Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеаз не съм го и гонил иначе имах шанса да вляза на 1.16...но за сега тук ги следя само за удоволствие
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениепича се опитва да докаже че холдинга не струва толкова
ще се опитва и на 3,50 и на 5 лв. и т.н., докато осъзнае че не търси ключа от палатката там където трябва и накрая си купи на 7-8 лв., току преди поредния връх
Аз като ви казвам че е хубаво да има скептици вие не вярвате... Всеки скептик и песимист е потенциален купувач. Лошото става когато всички си повярваме че примерно Р/Е от 30-40 и Р/В от 10 е нормално
Коментар
-
Първоначално изпратено от osloХайде да направим сериозен анализ, съгласни ли сте?
Капитализация на двете емисии около 370 млн. лв.
Годишни разходи за дивиденти по привилегированите около 18 млн. лв.
Печалба на дъщерните дружества за 2012 г. в 000 лв.:
ЗАД Армеец 205
ЦКБ (конс) 10 241
Проучване и добив на нефт и газ (конс) 9 712
Параходство БРП (конс) 3 229
България Ер АД 393
Общо от 5-те 23 780 (или 24 млн. лв.)
Добавяйте и печалбата на другите дъщерни, за да видим цялата картина. Досега след дивидента на привилегированите остават 6 млн.лв. Но има и печалба в неконсолидирания отчет, както и в другите дъщерни.
Но някой правил ли е пълен анализ? Убедете ме, че текущата цена е ниска, висока или справедлива. Дайте аргументи, а не емоционални подхвърляници.
Не е препоръка за покупко-продажба на акции.
има ли нещо, което си пропуснал?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение...
Аз като ви казвам че е хубаво да има скептици вие не вярвате... Всеки скептик и песимист е потенциален купувач. Лошото става когато всички си повярваме че примерно Р/Е от 30-40 и Р/В от 10 е нормалноA successful trader is like a fish swimming upstream, against the current.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеМи то си има Финансов отчет на цялото дружество ,защо го разбиваш на дъщерните ,кви сметки правиш н.з.,още повече , част от тях не са публични
ще се опитва и на 3,50 и на 5 лв. и т.н., докато осъзнае че не търси ключа от палатката там където трябва и накрая си купи на 7-8 лв., току преди поредния връх
Аз като ви казвам че е хубаво да има скептици вие не вярвате... Всеки скептик и песимист е потенциален купувач. Лошото става когато всички си повярваме че примерно Р/Е от 30-40 и Р/В от 10 е нормално
Коментар
-
Ми то си има Финансов отчет на цялото дружество ,защо го разбиваш на дъщерните ,кви сметки правиш н.з.,още повече , част от тях не са публичниПървоначално изпратено от osloХайде да направим сериозен анализ, съгласни ли сте?
ЗАД Армеец 205
ЦКБ (конс) 10 241
България Ер АД 393
Добавяйте и печалбата на другите дъщерни, за да видим цялата картина. Досега след дивидента на привилегированите остават 6 млн.лв. Но има и печалба в неконсолидирания отчет, както и в другите дъщерни.
Но някой правил ли е пълен анализ? Убедете ме, че текущата цена е ниска, висока или справедлива. Дайте аргументи, а не емоционални подхвърляници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от osloХайде да направим сериозен анализ, съгласни ли сте?
ЗАД Армеец 205
ЦКБ (конс) 10 241
България Ер АД 393
Дявола се крие в детайлите , а ти боравиш с част от цифрите и вадиш грешни изводи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеВчера май си изпуснал влака...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеТе може и да не са длъжни , но ако ги е купил мажо или някой , който е минал 5 % трябва да го направи. За мен лично това е по интересно.
А пакета на продаващия мноого прилича по бройки на този на шотландците .
Коментар
-
Първоначално изпратено от equal Разгледай мнениеПри продажбата на част от пакета в края на 2012 делът им падна от 5,80% на 3,81%, така, че май не са задължени да уведомяват.
А пакета на продаващия мноого прилича по бройки на този на шотландците .
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеУтре ли би следвало да излезе инфо за продавача и купувача?Чл. 145 ал.1 от ЗППЦК
(1) Всеки акционер, които придобие или прехвърли пряко и/или по чл. 146 право на глас в общото събрание на публично дружество, е длъжен да уведоми комисията и публичното дружество, когато:
1. в резултат на придобиването или прехвърлянето правото му на глас достигне,
надхвърли или падне под 5 на сто или число, кратно на 5 на сто, от броя на гласовете в
общото събрание на дружеството;|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
"Защо Microsoft продължава да купува доверието на инвеститорите?
Акциите на концерна са в кома от повече от 10 години и фирмата бе принудена да използва дивидентите, за да демонстрира признаци на живот"
http://www.investor.bg/softuer/458/a...torite,157969/
И тарикатите от ТИМ ще трябва да помислят в тази посока, не да обещават светло бъдище само."Москва ня вярва на сълзи" разбирай прецакан инвеститор не вярва на обещания.
Коментар
Коментар