неразпределена, а тя принадлежи на акционерите....
            не е препоръка

Коментар

697 179 000 лв. под формата на неразпределена печалба!
              Ъхъ!... И според теб 697 милиона неразпределена печалба = 697 милиона кеш за акционерите?! Ясно е, че си нямаш и идея от счетоводство, ама поне не се излагай.

Коментар

• Аз нямам нищо против реинвестирането на печалбата. Просто с оглед акцията да тръгне нагоре един еднократен дивидент от 1лв. до 1.2 лв на акция би бил чудесен това би било 150 - 200 млн. лв от неразпределената печалба
                Last edited by LuckyYou; 04.08.2013, 11:43.
                не е препоръка

Коментар

• Според мен справедливо е печалбата да се дели за реинвестиции и дивидент 60 към 40 процента.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• И бързам да заявя на всички играчи - това не са пари на ЦКБ. ТОВА СА ПАРИ НА ХИМИМПОРТ - ПЛАНИНА ОТ КЕШ - 700 МЛН. ЛВ.
                    не е препоръка

Коментар

• Пичове, вижте сега - аз викам като Тоя Дейвид Айнхорн в Apple да действаме тука - Взимаме стабилни дялове в компанията и почваме да натискаме Керезов да пусне 200-300 млн. като дивидент по обикновените акции. Тази фирма има планина от кеш:
                      697 179 000 лв. под формата на неразпределена печалба! Като има ново общо събрание ще отида и ще предложа да се допълни дневния ред с точка за дивиденти, тряят ми достатъчно акции и да го гласуваме и тва е Тамън ще изстреляме акцията до що-годе нормални нива - 4-5 лв.
                      не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        Той ако няма контролен пакет няма да е мажо. Като трябва сам се се самодисциплинира.

Акции на ЦКБ се търгуват на борсата от 12 години ...и за дивидент никога не е подходящо...... стига бе. Как пък поне една година условията не бяха подходящи....
                        Ако някога са давали и да кажат тази година няма дивидент поради конюктурата и т.н. ще го разберат миноритарите ......ама никога не е почтенно
                        Да знам, ама ми стана чудно как ще се само дисциплинира. Прав си, но пък една две години да има и после се спре това пак ще навреди ....

Коментар

Не че искам споря, но при положение че мажо има контролен пакет, той кой ще дисциплинира?

И сега вторият по интересен въпрос, ако ЦКБ раздаде Х милиона дивидент то моментално спада кап. адекватност и от там спад на кредитирането, респектвно и печалбата - това носи повече негативи от позитиви, от един дивидент сега.

За мен е по-добре да акумулираме капитал да инвестираме и да се развиваме, от колкото раздаваме дивидиенти все пак сме и във времена на тежка икономическа конюнктура. Виж чичко ти Бъфет каква империя изгради без да дава дивидент, добър пример е и Епъл на Джобс след помощата от страна на Гейтс - чак тази година дадоха дивидент.
                          Той ако няма контролен пакет няма да е мажо. Като трябва сам се се самодисциплинира.

Акции на ЦКБ се търгуват на борсата от 12 години ...и за дивидент никога не е подходящо...... стига бе. Как пък поне една година условията не бяха подходящи....
                          Ако някога са давали и да кажат тази година няма дивидент поради конюктурата и т.н. ще го разберат миноритарите ......ама никога не е почтенно

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Стига глупости, дивидент задължително трябва да се дава.
                            Най малкото щото има дисциплиниращ ефект за маджото и тои се научава че печалбана не е смо негова а трябва да се споделя с другите.....

Не помя кои го беше казал...дивидента е факт, пазарната цена е моментно предположение / хипотеза за стойността на бизнеса....
                            Не че искам споря, но при положение че мажо има контролен пакет, той кой ще дисциплинира?

И сега вторият по интересен въпрос, ако ЦКБ раздаде Х милиона дивидент то моментално спада кап. адекватност и от там спад на кредитирането, респектвно и печалбата - това носи повече негативи от позитиви, от един дивидент сега.

За мен е по-добре да акумулираме капитал да инвестираме и да се развиваме, от колкото раздаваме дивидиенти все пак сме и във времена на тежка икономическа конюнктура. Виж чичко ти Бъфет каква империя изгради без да дава дивидент, добър пример е и Епъл на Джобс след помощата от страна на Гейтс - чак тази година дадоха дивидент.
                            Last edited by needtoknowmore; 03.08.2013, 23:53.

Коментар

Аз имам и на двете макар че на ЦКБ-то са много повече. По-голям капитал води и до повисока капиталова адекватност, от там повече кредити и повече печалба И имаш калкулиран ръст в цената. В тези времена хич не искам дивидент искам стабилност и капитал, а не декапитализиране, един дивидент може да има еднократен ефект - тези депозити в един щастлив момент ще ни донесат хубави моменти все пак тук е най-ниско кредитирането .... до едно време после много ще съжаляват, че са изтървали ракетата
                              Стига глупости, дивидент задължително трябва да се дава.
                              Най малкото щото има дисциплиниращ ефект за маджото и тои се научава че печалбана не е само негова а трябва да се споделя с другите.....

Не помня кои го беше казал...дивидента е факт, пазарната цена е само моментно предположение / хипотеза за стойността на бизнеса....
                              Last edited by markov; 03.08.2013, 23:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                За мен е по-удачно ЦКБ да раздава дивидент - сигурно защото имам там а нямам в ХИМ
                                Аз имам и на двете макар че на ЦКБ-то са много повече. По-голям капитал води и до повисока капиталова адекватност, от там повече кредити и повече печалба И имаш калкулиран ръст в цената. В тези времена хич не искам дивидент искам стабилност и капитал, а не декапитализиране, един дивидент може да има еднократен ефект - тези депозити в един щастлив момент ще ни донесат хубави моменти все пак тук е най-ниско кредитирането .... до едно време после много ще съжаляват, че са изтървали ракетата
                                Last edited by needtoknowmore; 03.08.2013, 22:18.

Коментар

Working...
                                X