IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
    е евала брат ми на 10 лева я продаваш ама ако я имаш а ти на 2 лева като стане обикновената и ще я продадеш.така че на 10 лева няма да имаш какво да продаваш.това пазара не е чак толкова прост.
    Еми аз ги имам и двете и само чакам разликата
    Ти може да нямаш нито едната нито другата, но това никак не пречи на всеки който има от скъпата да я продаде и да купи евтината,
    Дори ти може да се изкушиш да купиш евтината, при такава хипер разлика в цената и без дори да си имал никоя от тях преди това ...
    помисли малко. На пазара са хиляди играчи, ти може да не се навиеш, но ... другите ??

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
      Е ти ако имаш и двете акции и ако едната е 10 лв, няма ли да я продадеш, за да купиш от другата, която хем е същата, хем е с дивидент ?
      "Тва пазара не е толкова прост, ша знайш"
      е евала брат ми на 10 лева я продаваш ама ако я имаш а ти на 2 лева като стане обикновената и ще я продадеш.така че на 10 лева няма да имаш какво да продаваш.това пазара не е чак толкова прост.

Коментар

е добре го каза ама какво ме топлят тези 13% ако обикновената тръгне към 10 лева а привилегированата си стои и отбива номера на 1.50.май тогава някои ще си хапят пръстите залъгани с едни 13%.пък до 2017 все ще е почнала следващата криза и на 1.50 привелигированата ще посрещне обикновената и ще се превърнат и те в обикновени.това е игра за милиони,а може и да греща.всичко това е едно предположение
        Е ти ако видиш, че едната е 10 лв, няма ли да я продадеш, за да купиш от другата, която хем е същата, хем е с дивидент ?
        "Това - пазара не е толкова прост", колкото мислиш, че може да бъде
        Last edited by mechka 429; 03.10.2013, 14:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Няма ка да се случи бе пич ... ако се получи нещо такова всички ще купуваме привилигировани и ще ги конвентираме в обикновенни.....пазара се уравновесява ...няма празноти.
          ако е сигурно че по всяко едно време без проблем можеш да обърнеш привелигированите на обикновени -----да отпада твърдението ми.

Коментар

е добре го каза ама какво ме топлят тези 13% ако обикновената тръгне към 10 лева а привилегированата си стои и отбива номера на 1.50.май тогава някои ще си хапят пръстите залъгани с едни 13%.пък до 2017 все ще е почнала следващата криза и на 1.50 привелигированата ще посрещне обикновената и ще се превърнат и те в обикновени.това е игра за милиони,а може и да греща.всичко това е едно предположение
            Няма ка да се случи бе пич ... ако се получи нещо такова всички ще купуваме привилигировани и ще ги конвентираме в обикновенни.....пазара се уравновесява ...няма празноти.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
              Трудно ще се получи това. Ако обикновената надвиши привилегированата бих си продал обикновените и бих си взел привилегията. Никой не е длъжен да го прави, но предполагам, че повечето хора биха се досетили, още повече, че зад акциите актива си е един и същ и след няколко години и самите акции ще се слеят Отделно от това привилегированата носи дивидент от 13% при 1,53 - цената на която мина големия пакет, %-та е доста над банковата лихва

Коментар

а много ми е интересно и е хубаво да се помисли върху това да речем обикновената потегли и расте ли расте а привелигированата си стои на 1.50-2.00 лева
                Трудно ще се получи това. Ако обикновената надвиши привилегированата бих си продал обикновените и бих си взел привилегията. Никой не е длъжен да го прави, но предполагам, че повечето хора биха се досетили, още повече, че зад акциите актива си е един и същ и след няколко години и самите акции ще се слеят Отделно от това привилегированата носи дивидент от 13% при 1,53 - цената на която мина големия пакет, %-та е доста над банковата лихва

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                  Или пък цената на привилегированите да е равна на ценатат на обикновените + дивидента
                  Логиката говори че трябва да бъде така. Цената на привилигированите с около 40стотинки над на обикновенните акции.

И в тоя ред на мисли , при по малка разлка като сега е икономическо изгодно продажба на обикновенни и вземане на привилигировани ......печелят се по десетина стотинки на брои до конвнтирането
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

а много ми е интересно и е хубаво да се помисли върху това да речем обикновената потегли и расте ли расте а привелигированата си стои на 1.50-2.00 лева
                    Ще почнат да ги конвертират предсрочно някои от собствениците им ама мисля, че вече не е безплатно, както в началото. На падежа се конвертират всички в обикновени, така че колко повече наближава този момент, толкова цената им ще се сближава с обикновените

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                      Ако приемем, че критериите при пазарлъка и продажбите на големите пакети са определили съотношение 1,10обик. към 1,53прив., то логиката води натам, че след като към настоящия момент цената на обикн. се закрепи около 1,44 то на прив. би следвало да се уравновеси на цени близки до 2,00. Това разбира се са само мои догатки и не са препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                        Или пък цената на привилегированите да е равна на ценатат на обикновените + дивидента
                        Когато ги пуснаха привилегированите имаше няколко момента, в които цената на обикновените беше по-висока и няколко пакета се конвертираха. Само информативно де

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                          Ако приемем, че критериите при пазарлъка и продажбите на големите пакети са определили съотношение 1,10обик. към 1,53прив., то логиката води натам, че след като към настоящия момент цената на обикн. се закрепи около 1,44 то на прив. би следвало да се уравновеси на цени близки до 2,00. Това разбира се са само мои догатки и не са препоръка за покупка или продажба на ЦК.
                          Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Ако приемем, че критериите при пазарлъка и продажбите на големите пакети са определили съотношение 1,10обик. към 1,53прив., то логиката води натам, че след като към настоящия момент цената на обикн. се закрепи около 1,44 то на прив. би следвало да се уравновеси на цени близки до 2,00. Това разбира се са само мои догатки и не са препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Хайде успешна търговия и по позитивно да гледаме на БФБ въпреки нашият заложен БГ негативизъм

Коментар

• Първоначално изпратено от rururu Разгледай мнение
                                това за утре - остава ли, че днес и на 1.7 не можах да взема?
                                Не знам каква ти е целта...
                                При продажбата на голям пакет , в следващите дни следва игра в диапазона между 10 - 20 % и спекулантите излизат ,на тяхно мяста влизат инвеститори с по голям интервал на време или спекуланти който мислят че има още мегдан да се качи...
                                За мен вече акцията е пред успокоение и няма време за бързи печалби за повече от 1,8-1,9 лв....така че ти си решавай...
                                Може да се държи поръчка под 1,7 лв за малка печалба....ако някой продаде...случайно
                                Не е препоръка...

Коментар

Working...
                                X