IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
    Ами 10% са 1,53*1,1= 1,683....(за моите от 1,56 не се притеснявам, ако ще и да са на номинал)
    Освен това, си пожелавам да ни се случи, това, което сам предлагаш - да се изчистим от жалката спекула още в началото
    ОК, дано поне ти да не ги мислиш толкова, и да не ти развалят съня, щом като ги нямаш в портфейла
    Не е препоръка
    (потенциал има да ни утрепа )
    За протокола цената за 10 % трябва да почва от 1,61.....което означава около 1,8....
    Не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Само че забравяш че ХИМ на четири лева се пусна на Софикс над 1500 през 2006/7 г. а другата при Софикс 400 ,та къде сме сега по близки..
      А за спекуланскщата страна на въпроса...ти му мисли..
      борба за 50 К лева ,което е 0, 1 % от пакета ... първото ИП което реши да направи печалбана си от 10 % и пусне 100 К на пазара и вие му мислете колко струва....
      защото следващото ще направи 5% ....
      Ами 10% са 1,53*1,1= 1,683....(за моите от 1,56 не се притеснявам, ако ще и да са на номинал)
      Освен това, си пожелавам да ни се случи, това, което сам предлагаш - да се изчистим от жалката спекула още в началото
      ОК, дано поне ти да не ги мислиш толкова, и да не ти развалят съня, щом като ги нямаш в портфейла
      Не е препоръка
      (потенциал има да ни утрепа )

Коментар

Няма какво да спорим с общи лафове. Двете хартии теоретично тр. да са на 40-50 стинки една от друга, чиста математика. Ако едната е подценена, подценена е и другата. Отделно спокойствието при обикновената не е толкова, като при другата. Показателно е, че привилегията не е падала така както се беше избушила обикновената, имаше дори момент, когато две обикновени почти правеха една привилегирована. Двете са ужасно подценени, бяха подценени, заради тежащите в/у тях артио-дялове, но след сегашните им разпродажби стават все по-ужасно подценени. Щом се вдига едната ще се вдига и другата. Не е препоръка
        А що се отнася до миналото - щом ще ги сравняваш в минало време - сравни на колко са били обикновените при емисията - само да припомня за по-младите - 4 лв.... ха сега сметни какви бонбонки имаш от едната и другата
        Само че забравяш че ХИМ на четири лева се пусна на Софикс над 1500 през 2006/7 г. а другата при Софикс 400 ,та къде сме сега по близки..
        А за спекуланскщата страна на въпроса...ти му мисли..
        борба за 50 К лева ,което е 0, 1 % от пакета ... първото ИП което реши да направи печалбана си от 10 % и пусне 100 К на пазара и вие му мислете колко струва....
        защото следващото ще направи 5% ....

Коментар

Този път съм от страната на песимиста в спора с теб.....

И колко да е подценена Хим прив. ..
          Спомни си за колко я пуснаха ТИМ на масовката да я записват и извади дивидента който вече е получен и какво се получава....бонбонки....нещо около сегашната цена..
          Веча глупав шотландец.....
          Няма какво да спорим с общи лафове. Двете хартии теоретично тр. да са на 40-50 стинки една от друга, чиста математика. Ако едната е подценена, подценена е и другата. Отделно спокойствието при обикновената не е толкова, като при другата. Показателно е, че привилегията не е падала така както се беше избушила обикновената, имаше дори момент, когато две обикновени почти правеха една привилегирована. Двете са ужасно подценени, бяха подценени, заради тежащите в/у тях артио-дялове, но след сегашните им разпродажби стават все по-ужасно подценени. Щом се вдига едната ще се вдига и другата. Не е препоръка
          А що се отнася до миналото - щом ще ги сравняваш в минало време - сравни на колко са били обикновените при емисията - само да припомня за по-младите - 4 лв.... ха сега сметни какви бонбонки имаш от едната и другата

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
            По мои сметки излизат по изгодно обикновенните но както казваш всеки си знае А който няма скоро време ще се чуди как е проспал сигналите Не е препоръка!
            Нека спът, нали трябва да има на кой да продадем на дабъл-трипъл Пак ще сме лоши измекяри и манипулатори, ама това е товара на успеха, няма как...

