IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Този пост ми е от вчера...

За утре ми се вижда един спад до 1,65 ....пък да видим..

това за утре - остава ли, че днес и на 1.7 не можах да взема?

Коментар

• Първоначално изпратено от ihristozov Разгледай мнение
      Не са, но това не е в основата на това, което писах .
      Идеята ми е че не виждам кой ще поеме предлагането/ще вдигне цената при Химимпорт при положение, че имаше подобна ситуация при ЦКБ, където не се случи нищо драматично.
      Негово величество пазара ще поеме предлагането,но зависи на каква цена-много просто е-търсене и предлагане.Не разбирам само защо се твърди,че има едва ли не свръх предлагане.Имаше такова при цени от 70-80 ст и виж сега къде е цената.Защо стана така и защо купилият на 65ст. още не е продал на дабъл?Защо си мислите,че всички купили тук в последно време ще излизат на +10,30 или 50%?.А предполагате ли какъв е или ще бъде интересът към тази акция от чуждите инвеститори при липса на тапа,увеличен фрии флот и сравнително висока за нашия пазар ликвидност?В заключение видяхте ли пазара за колко минути пое 800 хиляди прив. оня ден?На 3,6 преди две години имаше много търсене и последва мачкането от един голям,който вече го няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
        ХА-ХА Прецаканке, ама ти вече в игнора ли си..За да смекчиш присъдата купи малко шитове
        Не e смеееешно. Аз съм първото в игнора. Гледай да не ми направиш компания там. Кажи кой шит искаш да ти купя
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Идеята ми е че не виждам кой ще поеме предлагането/ще вдигне цената при Химимпорт при положение, че имаше подобна ситуация при ЦКБ, където не се случи нищо драматично.
          Цената на ЦКБ бе потисната от пакетите при Хим.
          Имаше един анализ, който показваше исторически че съотношението между цената на Хим и тази на банката се движи между 1,5 и 2,5 пъти. А заради пакета при Хим обикн. това беше изкривено, дефект от който можеше само да се възползва човек. Сега нещата пак ще се канализират. Първо ще расте Хим, а ССВ ще го следва... (това е лична прогноза, никой да не се подвежда или маниполирВа)

а, ето го анализа:
          Акции, ориентир за спекулантите
          Last edited by Батя; 02.10.2013, 18:13.

Коментар

• ХА-ХА Прецаканке, ама ти вече в игнора ли си..За да смекчиш присъдата купи малко шитове

Коментар

А защо да му предлагам, това да не е селски пазар.Всеки си има глава да мисли и купува..Има си индекси, оценки, показатели..Предложи му ти Прецаканке..Аз не подвеждам колегите си и нямам желание да им пробутвам шитове
              Добре, ако не на колегите на кого друг искаш, да пробутваш шитове !?? Внимавай в картинката, че ако батя те засили в игнора, ще ми дойдеш на гости в списъка на шиндлер !!!
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Малко се обърках - кога пенсионните фондове са пазарували ЦКБ или го смяташ в бъдеще време. Не, че имам нещо против

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Не се заяждам, ама би ли ми обяснил как сметна че капитализацията на ЦКБ е по-голяма от капитализацията на Хима?
                  Аа, това което си написал е погрешно. Не съм казало, че капитализацията на цкб е по-голяма. Чети внимателно. Казало съм, че оценката на цкб е по-голяма... с идеята да оцениш само цкб (щом оценката на хим те затруднява)... по подобен начин и за другите им дружества, както ти предложи и знаещ.
                  А за оценката на цкб не вярвам да не се сещаш как се прави - знаеш, че има няколко варианта, но за кратко и бързо (първо приближение) може да се предложи полумодифициран подход по идеята на кура. - представяме си, че някой иска да купи цкб, гледаме колко е п/б на банките, гледаме колко е п/б на цкб и смятаме. В случая делим п/б на банките на п/б на цкб и умножаваме по текущата капитализация на цкб. Това е най-опростения подход (да не казвам опростачения), но върши работа за бърз ориентир Разбира се, дали, как, нима и какъв е мажото - това е приказка вече за екстремните фундаменталисти Но ако тези (или други подобни) фундаменталисти са издокарали цената на ктб до сегашната, не виждам какво толкова се чудят и маят за цкб!?!? Все пак и двете банки са подопечни на БНБ, подчинявайки се и отчитайки се на нейните изисквания и могат да се ползват отчетите им като меродавни
                  Last edited by precakanoto; 02.10.2013, 19:22.
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

Здравейте,

Защо точно ви кара да мислите, че акциите на Хима, ще скочат ракетообразно (ако не се лъжа по-надолу име мнения за 4 лв)? Каква толкова е разликата с CCB:
                    - артио имаха акции там, продадоха
                    - популярно мнение беше гърци имаха акции там, продадоха
                    - и след двете събития цената не се изтреля в космоса

Личното ми мнение, че ще се вдигне цената, но с малко, защото купувачите тук са основно три вида - индивидуални, ИП и пенсионни фондове. Който може от индивидуалните вече е накупил (даже още преди разпродажбата на Артио), предполага се че ИП и пенсионните са взели големите пакети, които минаха. Тоест не виждам логика кой ще генерира търсене за рязък или голям скок в цената. Разбира се може и да пропускам нещо - казвайте.

Имам привилигировани акции.
                    Малко се обърках - кога пенсионните фондове са пазарували ЦКБ или го смяташ в бъдеще време. Не, че имам нещо против
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      ами просто оценете цкб и като виждате че капитализацията на целия Хим е по-малка от оценката на цкб, е напълно достатъчно за да изкажете съмнението, че актива е подценен.
                      Не се заяждам, ама би ли ми обяснил как сметна че капитализацията на ЦКБ е по-голяма от капитализацията на Хима?

Коментар

• Алчен този въпрос в БГ зависи от много фактори

Коментар

• Мигеле мисли и като не познаваш хората не ги съветваи- повече ми приличаш на трол по написаното..Нямам нужда от твоите оценки, както и аз не ти напрапвам своите..

Коментар

• А защо да му предлагам, това да не е селски пазар.Всеки си има глава да мисли и купува..Има си индекси, оценки, показатели..Предложи му ти Прецаканке..Аз не подвеждам колегите си и нямам желание да им пробутвам шитове

Коментар

• [QUOTE=karl1957;1059511167]Батя ти предлагаш басове без параметри- пак да се фукаш............
                              Карлито, не те познавам и не можа да ти дам оценка за реалното което правиш или само си пишеш тук-забавлявайки се, безмислени неща.Но Батя ти не само говори ами и го прави , и то успешно. Жалко ако подобни на теб форумци стават се по -активни с безмислиците си ,а градивните такива значително намалят участието си тук. Аз лично като реша да пиша нещо се замислям, дали добавям смисъл във форума или само си пиша.
                              Успех на смелите и решителните

Коментар

... с ъпърство да си пробутваш шитовете
                                Карлито, а ти защо не предложиш на Батя, нещо стойностно, което да не е шит ?!?
                                Last edited by precakanoto; 02.10.2013, 15:43.
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X