IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    ...Но на базата само на тези параметри не знам как да правя оценка....
    Ами щом не можеш да я оправиш оценката, - зарежи я и толкова, какво има да й се мъчиш !? Светът няма да пропадне със или без оценка, нито пък бфб. Не всичко е възможно, а имаш избори при други оценки, може да набуташ кеша в табаци, фарми, булстрати, албени, синергони и прочие дирижабли и гейма продължава
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Знам че ще ми се метнете отгоре, но много ми е интересно да се пусне една анкета с въпрос - Вярвате ли на това което пише в отчетите на Химипорт АД? Много ми е интересно има ли някой или айде колко са тези дето вярват на цифрите дето дават Аз не вярвам на нито една цифра в техните отчети и затова не я търгувам де, давали са ми безброй причини за това.
      А че може да са печели и много хора са спечелили (със сигурност има и много изгубили) в това съм сигурен. Въпросът е на какво стъпвате като казвате - ох безумно евтина е тази акция.
      Какво толкова си говорите и вие като фундаменталисти, а без числа., ами просто оценете цкб и като виждате че капитализацията на целия Хим е по-малка от оценката на цкб, е напълно достатъчно за да изкажете съмнението, че актива е подценен. После може да огледате и участията в другите дъщерни, както сподели и знаещ, но мисля, че дори само едно цкб е достатъчно. С какво цкб да е толкова по-долу от едно ктб??? А виждаме на какви нива е ктб. Всъщност не я и виждаме (аз специално не я и поглеждам, защото там съм счело че няма смисъл да гледам)
      И междувпрочем, не вярвам повече на отчета на прехваления гагбт спрямо този на хим
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
        Батя ти предлагаш басове без параметри- пак да се фукаш..Сега би ли споделил на колко се равняват твоите бесни суми и по двете позиции..Нас какво ни интересуват твоите фантазии- посочи конкретна прогноза или цена..А ти само бля- бля и после се изсулваш по терлици..Ти плуваш в морето на собствените си фантазии, но не трябва да се увличаш да подлъгваш хората и да даваш инвестицинни препоръки..
        Що се отнася до контактите на лични- не го правиш само ти, но само ти се опитваш с ъпърство да си пробутваш шитовете
        Кире, що спамиш ) ще ти задам един въпрос, ако имаш фирма и вадиш загубата към друга несвързана с теб и реализираш печалба от измислени седелки с акции например, колко време ще изкараш тека? въпрос за доста пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
          едва ли някой вярва, аз вярвам само на задълженията и на процентите участия. по тези две неща се опитват да се ориентирам и да си направя оценка
          Така е, Знаещ, за това съм съгласен. Но на базата само на тези параметри не знам как да правя оценка. То не бяха сливания, вливания, сега вече отделяния/разделяния и основните пари идват от разлики от покупко-продажба на фин инструменти. А в това са се доказали че са много добри, един актив от едно дружество то продава на второ на по-висока цена (печалба за първото), то пък продава на трето на още по-висока (печалба и за второто), то ... на н-то на още по-висока цена (всички са на печалба, а последния държи един страааааахотен актив оценен на доста сериозна цена).
          Ето го този прост пример от тази седмица - хотел Плиска
          http://pressadaily.bg/publication/24...0%B0%E2%80%9C/

Значи купили го преди 7 години баш на върховете на цените на имотите за 17млн барабар с друга сграда, сега само хотелът (дето междувременно едва ли е докарал нещо-беше в плачевно състояние) го селват за 27 млн ... значи в период в който имотите падат с 50% техния актив е поскъпнал двойно, нищо че състояниоето му е отчайващо и не са го пипнали. Само че ако обръщате внимание парите идват от ЦКБ и отиват към офшорка. Що ли?!? Коментирайте че ми е интересно. А сега банката ще показва че има един супер ценен актив в баланса и ще приказваме че П/Б е ниско, ама дали на този хотел могат да му вземат и 1/3 от цената ако реално го селват ... не знам, аз не съм убеден.

Коментар

• Това е форум и всеки е свободен да коментира каквото си иска, но няма нужда за неуспехите си да хвърляте вината върху когото и да било.

Коментар

• Днес Батя ли ви е виновен? Не знам защо сте се хванали с човека и се надъхвате. Всеки си има глава на раменете. Смятам, че достатъчно ви подсказа за CHIM, за 6C4P. Той поема големи рискове, прави големи печалби, но и големи загуби.И Спекулант лоша дума ли е? За мен- всеки да търси грешките в себе си, а не- избираме Батя -той е винивен. Така много умни и опитни хора вече не пишат. От това губим всички. Хубаво е да има и друго мнение, но крайното решение си е наше.Това е от мен. Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                нямам ангажимент да съм от полза на когото и да било по форумите.
                форумите са за свободно изразяване на мнения.
                всеки сам да си преценява нататък, така ли е!???
                Сам си го написал! Всеки сам решава какво да пише и всеки решава дали да му вярва.. Всеки си има нещо на раменете да го ползва или за украса, то си е там

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                  За разлика от Батя не виждам ти от каква полза си ни в този форум. Ако си голям играч отивай при големите играчи и не се занимавай с БГ форума.
                  нямам ангажимент да съм от полза на когото и да било по форумите.
                  форумите са за свободно изразяване на мнения.
                  всеки сам да си преценява нататък, така ли е!???