Иначе мечките вече получиха един удар в муцуната Какво ги чака още ....

Коментар

Въпреки шеговития ми спор с Геко в темата на Синергона, съм длъжен да кажа, че винаги съм бил съгласен с него, че Хима беше най-подценената компания и в момента също е така. Не виждам къде ще си набутат кеша сега-продаващите. Не виждам по-подценен актив.
              Относно цената - мисля, че привилегированата е по-подценена в момента от обикновената. Не само дивидента но и по няколко елементарни причини - една само да вземем - пакета мина само на има-няма 10 стинки под сегашната цена, а за обикновената беше на 1.10, при сегашна от 1,40 (т.е. по-голяма разлика).
              Очаквам, след първите 2 дни цената да се нормализира на около 1,90 (обикновената + около 50 стинки, както сме го коментирали преди месеци някъде из темата)
              Не е препоръка! ( а и имам точно двойно повече обикновени от привилегировани, вчера избрулих 2/3 от количеството си привилегировани на средно 1,56, но за 10 стинки профит е невероятна глупост да се махне най-подценената артия в момента)
              Съвсем нормално ми изглежда и не бих се учудил след година Химската акция да е около 4 кинта +- някоя стинка. ) Просто няма друго по-подценено на бфб,,,
              Надявам се и Геко да го потвърди за сетен път!!.
              Този път съм от страната на песимиста в спора с теб.....

И колко да е подценена Хим прив. ..
              Спомни си за колко я пуснаха ТИМ на масовката да я записват и извади дивидента който вече е получен и какво се получава....бонбонки....нещо около сегашната цена..
              Веча глупав шотландец.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Аз лично имам 8 пъти повече обикновени.
                Въпрос на личен избор. Някой просто са влюбени в дивидентите... Решаваща е също разликата в цените между двете емисии и кой с какъв, приемлив за него % си дисконтира бъдещите дивиденти.

А за бръщолевенията на монтито.... ех горкото, пак ще гледа така и ще завижда на гадните батета, че са купили когато трябва и имат топки да държат до когато тярбва
                По мои сметки излизат по изгодно обикновенните но както казваш всеки си знае А който няма скоро време ще се чуди как е проспал сигналите Не е препоръка!

Коментар

Въпрос на личен избор. Някой просто са влюбени в дивидентите... Решаваща е също разликата в цените между двете емисии и кой с какъв, приемлив за него % си дисконтира бъдещите дивиденти....
                  Е ти споменваше, че имаш обикновени още от миналата година, много преди да си взел сега привилегията - един вид заварено положение още от ръста от 70-80 стинки, а и при обикновените сега развръзката мина и по-рано, както и при ццб. Надявам се сега и при ццб цената да се актуализира. Имам хим, ццб и от вчера и хим-привилегир. (ако сумирам ццб+обикновени - много повече от прив.) но мисля, че в момента привилегията е по-подценената спрямо другата Интересно какво ще каже пазара. Дали ще вдига едната или ще пада другата Дългосрочно трябва спокойно да си идат до към едни нива от 3.80-4 лв, а зашо не и 5 лв. Съгласен съм абсолютно с това което каза, че тук потенциала е огромен

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                    Батя, според теб кое е по добре да се купува обикновенни или привилегировани? За мен си остава все пак по добре обикновенни които при по голям ръст на цената ще донесат по добра доходност и загубата на дивидент ще е далеч по незначителна.
                    Въпрос на личен избор. Някой просто са влюбени в дивидентите... Решаваща е също разликата в цените между двете емисии и кой с какъв, приемлив за него % си дисконтира бъдещите дивиденти.

