IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Консолидираният EPS не е ли към 0.40 лв.?

Първоначално изпратено от gamamamagama Разгледай мнение
    Добре, бакалска сметка:

Fully diluted EPS - 0.18 лв.
    P/E - 7.8x (на 1.40 лв.)
    При P/E 12x = 2.15 лв.

Съгласни?

Не е препоръка за п/п на цк.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
      аз не съм го и гонил иначе имах шанса да вляза на 1.16...но за сега тук ги следя само за удоволствие
      Кеш ли нямаше?

Коментар

• Тези цени скоро ще останат в миналото и някои само ще си мечтаят за тях.

Коментар

• Добре, бакалска сметка:

Fully diluted EPS - 0.18 лв.
          P/E - 7.8x (на 1.40 лв.)
          При P/E 12x = 2.15 лв.

Съгласни?

Не е препоръка за п/п на цк.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            пича се опитва да докаже че холдинга не струва толкова
            ще се опитва и на 3,50 и на 5 лв. и т.н., докато осъзнае че не търси ключа от палатката там където трябва и накрая си купи на 7-8 лв., току преди поредния връх
            Аз като ви казвам че е хубаво да има скептици вие не вярвате... Всеки скептик и песимист е потенциален купувач. Лошото става когато всички си повярваме че примерно Р/Е от 30-40 и Р/В от 10 е нормално
            Хайде днес да минаваме това 1.50! Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo
              Хайде да направим сериозен анализ, съгласни ли сте?

Капитализация на двете емисии около 370 млн. лв.
              Годишни разходи за дивиденти по привилегированите около 18 млн. лв.

Печалба на дъщерните дружества за 2012 г. в 000 лв.:
              ЗАД Армеец 205
              ЦКБ (конс) 10 241
              Проучване и добив на нефт и газ (конс) 9 712
              Параходство БРП (конс) 3 229
              България Ер АД 393
              Общо от 5-те 23 780 (или 24 млн. лв.)

Добавяйте и печалбата на другите дъщерни, за да видим цялата картина. Досега след дивидента на привилегированите остават 6 млн.лв. Но има и печалба в неконсолидирания отчет, както и в другите дъщерни.

Но някой правил ли е пълен анализ? Убедете ме, че текущата цена е ниска, висока или справедлива. Дайте аргументи, а не емоционални подхвърляници.

Не е препоръка за покупко-продажба на акции.
              това ли е всичко?
              има ли нещо, което си пропуснал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                ...
                Аз като ви казвам че е хубаво да има скептици вие не вярвате... Всеки скептик и песимист е потенциален купувач. Лошото става когато всички си повярваме че примерно Р/Е от 30-40 и Р/В от 10 е нормално
                - Заслуга за обществото имат както оптимистите, така и песимистите. Оптимистът, например, е измислил самолета, а песимистът - парашута
                A successful trader is like a fish swimming upstream, against the current.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  Ми то си има Финансов отчет на цялото дружество ,защо го разбиваш на дъщерните ,кви сметки правиш н.з.,още повече , част от тях не са публични
                  пича се опитва да докаже че холдинга не струва толкова
                  ще се опитва и на 3,50 и на 5 лв. и т.н., докато осъзнае че не търси ключа от палатката там където трябва и накрая си купи на 7-8 лв., току преди поредния връх

Коментар

• Ми то си има Финансов отчет на цялото дружество ,защо го разбиваш на дъщерните ,кви сметки правиш н.з.,още повече , част от тях не са публични
                    Първоначално изпратено от oslo

ЗАД Армеец 205
                    ЦКБ (конс) 10 241
                    България Ер АД 393

Добавяйте и печалбата на другите дъщерни, за да видим цялата картина. Досега след дивидента на привилегированите остават 6 млн.лв. Но има и печалба в неконсолидирания отчет, както и в другите дъщерни.

Но някой правил ли е пълен анализ? Убедете ме, че текущата цена е ниска, висока или справедлива. Дайте аргументи, а не емоционални подхвърляници.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo

ЗАД Армеец 205
                      ЦКБ (конс) 10 241
                      България Ер АД 393

Давай по задълбочено .

Дявола се крие в детайлите , а ти боравиш с част от цифрите и вадиш грешни изводи

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                        Вчера май си изпуснал влака...
                        аз не съм го и гонил иначе имах шанса да вляза на 1.16...но за сега тук ги следя само за удоволствие

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                          Те може и да не са длъжни , но ако ги е купил мажо или някой , който е минал 5 % трябва да го направи. За мен лично това е по интересно.
                          А пакета на продаващия мноого прилича по бройки на този на шотландците .
                          Те са

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                            При продажбата на част от пакета в края на 2012 делът им падна от 5,80% на 3,81%, така, че май не са задължени да уведомяват.
                            Те може и да не са длъжни , но ако ги е купил мажо или някой , който е минал 5 % трябва да го направи. За мен лично това е по интересно.
                            А пакета на продаващия мноого прилича по бройки на този на шотландците .

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                              Утре ли би следвало да излезе инфо за продавача и купувача?
                              Чл. 145 ал.1 от ЗППЦК
                              (1) Всеки акционер, които придобие или прехвърли пряко и/или по чл. 146 право на глас в общото събрание на публично дружество, е длъжен да уведоми комисията и публичното дружество, когато:
                              1. в резултат на придобиването или прехвърлянето правото му на глас достигне,
                              надхвърли или падне под 5 на сто или число, кратно на 5 на сто, от броя на гласовете в
                              общото събрание на дружеството;
                              При продажбата на част от пакета в края на 2012 делът им падна от 5,80% на 3,81%, така, че май не са задължени да уведомяват.
                              |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                              |___________||__|___|)
                              (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• "Защо Microsoft продължава да купува доверието на инвеститорите?
                                Акциите на концерна са в кома от повече от 10 години и фирмата бе принудена да използва дивидентите, за да демонстрира признаци на живот"
                                http://www.investor.bg/softuer/458/a...torite,157969/

И тарикатите от ТИМ ще трябва да помислят в тази посока, не да обещават светло бъдище само."Москва ня вярва на сълзи" разбирай прецакан инвеститор не вярва на обещания.

Коментар

Working...
                                X