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                    Батята е чиста проба спекулант. Сам си призна, че по цял ден седи пред компа и следи и най-леките движения по "по-ликвидните позиции" на смешната БФБ.
                    А за подвеждащите му коментари няма какво да се коментира.
                    Ясно си личи, че цели да подвежда ватмани, таксиметраджии, бг-мами и всякакви други будали, които с лиги на устата се чудят какви хартийки да купят, щото 'велики' форумни-спецове заради маркираните 'хиляди' чат-постове (90% от коита са чиста-проба дърдорене и мерене на п...и) са казали своето "ХАУ"
                    да е жив и здрав и да си чеше кокошкарското самочуствие! успех батка!
                    За разлика от Батя не виждам ти от каква полза си ни в този форум. Ако си голям играч отивай при големите играчи и не се занимавай с БГ форума.

Коментар

Батя ти предлагаш басове без параметри- пак да се фукаш..Сега би ли споделил на колко се равняват твоите бесни суми и по двете позиции..Нас какво ни интересуват твоите фантазии- посочи конкретна прогноза или цена..А ти само бля- бля и после се изсулваш по терлици..Ти плуваш в морето на собствените си фантазии, но не трябва да се увличаш да подлъгваш хората и да даваш инвестицинни препоръки..
                      Що се отнася до контактите на лични- не го правиш само ти, но само ти се опитваш с ъпърство да си пробутваш шитовете
                      Батята е чиста проба спекулант. Сам си призна, че по цял ден седи пред компа и следи и най-леките движения по "по-ликвидните позиции" на смешната БФБ.
                      А за подвеждащите му коментари няма какво да се коментира.
                      Ясно си личи, че цели да подвежда ватмани, таксиметраджии, бг-мами и всякакви други будали, които с лиги на устата се чудят какви хартийки да купят, щото 'велики' форумни-спецове заради маркираните 'хиляди' чат-постове (90% от коита са чиста-проба дърдорене и мерене на п...и) са казали своето "ХАУ"
                      да е жив и здрав и да си чеше кокошкарското самочуствие! успех батка!

Коментар

• Здравейте,

Защо точно ви кара да мислите, че акциите на Хима, ще скочат ракетообразно (ако не се лъжа по-надолу име мнения за 4 лв)? Каква толкова е разликата с CCB:
                        - артио имаха акции там, продадоха
                        - популярно мнение беше гърци имаха акции там, продадоха
                        - и след двете събития цената не се изтреля в космоса

Личното ми мнение, че ще се вдигне цената, но с малко, защото купувачите тук са основно три вида - индивидуални, ИП и пенсионни фондове. Който може от индивидуалните вече е накупил (даже още преди разпродажбата на Артио), предполага се че ИП и пенсионните са взели големите пакети, които минаха. Тоест не виждам логика кой ще генерира търсене за рязък или голям скок в цената. Разбира се може и да пропускам нещо - казвайте.

Имам привилигировани акции.

Коментар

• Батя ти предлагаш басове без параметри- пак да се фукаш..Сега би ли споделил на колко се равняват твоите бесни суми и по двете позиции..Нас какво ни интересуват твоите фантазии- посочи конкретна прогноза или цена..А ти само бля- бля и после се изсулваш по терлици..Ти плуваш в морето на собствените си фантазии, но не трябва да се увличаш да подлъгваш хората и да даваш инвестицинни препоръки..

Коментар

Батя въпрос за бас- на какви цени очакваш двата ХИМА до Нова година.Нали много ще поскъпват
                            Пак ли в детската градина!?
                            Аз съм вложил бясна сума в двете емисии, той за басчета ми говори.
                            Кире, казах ти вече, плувай както си знаеш и прави кинти!
                            Успех!

Коментар

Знам че ще ми се метнете отгоре, но много ми е интересно да се пусне една анкета с въпрос - Вярвате ли на това което пише в отчетите на Химипорт АД? Много ми е интересно има ли някой или айде колко са тези дето вярват на цифрите дето дават Аз не вярвам на нито една цифра в техните отчети и затова не я търгувам де, давали са ми безброй причини за това.
                              А че може да са печели и много хора са спечелили (със сигурност има и много изгубили) в това съм сигурен. Въпросът е на какво стъпвате като казвате - ох безумно евтина е тази акция.
                              едва ли някой вярва, аз вярвам само на задълженията и на процентите участия. по тези две неща се опитват да се ориентирам и да си направя оценка

Коментар

• vinkel,
                                Може и да съм се объркал , ама аз мойто си го взех още същия ден...
                                В ХИМ обик. продадох на 1,4 а в Прив. над 1,67 лв...
                                Сега отивам спокойно на обяд и даже да съм объркал е само пропуснати ползи ,но ти ако си се объркал.....
                                как го виждаш този оборот в 12 часа на БФБ от 56К...
                                Ами никой не иска да купува...
                                е чакаме продавачите ...
                                А те рано или късно ще се появят... по тези позиции...
                                Да не забравяме ,че изсипванията са за десетки милиони лева а тук 10 % не са се взели... още а ако някой реши ,че 5% са добра печалба....

Истината е че някой е подценен или Хим обик. е надценена или ХИМ прив е подценена ...
                                Така че там ще е борбЪта.... на спекуланта да хване рибоци.....
                                Не е препоръка...

Коментар

Working...
                                X