А за бръщолевенията на монтито.... ех горкото, пак ще гледа така и ще завижда на гадните батета, че са купили когато трябва и имат топки да държат до когато тярбва

Коментар

• Въпреки шеговития ми спор с Геко в темата на Синергона, съм длъжен да кажа, че винаги съм бил съгласен с него, че Хима беше най-подценената компания и в момента също е така. Не виждам къде ще си набутат кеша сега-продаващите. Не виждам по-подценен актив.
                      Относно цената - мисля, че привилегированата е по-подценена в момента от обикновената. Не само дивидента но и по няколко елементарни причини - една само да вземем - пакета мина само на има-няма 10 стинки под сегашната цена, а за обикновената беше на 1.10, при сегашна от 1,40 (т.е. по-голяма разлика).
                      Очаквам, след първите няколко дни цената да се нормализира на около 1,90 (обикновената + около 50 стинки, както сме го коментирали преди месеци някъде из темата)
                      Не е препоръка! ( а и имам точно двойно повече обикновени от привилегировани, вчера избрулих 2/3 от количеството си привилегировани на средно 1,56, но за 10 стинки профит е невероятна глупост да се махне най-подценената артия в момента)
                      Съвсем нормално ми изглежда и не бих се учудил след година Химската акция да е около 4 кинта +- някоя стинка. ) Просто няма друго по-подценено на бфб,,,
                      Надявам се и Геко да го потвърди за сетен път!!.
                      Last edited by padre Bonaventura; 01.10.2013, 11:28.

Коментар

Мда, отпушването на Хим-а може да донесе радост като цяло на БФБ, но най-вече на притежателите на неговите си емисии
                        Батя, според теб кое е по добре да се купува обикновенни или привилегировани? За мен си остава все пак по добре обикновенни които при по голям ръст на цената ще донесат по добра доходност и загубата на дивидент ще е далеч по незначителна.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                          Личи си кой е на кеш
                          Здравей,
                          Бих признал че си прав за гроздето ...
                          Ако кажеш че това ще се случи...
                          Понеже всичките западни инвеститори който излезнаха и продължават да излизат
                          в близките 4 години ,ще дойдат други да купят тези перли...
                          Литовци ,Латвиици ,Немци , Американци ,Гърци ,Шотланци, ит.н...

Коментар

........
                            А месеците който следват са най трагичните за БФБ от 4,5 години...
                            Следващата радост е преоценката на НГ..
                            Личи си кой е на кеш
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                              За мен цената трябва да върви нагоре, но не се знае колко време ще трябва на купувачите да балансират портфейлите си. Иначе за спада при обикн., явно са събирали пари за прив., а продажбите след това може би някой просто прави арбитраж заради ниския спред в този момент прив. - обикн.
                              Ще видим....., вече и аз гледам мача - 0% кеш.
                              15%,
                              понеже останалите са от тим феновете и каквото и да стане го виждат положително....
                              Чакахте да падне тапата при ССВ ,чакахте да падне тапата при Хим ,чакахте да падне тапата при хим прим. ,чакахте индексния да ви качи при ЗХБГ , купувахте при Нефт и газ....
                              Е стана ....
                              Само че това са милиони в дребните и едрите .....
                              всичките тези позиции да тръгнат ,някой трябва да купува...
                              А много ИП са се налапали с цел бърза печалба....Други на червено ,трети на ливъридж.-...
                              Така ,че по добре да си на кеш отколкото да трепериш за стотинки в 6 позиции на ТИМ...
                              За мен мача е за телевизора...
                              И колкото по бързо се излезе толкова по добра печалба може да се реализира...
                              Купилите днес ще са повече инвеститори отколкото спекуланти...
                              Купилите утре ще са инвеститори....
                              Не е препоръка...

А месеците който следват са най трагичните за БФБ от 4,5 години...
                              Следващата радост е преоценката на НГ..

Коментар

• Първоначално изпратено от dian88 Разгледай мнение
                                Здравейте,
                                какво точно представляват привилегированите акции?
                                Всяка година те получават задължителен дивидент ли? В случая 20 стотинки?
                                Т.е те представляват нещо като облигации?
                                Има ли краен срок, след който тия акции няма да бъдат привилегировани?

Мерси предварително
                                Привилегированите акции са нормални акции, само че с някои допълнителнио права. Тези допълнителни права могат да бъдат всякакви. В случая с Химимпорт, привилегированата емисия акции дава гарантиран дивидент в продължение на няколко години, след което автоматично се конвертират в обикновени акции. Също така в конкретния случай конвертирането към обикновени акции може да стане и по-рано като има няколко варианта. За повече информация - поразтърси се из форума или направо през Google.

Коментар

Working...
                                X