If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Според мен са бързаци, които са влезли за 10-20% профит и когато в един момент виждат че има задържане на цената, а и леко връщане, почват да се панират и продават на пазар. Наричат се още презрели круши ... те трябва редовно да се брулят, за да е здраво дървото и да плододава добре в последствие...
На мен повече ми прилича на „зорлия“,продава без много да му мисли
Коментар
ivandavidov
Според моите анализи докато цената се държи над 10-дневната SMA крива, няма място за притеснения. Технически погледнато ако трендът е възходящ, може да видим и цени около 1.40лв. за акция, след което да последва ново движение нагоре.
Виж, ако трендът е твърдо в посока надолу (за което е твърде рано да се гледат графиките, тъй като няма достатъчно данни), тогава първата сериозна индикация за това ще бъде спад на цената под 1.35лв. за акция.
Накратко - текущият спад е напълно нормален. Всеки път след рязко движение нагоре следва коригиращо движение надолу.
Според мен са бързаци, които са влезли за 10-20% профит и когато в един момент виждат че има задържане на цената, а и леко връщане, почват да се панират и продават на пазар. Наричат се още презрели круши ... те трябва редовно да се брулят, за да е здраво дървото и да плододава добре в последствие...
Интерестна трактовка, дано е така, защото това дава добра опция за спекула с ликвидна позиция.
Важно е тук продаващите, каква им е идеята. Дали да натиснат надолу и пак да влязат, дали мислят да ги насочат към друга акцийка и коя е тя или им трябват за нещо, за харчене да речем.
Важно е тук продаващите, каква им е идеята. Дали да натиснат надолу и пак да влязат, дали мислят да ги насочат към друга акцийка и коя е тя или им трябват за нещо, за харчене да речем.
Тук един от въпросите е дали има достатъчно търсене, за да бъдат издадени нови привилегировани акции.
Когато цената падна от 15 на 2 лв., това не попречи да има увеличение на 2,2 лв. с привилегировани.
Затова няма проблем да има и такова на 1-1,5 лв. с нови привилегировани. Така ще се финансира изходящия поток от 17 млн. лв. за дивидент и големите инвестиции в холдинга.
Въпросът е дали има достатъчно ликвидност да посрещне увеличение. Според мен не, защото Химимпорт за емисия под 50-100 млн. лв. според мен не би се занимавал, да не кажа и 200 млн. лв. Зависи колко е на зор или колко перспективни инвестиции иска да прави.
Така че цената на тази акция ще остане да се движи от спекулатите, като това означава възможност за резки и силни движения в двете посоки.
Имам спомени че холдинга е заявявал, че планира да привлича още капитал, като предстои да видим кога и как. Според мен в момента само при ниска емисионна цена и то с привилегировани акции (което е воденичен камък на обикновените) може да привлече средства. При текущата цена виждаме каква е ликвидността.
Другият вариант е мажоритаря да иска да си увеличи дела, но ако искаше щеше да купи от Артио на 0,65 лв.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
+++
Всички селяни-кочани трябва вече да са наясно, че когато батята им говори небивалици, трябва да гледат откъде изгрява слънцето
Ама който иска нека не вярва Мене ми дреме на сайдера
Тежък живот си живяло. Съчувствам ти! Не, не си режи вените! Без теб форума няма да е същия.
+++
Всички селяни-кочани трябва вече да са наясно, че когато батята им говори небивалици, трябва да гледат откъде изгрява слънцето
Ама който иска нека не вярва Мене ми дреме на сайдера
Коментар